Sőt, már abban is biztos vagyok, hogy tényleg nagyon régi a kép, mert még ezzel a fajta busszal is vitt Anyukám mindennap az óvodába, és én mindig rosszul lettem a benzin szagától. :(((
Jujjjj, Te kis hamis! :)))) Ez a kép már olyan régen készült!
Itt, mintha jobbra még az ős régi Csemegét lehetne látni a sarkon, tovább a következő sarkon a Fénymozi házát, és még távolabb lenne a Mária utcai sarok, ahol van a Rendőrség, csak azt nem látom jól, de valószínű, hogy még nem az Új épülete van ott a Rendőrségnek.
Meg az az igazság, hogy ez annyira régi fénykép lehet, hogy már nem emlékszem olyan tisztán vissza rá, hogy konkrétan hogy is sorakoztak egymás mellett a külömböző üzletek, intézmények. :)))
Persze, hogy emlékszem rá, sőt még arra is, hogy rézsut vele szemben, éppen hogy lemaradva az előző kép bal oldaláról, volt a Totózó is, a vele szinte majdnem egybenőtt "műintézménnyel", aminek a nagykapuján bemenve, hátul volt a kerthelysége is. :)))
Mégpedig az út jobb oldalán picit hátrább lehet látni az Árpád út - Lebstück Mária utca sarkán levő Rendőrkapitányságot, és ha minden igaz, és jól emlékszem, a kép bal szélén a 2 emeletes erkélyes házban a cipőbolt felett lakott az egyik volt általános iskolai osztálytársnőm. :))))
Hát nagyjából stimmel az egy kőhajítás :)) Én az Arany J. u.-ban laktam 1967-73 ig, ott ahol jelenleg a Suzuki Top kereskedés található. A szobai ablakunk közvetlenül a sínek mellett volt. Hát nekem innen az ismeretség a Mukival. Majd Újpalotára költöztünk. Innen kerültem vissza Megyerre, a kertvárosi részbe 94-ben. Azóta is itt lakom és imádom újpestet! :)))
A 07.08-i kérdésedre válaszolva, a Binzer és a Csillag is van még! A Binzer Kertvárosi vendéglő néven fut "mostanában" - vagy tíz éve :)) - a Kálvin J. u. sarkán. A Csillag pedig a régi Aranyköz sarkánál - ahogy azt akkoriban hívták még, amikor a Muki járt az ablakunk alatt - a Zsilip u.-val szemben.
Sziasztok újpestiek! Ha lehet belepofáznék az "öregek" dolgába, remélem nem gond :-) Akkor az nem mostanában volt! A hely ugye, évek óta megszűnt, azóta karnis nagyker műkszik helyette.
Ha nem tévedek vendéglátóipari egységeket soroltál fel. A Binzer és a Csillag a Váci úton volt (van ?) A Madarász neve is ismerősen cseng,de arra nem emlékszem,hogy hol volt.
Lehet,hogy a Szilaspataknál néha összefutottunk ? Én is arra lófráltam elég gyakran a barátnőmmel. Ráadásul egyik osztálytársnőm is ott lakott, mert a szüleinek ott volt a kertészete.
Azért még K.L.-el lehetsz esetleg egyidős, mert Ő nálunk 1 vagy 2 évvel volt idősebb. Tán 5.-ben vagy 6.-ban került hozzánk, arra már nem emlékszem.
A "CHRIS"-t azelött régen, nem Erzsébet cukrászdának hívták? Ez az lenne, aminek volt kerthelysége is, és rögtön a mozi mellett volt?
Én valahogy úgy emlékszem rá, ifjú koromból. Jóval később született keresztfiam anyja volt ott a főnöknő.
A középső sorban balról a tanárnő mellett álló lány, nem ismerős véletlenül, mert Ő viszont a Könyvesbe ment tovább, a '70-'71-es tanévben kezdett, és ott is érettségizett le, S. K.-nak hívták.
Nem hiszem el, hogy nem ismersz meg.:(( Az arcom nem változott semmit, mindössze csak 35 évvel lettem idősebb, és most már nem hosszú a hajam, hanem rövid.:)))
A középső sorban állok a díri mellett közvetlen. Nem engedte, hogy máshova álljak, mert én voltam a kedvence.:))
Közben már rájöttem, hogy K. Attila nem is lehetne É. L., mert vele a Könyvesbe jártam egy osztályba és én (ebből következően É. L. is) idősebb vagyok K.L-nál. Egyszerű nem? :-)))
K. L-val, ma is örülünk egymásnak, amikor összefutunk. Hosszú éveken át egy csapatban - a MAHART-ban - fociztunk. Meg a Sétatéren, az Április 4-téri iskola előtt. Két-három éve még az akkor sörözőként működő "CHRIS"-ben (a valamikori Alkotmány mozi mellett) találkozgattunk.
Hali! Ránéztem a képre és azt mondtam, hogy ez az én osztályom. :))) Pedig nem is oda jártam. :)) Ennyi egyen gyereket! Besz@rás! :))) Előkaptam a régi képeimet és mintha némelyik gyerek az enyémek testvérei lennének. :))))) Csak én tiszta lány suliba jártam. :))) Mellik vagy Te? A tantónéni oldalán az utsó?