Keresés

Részletes keresés

ÖREGANYO Creative Commons License 2005.07.29 0 0 543
Sőt, már abban is biztos vagyok, hogy tényleg nagyon régi a kép, mert még ezzel a fajta busszal is vitt Anyukám mindennap az óvodába, és én mindig rosszul lettem a benzin szagától. :(((
Előzmény: krapek (541)
ÖREGANYO Creative Commons License 2005.07.29 0 0 542

Jujjjj, Te kis hamis! :)))) Ez a kép már olyan régen készült!

Itt, mintha jobbra még az ős régi Csemegét lehetne látni a sarkon, tovább a következő sarkon a Fénymozi házát, és még távolabb lenne a Mária utcai sarok, ahol van a Rendőrség, csak azt nem látom jól, de valószínű, hogy még nem az Új épülete van ott a Rendőrségnek.

Meg az az igazság, hogy ez annyira régi fénykép lehet, hogy már nem emlékszem olyan tisztán vissza rá, hogy konkrétan hogy is sorakoztak egymás mellett a külömböző üzletek, intézmények. :)))

Előzmény: krapek (541)
krapek Creative Commons License 2005.07.29 0 0 541

Az volt kisegítő iskolám. nagyjából felesben jártam oda és az Április 4-téri Általános Fiúiskolába.

Kap egy sört, aki ezen a képen megtalálja a Rendőrséget. :-))) 

Előzmény: Palotasziget (539)
ÖREGANYO Creative Commons License 2005.07.28 0 0 540

Szia Palotasziget!

Persze, hogy emlékszem rá, sőt még arra is, hogy rézsut vele szemben, éppen hogy lemaradva az előző kép bal oldaláról, volt a Totózó is, a vele szinte majdnem egybenőtt "műintézménnyel", aminek a nagykapuján bemenve, hátul volt a kerthelysége is. :)))

Előzmény: Palotasziget (539)
Palotasziget Creative Commons License 2005.07.28 0 0 539
Szia Öreganyo!

Bizony jól látjátok! :)) A kép jobb részéről nem sokkal maradt le a régi Fény mozi. Gondolom még emlékeztek Ti is?
Előzmény: ÖREGANYO (538)
ÖREGANYO Creative Commons License 2005.07.28 0 0 538

Bizony én is úgy látom, hogy ez az Árpád út.

Mégpedig az út jobb oldalán picit hátrább lehet látni az Árpád út - Lebstück Mária utca sarkán levő Rendőrkapitányságot, és ha minden igaz, és jól emlékszem, a kép bal szélén a 2 emeletes erkélyes házban a cipőbolt felett lakott az egyik volt általános iskolai osztálytársnőm. :))))

Előzmény: krapek (536)
überalles Creative Commons License 2005.07.28 0 0 537

..és ha jól látom az Árpád úton ?

Köszi ! :))

Előzmény: krapek (536)
krapek Creative Commons License 2005.07.28 0 0 536
Van. Ez itten egy muki. Bár nem a Csillagnál, de Újpesten.  :-)
Előzmény: überalles (532)
überalles Creative Commons License 2005.07.28 0 0 535

Szia Palotasziget !

A sínek mellett alvás is stimmel. A mi  szobánk ablaka is a Váci útra nyílt.

1968-tól  Megyeren a Nagyváradi u.-ban laktunk. Jó ég !-majdnem 100 éve volt. :))

Most Káposztáson lakom.

Rövid kitérőkkel éltem máshol is,de a szívem  mindig visszahozott ide.  :))

Előzmény: Palotasziget (534)
Palotasziget Creative Commons License 2005.07.28 0 0 534
Szia Überalles!

Hát nagyjából stimmel az egy kőhajítás :)) Én az Arany J. u.-ban laktam 1967-73 ig, ott ahol jelenleg a Suzuki Top kereskedés található. A szobai ablakunk közvetlenül a sínek mellett volt. Hát nekem innen az ismeretség a Mukival. Majd Újpalotára költöztünk. Innen kerültem vissza Megyerre, a kertvárosi részbe 94-ben. Azóta is itt lakom és imádom újpestet! :)))
Előzmény: überalles (532)
überalles Creative Commons License 2005.07.28 0 0 533

Lean!

Jó ez a kép.Hol készült ? Csak nem a Templom utcában ?

puszi

Előzmény: Lean (528)
überalles Creative Commons License 2005.07.28 0 0 532

Szia Palotasziget !

Ezek szerint  egy kőhajításnyira laktunk egymástól ? :))

Én a Váci úton laktam a Tungsrammal majdnem szemben. És te ?

Jó ég !-van még élő ember,aki emlékszik a Mukira ? :)))))

Előzmény: Palotasziget (531)
Palotasziget Creative Commons License 2005.07.28 0 0 531
Szia Überalles!

A 07.08-i kérdésedre válaszolva, a Binzer és a Csillag is van még! A Binzer Kertvárosi vendéglő néven fut "mostanában" - vagy tíz éve :)) - a Kálvin J. u. sarkán. A Csillag pedig a régi Aranyköz sarkánál - ahogy azt akkoriban hívták még, amikor a Muki járt az ablakunk alatt - a Zsilip u.-val szemben.
Előzmény: überalles (530)
überalles Creative Commons License 2005.07.27 0 0 530

Szia !

Dehogy haragszunk ! Sőt ! Kösz az értékes infót.

Ami pedig nevetséges,de  igaz:egy ugrásra lakom onnan,és nem tudtam róla. :))

Előzmény: Palotasziget (529)
Palotasziget Creative Commons License 2005.07.27 0 0 529
Sziasztok újpestiek!
Ha lehet belepofáznék az "öregek" dolgába, remélem nem gond :-)
Akkor az nem mostanában volt! A hely ugye, évek óta megszűnt, azóta karnis nagyker műkszik helyette.
Előzmény: lilák (527)
Lean Creative Commons License 2005.07.25 0 0 528

Újpesti tábla

lilák Creative Commons License 2005.07.10 0 0 527

Sziasztok.

Azt én is csináltam, hogy beszaladtam a Madarászba, csak kijönni nem volt egyszerü.

lilák.

Lean Creative Commons License 2005.07.08 0 0 526

A kedves Uramtól tudom,én nem voltam bent egyszersem,de vártam már meg a kocsiba,míg beszaladt valakivel beszélni.

Előzmény: überalles (525)
überalles Creative Commons License 2005.07.08 0 0 525
Tényleg ! A Czuczor utca sarkán . Gyanús vagy te lány,ha így vágod a korcsmákat ! :))))))
Előzmény: Lean (524)
Lean Creative Commons License 2005.07.08 0 0 524

Szia!

A Madarász a Fóti úton volt,a lapszabász ahol van.

Előzmény: überalles (523)
überalles Creative Commons License 2005.07.08 0 0 523

Hali Tékozló !

Ha nem tévedek vendéglátóipari egységeket soroltál fel. A Binzer és a Csillag a Váci úton volt (van ?)  A Madarász neve is ismerősen cseng,de arra nem emlékszem,hogy hol  volt.

Lehet,hogy a Szilaspataknál  néha összefutottunk ? Én is arra  lófráltam elég gyakran a barátnőmmel. Ráadásul egyik osztálytársnőm is ott lakott, mert  a szüleinek ott volt  a kertészete.

Előzmény: tékozló (506)
überalles Creative Commons License 2005.07.08 0 0 522

Szia Lean !

Egészen véletlenül  találtam ide.

A képeket meg kell keresnem - de igyekezni fogok.

puszi :)

Előzmény: Lean (509)
ÖREGANYO Creative Commons License 2005.07.08 0 0 521

No nem mondom, két barátosném összefog, és kibeszéli a harmadikat, szegény engemet ;)))))))).

Már tényleg egyre komolyabban el kell döntenem, hogy végre oda vegyem az irányt, és hármasban is végre nagy pletyi partyt rendezzünk :)))))).

Különben Szilvi is ott van a képen, az ülő sorban, közvetlen a tanárnő mellett ül.

Amint nézem, megint szépséges dolgokat alkottál. :)))

Különben tényleg rengeteg mesélni valóm van már. ;)))))

Előzmény: Szorgos (520)
Szorgos Creative Commons License 2005.07.07 0 0 520
Jééééééééé, tényleg! :)))
Voltam ma A Szilvinél és jól kibeszéltünk Téged! :)))))))))
Végre megcsináltam neki az üvegjét, itt nézheted meg.
Előzmény: ÖREGANYO (518)
ÖREGANYO Creative Commons License 2005.07.07 0 0 519

Azért még K.L.-el lehetsz esetleg egyidős, mert Ő nálunk 1 vagy 2 évvel volt idősebb. Tán 5.-ben vagy 6.-ban került hozzánk, arra már nem emlékszem.

A "CHRIS"-t azelött régen, nem Erzsébet cukrászdának hívták? Ez az lenne, aminek volt kerthelysége is, és rögtön a mozi mellett volt? 

Én valahogy úgy emlékszem rá, ifjú koromból. Jóval később született keresztfiam anyja volt ott a főnöknő.

A középső sorban balról a tanárnő mellett álló lány, nem ismerős véletlenül, mert Ő viszont a Könyvesbe ment tovább, a '70-'71-es tanévben kezdett, és ott is érettségizett le, S. K.-nak hívták.

Előzmény: krapek (517)
ÖREGANYO Creative Commons License 2005.07.07 0 0 518

Drága Barátnőm! :)))

Nem hiszem el, hogy nem ismersz meg.:(( Az arcom nem változott semmit, mindössze csak 35 évvel lettem idősebb, és most már nem hosszú a hajam, hanem rövid.:)))

A középső sorban állok a díri mellett közvetlen. Nem engedte, hogy máshova álljak, mert én voltam a kedvence.:))

Előzmény: Szorgos (516)
krapek Creative Commons License 2005.07.07 0 0 517

Közben már rájöttem, hogy K. Attila nem is lehetne É. L., mert vele a Könyvesbe jártam egy osztályba és én (ebből következően É. L. is) idősebb vagyok K.L-nál.  Egyszerű nem? :-)))

K. L-val, ma is örülünk egymásnak, amikor összefutunk. Hosszú éveken át egy csapatban - a MAHART-ban - fociztunk. Meg a Sétatéren, az Április 4-téri iskola előtt. Két-három éve még az akkor sörözőként működő "CHRIS"-ben (a valamikori Alkotmány mozi mellett) találkozgattunk.

Előzmény: ÖREGANYO (515)
Szorgos Creative Commons License 2005.07.07 0 0 516
Hali!
Ránéztem a képre és azt mondtam, hogy ez az én osztályom. :))) Pedig nem is oda jártam. :)) Ennyi egyen gyereket! Besz@rás! :))) Előkaptam a régi képeimet és mintha némelyik gyerek az enyémek testvérei lennének. :))))) Csak én tiszta lány suliba jártam. :)))
Mellik vagy Te? A tantónéni oldalán az utsó?
Előzmény: ÖREGANYO (513)
ÖREGANYO Creative Commons License 2005.07.07 0 0 515

Szia Krapek!

A hátsó sorban balról a harmadik K.Attila, de a középen álló magasnál legalábbis monogramban nem tévedtél.:))

Honnan ismered, ha szabad megkérdeznem?

Ne tán, Te is valahol azon a környéken éltél? Többet is ismersz esetleg közülünk?

Előzmény: krapek (514)
krapek Creative Commons License 2005.07.07 0 0 514

Szia, Öreganyó!

A hátsó sorban, a képen balról a második nem É. L? Ha a szemem nem csal, akkor a középen álló, magas cigányfiú pedig K. L. Tévedek? 

Előzmény: ÖREGANYO (513)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!