A lakókocsi teljes villamos energia ill fűtését egyszerűen megoldhatjuk a hűtőszekrényben épített nyomott vizes atomerőművel.
Felépítése az
1.aktív primer körből,
2. szekunder, ill .
3 , biztonságvédelmi rendszerből áll.
A helyhiány miatt a 3. pontban helyezett rendszereket elhagyva, az urán 3-4 kg os kritikus tömegét figyelembe véve 3-4 ezer évig biztosítani tudjuk energia igényünket !!!
Tehát akkor az építéséhez szükséges :
1 bódé
2 hűtő
3 üveg jager
a védőital gyors elfogyasztása után .. térjünk vissza az 1. ponthoz...
Jóó ötlet,de rengeteg idő kell hozzá!Ezt a szendvics szerkezetet lefotózom,hogy mindenki értse,hogy miről van szó.Meg asszem a többit is,mert már megjöttek a gyerekek és úgy is újra szét kell szednem.Aztán tényleg rájöttök,hogy fűtéssel télen is használható!Bár ezt még én sem tudom!De voltam már ismerősnek a lakójában sípálya mellett -10 fokban és jó meleg volt benne.Ők meg ott is aludtak és reggelre nem voltak megfagyva!!
Azt mondta a Fiam,hogy melegük volt hajnalban is!Bár őket fűti a szerelem!A Balatonnál voltak egy parkolóban,meg a siroki várnál.Meg vitettem vele takarót bőven.
Hát szerintem,ha kimérnénk akkor biztos kiderülne,hogy annak is dupla az alja!!!A vázon rétegelt lemez+ hungarocell+rétegelt lemez+ műpadló.Én is azt hittem,hogy simán egy réteg padlóval állok szemben!!
Sziasztok! -időnként történnek érdekes dolgok ezen az indexen......-az meg tényleg nem lenne hülyeség, ha részletes beszámolót tartanál a munka menetről, hátha az ember kedvet kap, vagy aki esetleg csak olvassa a fórumot segítséget kapna........ja és természetesen fotóval.........
Nekem csak egyszerű lépésálló hungarocel (5cm) van a padlón azon pedig padlószőnyeg,sztem ez a legegyszerűbb.Igaz nem én csináltam,az előző tulaj sokat járt síelni,ezért csinálta meg.
Teljesen passzentosan befabrikálta,úgyhogy szigetelésnek sztem nem rossz ötlet,igaz a beltérből elvesz egy kicsit.
Nna most mi történt,hogy 2x van a beírás?Közben írtam egy másikat az meg sehol!Amúgy már nagyjából leírtam az átalakítás menetét,de ha majd teljesen kész lesz lehet,hogy csinálok egy hivatalos közleményt.Részletekre kiterjedően!Mennyi tervezés,mennyi csavar,mennyi sör!
Könnyű annak akinek van fűtése ,.... én már csak jövőre huzom ki,most minden hétvégén voltam valaholcsak autoval, 2 óra hossza alatt centiztem be a terasz alá :) , nem szeret emelkedőn pallón felfele menni, behordtam belőle mindent a lakásba, matracot sátrat, szőnyeget stb.... ami mozdítható :)
Hát éppen ez az,hogy még csak folyamatban van!De remélem beszámolhatok a pozitívumról is!Aztán majd lefényképezem,hogy nálunk hol van a helye pihenő időszak alatt.De a terasz aláá pallón biztos nem tudom űberelni!Az nem lehet ecccerűűűűű!Én meg tényleg azon agyalok,hogy hétvégenként,ha lesz megfelelő hómennyiség,felhúzom pénteken a Szt.Coronára aztán szombat, vasárnap síelünk!
Persze ahhoz még múúkodni kell a fűtésnek!-Az nem olyan meredek és talán feltudom húzni télen is.Ha nem akkor leállítom a faluban és este 8 km. és otthon vagyok!Húú!Már nagyon várom,hogy ebből mit lehet kihozni...
Könnyű annak akinek van fűtése ,.... én már csak jövőre huzom ki,most minden hétvégén voltam valaholcsak autoval, 2 óra hossza alatt centiztem be a terasz alá :) , nem szeret emelkedőn pallón felfele menni, behordtam belőle mindent a lakásba, matracot sátrat, szőnyeget stb.... ami mozdítható :)
Hát komolyan mondom én is ezt olvastam!!!De ezt nem mondjátok komolyan,hogy tavaszig vártok egy jó kis túrával?Akkor menjünk együtt a hosszú hétvégén valahova és a mi BÓDÉ-nkban borozunk vagy amit akartok!Bár még elég képlékeny a dolog,de rajta vagyok!!!
Caerleon:az enyém is kicsi,de értelem szerűen könnyebb is befűteni!Most arra várjak,hogy tavasszal kinyissanak a campingek és bedugjam a dugómat?Hát mi vagyok én nem?Majd,ha elkészül a fűtésem és elmondom a tapasztalataimat akkor szerintem a Tilmi is átgondolja az egészet attól függetlenül,hogy fél tőle.Ugye Tilmi?
Ma összeszedtem pár dolgot ami jó lesz a padló szigeteléséhez (alulemez,kőzetgyapot,fenyőléc)Beépítem aztán jöhet a főpróba!!
-szerintem szoktasd magad a gondolathoz-modernizálás-fog az menni.........(elsőre a félemeletes helyett félelmetes ágyat olvastam.......)-a tavaszt már én is nagyon várom......
az a baj, hogy nagyon egyben van.... és nincs szívem hozzányulni...... akartam modernizálni, de csak egy kis összecsukható 'félemeletes ágy marad" ... szóval... hülye vagyok várom a tavaszt :)
-megy ez!!!!!!!talán az alsó kivágásnál nem kell tartani a nagy hőtől, hiszen akkor a pvc padlóburkolat is megolvadna!!!-NEM????.......(csak hangosan agyalok)de azért nem árt az óvatosság-légrés... Caerleon látom máris rabul ejtett a lakókocsi, alig egy hónapja van meg, de már látod hogy lesz folytatása.......
Köszönöm az ötleteket!Áramkábel talán nem lesz gondd,mert a túloldalon van elvileg minden a konyha felett.Ez a styropor dolog meg amúgy is izgatott,mert még azon agyaltam mi legyen vele,hogy ne kapjon túl nagy hőt.Mert akkor megolvad.Bár nem tudom,hogy azon a részén meleg lesz-e a készülék.Ez van alul ahol befújja a gázt.Na mindenesetre mindjárt lemérem aztán amíg elmennek vele csinálok valami fa távtartó amit beragasztok meg valami fémet hajlítok oda és akkor már lesz közte egy légrés is.-jó játék ezaz átalakítás!
-nem tudod vhogy a hosszanti bordát rögzíteni?-olyanra gondolok mint a tetőablakoknál, ha útba van a keresztmerevító, beépítenek egy keretet, amihez egyrészt a tetőablak csavarjait rögzítik, másrészt a kerettel összefogják a szétvágott merevítőt....nehogy megrogyjon a padlóburkolat idővel.....gyakorlatilag ahol kivágtad, attól néhány centire mászkál az ember, a padlólemezek közötti styropor + nem teherbíró elem..... a kéményt úgyis valamelyik sarokban kell felvinned a mennyezetig, ha a sarkoktól egy5-5 centit elhagysz, ott biztos nincs keresztmerevítő......(esetleg áramkábel lehet....ezt is vedd figyelembe )-ja és a kéménykivágásnál mindenképp tegyél a tetőpanelbe(külső tetőlemez és a belső burkolat közé) fa távtartót.......
Hát az alján a hosszanti bordába beleszaladtam,de nem volt más választásom.Meg amúgy is a szekrény előtt-alatt van ami talán nem lényeges.Aztán jött az amit ma a fiam vett észre,hogy a kézifék rúdja beleér éppenhogy a konvektor külső házába.Ezt egy cm-rel odébb vágtam így már jó és könnyebben belehet rakni a helyére.Ez a szekrény rögzítési pont jó ötlet,de most láttam,hogy az összes oldalcsavarozás hiányzott,mert valószínű,hogy a mozgástól eltörtek az alumínium csavarok!Kicseréltem acélra.A szekrény hátsó oldala meg valóban tetőablak vonalban van!Ez már valami!!
Ettől a gázos holmitól szerintem feleslegesen aggódsz!Főleg,hogy most kezembe vehettem és látom hogyan műűkszik.Teljesen ZÁRT a rendszer!!!!Az összes csatlakozás kívül van egyedül az elzárócsap kerül belülre ugyan úgy ahogy a főzőé van megcsinálva.Minden cső végén kúpos csatlakozóval,anyával!Elrontani se lehet!A beszívott levegőt kintről veszi a lakó alatt van egy vízhatlan torok.A kipufogója meg a tetőn lesz ahogy a nagykönyvben meg vagyon írva!Bentre csak a meleg marad.Teljesen zárt a rendszer,jól ki van találva!Ja!Meg még új tömítéseket is adok neki!Nem lehet vele baj...Azért biztos ami biztos vettem egy gázriasztót!
-Na akkor most nem irigyellek!!!!!mindezt kitalálni, megcsinálni, .......valahol láttam rajzot a fütőegység beépítésére vonatkozóan, csövek beszerelése, bekötése, stb csak nem tartottam meg magamnak, mert én a gázzal nem vagyok "barátságba", + az én lakómban nincs fűtés......-a padló , és tetőmerevítések..-ez nagy kaland kitalálni merre fut! -azon kivül hogy a kocsi hossztengelyére merőlegesen...... én ami kocsit láttam szétszedve azokban ált. kb 20-25cm re voltak a kereszt bordák.......na ezzel semmit nem segítettem.....de talán némi támpont, hogy általában a szekrények alsó, és felső rögzítései a keresztbordákhoz történik........(NEM TUTI! -CSAK ÁLTALÁBAN) esetleg próbálj meg kiindulni a tetőablak kivágásától, nézd meg az egybe esik-e vmelyik szekrény éllel.........
Háát úgy ahogy mondod:lassan-lassan!Ma sem jutottam sokra!Bár ahogy vesszük.Sokat kell vele babrálni az biztos.Arra pl.nem gondoltam,hogy még a szekrényt is ki kell vennem!Mert közben rájöttem,hogy a mögötte lévő helyet elveszítem!Mármint a konvektor mögött.Ezért szétszedtem a szekrényt és kivágtam az oldalát ahova lesz egy ajtó a régiből.Ez eddíg is edénytároló volt és az is marad.A lábos nem gyúlékony!Meg különben is van mögötte még egy hővédő lemez amit szintén megduplázok egy + légréssel.A kémény meg dupla csőben fog menni,hogy a ruhák se szenvedjenek károsodást.Ezt ott a boltban ajánlotta az ember,mert aggódtam,hogy mi lesz a ,,rongyokkal"mire odaérünk,hogy felvegyem?Adott egy nagyobb átmérőjű szigetelt csövet amibe a füstcső belemegy.Azt a nagyobb átmérőjűt meg rá kell húznom a konvektor kivezetésére (még nem tudom hogyan,mert kicsi a hely)a másik végét meg a kéményre ahova éppen passzol!
Szóval a készülék benn van a helyén,a szekrény is aztán most szünet van,mert a fiam holnap elviszi 2 napra kirándulni.Jóó sok takarót visznek magukkal!!!Aztán majd folytatom.Hozzáillesztem a gázcsöveket,kitalálom a kémény helyét,hogy ne vágjak el bordát vagy merevítőt.Na ezzel van azért egy kis dilemmám.Honnan tudjam,hogy hol vannak a merevítők vagy valami amit nem kellene elvágnom?Mert ilyennel az alján is találkoztam.A gázcsövek meg úgy jók ahogy vannak,mert elhoztam a régiből mindent.Hollander van minden végződésen.Legfeljebb nagyobb kanyarral megyek vele oda ahova!Mert ugye az a doboz nagyobb volt,mint az enyém.Szóval sínen vagyok a hosszú hétvége felé,hogy meleg legyen éjszakára!
Azért,ha van valakinek valami ötlete szívesen fogadom!!!
-köszönöm az aggódást! -nekem is hasonló tapasztalataim vannak az általad említett kereskedéssel, szerintem korrektek......akkor lassan-lassan csak kigyúl az a gázláng........
Na végre,hogy előkerültél!Már azt hittem valami baj van!Azért aggódok ám itt mindenkiért.Főleg Érted!Érted?Azóta nem volt kivel vitatkoznom!Jól van nna.
Szóval tegnap voltunk balatofűzfőn a Váradikaravánnál aztán vettem hozzá dolgokat ami még hiányzott.(kémény,béléscső,tömítés)Tök rendes volt a srác pedig hamar rájött,hogy nem én vagyok az aki milliókat fog ott hagyni!Ő ajánlotta,hogy mi kell esetleg hozzá,ha szét lett darabokra szedve és jobb,ha kicserélem.Apróság,de fontos!
Nem vagyok milliomoska.... szóval nagyon meg kellett néznem mindent.... képet azt megköszönném.... és alku van ??? Milyen zárt ??? tudom a másik végét csinálni kell, mert ott volt a lakó.
Mennyi minden történt amióta nem "jártam" erre....Iszugynek végre megvan a gázos cucca, Bazsi eladta a lakóját, Caerleon már letéliesítette az új járgányt........(én meg nem csináltam semmit)
Nekem mindegy mire használják, ha egyszer kifizetik...Te sokallottad a háromötvenet sátorral együtt, ők elvitték sátor nélkül annyiért...Nézegettem árakat és én ötvenre gondoltam. Komplett, vasakkal együtt, és tényleg újszerű állapotban van. Ha gondolod lefotózom, és felteszem ide.