Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
Tesóm szeretne venni egy szimpla, olcsó, de használható, lehetőleg telifa fedlapos és pálcás, f-lyukas A-mandolint. Mit ajánlanátok? A Dimavery meg a Stagg nagyon rettenet?
Nemrég csúsztunk le egy Washburn-ről az ebay-en, 80 euróért vinni lehetett volna, az amerikain meg 65 dollárért ment el egy ugyanilyen. Inch, a Tiéden nem adsz túl vmi hasonló árfekvésben? ;-)
Erdekes. En mondjuk sosem ertettem mire jo ez a szimpla hur az aljan (illetve erted de ez nagyon zene specifikus dolog). Erdekelne mekkora a menzuraja.
Kaptam iwiw-en egy meghívást ide ezért gondoltam be is írok, igaz kicsit későn reagáltam. Nagyon örülök neki, hogy működik egy fórum ebben a témában is, mert nagy kedvencem a mandolin.
After seven years of extensive touring in support of three records (seventeen years as a band), we've decided to take a break of indefinite length at the end of 2007 to preserve the environment we've sought so hard to create and to pursue other interests. It has been a pleasure to write, record, and perform for you through the years and we'd like to heartily thank you for your invaluable contribution to our musical lives.
Léptem, a Szutyis rész jó volt, azt meg bírom hallgatni (bár a két legjobb nóta csak félig van felvéve). A sajátomhoz kell egy kis nyugalom, hogy kiértékeljem. Elsőre elég gyalázatos.
igy a vegen egy arba lesz egy koreai michael kellyvel. Igy is sokkal olcsobb lesz egy Weber Hyaite-al amirol jot nem igazan tudok mondani. Mandolinon jatszottam 2-3mon es hat gaz. Ha ossze esik a test akkor viszont visszakuldom hogy csinaljon egy masikat. Azt mondta hogy az en vagy o elete vegeig garanciat valal. Szoval nem bantam meg csak gaz hogy egy mester hangszer ugy indit hogy...
2 eve nem jarok a szigetre. Szar a musor. Radioheadre elmentem volna, de eppen Pragaba voltam (s eppen kurva jot buliztam haverokkal egy cseh kocsmaba ahol jo es olcso a sor ev van annak hagyomanya hogy az ember hangszerrel jon. Meg egy mandolin is elokerult, s nem en vittem.)
Az osszejovetel nagyon karaj volt. A Horvath tesok, Andriska ejjel 3:30ig, Pinter Zsolti ejjel 4ig maradt. A tobbiek is 11 korul leptek csak le. Volt sok nagy jammeles es zenemuelvezes.
Tapasztalat: kell hivni baszgityost. En basszusoztam a dolgok haromnegyedeben. S nagyon utalom. Meg jo volt egymas mellett osszefogdosni a sok mandolint. A ket Zsolti mandolinjain jatszani. (Az az Ovarion az ahhoz kepest amit kepzeltem, teljesen rendben van igy ruhakkal kitomve elektromosan tok hasznalhato a hangja.)
Meg meg kellett allapitanom hogy istentelen jol szolt a dragabbik Furch (csak az volt). Ugy szol ki a zenebol hogy huuu B+. Hiaba szol jobban az en mandolinom ugy magaba (ez valoszinuleg a cedrus-mahagonis Furchra is igaz), az a 23as Furch nagyon tud valamit.
Meg sajnos azt kellett megallapitanom hogy elcseszettul jol szol a mandolinom :)) Itt fejtegettek a kolegak hogy a Hayasi KM-1500anal is jobban szol. A Zsolti odakat zengett rola.
Sajnos a Mandola az eleg gaz volt meg igy 2 nap hangszeresz utan is. Sajnos a nyaka a Zalai talyra emlekeztet. Igy ma ujra bevonult es mar nagyon csunyan sikerult szetbarmolni a Zolival.
Eleinte ugy gondoltuk hogy egy ujra bundozas megmentheti de egyre inkabb ugy nez ki hogy az lesz a sorsa mint a Szoke gitarjanak. (Teljes fogolap csere) Csak ebbe meg lesz egy palca csere is. De ezzel is megvarjuk a kotelezo egy evet. A palca az konzisztensen V alakban hajlik es elemi sulyeszti az 5dik bundot es semmi mast :) meg a fogolap kiegeszites ugy oktav kornyeken faszan elkezd emelkedni es csorog miatta az egesz mint az allat.
Addig is szepen kiszedtuk a bundokat 16-24ig. A tobbit szinte laposra fentuk. S eleg magas hurnyomassal igy mar csak kicsit csorog. Ez remelem meg fog teljesen szunni ha nem vadonatuj vagy flatwound hur lesz rajta. 1 evre jo lesz.
Volt tegnap mandolinos-party?? Zűrös napokat élek, ezért nem tudtam sem erre menni, sem Abaligetre, szabadnap híján pedig Szolnokra sem :-(((
és voltam olyan balfék, hogy a kevés szabadidőmet inkább arra szántam, hogy elmenjek vendégszerepelni 3 számba a büdös Szigetre, ahol rossz tapasztalatok miatt 9 évig nem jártam, s valószínűleg idén voltam ott utoljára :-/