“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Már csak azért sem tehet, mert a két nem azt a két faktort jelképezi és éli a maga biológiai valóságában, ami a világegyetemet létrehozta és fenntartja:
van a teremtő Szellem és van az anyag, amiben a teremtés végbemegy.
A teremtés pedig egyáltalán nem azonos holmi hókuszpókusszal, amit Isten végrehajt azért, hogy a semmiből valami legyen...
Nyilván ehhez olyan mélyen kellene ismerni a metafizikai-alkimista-rózsakeresztes iratokat és hitvallást, hogy némi fogalmunk legyen, ami keveseknek adatott meg.
Mária szülte Jézust. De a katólikus templomokban és mindenütt ott tündöklõ nõi alak, keblén a gyerekkel az ókori pogány Szemiramisz jelképe. A pogányság jelképe.
Nem fogok keresgetni, listázd ki, hányszor említett engem keró úgy, hogy semmit nem reagáltam rá.
Mindegy, nem kívánok itt új feministát nyitni, csak annyit akartam még utólag hozzáfűzni, hogy ha van ilyen elvárásod, hogy ne szóljunk hozzátok, talán célszerű lenne ezeket a provokáló jellegű napi x beszólásokat is mellőznötök.
Nézd, az hogy te ide azért jársz, hogy a témához hozzászólj, azt már nem hiszi el neked senki, ugyanis most is csak sértegeted az egyik fórumtársadat a bili megszólítással.
Megtanulsz beszélgetni, vagy visszakúszol a tieid közé a feminista topikba?
(A lélek nem teljesen halhatatlan, de ez messzire vezet itt, ez nem a ValFil.)
"Amúgy egyes apokrif evangéliumok szerint nagyon vidám fickó volt, nem olyan búvalbaszott, mint ahogy nekünk próbálják eladni őt a keresztény egyházak."
És egyes apokrif evangéliumok szerint meg sem halt a kereszten, bár akkor ugye ez az egész megváltásosdi bizony egy nagy humbug és a keresztény hitvallás alapjaiban omlana össze, ha ez igaz volna... erre bátorkodtam utalni.
Akkoriban a válást nehézkes jogi formulákhoz kötötték. Például le kellett szögezni, hogy a férj vagy a feleség hibájából mondják-e ki a válást, s apám azt a föltételt szabta, hogy a válást az anyám hibájából mondják ki. Ez viszont azzal járt, hogy anyámnak le kellett mondania a fia fölött gyakorolt jogairól, s bizonyos »láthatásban« kellett kiegyezni, ami meg is történt. Így aztán anyámat hetente egyszer, vakáció idején hetente kétszer láttam.”
Jézus a halálával és a feltámadásával csak azt akarta bizonyítani amit tanított, azaz hogy nem kell félni a haláltól, mert a lélek halhatatlan. Ezért volt eleve elrendelve, azaz belekalkulálva a tanításába a halála és a feltámadása is.
Amúgy egyes apokrif evangéliumok szerint nagyon vidám fickó volt, nem olyan búvalbaszott, mint ahogy nekünk próbálják eladni őt a keresztény egyházak.