Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

tefi Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7489
Hi Zsolta dCi !

Tényleg igazad van- a sok kuplungproblémás beírás miatt elsikkadunk 1-2 kérdés felett.
Bocsi az ujonnan jövőktől !!

Tavaly az alábbiakat kaptam grátiszba kérés nélkül a géphez:
Eü doboz + izzókészlet + 3 szög + szőnyeg.
A gép limitált széria - akkor Oazis volt a neve /most Azure /.
Pedig nem voltam csókos, csak 1 mezei user.

A grátiszok viszont emlékezetem szerint már szerepeltek a megrendelőlapon /bár ez nem biztos / a Tiéden nincsen ?

Előzmény: Zsolta dCi (7456)
ZoliBA Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7488
Sziasztok!

Ismét én, ismét itt.

Nem gondoltam, hogy a hozzászólásommal ekkora port kavarok (de legalább felpezsdült a topic :-), és most már jó dolgokat is olvashattam az autóról).

Komolyra fordítva a szót:
Nem akarom én bántani a Thaliát, és főleg nem azokat, akik ezt az autót választják. Mint nekem, nekik is valószínűleg sok fejtörést okozott annak eldöntése, hogy melyik típus, mely modelljét vásárolják meg nem kevés! pénzért. Nem véletlenül gondoltam én is arra, hogy esetleg számunkra (pontosabban a párom számára) megfelelő választás lehet egy dCi motoros Thalia. Fogyasztása (most már látom néhány hozzászólásból is, eddig csak sejtettem), mint az összes mai kis dieselnek nagyon jó, és a többihez képest jelentősen olcsóbban lehet hozzájutni.

Úgy gondolom, hogy alaposan körülnéztem a számunkra szóba jöhető autók topicjai között, mindenhol olvastam kisebb, nagyobb meghibásodásokról, szervizgondokról, és valahol ezt "természetesnek" is tartom, hisz valóban, ezek a fórumok leginkább arról szólnak, hogy az ide író emberek megosztják egymással az autójukkal kapcsolatos gondolataikat, problémáikat.

DE!

Nem csak a problémáikat. A többi topic "lakói" leírják azt is, hogy mi a jó az autójukban, tanácsot adnak arra vonatkozóan, hogy hova vidd szervizbe, hogy hol, mennyivel olcsóbban tudsz beszerezni ezt-azt. Itt (legalábbis az általam elolvasott hozzászólásokban) ilyennel nem, vagy csak nagyon elvétve találkoztam.

A gond ott van, hogy az eddig olvasottak alapján (nekem csak ez az infó van, az ismeretségi körömben senkinek nincs és nem is volt Thaliája) az maradt meg bennem, hogy ez nem olyan autó, amit nyugodt szívvel adnák oda a páromnak.

Üdv:

ZoliBA

dh00 Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7487
Ezzel kapcsolatban ugrott be nekem, hogy a thalia elott mikor R19-unk volt ugy jartam, hogy egy tankolas alkalmaval mikor fizetes utan jottem ki a shop-bol, akkor vettem eszre teljesen veletlen hogy valami fekete bigyo log a motorter alatt. Es egy fekete muanyag fedel volt, amit ugy kellett visszapattintani a helyere. Ez kb a kuplung alatt volt. Szoval 99%-ra veszem hogy az a kuplungot vedte a szennyezodestol alulrol. Ha ez tenyleg igy van, akkor csak meg kell nezni hogy ez a takarolemez a hibas thaliakban a helyen van-e.
Előzmény: .Lio. (7440)
dh00 Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7486
Nekem amikor kezdett(2 honapos koraban) vacakolni a kuplung es rangatott indulasnal, csak akkor rangatott ha gazt is adtam(1.4 v8 benzines Oasis). Es ugye benzinesnel illik gazt adni indulasnal. De ha normalisan akartam elindulni(lefulladas nelkul), akkor a szokasosnal nagyobb gazt kellett adni, porgetni kell a motort nagyon. De meg igy is rossz volt az indulas. Es amiatt valaszolok a hozzaszolasodra: Az erdekes az volt az egeszben hogy ha gazadas nelkul indultam akkor nem rangatott! Csak ugy nagyon tetu modon lehetett csak elindulni a kocsival, hogy nehogy hirtelen engedjem fel a kuplungot es lefulladjon.
Igazabol azert irtam ezt, hogy hatha par szakaertonek segit valamit a hiba megfejteseben, hogy gazadasnal rangatott a kuplung. A k. csere ota megszunt a rangatas, de a tobbit nem csereltek(dio, kar, bovden). Ezek miatt hetfon viszem sokadszor a D pesti R szervizbe.
Előzmény: grevindog (7475)
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7485
majd mikor 4 hónap mulva be lessz járatva a gép csinálok egy tesztet a kedvedért :) de szerintem autópályán lazán hozza 4 alatt
Előzmény: Törölt nick (7483)
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7484
eheheh :-))

csak kiváncsi fáncsi vok, nem lehet valahonnan letölteni a kézikönyvet? felkészülnék előre is :)

Előzmény: ÖregMackó (7481)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7483
de ez nem csak olyan mint a legtöbb elmélet, hogy van ilyen, csak elég nehéz elérni.?
Előzmény: Zsolta dCi (7482)
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7482
pedig ennyit eszik 4 liter persze csak odafigyelve, és csak városon kívűl
Előzmény: Törölt nick (7479)
ÖregMackó Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7481
Zsolta!

Bocs! Közben rájöttem, hogy még nincs is kézikönyved!

ÖregMackó Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7480
Szia!

Pontosabban: a középső nyitó-záró gomb piros pöttyel jelölt részét ha megnyomod bezár, ha utána nyomva is tartod 10-20 mp.-ig csippan egyet és be van élesítve az automata záródás, ha a karikával jelzett részét nyomod meg a központi zár kinyílik és ha még tovább nyomva tartod x ideig szintén csippan és a menet közben záródást letiltja. (Most pedig leírod százszor, hogy mielőtt kérdezek elolvasom a kézikönyvet! :-)))))

ÖregMackó

Előzmény: Zsolta dCi (7453)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7479
elképzelni el lehet bármit... dízelből is..
Előzmény: Laja73 (7477)
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7478
diesel...
Előzmény: Törölt nick (7476)
Laja73 Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7477
mii? 3,9 simán elképzelhető
Előzmény: Törölt nick (7476)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7476
még egy-két hét és termeli a benzint...
Előzmény: Zsolta dCi (7472)
grevindog Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7475
Szevasztok!
Csatlakozom v_tiborhoz....
38e km majdnem két év a 16v alizéban, nem volt különösebb gondom, zörgések vannak, a magyar utak a legjobb autot is szétrázzák. Szerintem eladtak több tizezer thalicskát abbol elenyésző lehet a komolyabb hiba. Nem olyan rossz auto ez, de olcso autótól nem lehet többet várni, tudomásul kell venni. Sokan elfelejtették a tarbant-wartburg-dacia időszakot, ahhoz képest nagyságrenddel jobb a helyzet, pedig a thali is a kispénzüek autója.
Nekem simán megy az, hogy gázadás nélkül felengedem a kuplungot és elindul a járgány, megy folyamatosan alapjáraton. Gondolom ha akadozna a kuplung, akkor sokszor lefulladna ilyenkor. Kiváncsi lennék azért milyen lehet az emlitett probléma valójában...
Üdv
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7474
gratula :) jó kis szag nyam nyam már alig váááárooom :)(

azért elég durva, h. februári megrendelést még csak most adják át :-O

Előzmény: derAlte (7473)
derAlte Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7473
Kedves Márkatársak!
Eddig passzív olvasója voltam a fórumnak.
Az aktivizálódás oka: 20 perce hívtak a debreceni szalonból, hogy ma délután megérkezett a fehér dci comfort.Holnap papírmunka,hitel intézés,+kb 1 hét alatt forgalomba helyezés.
Rendelésem febr 25-i.
Az akkor közölt kb.65eFt üz.helyezési költséget most is megerősítették.
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7472
mi na?
Előzmény: Törölt nick (7470)
boszi70 Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7471
Honnan tudtad? De hogy rácáfoljak, ami igazán jól működik a rádió. Olvastam, hogy elvileg gyorsulásra-lassulásra erősődik és halkul. És valóban. Kis fázis késésel, de működik. (1.hozzászólás)
Előzmény: Zsolta dCi (7449)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7470
""Hajrá Xikla lassan megközelited a rekord fogyasztásomat 3.9/100km""

Na na na....

Előzmény: nagya2 (7469)
nagya2 Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7469
Hi Preben!!
A beállítás felszereltség függő!!!!!!
Nekem alapkivitelben(athentiqe+ v valami hasonló irással)amiben nincs fordulatszámmérő a kiálló gombot egyszer tekerni kell az utas felé,akkor az óra villog, ujabb tekerés a tizes perc villog, ujabb tekerés a perc villog. Ha nem bántod egy ideig visszaáll alphelyzetbe.

Hajrá Xikla lassan megközelited a rekord fogyasztásomat 3.9/100km

További jó Thalicskázást
Nagya

Előzmény: preben (7466)
preben Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7468
rémemlékeimben valahogy így próbáltam, de annál tovább hogy sikeresen lenulláztam a napi kilométerszámlálót, nem jutottam, de kiváló útmutatásod alapján újra próbálkozom...Köszi!
Előzmény: .Lio. (7467)
.Lio. Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7467
Szia preben!

Amikor az össz km-t látod, nyomd hosszan a napi számláó állító gombját, amíg el nem kezd villogni az óra. Ezután nyomogatással lehet "tekerni" a percet, hosszan nyomva pedig pörgetni. Ha az időt sikeresen beállítottad, csak engedd el a gombot. Az óra magától abbahagyja majd a villogást kb 5 másodperc múlva! Készen is vagy.

Sok sikert,
Lio

Előzmény: preben (7466)
preben Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7466
tefi, most megijesztettél....az én órám a kilométerszámlálóval egyben van, s eddig azt hittem, a napi számláló állító gombjával kell bűvészkedni....van ott még egy gomb?? (akko' jól bemutatkoztam...)
Előzmény: tefi (7457)
Iku_ Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7465
Nyomáskülönbség csak addig van, amíg a kocsi nem telik meg vízzel. Utána már nem gond kinyitni a kocsit. Sajnos itthon nem nagyon tanítják, hogy ilyenkor mit kell tenni. Skandináv országokban ugyanolyan tréning van rá mint itthon a vezettéstechnikai tréningek.
Persze nyilván ilyenkor az ember bepánikol, de tényleg nem szabad addig semmit csinálni, amíg nem telik meg a kocsi, sőt ha lehet akkor még ablakot is le kell engendi, hogy könnyebben jöjjön be a víz. Aztán amikor 2/3 részt megtelt, nagy levegő ajtó ki, és fel a felszínre. Persze leírni könnyebb.....

Előzmény: Laja73 (7462)
Xikla Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7464
Ja es 1 eves lesz augusztusban...
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7463
általában az ablakon való menekülést javasolják mindenkinek úgy emléxem mert az ajtókat, míg nincs teli a kocsi vízzel nehezebb kinyitni a nyomás miatt, a zárnak tuti kell működnie is zárlat esetén gondolj bele nem tudnál akkor kiszállni
Előzmény: Iku_ (7458)
Laja73 Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7462
ki lehet nyitni kp. zár nélkül is, de gondolom az ajtó amúgy sem nyitható a nyomáskülönbség miatt
maradt a hátsó ablak
Előzmény: topo (7451)
Xikla Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7461
Kicsit en is sajnalom, hogy elromlott a forum hangulata, de a negativ hozzaszolasokon nem lehet csodalkozni. A hirek is mirol szolnak: meghalt, lelottek, felrobbantottak stb... ezek alapjan hibasan vonhatnak le kovetkezteteseket...Mert szerintem senki nem irja be a forumba, hogy nalam minden ok a kocsiban, mert ez termeszetes szerintem egy uj autonal. Az meg nem a renault hibaja, hogy a magyar szervizek olyanok amilyenek...
Hogy valami pozitiv is legyen a forumban:
Eddig nem foglalkoztam a fogyasztasi adatokkal. Azt meghagytam a benzines kollegaimnak, de kivancsisagkeppen a heten lemertem: 4.15L (800Km atlaga) jórészt országúton hasznalva ~100Km/h.
tefi Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7460
Hi Zsolta dCi !
Az önmüködően 7 km/h feletti sebességnél záródó központi zárat a váltó jobb oldalánál található kapcsolóval tudod be ill. ki kapcsolni.
Folyamatosan kell lenyomva tartani pár mp-ig, akkor hallasz 1 kattanást - ha addig nem volt bekapcsolva akkor be lesz.
Ha megint nyomod kattanásig, akkor kikapcsol.
Remélem érthető volt, mert nem vagyok müszaki zseni /és másik sem !! /.
Előzmény: Zsolta dCi (7453)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!