A sok kuplung kesergés után mivel már nekem is nyekereg egy idő óta a "dió", rászántam magam megzsíroztam. A gumi visszatételén kívül (azt küldeném kényszermunkára, ilyeneket rakosgasson vissza egész életében, aki ilyenre tervezte) semmi az egész. Jól megnéztem, volt rajta valamikor zsír elég csak az idők folyamán kiszorult a kenési helyről abból kotortam vissza amennyire tudtam, és megszünt a nyekergés. Megjegyzem, azon kívül, hogy nyekergett, semmi egyebet nem éreztem rajta, használatilag semmi probléma nem volt, nem rángatott nem volt darabos. Szerintem ettől nem is lehet mert olyan kicsi a felfekvési felület, hogy ez nem hiszem, hogy bármiben is befolyásolná a kuplung működését. Baleset miatt araszoltam dög melegben több mint 1 órát és semmi rángatás. Inkább valamilyen kuplung szerkezeti hiba lehet ami a panaszokat okozhatja. Más panasz nincs továbbra is faljuk a kilómétereket.
Azért merem állítani, hogy a Renault szervízek sem rosszabbak mint más márka szervizei, mert volt tapasztalatom más márkával is. (Vw, suzuki, ford, fiat) Bizony semmivel sem rosszabb a renault. Fakertészékről is hallottam én is egyet, s mást. DE! Ha nekem egy hely nem teccik, akkor nem megyek oda többet. Nekem pl. a karosszéria műhely nagyon szépen és korrekten megcsinálta 2x is az autóm. Az pedig, hogy a baum által itéld meg a rendszert, enyhén szólva általánosítás.
Ami a hibák számát illeti. Hibátlan autó nincs. Minden márkánál vannak hibák, mivel a piac olcsó autót akar, és sajnos tudomásul kell venni, hogy a mai világban ár=minőség! És ezt nem csak thalicska árkategóriára igaz. Minden márkánál vannak problémák, a reanultoknál jelentkező hibáknál súlyosabbak is. Ha jó, megbízható autót akarsz japánt kell venni. Igaz annak nincs szive, és az ára is ennek megfelelő. Csodák nincsenek. Egy autós lap gondolkozott el azon, hogy miért van az, hogy hiába jön ki egy új modell, mindegyikben találnak hibát a tesztelők. A magyarázat az volt, hogy ha mindenből a legjobb megoldást választanák a gyárak, akkor mindenki 10 milla körüli autókat kínálna.
Persze, nem elfogadható hogy egy új autó ilyeneket produkáljon. Itt igazából a hiba kezelésén van a hangsúly. De, mit várunk mi itt m.o-n amikor egy BMW saját hazájában megteheti, hogy padlólemez hibás autót nem javítja garanciában (több száz autót érint a dolog, a hátsó futómű hajlamos kiszakadni)?
Ezért jó dolog, hogy ha kapcsolatokat alakít ki az ember megfelelő helyeken. Erre (is) jó nálunk a klub. Tényleg partneri viszony van a renult házzal, és ha valami sirámunk van, igyekeznek segíteni. Mégegyszer csak tanácsolni tudom, mint klub keressétek meg pl. őket.
Nem mindig az azonnali "nekiszaladás" a hasznos.
Most lehet azt mondani, hogy nekem egyénileg is nyújtsák ezt! Ennek így is kellene lennie. DE! Sajnos itt élünk, ma élünk, és ez a nagy büdös magyar valóság. A helyzethez pedig alkalmazkodni kell, ha nem akarsz idő előtt elhalálozni valamilyen szívártalommal :(
Hi mindenki!!!!!!
Sajnos rossz hírem van a csalódott márkatársaknak!
Nem csörög,nem rángat,nem ropog. A kezdeti gyerek bajok után(főtengely szimmering,motortartó bak)semmi hasonló nem esett meg velem(na jó a tücskökkel eggyütt lehet élni)én részemröl kellemessen csalódtam a Qasimódóban,24000 KM után jól megy, keveset fogyaszt, elöl kényelmes, nagy csomagtartó,STB.
Lehet, hogy egypáran tényleg kifogták,de akivel itt fehérváron szóba elegyedtem az eggyik sem panaszkodott.Bocs ha hosszú volt.
Üdv Nagya!!
Nekem ez lesz a 3, Renaultom, úgyhogy nekem is van tapasztalatom. A Thalia mellett döntöttem, tehát van bizalmam a márkához.
De szerintem az autóvásárlás kőkemény műszaki és gazdasági kérdés és nem elsősorban érzelmi (persze az is van benne).
A számok beszélnek, igenis relatív sok a hiba a Renaultoknál.
És itt a fórumban olvasható kuplungbajokat is elég nehéz megmagyarázni. (Erre csak a szervíz képes: ez természetes, mind ilyen)
Amit a márkaszervízekről írtál engem meglepett, szinte soha nem hallottam dicsérni a Renault márkaszervízeket. Lehet, hogy neked szerencséd volt.
A baráti szerelő viszonyról pedig annyit, hogy szerintem így az utcáról beesve egy R márkaszervízbe nincs olyan, hogy barátság. Csak kicsit verhetnek át vagy nagyon ez a két lehetőség.
Amennyiben viszont szerelő vagy egy Renault márkaszervízben, bocs a megjegyzésért.
Olvasd a fórumot visszamenőleg, ill a R. Baumgartner áldozatai topicot és vizsgáld felül azt a véleményedet, miszerint a R márkaszervízek még jobbak is, mint a többi márkaszervíz!!
Vagy ennyi elszigetelt eset volt, esetleg ennyi bizalmatlan és rosszindulatú márkatárs van?
Kopi vagyok a Mégane Klubból.
Egy olaszországi egy hetes nyaralást szervezünk.
Időpont: 2004. 06. 26. 2004. 07. 03. között
Helyszín: Joker Camping, Cavallino (Velence közelében)
http://www.jokercamping.it/
15 % kedvezményt kaptunk a csoportunkra. Így a szállásárak egy napra személyenként 2600 és 4700 Ft. között változnak felszereltségtől, egyebektől függően.
Ha érdekel valakit ez a lehetőség, akkor minél előbb írjatok az avstudiokukacwestel900.net címemre, hogy intézkedhessek a szállás lefoglalásáról!
Minden hozzám eljutó levélre válaszolok!
Két részletes levelet állítottam össze az árakról, illetve a környékről, a lehetőségekről. Ezeket szívesen elküldöm.
Jó lenne, ha érdeklődés esetén valaki összefogná nálatok a dolgot!
Olvasgatom itt bajaitokat. Én nem tudok hozzászolni a kuplunghoz, mivel én megane-os voltam és vagyok, de részvétem mindenkinek.
Nem akarom védeni a renault, mert ami hiba az hiba. Azt is tudom, hogy milyen rossz és kellemetlen érzést hagy az emberben, ha elromlik az fiatal autója. Lehet, hogy a thalicska ilyen szerencsétlen a renaultok közt. Nekem ez már 4. renault és még egyikkel sem voltak komoly gondjaim. Persze, vannak hibák, de ezek nekem még messze a tolerálható szint alatt maradnak. Nekem is volt már swiftem, de megmondom őszintén, hogy annyira "nem szerethető" autóm még soha nem volt. Valóban megbízható, stb., de soha nem volt olyan érzésem amikor mostam vagy lenéztem rá az ablakból, hogy úúúúú, de szeretem. És azt hiszem itt is a magyarázat, arra hogy miért van valakinek sok gondja vagy kevés gondja az autójával. Lehet, hogy mindkettő ugyanannyi gonddal küzd, de az egyik szereti az autóját és mindent megbocsájt neki, a másik meg "érzelem nélkül" szemléli a kocsit és nem megbocsájtó vele. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egy autónak minden megbocsájtható, de erősen egyéni a határ.
Ami a márkaszervizeket illeti, állítom hogy renult sem rosszabb a más márkáknál, sőt. Igazából kell találni egy szervízt, meg egy munkafelvevőt akivel "baráti" kapcsolatot alakít ki az ember. Nálunk pl. a megane klubban nagyon korrekt együttműködés alakult ki a renault házzal.
Ha letelik a garancia, akkor pedig találni egy szakit, aki töredékből megjavítja az autót.
Szóval szerintem, klub szinten közelednétek a pl akár a renault házhoz, akkor sokkal egyszerűbb lenne az élet. (Nálunk pl. kedvezményt is adnak nekünk) Ez persze csak egy tanács. Lehet, hogy először baráti hangnemben többet lehet elérni.
Bocs, ha hosszú voltam.
Úgy látom itt délen a thalia dci a menő. Látom te Kiskunlacházi vagy ZoliBa kolléga Szigethalmi Én pedig Dunavarsányi vagyok. Még a végén itt 15 km körön belül összejön egy kisebb csapat.
Azt nem értem, hogy ugye a kuplung létfontosságú eleme az autónak. Mégis olyan sokan panaszkodnak, hogy az már fáj! Kinek csörög, kinek rángat, kinek ropog.. borzasztó!
Mert ha mondjuk a rádió sercegne vagy zörögne a kárpit esetleg lepotyogna rendszeresen a napellenző meg ilyenek.. arra azt mondom "jóvanna". De hogy egy ilyen létfontosságú elem szarakodik..!! :-(
Nekem a kuplungomon kívül mind a két kulcsom tönkrement. Ezt garanciában kicserélték.
Akkor volt olyan is, hogy néha hidegindításnál eszméletlenül csattogott a motor. Ez még nagyon fiatal korában volt. 1.4 16V-m van. A szervíz azt mondta hidrotőke hiba. Mondták, hogy rendelnek 4 db-ot. De mondom ez 16V akkor miért nem 16-ot rendelnek. Lerázatk.. Végül olajszűrőt cseréltek és láss csodát megoldódott a gond.
Ezen kívül egyszer úgy megszorult a bal hátsó fék, hogy azt hittem valaki éket rakott a kerék alá. Ez is többszöri szervízbe futkozással megoldódott. Utána volt olyan is, hogy mentem az autóhoz alatta tócsa. Kiderült, hogy az ablakmosó tartályba ahol belelóg a motor ott elrepedt és elfolyt belőle a lötty. Ezenkívül jobbra indexeléskor gyakran serceg az index kapcsoló.
Nálam "CSAK" ennyi hiba jött elő 3év, 38e km alatt!
Arra számítottam, ha veszek egy új autót akkor legalább 3-4 évig csak tankolni fogom. Erre a Thalicska jól rácáfolt! Nem ragozom a kesergést tovább..! :-(
Ehhez képest az előtte használt Swiftemet nem újonnan vettem. Most van benne 130e km, 8 éves. Én 70e km-t tekertem bele elég sportos használat mellett.
1 garnitúra fékbetét, olaj, szűrőcseréken kívül csak tankoltam! Jól ment, nem fogyasztott..
Az jutott meg eszembe hogy ha mar ennyien irnak a kuplung hibarol, ezen kivul van meg valami gyakori hiba ennel az autonal? Mire kell meg szamitani ami elojohet ?
A darabos kuplung mellett engem nagyon bosszant meg a kopogos dizel hang amit szinten a kuplung okoz. Mas is tapasztalta mar? Mar 2 honapos koraban elojott, amikor a rangatas es darabos kuplung is. De Kuplung csere utan a rangatas elmult, de a darabossag es a kopogo dizel hang nem. Alapjaraton ha uresben megy a motor es bemelegedett mar, csunya kopogo dizelhangot lehet hallani es emellett meg mas(mintha surlodna valami) hangja is van. De ha kinyomom a kuplungot akkor elhallgat.
Kerdes: Ezzel lehet valamit kezdeni? Engem NAGYON zavar.
Szervizben termeszetesen leraztak ezzel is hogy ez ilyen, nincs semmi baja.
Thaliával szó sem lehet róla! Ilyen darabos kuplunggal örülök, ha egyátalán normálisan el tudok indulni!
(Írtam, hogy nem az én autómmal próbáltam!!)
Amúgy a Thalia azért lett a Swift után, mert már nem csak ketten utazunk az autóval hanem 3-an, babakocsi nem fért be.. A Thalia mar nem a versenyszellemről szól.. telepakolt autó meg minden..
Suzuki fórumot azért látogatom, mert a párom jelenleg is az előző autómat használja (Swift 3a. 1.3 8V) és továbbra is én tartom karban a gépet...
Ha már így szóba került akárhogy szídják sokan a Swiftet nekem nagyon sok jó emlékem fűződik hozzá és az ég világon semmi baja nem volt a Thaliával ellentétben!
Amikor a Thalia épp szervízben van mindig a Swiftel megyek és nosztalgiázok. Sajog a szívem! Jó kis gép az!
"Tehát: Kuplung ki, 1-be, fordulatot felemelni nyomatékcsúcshoz tartozó fordulat +10%-ra, kuplung felenged addig hogy éppen ne zárjon, ekkor lehet kicsit bemozdul a gép ezt kézifékkel tartjuk, RAJTJEL, kézi kienged, a kuplunggal, gázzal úgy játszunk, hogy a keréknek max. ~10%-os kipörgése legyen és a fordulat se essen nyomatékcsúcshoz tartozó fordulat alá 10%-al.
utána persze padló és villám kapcsolgatások, "szinte" kuplung használat nélkül azaz "SMG" "
"1.3 8V papíron 6000-en ad max. lóerőt így efölé nem érdemes húzni. Ha 5500-6000 között valahol elváltod közel nyomatékcsúcsra (3500) ejt vissza az első 1-2-3 fokozatban... "
majd:
"Kuplung azért nem kopik mert:
Próbáld ki azt hogy kinyomott kuplungnál felemeled a fordulatot mondjuk 3000-re. A kuplungot pedig óvatosan felengeded addig, hogy még éppen ne mozduljon meg az autó. Ilyenkor nem csúszik a kuplung!! Viszont igen igen közel van a fogási ponthoz és ki tudod küszöbölni azt az időveszteséget amíg erre a pontra engednéd a rajtjelkor. Kézifékre azért van szükség, hogy amikor a "versenyszellem" hevében erre a bizonyos "előkészületi" pontra emeled a kuplungot, akkor előfurdulhat, hogy a nagy kapkodásban egy pillanatra lehelletnyit összezárod (pedig nem akarod). Ilyenkor bemozdulhat a gép 1 kicsir és ezt kell megakadályozni a kézifékkel!! "
"Ezt a folyamatot nem saját autóval egymás után többször is megpróbáltam (szándékosan) nedves aszfalton. A 3., 4. próbára már egészen jól éreztem mit-hogyan.. "
"Még valami: A kis Suzukival jó kezekben meglepően fickósan lehet gyorsulni, elrajtolni.. A rajt első pillanataiban türelmesnek kell lenni, hogy ne pörögjön ki de utána már nagyon jó!! "
Nem személyeskedésként (de tényleg!!!), a Thaliánál ugye nem ezt alkalmaztad?
Szóval azt mondod, hogy ez gyárilag ilyen? Akkor előbb utóbb mindenkinek gondja lesz vele. Amit most az újnál is tapasztalok -a másiknál nem volt-, hogy ha felengedem a kuplungot sokkal hangosabb, és olyan furcsa kattogó, zakatoló hangja van. A rángatást, meg a ropogó hangot még nem. Bár kattogás ellen mostmár a férjem módszerét alkalmazom, jól felhangosítom a zenét, és már nem is zavar annyira. Az az igazság, hogy márkaszervizbe nem akarom vinni (megfogadtam, hogy csak akkor viszem, ha már nem mozdul), házilag meg nem vagyok elég ügyes hozzá.
Azért az új autó sem garancia, merthogy ki lehet fogni egy gyári hibásat is. Én már csak tudom. Bár azt sem irigylem , aki az én 13 hónapos garanciális csere miatt leadott kocsimat megveszi/megvette. Biztos nem tájékoztatját róla.
használtan vigyázni 1éves autóval! 1 éves korukban csak ritkán adják el az autókat és egy dCi-s thali max 1-1,5éves lehet
vigyázni kell, nehogy valami széttört/felújított darab legyen
én egyébként Lacháza-Budapest távra vettem/rendeltem új dCi-s thaliat :) már "csak" 1 hónap (elvileg) és átvehetem
Ha részletre akarjátok venni a kocsit, mondjuk 20% befizetéssel, én mindenképpen az új autóra szavazok
Nekem most már az emelt reg adóval együtt a dCi thalia azure+ködlámpa+metál 2.850.000 lesz
+75.000 üzembehelyezés. 20% kezdővel és 6,66%-os thm-mel viszem el a kocsit. Lehet soknak hangzik, de ha belegondolsz nem kell rizikózni, hogy nem e volt törve visszatekerve a km óra, és használtjárgányra sokkal roszabb thm-et fogsz csak kapni, persze ha egyben meg van a lóvé akkor megértem a használt autót.
Ha lett volna egyben nekem lóvé én tuti egy használt fiat brava-t vettem volna :)
én attól félek, nemigen van jó használt dízel a piacon. az ok lehet, hogy hülyén hangzik, de szerintem akinek dci-je van, az meg van vele elégedve, hiszen valóban nagyon jó kocsi
ahhoz meg még túl fiatal a széria, hogy csupán a kora miatt eladják
Használt autó vásárlása előtt állunk és felmerült lehetőségként a diesel Thalia is.
Ehhez szeretnék Tőletek segítséget kérni.
- Mire figyeljünk az autón vásárláskor, melyek a leggyakrabban hibásodó alkatrészek (kuplungot olvastam).
- Mik a tapasztalataitok általában az autóval kapcsolatban.
- Diesel motor mennyire bírja a "strapát"? (páromnak vesszük, várhatóan napi 80-100 km a futásteljesítmény Szigethalom - Budapest és vissza viszonylatban)
- Fogyasztás?
Mindenekelőtt el kell mondanom, hogy elkezdtem már visszaolvasni a fórumban található hozzászólásokat (párszázon már átrágtam magam), de a magamban megfogalmazott kérdéseimre még nem kaptam választ.
A fentieken kívül persze minden érdekel az autóval kapcsolatban ezért végig fogom olvasni az egész topicot, de ha eszetekbe jut valami és ismét leírjátok, akkor azt nagyon megköszönöm.
A kuplung dologra gondolsz, hogy milyen idősen jönnek elő?
Válasz: Először is NEM szabad megvárni míg előjön!
Ha még nem érzel semmi rosszat akkor most minnél előbb meg kell zsíroztatni a diót, hogy később ne jöjjön elő a dolog! Ha egyszer elkezd ropogni onnantól vége!
Egyik fórumtárs egy nagyon szemléletes fotósorozattal bemutatta, hogyan, hol kell zsírozni. Nem bonyolult, 2 perc meló!
Olvass vissza a fórumon. Azt hiszem Korl volt a neve.
Én is leírtam korábban részletesen mit, hogyan kell csinálni.
Ui.: Én is meg voltam lepődve, hogy csak most robbant a "kuplung bomba" pedig én már rég szóltam itt...
Árat nem tudok, de nem lehet, hogy visszatetted a gyári gumikat mostanság? Mert sajna a gyári gumik elég rossz minőségüek, és hiába állítgatják a futóművel az nem oldja meg - legalább is nekem nem! Lehet, hogy a gumi rossz, az meg csak cserével javul.Bár tegyél egy kísérletet, de jobban jársz, ha profihoz viszed. Nekem volt, hogy a r.szerviz meg sem csinálta, csak kiszámlázta.
Én csak kétségbeesetten olvasgatom a hozzászólásokat. Ha PTRgilicz nem jön elő a "panaszával", mindenki -mivel a szervizek ezzel ettették- saját problémájának gondolta. Egyébként a Megane fórumon jelentkezett egy volt Ranault munkafelvételes, és felajánlotta a segítségét. Keressétek meg. Szerintem tud néhány tanácsot adni.
Aláírásba benne vagyok - bármibe ami előbbre viszi az ügyet. Ha kell jogi segítség is tudok ajánlani, az aki intézte a garanciális cserémet. Szerintem is csak a NAGYON HATÁROZOTT fellépéssel lehet valamit is elérni, de a szalonba történő aláírásgyűjtést szerintem hamar felfüggesztenék a szalonosok, és lehet, hogy oda nem kell többet vinni a kocsit. Az RH felé kell inditani az ügyet, mert ő a generálimportőr.
Kérdésem!
A kocsi milyen idős korában kezdődtek ezek a hibák? Mivel az előzőnél nem tapasztaltam, de már félek, hogy mi vár rám ezzel is, ami vátható, mert ennél is kezdődnek a tipushibák előjönni!
Futomuallitast tudja valaki mennyibe kerul R
markaszervizben? Konkret arat pliiiz! Vagy erdemes inkabb maszeknal csinaltatni?
1-2 nagyobb katyu miatt 130 korul raz a kormany.
Centirozas 1 hete volt, az biztos jo.
Kaptam hetfore idopontot a D pesti R szervizbe,
ki fogom eroszakolni, hogy most mar csereljenk mindent(dio, kar, bovden), mivel 3x voltam emiatt naluk es mindig leraztak a zsirozgatassal. Vagyis nem igazi zsir volt, valami spray-t fujtak mindig.
Az izzókészletet még elő se vettem, lehet nincs is benne semmi! ;-Đ
A huzat szép volt, erős szívós anyagnak tűnt, csak az ára miatt gondoltam szétnézek máshol is, aztán elfelejtettem az egész üléshuzat ügyet.
Egyszer vettem egy univerzálisat (8e), de az használhatatlan volt az ülőlap és háttámla kiképzés miatt, és a hátsó fejtámláknak se volt kivágás. Ja, a hátsó övcsatlakozóknak se.
Visszavittem az egészet...
Jól van úgy látom már megy "magadtól" is a dolog, már tudod mit, hogyan kell...!
Én nagyom bízom a dologban!
Még annyi jótanácsot fogadj el, hogy alaposan győződj meg róla, hogy minden beépítésre szánt alkatrész meglegyen (dió, bovden, kar). Nehogy az legyen, hogy szétdöntik az autót aztán jaj ez nincs, az nincs azt majd később berakjuk... Egy szétszedéssel menjen be egyszerre minden új cucc!
Szorítok! Tájékozatss a fejleményekről!
Mindent figyelj meg mit-hogyan..., hogy tudhj mesélni a többieknek!
Árakat is kéne írkálnod!
Ui.: Ha bekerül az új cucc továbbra is kínosan kéne ügyelni, hogy legyen zsír a dión!
Ha egyszer elkezd ropogni az már kopottság jele.
Ebben a helyzetben a zsírzás már csak tüneti kezelés!
DE ha vadi új / nem kopott a cucc abban az esetben a zsírzás viszont megelőzés! Oda kell figyelni!
Mindhárom dolgot szeretném cseréltetni, ha tényleg ott a hiba (ami ugye elég valószínű), így is hívtam fel őket. Mikor a felső holtponti jeladóval ott jártam majd két hete, már akkor is rákérdeztem a kuplungra. Árakat is kértem ezekre az alkatrészekre, és voltak is raktáron (bár a dio nem biztos). De záróra miatt a zsírzásnál maradtunk, mondván csak ennyi a baja... khmm. Most hétfőn hosszan beszélgettem a szervizzel, és igyekeztem nem elfogadni minden "talán ez segít" típusú megoldást, szóval remélem lesz raktáron ami kell. Legfeljebb ha a szerkezeti elemek egyformák, kap egy Megane vagy Clio dio-t :-) Az biztos nem "török selejt" (bocs)
Most még én is optimista vagyok, remélem nem fogok "vastagon csalódni" a szerviz után. Egy újabb anyagi csődöt most nem igazán bírnék el.
Más: amikor pl már másodszor égett ki az első lámpa izzója, kapott egy kis vezetékes toldást a kábelek végén, szóval kerestünk egy olyan megoldást, amivel áthidalható volt az ellenállások határétékre méretezéséből eredő "tervezési hiba", vagy valami hasonló :-). Megcsinálták. Azóta se égett ki egyetlen izzó se...