Hát akkor őszinte a részvétem!Az nem jóó!Ne keseregj mindjárt itt van a karácsony aztán hamarosan tavaszodik!Na máá,ha csak így menne ugye?Mi még próbálkozunk,ha az idójárás engedi.
Használat közben jövök rá a rafinériákra!Zuhanyozóra már van ötletem,már csak a budit kellene kitalálni.Aztán akkor ez lesz a világ legkisebb négyzetméteren elférő összkomfortos NissanVanette Camperelje!!Amiben akár 5-en is jól el lehet férni.
-persze voltunk "kirándulni", a rokonságban segédkeztem az építkezésen......-és még mindig tart.......klassz!!!!! Szóval sajnos már nem megyünk sehova, hirtelen felindultságomban a hétvégén "eltettem" a lakókocsit is télire (kipakoltam -betakargattam!) szóval vége a szezonnak idénre...legalábbis nálunk.
Ittvagyóóók!Einstand!Elfoglalom.Ipiapacs1-2-3!Mondtam tegnap,hogy válság van.Mindenki dógozik,mint állat!Én azt vettem észre,hogy amikor kongatják a vészharangot akkor nekünk annyi munkánk van,hogy beledögölődünk!Amikor meg dübörög a gazdaság akkor azon gondolkodok,hogy bezárom a bóótot!!Hát ezt én máá nem fogom megérteni a nyugdíjig az biztos!Pedig még 1 kicsit odébb van...
Mostanában azon agyalok,hogy egyik haverommal csinálunk egy (kettő)tartályt a bódé aljára a víznek a másik meg a szennyvíznek.Mert ezen a pécsi túrán megadta magát a műanyag ballon.Elfáradt az alja.Orfűn megtöltöttem egy utcai kútnál aztán reggelre a kévéhoz is alig volt benne víz.
Kóórból vagy aluból gondoltam és valahová a tengely közelébe helyezem,hogy ne a vonóhorgot nyomja.A másikat meg a szennyvíznek az ellenkező oldalra.Eddig a mosogatólé csak ment ki a világegyetembe.A műanyagballon benne volt idáig a gázpalack mellett a vonóháromszögön és elég nehéz így kiegyensúlyozni!
A szennyvizest kihúzhatóra gondoltam,mint a ,,nagyoknál"és akkor eltudnám vinni kiüríteni amikor megtelt.Pl.egy campingben.
Sziasztok! -régen jártam errefelé, -látom történt egy-két s más....Iszugy szépen beépítette a fűtést, Caerleon kisajátította a terepet.......zajlik az élet.....sajnos nálam is ...igy kevesebb időt tudok itt tölteni......ez van.
Hát a melódiával nálam sincs gondd!Nem is tudom miért nem megyek már aludni.
A képeket meg kíváncsian várom.Hátha megkívánjuk azt a vidéket is egy hétvégére.Melyiket is?Bocs,de most lusta vagyok visszakeresni pedig már megbeszéltük,hogy egy 3szöget alkotunk.Te a Tilmi + én.
Sátoraljaújhelyen van sípálya az neked közel van nem?
Sok a munka :) De max a jövő héten sokat fogok fényképezni, és felrakom az összest , a környékről ahol lakom :) Nem veszek már semmit, egy ház tele van a lomjaimmal, örülök ,hogy valaki így is elfogad:) Majd egyszer megyek én is piacolni :) A közelben akarok valami szánkó dombot keresni :)
Azért ez elszomorít,hogy Ti már téli álomról beszéltek!NINCS még TÉÉÉL wazze!És ha az van akkkor mi van?Az is épp olyan szép,mint a többi hónap.Meg kell találni benne az örömöt.Síelés, korcsolyázás,szánkózás vagy csak úgy sétálni a hóban!Hihetetlen jó dolog!A fehér táj egyszerűen lenyűgöz...
A Tilmi hova lett?Neki már megjött a téli álom?Most nem ám megsértődsz!!!!Sok a meló vagy mi van?
Hát volt egy 90W-os Daewoo, az vett fel 110-120W-ot, gyorsan el is adtam:-))) Most egy Zanussi 55W-os van, ez elérhet árú és jó. A gyári kempinghűtőkben 35W-os motor van! Negyedmillió forintért:-(((((((((((((
Katalógusadat szerint kb. 1000-1500W csúcsteljesítményű invertert kell venni, az talán kiböffenti azt a 6-800W-ot ami egy kompresszoros hűtőnek kell induláskor. Kb. 3 féle invertert építettem 5 féle trafóval mire rájöttem a csízióra. Egyébként egy olyan inverter ami a használati utasítása szerint is alkalmas hűtőgép indítására olyan 50-60.000Ft. Nekem szakmám és hobbim az elektronika úgyhogy megoldottam házilag.
Az invertert 400W-os toroid trafóval építettem, de igencsak erőlködik 1-2 másodpercig mikor indítja az 55W-os kompresszort!!! Csak a hűtőt használom róla, pótakksi nélkül 1 éjszakát bír a beépített 140Ah-ra, a 2. éjszakához kell az állóhelyi akksi.
Az inverter feltranszformálja a 12 v egyenes áramot 230 V váltakozóssá :) Kapható többféle formában, 70W-250W ig az alapvetőbbek, szivargyújtó vagy aksira kapcsolható. Eléggé jó hatásfokú. A hűtő kb 70-150W közötti teljesítményt vagy akármit vesz fel, tehát mint az auto első két lámpája, a plussz akku gondolom ezt táplálja, hogyha baj van akkor az auto indítható legyen. 7000- 20 000 ft ajándék áron kapható :)
A hűtőhöz csináltam egy 12V/230-as invertert arról megy. Az alkóv tetőcsomagtartóra lesz szerelve és a napfénytetőn keresztül lehet majd használni, nem vágok le semmit. Egyébként 4 éve járunk már vele ebben az állapotában is, Gibraltár-Nápoly-Athén-München-Párizs körön belül voltunk sok helyen.Majd teszek fel képet az alkóvról, azon is van napfénytető szellőzésnek.Üdv
Nem rossz,de honnan lesz a hűtőnek villany?Vagy 12 V-ról megy?Mondom én,hogy ez már inkább 1 barkács fórum.Az jó jéték lesz a transit tetejét levágni.Itt van egy olyan az asztalosoknak tele merevítővel.Olyan magas ,hogy még ugrálni is lehet benne!Dobsz rá tetőablakot aztán már meg is van a szellőzés.
Én így oldottam meg a 6 személyes Transitomban a berendezést, egy db 80 cm széles ágy nekem, egy 140 cm széles ágy asszonynak meg a 2 gyerkőcnek. Ez a nagy ágy szétszedhető asztalnak, az ülőkék a szekrények. Konyhába mosogató folyóvízzel, gáztűzhely, 70L-es kompresszoros hűtő, 140 plussz 100 Ah akksi, mosdóhelyiségben egyelőre csak bioWC van, mosdó még készül. Az idén vettem egy üvegszálas teljes magastetőt alkov-nak, de még nem készültem el vele.