Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

PassatOwner Creative Commons License 2015.05.21 0 0 6327

Ha nem tudnád ezeket a szervítörténeteket, akkor jobb autó lenne? Mintha turbo vacuum-ot is írt volna. Azt jelenti, hogy valaki gondos gazdája volt.

Előzmény: Gabesz2.0 (6326)
Gabesz2.0 Creative Commons License 2015.05.20 0 0 6326

Mi is azt nézzük, hogy jó lenne.

Csak kicsit sokat volt szervizben, és nem tudjuk, hogy ez mennyi gáz. Bár nem túl nagy hibákkal.

-Lengőkar szilentek

-Rásegítő vízpumpa

-Kormánnyal volt valami....

-Turbó cső csere

-Első lámpa csere

-Kézi fék kapcsoló

-Klíma terelő motor csere

Előzmény: PassatOwner (6325)
PassatOwner Creative Commons License 2015.05.20 0 0 6325

Nem rossz, szerintem. 

Előzmény: Gabesz2.0 (6324)
Gabesz2.0 Creative Commons License 2015.05.20 0 0 6324

Tudom azért linkeltem be még egyszer.

Először egyszer letöltős linket raktam be véletlenül.

Előzmény: PassatOwner (6323)
PassatOwner Creative Commons License 2015.05.20 0 0 6323

A fájl nem található!

Előzmény: Gabesz2.0 (6322)
Gabesz2.0 Creative Commons License 2015.05.20 0 0 6322

http://indabox.hu/XhpUH5

Sziasztok,

Tervezzük egy újabb passat VI 2.0 CR TDI beszerzését a családban. Találtunk egy 2010-es sedan sportline, dsg, 140 Le példányt. ugyanolyan mint az enyém csak nem kombi.

Átküldték a szerviztörténetét amit a fenti indabox-on megosztottam.

Aki venné a fáradtságot és rápillantana megköszönném a véleményét. Kicsit sok a beírás, nem tom mennyire gáz vagy sem.

Előre is köszi aki segít.

üdv

G.

Előzmény: Gabesz2.0 (6308)
PassatOwner Creative Commons License 2015.05.20 0 0 6321

Tudom. Itt is 1 év garit adnak. S ha nem sikerült a felújítás, nem kell megfizetni. Nem is fizettem meg. :-) Megfizettem az új turbót. :-(

Figyu, azért mert én így jártam, neked még lehet szuper. Remélem jó lesz a felújított. Mert ezeknek a cégeknek is meg kell élni valamiből. Mert ha nem sikerül a felújítás, az nekik is bukta.

BTW: De volt már olyan, hogy egy haveromnak elkezdett fütyülni, s leszedték. A turbós azt állította, hogy forgács mennt a geomtriába, s ez már nem garanciális javítás. Verje le a szerelőjén. Az meg mutogaott a turbósra. Valakiek meg fizetni kell (s a végén az ügyfél lesz az), akkor is ha elvesztettek egy korrekt ügyfelet ezzel.

Előzmény: Rőth Sándor (6320)
Rőth Sándor Creative Commons License 2015.05.20 0 0 6320

Lassan én is érintett leszek, vagy már vagyok a kérdésben, azért érdekel. Telefonon beszéltem egy felújító céggel, azért ők is adnak fél, vagy egy év garanciát a felújított feltöltőre, tehát talán még sincs annyira kiszolgáltatva az ember.

Előzmény: PassatOwner (6316)
PassatOwner Creative Commons License 2015.05.20 0 0 6319

Ja, egyébként 100%-ban igazad van. De nem a szerelőnek, hanem a turbósnak kellett volna tudni. De gondolom egy turbófelújítashoz kevés egy-két csavarkulcs, meg csavarhuzó. Szóval, úgy érzem, hogy túl sok a hibalehetőség. S nagy tapasztalatot, s szaktudást igényel egy ilyen művelet.

Előzmény: mica-r (6317)
PassatOwner Creative Commons License 2015.05.20 0 0 6318

Tuti, hogy a turbós srác hibázott. Viszont, már azt nem akartam, hogy akkor adjátok ide, majd én elviszem egy másik tuti helyre felújítani (mert én olyan rohadt okos vagyok - miközben közöm nincs az autószereléshez - s egy van tuti turbós szerelő, akiről egy ismerős ismerőse ódákat zengett). Ráadásul ugyanitt (ahol leszerelték) szereljétek majd vissza is. Ez egy picit abszurd forgatókönyv lett volna. Ráadásul 4 éve hordom ebbe a szervízbe az autómat, s még egyszer sem hibáztak. S volt már elég sok minden javítva a vason. Nem kóklerekkel voltam körülvéve.

S mi van akkor ha az sem működik amit én újítattam fel?! Ha a tuti ismerős ismerősének a szerelője valóan egy kókler. Akkor indul a körbemutogatás, s végén még a felujításokat is ki kell fizetni (mind kettőt), az összes le- és felszerelést, illetve majd az új turbót is. Szarul indult a dolog. S úgy láttam, hogy ha nem lépünk, ez egy feneketlen kút lesz, ahova csak lapátolom be a pénzt.

A legfontosabb, hogy a végén én elégedett vagyok - mindennel.

Előzmény: mica-r (6317)
mica-r Creative Commons License 2015.05.20 0 0 6317

Nagyon nem mindegy, hogyan és miből van felújítva. Ezt pontosan ismerni kell, akkor lehet tudni hogy jó turbó lesz-e belőle. Ezt persze a szervizesnek kéne tudni!

Előzmény: PassatOwner (6316)
PassatOwner Creative Commons License 2015.05.20 0 0 6316

"hogy használhatóság, tartósság szempontjából milyen arányban áll az újjal, nem tudom"

Háát, az én esetemben köszönő viszonyban sem volt. :-(

Van akinek sikerül, akkor ő esküszik rá, hogy bolond aki újat vesz. De sokat hallottam olyat is, hogy csak a sokadik postafordultával kezdet hasonlítani valamire is a felújított turbó. Nekem nem sikerült a felujítás. De szerencsémre pénzt nem vesztettem vele. Elég érvágás kiperkálni az újat. De majd kigazdálkodjuk... :-) Az élet megy tovább.

Előzmény: Rőth Sándor (6314)
PassatOwner Creative Commons License 2015.05.20 0 0 6315

A megjegyzésedet jogosnak is érzem, meg nem is. Pedig nem egy kezdő műhelybe vitték felujítani. Aki csinálta még valami grafikonokat is mellékelt, hogy bemutassa, hogy a gyári értékekre van hangolva. Viszont az élet az máskénnt játszotta ezt le. Egy hét után (200km) már úgy fügyült, hogy azt hittem valami ki akar repülni a motorházból. A rengeteg hibakódról, ami megjelent nem is beszélve (P2565, P0299). Nem is mertem vezetni. Inkább autót béreltem egy hétvégére.

Lehetet volna ezzel játszai, hogy majd leszerelik, hangolnak rajta, visszaszerelik. De egy le- és felrakás egy napot vesz igénybe. Szóval azt a sok kezet meg kell fizetni. Én nem engedtem, hogy ezzel menjen el az idő. A végeredmény meg ugye kérdéses marad. Szóval még az elején rövidre zártuk. Új turbó, s most ezt lenyelem. A turbós srác pedig lenyelte, hogy ez a felújítás nem jött össze neki. A szerelő srác pedig lenyelt 3 fel- és levételt (ennyi után sem működött rendesen a felujított). Szóval, mindenki szívott vele.

De legalább most jobban megy, mint mikor vettem. :-)

Előzmény: mica-r (6313)
Rőth Sándor Creative Commons License 2015.05.20 0 0 6314

Ahogy érdeklődtem, itthon 90 ezer forint körül van egy felújított feltöltő, hogy használhatóság, tartósság szempontjából milyen arányban áll az újjal, nem tudom. Várni nem kell rá, futár hozza-viszi, jó szervezéssel azonnal cserélhető.

Az ötven eurós munkadíj barátságos.

Előzmény: PassatOwner (6312)
mica-r Creative Commons License 2015.05.19 0 0 6313

A felújításra csak egy kis megjegyzés:

akkor arrafelé csak alkatrészcserélő szakemberek vannak...

:)

Egyébként turbót nem kell járatni

Előzmény: PassatOwner (6312)
PassatOwner Creative Commons License 2015.05.19 0 0 6312

Na igen. A piszkos anyagiak.

Szóval:

Turbo - Garrett: 970 EUR

Munkadíj: 50 EUR

Kértem, hogy olajcsere is legyen: olaj és levegő szűrő + 4l olaj = 120 EUR.

Ebben voltak egyéb költségek is. Pl. múltkor tankolt a srác egy 40 EUR-ért az autóba. Akkor már olyan állapotban volt az autó, hogy a szervízig nem mertem megállni.

Összesen: 1140 EUR.

S mielőtt valaki dobja az első követ. Megpróbáltuk a felújítást is. De nem jött össze. Én zártam rövidre a dolgot, s kértem az új turbót. Ha lehetett is volna kihozni valamit a felújításból, az nekem időben nem érte volna már meg.

Előzmény: Rőth Sándor (6310)
PassatOwner Creative Commons License 2015.05.19 0 0 6311

Na de most komolyan?

Nem sokat menntem vele. Ki kellett próbálni, hogy valóban jó lett-e. Szóval ez alatt a próba utak alatt nem igazán kíméltem. Párszor odaléptem neki. Most este kipróbáltam pályán. Basszus, alacsonyan repül. :-)

Előzmény: Spanos (6309)
Rőth Sándor Creative Commons License 2015.05.19 0 0 6310

Mennyibe került a mutatvány?

Előzmény: PassatOwner (6307)
Spanos Creative Commons License 2015.05.19 0 0 6309

"Kell kímélni még az elején, vagy lehet taposni?"

Én kímélném... de nem tudnám!

:D

Előzmény: PassatOwner (6307)
Gabesz2.0 Creative Commons License 2015.05.19 0 0 6308

http://indabox.hu/yQlNbYnrykL

Sziasztok,

Tervezzük egy újabb passat VI 2.0 CR TDI beszerzését a családba. Találtunk egy 2010-es sedan sportline, dsg, 140 Le példányt. ugyanolyan mint az enyém csak nem kombi.

Átküldték a szerviztörténetét amit a fenti indabox-on megosztottam.

Aki venné a fáradtságot és rápillantana megköszönném a véleményét. Kicsit sok a beírás, nem tom mennyire gáz vagy sem.

Előre is köszi aki segít.

üdv

G.

PassatOwner Creative Commons License 2015.05.19 0 0 6307

Na visszatértem a forgalomba. Múlt hét végén már bérelt autóval jártam. Sokáig utazott a turbó. De most már itt van, s be van szerelve. Szóval, egy Garrett turbó jött, s most már az fújja a lovakat. Egy picit más az autó karakterisztikája. Lent egy picit kevesebb erő van, de magas forduaton, meg paszíroz a székbe. Majd a hétvégén pályán megnézem, hogy muzsikál. Kell kímélni még az elején, vagy lehet taposni?

Előzmény: PassatOwner (6241)
szur tdi Creative Commons License 2015.05.17 0 0 6306

Az a baj sok helyen a diagnosztikát összekeverik a hibahód kiolvasásával ,miközben az csak kis része .

Előzmény: rmickey (6305)
rmickey Creative Commons License 2015.05.17 0 0 6305

Nem hinném, hogy megnézték. Diagnosztika volt két helyen is, sehol sem volt hibakód. A másodiknál már ott voltam én is, mutatta a faszi, hogy semmi tárolt hiba nincs.

Előzmény: mica-r (6303)
szur tdi Creative Commons License 2015.05.16 0 0 6304

Cr ben is 77mm es van pl 2008 ban , a hosszabb csak később jött.

Előzmény: Gabeszhaver (6282)
mica-r Creative Commons License 2015.05.16 0 0 6303

Megnézték hogy mikor regenerált utoljára? Csináltak egy kényszer regenerálást esetleg méréssel?

Ezekből lehet látni dolgokat (de remélem nem kell felvilágosítani az ottani szerelőket).

Előzmény: rmickey (6296)
rmickey Creative Commons License 2015.05.16 0 0 6302

Csak a konkrét esetben 2-ben kicsit nagyobb gázt adot (nem feltétlen padló), villog a kipörgésgátló visszajelzése.

Előzmény: PassatOwner (6299)
rmickey Creative Commons License 2015.05.16 0 0 6301

Bár a turbónyomás egyenletesen épül fel, 60-nál lepadlózva egyenletesen (olyan turbodieselesen) kezd el húzni, nem reklamál, hogy nem tudja felépíteni a turbónyomást. Ez vonatkozik a konkrét esetre is. Minden ötletet meghallgatok, azért vagyok itt.

rmickey Creative Commons License 2015.05.16 0 0 6300

Köszi! Szívesen veszek minden tanácsot! Ezt én magam tudom ellenőrizni vmilyen úton-módon?

PassatOwner Creative Commons License 2015.05.16 0 0 6299

Szerintem meg pont, hogy időszakosan csinálná. Időjárástól (légnyomástól) függően). Hibakódot meg ebben az esetben nem fogsz találni. De én is csak találgattam.  Nem jelenti,hogy most akkor most ez a hiba. Csak azt akartam mondani, hogy nem elég csak egy felé lőni.

Előzmény: rmickey (6298)
rmickey Creative Commons License 2015.05.16 0 0 6298

Ha vákum probléma lenne, akkor szerintem nem időszakosan , hanem folyamatosan jelentkezne. Hidegen sosem csinálja, csak már majdnem-vagy teljesen üzemmeleg motornál. Szerintem kontakthiba lehet (esetleg hőtől), szivem szerint az összes érzékelőt, amit elérek széthúznám, és összedugnám (esetleg WD-40).

Előzmény: PassatOwner (6295)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!