Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

iMre Creative Commons License 2004.05.07 0 0 7308
Hello dh00!

KorI jol osszefoglalta a tenyeket, tenyleg olvass utana az utolso nehany hozzaszolasomban.
Nalam foleg a dieseles hang volt a problema, rangatozast csak a regi kuplungtarcsa utolso heteben eszleltem, a csere utan megszunt.

Annyit fuznek hozza, hogy PTRgilicz kolleganak a sok rangatos inditastol "szovodmenyek" is keletkeztek, olvass bele az o irasaiba is.

Előzmény: dh00 (7303)
boszi70 Creative Commons License 2004.05.07 0 0 7307
Sajnos a problémáva nem vagy egyedül -szerintem sokaknak jelentkezik, csak kevesen "veszik észre".
Ha megnyugtat -bár engen nem!-, sajnos ezen nem igazán tudnak mit javítani. Ez ilyen! Már csak azért is merem ilyen határozottan állítani, mert én már a második thaliát hajtom 14 hónapon belül, és mindkettőnél jelen volt/van ez a kattogó hang jelenség. Mostmár betudom tipusjelenségnek, és nem izgat annyira, mint az előzőnél.
Ülés
Ebben is megerősítelek! Az 1.-nek (1.4/8V Expression)nagyon jó volt -addig nem is vettem észre, hogy milyen jó (volt!). A 2.-nak 1.4/8v Azure) tényleg sz.r. Puha, folyamatosan elállítódik, és nekem is fáj a hátam benne. Szerintem ezeken a limitált szériákon (mivel "árelőnyős")rendesen spóroltak!
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.05.07 0 0 7306
aggaszt engem ez a kuplungprobléma :) ahogy elnézem gyüjtenem kell még külön a +2év garanciára 6 hónap van rá csak összekaparom vhogy (:
zsuga666 Creative Commons License 2004.05.07 0 0 7305
HI dh !
Lókukót !!! Hazudnak a dögök. Spec a kuplungommal, ahogy van, alleszz semmi probléma.
A deréktámasztás ügyében rahedli +oldás leledzik. Ebből 2. Próbálhacc beszuszakolni a dereked mögé valami mobil párnát. Ez lehet szivacsos, vagy tönkölypelyva töltésű, miazmás. A derekad majd jól +aszondja, hogy melyik a jó neki. Avagy nézegeted a nagyobb bevásárlóközpontok hírdetési újságjait, ahol gyakorta hírdetnek kevés pézé deréktámasszal ellátott üléshuzatot. Még 1. A HOMASITA kft. ( homasita.hu) meglehetős mennyiségű autós bisz-ba..t forgalmaz, így jó eséllyel érdeklődhetsz, hogy milyen +oldást javallanának.
Egyébkéntileg MINDENKINEK ! Elmúlt a vas 1 éves, túlnyomórészt gond nélkül. Eccer, mert zavart a tücsök a kormányban, kicseréltettem a forgókapcsolót ( vagy mit ). Tök feleslegesen. Pár hónap múlva, bár 1 lényegesen halkabb 1ede atücsökcsaládnak, de ismét beköltözött a kormány alá. Ezzel +tanultam együttélni, már csak azért is, mert lényegesen kevéssé zavart, mint az előző hang. És most! Végre ismét csönd van! Eccer csak felvillant a vezetőoldali légzsákvisszajelző lámpám. Úgy maradt, majd átváltott a jobboldalira. Ezek váltakoztak 1 ideig, majd úgy döntött, hogy a bal oldali fog most már örökké világolni. Pesze a szervízlámpa is folyamatosan világolt. Na, ha már ilyen kedvesen figyelmeztetett, hogy hova is forduljak segítségért, be is zarándokoltam a R Dél-pest- hez.Rádugták a kompúteret, ami igazolta, hogy bekakált a lufi. Annyira viszont nem intelligens, hogy +aszondja, ugyanvajon melyik ! Na, ezzel együtt sokat mondok, 1/2 óra alatt, 1 forgókapcsoló ismételet cseréjével jól +oldották a bajt. Jelenleg ismét porblémamentesen üzemelgetünk. Hozzátenném; van időm szervízbe járni (tudom, nem mindenkinek) és örülök, hogy ezek a gondok a gari alatt jönnek ki. Aminek annyira azért nem örülök, hogy lecsúsztam a + 2 év gari megváltásáról. De ettől függetlenül, kicsit sem aggódom. ( csak a - kisugárzások kikerüléséből elfolyólag) :-))
KorI Creative Commons License 2004.05.07 0 0 7304
Hali,

a gondoddal sajnos nem vagy egyedül!
a kuplungproblémák már egynéhányunkat kikezték: lásd múlt heti hozzászólások. (pl. Imre)

a lényeg:
a kuplungnak 2 gyenge pontja van:
1.:a tárcsán lévő belső rugók: ezek sajnos "berezegnek" és ronda hangot adnak. nekem is tavaly tavaszi 1.4 oasis-om van, és sajna alapjáratom nagyon hangos, különösen, ha sok fogyasztó be van kapocsolva (lámpák, + hátsó ablakfűtés+esetleg légkondi). azt mondják ez a kuplungcserével megoldható, de a cseretárcsában is előjöhet a probléma.
2.: darabosság. nos ez egy kollega szerint a kuplungdió megzsírozásával lehet orvosolni. a kollega sajnos 100 km-enként meg kell hogy zsírozza, különban darabossá válik.
a zsírzás viszonylag egyszerü művelet, ha érdekel képeimen megnézheted. hossszú távon talán a kuplungdió cseréje lehet a megoldás...

más:

a TÜKÖR ügyében meg még majd beszámolok, ma hozom el (ez nem füthető, de rákérdezek mennyi lenne az...)
a régi, eltört tükörben NEM volt fűtőszál!!!

ÜDV: KORI

dh00 Creative Commons License 2004.05.07 0 0 7303
Sziasztok!

A kovetkezo problemam lenne a Thaliankkal(1.4 Oasis). Tavaly augusztusban vettuk ujonnan es mar 1.5 honap utan darabos volt a kuplung pedal es indulasnal rangatott is eleg erosen. Fel evet kulfoldon voltam vele, ezert nem tudtam szervizbe vinni. A vegen mar nagyon idegesito volt hogy allandoan berangatott indulasnal es emiatt neha lefulladt. Ja es csunya "dizeles" kopogo hangja volt a kocsinak ha uresben jart a motor. Ha benyomtam a kuplungot akkor elhallgatott. Utalom a dizelt, foleg a hangja miatt, es most megis hallgathatom ezt a kopogos motorhangot. Valami nyelestengelyt emlitettek egyszer hogy az csinalhat a kuplungnal ilyen hangot. Na es vegul eljutottam a del budapesti R szervizbe ahol kicsereltek az egesz kuplungot. A rangatas azota nem jott elo.
De azota (1 honap) ujra kopogo hangja van ha kicsit megyek vele es a kuplunk pedalon is
erezheto hogy darabosan megy. Visszamentem, egy kis zsirt tettek a bovdenre meg a kuplungnal valahova es azt mondtak ezek a Renault-ok mind ilyenek sajnos hogy elmegy a zsir es szarazon csuszik a kuplung bovden. Kopogo motorhang uresjaratban maradt, darabos kuplung megjavult. 2 nap telt el es a kuplung pedal ujra darabos volt.

Ezt nem hiszem el hogy minden Thalia ilyen. Velemenyeket kernek hogy masok is tapasztaltak-e hasonlo problemat, vagy csak a szerviz ilyen analfabeta es nem azt javitgatja a kocsin amit kellene. Nagyon meg vagyok elegedve a kocsival, leszamitva ezt hogy 2 honapos koraban mar kuplungcsere kellett es kopogo hang illetve darabos kuplung nagyon zavar. Es meg egy aprosag, az ules nekem nagyon kenyelmetlen, puha es nem tartja a derekam egyaltalan, ettol allandoan faj. Van valakinek valami otlete, hogy hogyan lehetne kenyelmesebbe tenni az ulest, valami normalis derektamasztot ajanlhatna valaki.

Thx.
Gabor

v__tibor Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7302
Ennek nagyon kicsi esélyt adok (0,0...1 %), de mivel a síma tükör is hátul műanyagba van részben burkolva, csak szétszedés után lehetnénk ebben biztosak :-)
Komolyan: á, nem hinném ...
Előzmény: szaffi82 (7298)
v__tibor Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7301
Várjuk az infót (lelőhely megjelöléssel esetleg), bár még csak most múlt el a tél, de lesz jövőre is ...
Majd nem csak a téli gumit rakom fel majd, hanem a téli tükröt is :-)))
Előzmény: KorI (7297)
exbrava Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7300
Én külön ráirattam az autó kisérőlapjára, hogy nem ragaszthatnak semmit az autómra még a hátsó szélvédőn lévő assistance matricát sem.
Előzmény: Grizzly67 (7299)
Grizzly67 Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7299
Felhívtam a RB Budaörsöt! "Épp most" akartak ők is, hogy még semmit sem tudnak a péntek óta Győrben lévő autómról! Mekkora garázs lehet ott, hogy hetekig pihentetnek egy csomó kocsit!
A torlódásról azért annyit, hogy nyilván jól fel vannak szerelve piacelemzőkkel és marketingesekkel, és arra nyilván számítottak, hogy sokan rendelnek ilyen akcióban, lehet, hogy a határidőket is úgy kellett volna kalkulálni. Nem hiszek abban, hogy "a Renaultot is meglepte a nagy érdeklődés". Nekem azt mondta a csaj, hogy ha már ennyit vártam, majd kapok valamilyen kedvezményt a forgalombahelyezésnél. Talán rámmosolyog egy ingyen izzókészlet? Mert szőnyeggarnitúra nem kell még egy, azt már kapok.

Azon is gondolkozom, mit fizet Baumgarner úr azért, hogy rátesz egy nevét hirdető matricát minden nála vett új autóra? Mert hiszen akkor mi reklámhordozókká válunk! A taxikon cm2-enkénti tarifája van a hirdetési felületeknek, nem is kevés! Nem kérdezi meg, hozzájárulunk-e. Én most már csakazértis kikötöm, hogy nekem ne tegyenek rá. Exbrava 300 ft-os matricája csak nem ez volt? Mert B-től még az is kitelik, hogy velünk fizetteti meg azt is.

Bocs hogy hosszú voltam, ez már pótcselekvés a vezetés helyett!

szaffi82 Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7298
Hali egy olyan kerdesem lenne hogy nem lehet hogy a sima tukorben is benne van a futoszall,csak nincs meg a bekotes helye, es nincs bevezetekezve?
! Korl ! neked eltort nem volt mogotte futoszall?
valaszokat elore is koszonom:)
KorI Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7297
köszi az értékes hozzzászólást tükör ügyben Tibor, majdmég meglátjuk hogyan tovább

a tükörlaphoz csak annyi hozzászólás: hogy amit én balgán 9500 forintért megvettem, azt most megérdeklődtem aegy mezei autóboltban 1600 Ft ért adják tháliára való, és "utángyártott" holnap megérkezik, majd akkor beszámolko hogy passzol-e !

csőváz:
KORI

Előzmény: v__tibor (7284)
exbrava Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7296
Átírásnak hívják a használt autónál. 15 ft/cm3 A teljes költség nekem is 75e volt csak ugyebár a vagyonszerzés.
Előzmény: Laja73 (7282)
boszi70 Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7295
Biztosítással kapcsolatban még az is fontos szempont,hogy
1. kár esetén milyen értéket vesznek figyelembe (biztosítónként változik)
2. a díjkedvezményeket, hogyan érvényesítík. casco-nál általában 10 év alatt megy le a díj 50%-ra, de van olyan biztosító, ahol már a 3. törésmentes évnél 50% a díj.:)
3. és vannak olyanok, akik ha megszünteted a biztosítást érdekmúlás miatt, akkor is ki akarják veled fizettetni a teljes havi díjat.:(
v__tibor Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7294
Mármint ha van középső kijelző :-))) (az Azureban van, tehát Neked elvileg lenni kéne hőmérőnek is).
Előzmény: v__tibor (7293)
v__tibor Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7293
Ja-ja, legalábbis ezt logikáztuk ki annak idején. Imrének van ilyen tükre és van hőmérője is ...
Előzmény: Zsolta dCi (7288)
dohonyiz Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7292
OKÉ :-)

Nekem a papíron az van, hogy május 27-én kapják meg ők, és június 1 az átadás napja. :-)

Kíváncsi vagyok!

Amúgy érdekes, hogy Cegléden mennyi Renault van! Ahányszor keresztülmegyek a városon, úton-útfélen Renault-ba botlok.....Laguna, Megane, Thalia, sőt a múltkor még egy Velsatis is jött szembe, mind attól a kereskedőtől, ahol én is veszem :-)

Előzmény: profeta (7290)
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7291
hehe nekem is 06.10-re ígérték + 1 hét vizsgáztatás stb. :)
Előzmény: profeta (7290)
profeta Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7290
Kösz mindenkinek a segítséget!

Azért, ha valakinek még eszébe jut valami, ne kíméljen!

Dohonyiz!

Versenyezzünk! Ki kapja meg el?bb :-))).
Egyébként nekem csak Június 10-re ígérték:-(

boszi70 Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7289
A fórum attól fórum, hogy az emberek a tapasztalataikat leírják. Addig mindenki jót ír az autójáról, amíg az jó. Nyílván a te véleményed is más lenne a kocsiról, ha problémáid lenne vele. Szerintem teljesen reális képet ad egy idelátogató számára, hogy milyen kocsit szeretne, de az, hogy ez a valóságnak megfelel-e úgyis akkor derül ki, hogy ha már használja a sajátját, és majd ő dönti el, hogy kinek a táborába csatlakozik.
Előzmény: Alizé (7228)
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7288
régebben olyasvalamit olvastam talán, hogy ha kérek elektromos füthető tükröt (kértem :) akkor ez tartalmazza már a külsőhőmérőt is? mármint ez az extra
kukucs33 Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7287
Ez egyébként érdekes, mert a budaörsi szalonjukról eddig csak rosszat hallottam, sőt jópár éve, amikor még az volt az egyetlen márkakereskedés kis hazánkban, saját élmény hatására meg is fogadtam, hogy oda többet soha...
Aztán, mikor a Thalicsot vettem, a Kerepesi út melletti fakertész bótba betérvén nagyon normálisak voltak, meg közel is volt, úgyhogy náluk vettem és a szervizzel sem volt eddig bajom. Nyilván az áraik a központilag megállapított árak, tehát nem olcsó, úgyhogy a jövőben nem ragaszkodom hozzájuk, de a szolgáltatásuk korrekt volt. Fura, hogy cégen belül ekkora eltérések lehetnek és pont az ős-bolt a legrosszabb...
Előzmény: diesel_uberalles (7276)
v__tibor Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7286
Ja, egy tükör árama ~ 1,2 A (nem saját mérés), így tükrönként kb 17 watt teljesítménnyel kell számolni (mint egy indexlámpa pl).
v__tibor Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7285
áltam(tunk)=álltam(tunk)
v__tibor Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7284
Sajnos nem írtam fel a számot, a fotókon sem olvasható. De enélkül is megrendelhető, nekem anno 11 eFt feletti árat mondtak csak magára az érzékelőre, Jocika34-nek beszereléssel együtt volt 27 eFt. Éppen ezért áltam(tunk) neki alternatív módon. A pontosság alatt mit értesz? Az eddigi visszajelzések alapján korrekt értéket mutat (a megfelelő termisztorral és ellenállsáokkal). Az hogy esetleg lassan áll be az érték egy melegebb vagy hidegebb légtérbe érve (pl garázsból kiállás, stb), az nem az érzékelőn múlik, hanem az "agyba" van beépülődve egy késleltetés, ami lehet, hogy a mérőkör adottsága. Ezt már többször leírtam (a teszt során hidegvízből melegvízbe téve csak lassan ment felfele az érték - néhány perc - , de ha egy pillanatra megszakítottam az érzékelő elektromos kontaktusát - ekkor kijelző semmit nem mutat - majd visszatéve azonnal az új jó értéket mutatta).
Előzmény: KorI (7272)
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7283
- Hi Renault Credit bankot ne!! nagyon magas thm-mel dolgoznak (nekem 10-12% thm-et adott ajánlatnak az RH), de hál istennek munkatársam is épp cliot vett dabason és ott postabankkal dolgoznak és itt 6,6% a THM!

-utólag tuti lehet venni bele ködlámpát, de szerintem szakszervízzel csináltasd, nehogy belekössenek a barkácsért (egyébként kérdezd meg az ügynököt akitől vetted, hogy mennyibe kerül, meg mennyi kb a beszerelési díjj, ad majd egy árajánlatot, esetleg megkérdezel más renault szervízt is aztán majd eldöntöd hova mész beszereltetni)

- én április 20. -a körül rendeltem meg a thalicskát, de nekem alapban úgy ígérte, hogy 40-50e lesz csak a vevőre eső rész a 90-ből.

-a renault honlapot, meg szerintem nem sűrűn frissítik

Előzmény: profeta (7267)
Laja73 Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7282
nekem valaki kiszámolta anno (talán itta topikon), hogy olyan 47ezer forint a költség, ehhez képest kérnek a kereskedők nyolcvanakat. mondjuk akkor még nem volt illeték.
exbrava, az a vagyonszerzés az mi?

olyan béna ez a forgalombahelyezési költségesdi, tök kamu az egész.

diesel_uberalles Creative Commons License 2004.05.06 0 0 7281
Én azért megnézném a szerződést és ha van valami támadási felület, akkor azzal a mondattal kezdeni, hogy egy kis médiabotrány valszeg nem tenne jót a pici fiának, aki a múltkor már a 15. helyett jött be. (Jah, 15-en fejezték be a versenyt. Mindegy, offtopic is, bosszant is... :) De ha van ügyvéd ismerősöd, érdemes megkérdezni erről. Azért 30 rugó már nem az az összeg, amit csak úgy le lehet nyelni...
Előzmény: exbrava (7279)
mzdude Creative Commons License 2004.05.05 0 0 7280
Én hiszek neked. Meg bosszantani sem akarlak. A kollektív tudásanyagot próbálom azzal növelni, hogy rávilágítok egy újabb szivatási pontra...

Aztán látom, hitelebírálási díj autóhitelnél... Ilyet se hallottam még. Valakinek vastag lehet a bőr a pofáján.

Előzmény: exbrava (7275)
exbrava Creative Commons License 2004.05.05 0 0 7279
Az a baj hogy én is későn kezdtem el keresgélni a neten. Legközelebb okosabb leszek.
Előzmény: diesel_uberalles (7276)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!