Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

patyi63 Creative Commons License 2008.10.20 0 0 1148

Nagyon profi munka.....tiszta bádogos vagy,ahogy azt a lemezelést nézem.

Valahol a vadonban csináltad ???---már csak a nagy tőr miatt kérdezem az ágy mellett (a vadak ellen). Meg azért néha-néha le is pihiztél közben....látom az ágyat nem raktad össze......

Meg gondolsz mindenre : a kipufogót kivitted az ajtón kívülre...2-es kép.

Előzmény: Törölt nick (1147)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.20 0 0 1147
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.20 0 0 1146
bazsimoci68 Creative Commons License 2008.10.20 0 0 1145
Bocsi, de el vagyok havazva és amikor ráértem volna, akkor meg esett az eső... De nem feledtelek, mindenképp megcsinálom a fotókat...
Előzmény: caerleon (1136)
caerleon Creative Commons License 2008.10.20 0 0 1144
Gyuszibácsiii adna egy pár képet a honlapra ? A know-who-hi-tech folyamatról ??? A lakókocsi bizniccel még azt értem el, hogy néha be kell kapcsolni a hősugárzót benne, mert a gyermek hétvégén néha ott tanyázik.... bár ha gyermek lennék lehet én is ezt csinálnám :)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.19 0 0 1143

Megvan!Pécs környékére megyünk.Szigetvár a célpont aztán ahova még az időnkből futja.Első nap(szerda este talán,ha a munkám engedi)somlóhegy,aztán becélozzuk szigetvárt: MÁSNAP.Lehet,hogy viszünk bicót is,de azt majd az időjósok eldöntik mennyire van értelme.Bár az autóban elfér.Legfeljebb nem vesszük elő.Rossz idő esetén termáljárat.Valahol úgy is meg kell fürggyeni.Aztán majd kiderül még mire leszünk képesek.

Ez a reléé nekem tetszik!Akkor keressek valami helyet a BÓDÉ-nak?Mert akkor nem húzom haza,hanem ott hagyom valahol és visszamegyünk amikor a pécs rallye lesz!Húú ez nekem nagyon tetszik!!!2 éve nem voltam rallyn!Mááá nagyon hiányzik!A hülyeség a kikapcsolódás a fííííling....ülünk a tábortűz mellett!ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!

És még a bajnokságnak nincs vége!Bármi megtörténhet!Spici vagy a Turán lesz a bajnok?Én mennék!

Előzmény: patyi63 (1140)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.19 0 0 1142
A gázérzékelőt még nem szereltem be,de anélkül nem megyünk sehova!Van még dolgom itt a földön!Zárt a renszer,de a szerelés közben rájöttem,hogy nem mindenhol...
Előzmény: Tilmi67 (1138)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.19 0 0 1141

Hát persze,hogy nem!Fel se tettem!!Adódott közben egy kis probléma,amit már tegnap este is láttam,de nem voltam benne biztos!Tudtam,de nem sejtettem!4 égőláng van vagy minek mondjam a fűtőtérben és abból 1 db.úgy égett,hogy sárga fénye volt.Ilyet már láttam és azt gondoltam,(tudtam)hogy az nem jóó!Aztán reggelre megálmodtam,hogy mit szedjek szét ahhoz,hogy orvosoljam a dolgokat.Hát reggelre kiderült,hogy kezdhetek mindent elölről!

Sürített levegővel belefújtam a kémlelőnyíláson az égőfejekbe aztán összeraktam begyújtottam és rosszabb lett,mint valaha!Mert azt hittem,hogy így megúszom a szerelést.Aztán kiszedhedtem az egész cuccot.Hát kiderült,hogy az előző lakóban beleköltözött a kéménybe a darázs,a fúvókára meg lepetézett a pók!Azt meg ráfújtam a rácsra mikor azt gondoltam,hogy úgy jó lesz!HÁT NEM LETT JÓÓ!Aztán ma délután folytattam és este megittunk a Zasszonnyal egy örömpezsgőt.Kúúú....va jóóóól fűűűűűűűűűűűűűűt!!!!!!!!Holnap vágok egy polcot a mögötte levő tárolóba összerakom(vagy nem),De ettől már használható.

Előzmény: caerleon (1139)
patyi63 Creative Commons License 2008.10.19 0 0 1140

Halihó,sziasztok !

Akkor veled télleg madarat lehet most fogatni.......én meg már kezdtem kipakolni a lakóból,amikor eszembe jutott hogy jó lenne lemenni az utolsó rally futamra Pécsre.

Most már neked is van fűtés,napközben meg szerzünk vmi melegíteni valót......(mármint belsőleg)...no mit szólsz?--bár azt még nem néztem mikor lesz,csak ismerősök voltak lenn a múlt héten Nyírádon s erről jutott eszembe.

Megvan a terv hogy hová mentek a hétvégén?

...no megnéztem a rallyt : nov. 7-9-én lesz.

Előzmény: Törölt nick (1137)
caerleon Creative Commons License 2008.10.19 0 0 1139
Nem jött át a kép amit Gyuszi csinált :)
Tilmi67 Creative Commons License 2008.10.18 0 0 1138
Hahó!!!! -részemről gratula a nagy műhöz, tényleg ügyes vagy, és nagyon gyorsan kész lettél vele. -én arra tippeltem hogy beletelik jó néhány hétvégébe hogy összeálljon a rendszer..-pont mire megjött a hűvösebb idő, kész is lett a fűtés...... de a gázérzékelőt is beszerelted ugye????????
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.18 0 0 1137
Máá attól féltem,hogy agyba-főbe dícsértek!!!Pedig majdnem hanyatt esek magamtól.Nagyon örülök neki.Így utólag már rájöttem,hogy nagyobb volt az aggodalom,mint amennyit ténylegesen dolgoztam vele.Igaz a mai napom teljesen ráment.A legnagyobb produkcijóó a gázcső befűzése volt a lyukba!Pont a tengely felett!!!Lett is vérhólyagom szépen.De már nem bánom.A bélelt kémény meg egyszerűen fenomenális ötlet volt!Holnap még azt is ráhúzatom valamilyen módon a csonkra aztán góóóóóóóóó!Majd reggelre megállmodom hogyan.--asszem kimegyek fogok 1 madarat....
caerleon Creative Commons License 2008.10.18 0 0 1136
Akkor 2 in1 :) Neked van mobil szaunád :) Gratulálok :) Bazsi lelépett a sátrammal :( Tilmi meg dolgozik valamit. Grau nem köszön beeee seeee..
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.18 0 0 1135
Jelentem:a fűtés be van szerelve!!!Holnap még eltömítem purhabbal a lyukakat aztán kész.Úgy fűt mint állat.2 perc aztán gatyóra lehet vetkőzni!Néhány simítani való van még aztán mehetünk a hosszú hétvégére.Teszek fel képeket a szerelés folyamatáról némi magyarázattal aztán akinek van kedve lehet csinálni.Ha valami nem világos majd segítek.Nagyon örülök neki!!!
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.16 0 0 1134
Nnna mivammááá veletek????Begyógyútatok?
caerleon Creative Commons License 2008.10.15 0 0 1133

ja ja speci :) de tudok Neked szerezni , csak igen drága :)

:) :)

patyi63 Creative Commons License 2008.10.14 0 0 1132
ok,vágom már,azt hittem vmi spéci dolog......felénk pozdorjának hívják. A hungarocell a nyerő,meg van pár nagyobb szivacsom,hogy amikor körbe spaniferezem a ponyvát,előtte alá teszem hogyha majd csapkodja szél,ne vigye le a festéket.
Előzmény: caerleon (1131)
caerleon Creative Commons License 2008.10.14 0 0 1131
mittomén.... olyan mint a farost, de még sem az :) amivel az építési terület el van kerítve..... olyan 8 tól 20 mm vastagságig valami....
patyi63 Creative Commons License 2008.10.14 0 0 1130

Ja,ezt akartam is kérdezni hogy mit tegyek a ponyva alá....a rostlemez az mi a csuda?

caerleon Creative Commons License 2008.10.14 0 0 1129
ja... már költöztem vagy 3x és volt amikor nem garázs nélkül voltam  télen, a kocsi 2-3 napig állt, a ponyva pedig rágyógyult teljesen. Olvadt, fagyott, olvadt fagyott, és felvette a tető alakját. Nekem a nikecell, rostlemez jött be, de mivel ez nincs mozgatva gondolom elég alá valami puha, ami nem szívja a vizet hogy ne ragadjon össze... és ha jövőre megveszem tőle ???? Én meg javítgassam ?
Tilmi67 Creative Commons License 2008.10.14 0 0 1128
na, még szerencse h. nincs semmi baja a tetőnek.........-de a térdeddel már nem volt ilyen szerencséd.......akkor most egy darabig nem kívánkozol a motorra.........-én is ezt a ponyvás-nikecelles megoldást szoktam alkalmazni évek óta, és bevált....... Caerleon milyen profi vagy,nagyon megy ez a lakókocsizás Neked!
Előzmény: patyi63 (1126)
caerleon Creative Commons License 2008.10.14 0 0 1127
A ponyva alá rakjál nikecellt, és adj neki egy kis lejtést, hogy a viz le tudjon menni róla, ha ráteszed közvetlenül és olvad fagy , akkor szépen rádolgozza magát a lakó tetejére az a szép ponyva.....
Előzmény: patyi63 (1126)
patyi63 Creative Commons License 2008.10.14 0 0 1126

Nem,nincs semmi sérülése hál istennek,lehet hogy azt kérdeztem hogy ki hogy védi meg télire a lakót.  Én is beterveztem egy előtető szerűséget most még ősszel,saját kivitelezésben---csak hát sajnos a motorozás......kiment a térdem. Úgyhogy vettem a Tesco-ban egy 6x10 méteres,akcijós takaró ponyvát s azzal fogom letakarni. Azt mondjuk kérdeztem hogy mi az igazság abban hogy a hűtőt télen is be kell üzemelni időközönként?

Előzmény: Tilmi67 (1125)
Tilmi67 Creative Commons License 2008.10.14 0 0 1125
-és igy készül a huz-atom-lak...........Patyi Te 1x korábban említetted h. valami gond van a lakód tetejével.......sérülés, vagy beázás?
Előzmény: caerleon (1124)
caerleon Creative Commons License 2008.10.14 0 0 1124
A lakókocsi teljes villamos energia ill fűtését egyszerűen megoldhatjuk a hűtőszekrényben épített nyomott vizes atomerőművel.

Felépítése az

1.aktív primer körből,

2. szekunder, ill .

3 , biztonságvédelmi rendszerből áll.

A helyhiány miatt a 3. pontban helyezett rendszereket elhagyva, az urán 3-4 kg – os kritikus tömegét figyelembe véve 3-4 ezer évig biztosítani tudjuk energia igényünket !!!

Tehát akkor az építéséhez szükséges :

1 bódé

2 hűtő

3 üveg jager

a védőital gyors elfogyasztása után ….. térjünk vissza az 1. ponthoz...

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.14 0 0 1123

Jóó ötlet,de rengeteg idő kell hozzá!Ezt a szendvics szerkezetet lefotózom,hogy mindenki értse,hogy miről van szó.Meg asszem a többit is,mert már megjöttek a gyerekek és úgy is újra szét kell szednem.Aztán tényleg rájöttök,hogy fűtéssel télen is használható!Bár ezt még én sem tudom!De voltam már ismerősnek a lakójában sípálya mellett -10 fokban és jó meleg volt benne.Ők meg ott is aludtak és reggelre nem voltak megfagyva!!

Azt mondta a Fiam,hogy melegük volt hajnalban is!Bár őket fűti a szerelem!A Balatonnál voltak egy parkolóban,meg a siroki várnál.Meg vitettem vele takarót bőven.

Előzmény: Tilmi67 (1121)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.14 0 0 1122

Hát szerintem,ha kimérnénk akkor biztos kiderülne,hogy annak is dupla az alja!!!A vázon rétegelt lemez+ hungarocell+rétegelt lemez+ műpadló.Én is azt hittem,hogy simán egy réteg padlóval állok szemben!!

Előzmény: patyi63 (1120)
Tilmi67 Creative Commons License 2008.10.14 0 0 1121
Sziasztok! -időnként történnek érdekes dolgok ezen az indexen......-az meg tényleg nem lenne hülyeség, ha részletes beszámolót tartanál a munka menetről, hátha az ember kedvet kap, vagy aki esetleg csak olvassa a fórumot segítséget kapna........ja és természetesen fotóval.........
patyi63 Creative Commons License 2008.10.14 0 0 1120

Halihó,sziasztok!

Iszugy!

Nekem csak egyszerű lépésálló hungarocel (5cm) van a padlón azon pedig padlószőnyeg,sztem ez a legegyszerűbb.Igaz nem én csináltam,az előző tulaj sokat járt síelni,ezért csinálta meg.

Teljesen passzentosan befabrikálta,úgyhogy szigetelésnek sztem nem rossz ötlet,igaz a beltérből elvesz egy kicsit.

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.14 0 0 1119
Nna most mi történt,hogy 2x van a beírás?Közben írtam egy másikat az meg sehol!Amúgy már nagyjából leírtam az átalakítás menetét,de ha majd teljesen kész lesz lehet,hogy csinálok egy hivatalos közleményt.Részletekre kiterjedően!Mennyi tervezés,mennyi csavar,mennyi sör!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!