Van mégvalaki a fórumon, akit szintén zavar a Központi Okmányiroda tetején levő klíma kültéri hangos brummogása illetve a leálláskori kerregés ?
Jártam már jópár ilyen cucc közvetlen közelében, különféle tetőkön, és egynek sem volt ennyire ocsmány hangja még kis távolságról sem.
Arra gondoltam, írok nekik egy tértivevényes levelet, hogy vizsgálják meg és hozzák helyre vagy cseréljék valami normálisabbra. Talán hatásosabb lenne, ha többen is aláírnánk.
Egyeztettem a kollégával és a redőny lefutósínjére tudnánk esetleg rögzíteni a rolós szúnyoghálót és a meglévő redőnyszekrénybe betudjuk szerelni a kívánt lamellát. Az árajánalthoz szükségünk lesz a méretekre.
Minden további kérdésben állunk rendelkezésére. Üdvözlettel, Ombódi Ottó
Integrál Alkán Nyílászáró Gyártó és Kereskedő Kft. 1139 Budapest, Pap Károly u. 20. Tel.: (1) 789-1875 Fax.: (1) 789-2139 Mobil: (30) 678-1344 integralalkan@chello.hu www.integralalkan.hu http://www.schueco.de/startsite/049/index.html www.katzbeck.at
amúgy még egy megoldás eszembe jutott, csak nem volt időm a kivitelezésre: érdemes lenne az építtetőtől megtudni, hogy kivel szereltette a redőnyöket, mert hátha azok is foglalkoznak ilyennel (is). és akkor talán az eljárás is egyszerűbb, mivel ismerik a terepet, már ki sem kell jönniük felmérni:)
leginkább csak arra, hogy drága mulatság, meg arra, hogy még így is muszáj lesz valami, mert nem bírom elviselni azokat az apró sárga bogarakat, amik esténként az ablakom előtt lepzselnek 250-esével, ha felkapcsolom a villanyt. :(
köszönöm a segítségeket, egyik jobb mint a másik, de tényleg! :) viszont nekem valami mobilabb kellene, mert valahogy a virágokat is meg kéne locsolni, meg a teregetést is megoldani. asszem, muszáj lesz hívni valami szakembert, csak gondoltam, hogy valaki már foglalkozott ilyennel és tudott volna segíteni. de azért mégegyszer kösz!
A lényege: egyszerűen fölragasztom az 1500 forintos háló öntapadós csíkját a gumi mellé. Probléma: Mivel a gumi kiemeli a feszes hálót, sajnos olyan irányú húzóerő terheli a műanyag csíkot, ami képes letépni azt. Megoldás: Szezámmag méretű kis ragasztócseppeket viszek fel kb 15 centinként a csík külső szélére, még a háló felhelyezése előtt. Száradás után ezek eléggé erős rögzítést adnak. Anyag: Ragasztóként szilikon alapú anyagot (F.BS-t) használtam, mivel az átlátszó - még a közeli fényképen is alig lehet észrevenni. Ha valamikor mégis el akarom majd távolítani, kíméletesen le tudom kaparni.
Nekem is redőnyöm van, és a következőt csinálom: leengedem annyira, hogy az alja éppenhogy leérjen, de az összecsúszó részen lévő lyukak szabadon maradjanak, és ezt az ajtót/ablakot hagyom nyitva. Szellőzéshez elég, a bogarak viszont nem repülnek be a lyukakon.
Igen! Nálunk is alapból a T bötűs szolgáltatóka eröltették. Majd a lakók egyrésznek nyomására kiírtak egy borítékos bedobálós szavazást az alternatív szolgáltatók bengedéséről. Ezek után jelent meg elöször a WLA aki mikrohullámon olcsón jó minőség fix ip-s netet szolgáltatnak és talán a tavalyi év vége felé esetleg összel megjelent az UPC-is az ajánlataival. Szerintem kicsit elkéstek de hát ez van! :-)
A Mandalás fórumból írok. Csak azt szeretném kérdezni, hogy az Ikon-házban jelenleg ki a kábeltv és az internet szolgáltató? Esetleg több szolgáltató is jelen van?
A (részleges) megoldás érdekében eddig annyit tettem, hogy a (kib) tv-t és az (elb) redőnyt bevágtam a csomagtartóba munkába jövet. Mivel a munkahelyem környékén éppen most van lomtalanítás, ezzel ez a rész civilizáltan megoldódott. ( Ha valaki nem vette volna észre, nálunk is nemrég volt... )
Még le sem tettem, már vitték is ...
Üdvözlet a (volt) tulajdonos(ok)nak az újaktól. Nagyon örültek neki,csak sajnos nem tudtam megmondani, hogy kihez mehetnek megköszönni.
Kár ...
Ha a kukatároló tv nélkül nem elég esztétikus, nálam lehet jeletkezni panaszra ... Személyiségi jogokkal kapcsolatban úgyszintén ...
A szeméthegy további részeivel kapcsolatos teendőket megbeszéljük élőben.
1) Nem üldöztem el senkit. Leírtam valamiről a véleményem, ami történetesen nem az volt, mint valaki másé, erre a más bevágta a durcát és kész. 2) Nem gyűjtök szórólapot, de van, ami érdekel és el akarok olvasni (aztán szelektíven gyűjtöm és a megfelelő hulladékgyűjtőbe teszem). 3) Semmi közöd hozzá, hogy mikor hova költözöm. Ha nem adom el a lakást, akkor a lakóközösség ugyanolyan értékű tagja maradok, mint most vagyok, ergo ugyanannyira sért pl. a szeméthelyzet, mint most. 4) Nagyon-nagy baj, ha egyetlen ember (hamanokaito) kiesésén áll vagy bukik egy lépcsőház szeméthelyzete. 5) Eleddig - sztem - nem volt szokás itt a személyeskedés, megmaradhatna az eredeti attitűd...
Sajnos az egyik legaktívabb szemét és egyéb hulladék eltakarító lakótársunkat hamanokaito-t elüldözte a fórumról, valamint a további aktivista tevékenységtől egy "kedves" szórólapgyűjtögető , szintén C lépcsőházas lakó (aki úgy egyébiránt augusztusban el is költözik a házból :ANDREW77 )
Sajnos én nem látok sok reményt arra, hogy a C lépcsőházban ez a borzasztó állapot valaha is megszűnjön :-(
Össze akarom gyűjteni az ház legbátrabb lakóit, hogy velem jöjjenek ház mögötti udvaromba:
Feladatunk, hogy példát mutassunk e sötét korszakban Kutassuk fel a szeméthegy eltüntetésének megoldását Találkozó május 1-jén, kedden este 18-kor a kerti padoknál?
De csak azok a döntéseink jogerősek, amelyeket a kéthetenként összeülő különbizottság ratifikál, pusztán belügyekben elég az egyszerű szótöbbség, de legalább kétharmad kell a jelentős ügyekben...
Ti hősök vagytok, méltónak bizonytultatok erre a tisztességre, velem tartotok-é?
Ok, aki a szeméttároló használatát másként gondolja, mint azt a gondok úr kiírta és a lakók egy rész gondolja, az kérem, legyen szíves, itt ismertesse, és egyúttal szíveskedjék a házkezelő cégnek is írásban küldje el. segítségét előre is köszönöm!