“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Tudod .... van tükröm , úgyhogy tudom hogy nézek ki , nem kell másnak megmondania . Majdnem ollan' szép vagyok , mint Gina Lollobrigida , csak nekem megvan minden bordám .:-D
Egyébiránt pediglen , nem hülyéztelek le , de néha oltári marhaságokat írsz . A fórum meg nem zárt , tehát oda írok , ahová akarok . Ha zavar téged az ellenvélemény , csinálj zárt fórumot , és vidd a bólogatójánosokat' !
Az itteni nickek zöme csak hülyéskedik, amikor valódi hímsoviniszta dumát tol. Az a helyzet, hogy az újhullámos feminizmusra máshogy már nem lehet reagálni, annyira komolytalan.
A mai újhullámos feministák csak egy részcsoportja az össz-társaságnak, de őket is leírja.
A modern, európai átlagférfi már elfogadja a valódi női egyenjogúság gondolatát, hiszen abban él, és felháborítja pl. amit az iszlám világból hallani ilyen ügyekben.
Családon belüli erőszak, nemi erőszak, ilyenek mindig, mindenhol, minden társadalomban lesznek, mert összetett okai vannak. A fontos az, hogy az állam hogyan viszonyul hozzá, tudnak-e segítséget kérni, kapnak-e az áldozatok.
Európában általánosságban elmondható, hogy igen. Máshol ugye teljesen a család ügye, és még vissza is szolgáltatják az elmenekült áldozatot...botrányos esetek itt is előfordulnak, de azok egyediek, nem rendszerszintűek.
Ami azt illeti, Vajna komoly állami pénzekhez jutott a kaszinói által, úgyhogy de igen, az én pénzemből, meg a te pénzedből is folytatja Tímea az aranyásó életmódját. Aki meg mutogatni tart egy nőt, szex nélkül, az egy idióta.
De egyesek szerint nem szabad a férfinek hagyni, hogy a nő eddig fajuljon, hanem már az első jeleknél ki kell 'verni' belőle a gyűlöletre való hajlamot. Kérdezd erről robopasst.
"Naluk a tradició, patriotizmus (többnyire csak helyi termékeket vásárolnak, vagy még anno császár által megtíltott hust, a halon kívül nem esznek, nem fogadnak menekülteket, stb..)"
Nnomost, ennek azért a hagyományosan zárt (xenofób) japán társadalmon kívül van még egy fizikai oka is: a népsűrűség.
Japán háromszor akkora területen fekszik, mint Magyarország.
Ámdeviszont ennek a területnek a "kb. 75%-a erdős, hegyes terület, amely alkalmatlanmezőgazdasági, ipari és lakossági használatra a meredek lejtők, a földrengések, a szélsőséges időjárás, a gyenge talaj és az esőzések által okozott földcsuszamlások miatt."
No, ehhez az aligmagyarországnyi maradék lakható területen él 127(!) milliónyi ember. Azaz 13 Magyarországnyi!
Hát, én meg tudom érteni, ha nem különösebben lelkesednek azért, hogy még oda menjen valaki - akár ha időlegesen is!
Örökbecsű felvilágosító film a témában a Rózsák háborúja. Aki azt megnézi, annak elmegy a kedve attól, hogy egy olyannal éljen együtt, aki már gyűlöli őt. :D
Figyelj angyalka! Lehetne bármelyiki több gyerekes nő. Mert biza a több gyermek kihordása a női szervezetet igencsak megviseli. És nemcsak az. Hanem a gyerekek nevelése is.