.....így igaz, de szót fogadva egy ottani nick névnek " prije komentara pogledajte odakle stize vijest" átnéztem a google maps-on, hogy is nézhet ki, ez általam közőlt faramuci helyzet. Mit mondjak? Nem lettem bőlcsebb, valójában nem elképzelhetetlen, csak a fene sem érti ezt, mert azért a helység stadionja vastagon távol esik a Hr. határhoz. De ez legyen az ő gondjuk. Üdv
A Sebilj nem nagy szám, de egy "egyéjszakás kalandnak" megfelel.Előnye, hogy reggel az ajtón kilépve a kávétokat a Bačariján tudjátok kortyolgatni. www.pensionsebilj.ba
emojnarode bejegyzéséhez: háromszor a sisaki börtönben is vendégül látták a városka némely polgárát határsértésért, a fizetendő 300 km. nem volt valami akciós ajánlat.
Na jó! A szálláskeresés ugyan nekem nagy örömet okoz, mert ez már készülődés a nyaralásra. :) De akkor ha valaki tudna egy jó, tiszta, olcsó, óvároshoz közeli szállást reggelivel Sarajevoban augusztusban 1 éjszakára 3 főre (amolyan nyaralás levezetőként), akkor kérem, ossza meg velem! :)
Megnéztem ujra és valamiért átkozottul homályos képpel indúlt, már kezdtem aggódni, de azért helyreugrott a dolog menetközben. Most nem tudom, hogy ez géphiba, vagy mi, nem értek hozzá. De működik.
Egy éve már, hogy én is ugyanezt kérdeztem itt a forumon, de akkor The Rible megvigasztalt, hogy ne türelmetlenkedjek, hamarosan írni fognak - és bejött neki. De azért, hogy megtörjem ezt a csendet, leírom, hogy nemcsak Horvátország lesz az Eu tagja, hanem Bosznia is, ugyanis egy része, kb 4o hektárnyi terület Bos. Kostajnicánál, beleesik ebbe státuszba. Ez a rész ugyanis Bosnyák területen van, de Horvát tulajdon, olyannyira, hogy állitólag az ügy rendezetlensége miatt a helyi stadion tribünjének fele Bosnyák terület, a másik meg Horvát. Na erre varrjunk gombot, mert az egyik ház tulajdonosa sérelmezte, hogy ha le kell szednie az almát a kertjébe, át kell majd mennie az Eu-ba, Horvátországba. Ezt csak mint érdekesség említettem meg. Üdv.
Gyors kérdés: van-e valakinek tapasztalata a bosnyák vasútról,a kerékpárszállításról,illetve a kempingekről? A vasút honlapja ilyen szempontból nem túl informatív(még az elvira is veri...),kempingekről meg eddig nem sok biztatót találta(lehet,hogy nincs is túl sok...).
Erre jártam, csak éppen benéztem ide és ismerős vidékkel találkoztam. Ha jól látom Zenica és Kakanj közötti útról van szó. Ahhoz képest, hogy pár hónapja még csak egy rövid elterelő volt, viszonylag jól haladnak Pont tegnap olvastam egy helyi Bosnyák lapban, hogy az általunk is kitárgyalt Banja Luka, -Doboj útból nem lesz semmi, mert a Kinaiak kiszálltak az üzletből. Nincs rá pénz 400 milka euróban kéne.
Akkor nem nézted meg figyelmesen (tudom, hosszú és unalmas a videó), mert az új szakaszon van, ahol már az új, elkészült félpályára terelik rá a forgalmat. Elég hosszú szakaszon kész az autópálya felének aszfaltozása (előbb elkészítik az egyik felét, ráterelik a forgalmat és utána bontják el a régi utat). Máshol meg kész az új, az autópályával párhuzamosan futó helyi út, és azon megy már a fogalom.
Hú de ismerős helyek!!! Meg ismerős elterelések!!! :-))))
Meg kell, hogy mondjam olyan feelingje volt a videódnak, mintha éppen csak tegnap érkeztem volna onnan, tulajdonképpen nem sok változott 5 hónap alatt, talán csak az utolsó néhány másodperc mutatott előrelépést, legalábbis a fizetőkapuk már készen vannak!!! :-))))))))))))))))))))
Nem is olyan régen beszélgettünk itt a Boszniai autóutakról, vagyis inkább a tervekről és mint írtam is, most a fő irányelv a Doboj Banja Luka út megépítése. Ezt már napok óta szajkózzák, de ez is az előbb emlitett álmok egyike. De hogy Neked is azért egy örömhírrel szolgáljak, Umoljaniba bevezették a vezetékes vizet. Te jártál arra, Neked tudnod kell mit jelent ez az ottlakóknak. Hogy mikor érnek Lukomirba, erről nem szól a tudósítás.
Olyan nem lesz, hogy gombnyomásra a für Elise-t játsza (persze azt is úgy, mintha az elem már éppen kimerülne) és szárazjég füstöt ereget? Esetleg lehetne még rászerelni villogó piros és sárga fényeket, meg műpálmákkal körberakni :(
www.glasjajca.com -Működik a vizesés Jajceban. További munkálatok várnak még a vizesés körűl, úgymint a sétáló kialakitása, terveznek még ugrálásokat a vízbe úgy mint Mostarban szokás,aztán egy függőhidat a vizesés felett, kialakitanak egy lehetőséget a házasságkötők számára is egy vizesés melletti látványos ceremoniához , padokat, világítást,stb, szóval mindent ami ide kell. Jó szórakozást mindenkinek.
Ezek szerint, ahogy leírtad, mégis volt a romos házban akna, csak az nem robban. Én is azt mondom, hej de nem gondoltál rá arra amire The Rible célzott. Ezt azért merem én is megerősíteni, mert az utóbbi időben egyre másra olvasom a lenti hírekben, hogy lopják a PAZI MINE táblákat. Aluminiumból van és hát ott is gyűjtik a fémet. Vigyázz Ephedrin, mint profi utazó, nem mehetsz bele egy ilyen kalandba.
Hát azért arra nagyon vigyázok, csak olyan helyre megyek ilyenkor be, ahol látszik, hogy jártak elöttem!!!
Néhány éve a Plitvicei Tavaknál éjszakáztunk, és reggel egy jól látható részen nem volt lejárva a fű, volt vagy egy-két futballpálynyi terület, a közepén egy szétlőtt házzal, na oda nem mentem be, és megkérdeztem a helyieket, hogy miért olyan nagy a fű ott? Azt a választ kaptam, hogy amikor a Krajinai szerbeket kiűzték onnan, egy Szerb család néhány tagja bevette magát a házba, és meg kellett ostromolni az épületet, körbeaknázták az egész területet, hogy ne tudjanak kijönni onnan még éjszaka se, és még a mai napig se tudják, hogy hol vannak az aknák, azóta senki se ment be a területre, ott vannak a szerbek hullái, repülőről jól látszanak, de gyalog senki se mer a kötnyékre menni!!!!