Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

chickey_mickey Creative Commons License 2004.05.14 0 0 7511
Hi mindenkinek !

Én is az olvasgatós kategóriába tartozom de most úgy érzem "védelmembe" kell venni a Thaliákat!

Mélyen egyetértek azokkal akiknek az a véleménye hogy ez a fórum azért van hogy kitárgyaljuk az ótót.

Véleményem szerint az is igaz, hogy a jó hír nem hír, tehát kis kivételtől eltekintve (3,9l -es álomfogyi, hőmérő és csipogó projekt )inkább ha probléma adódik akkor fordulnak az emberek a fórumhoz hátha van valakinek tapasztalata, vagy ötlete.

Nos akkor most a saját majdnem egy éves tapasztalatok dióhéjban:

2003 júlisi autó, Egri vásárlás 2 hét csúszás, virág/bor nyema, balesetmentesvezetéstkívánunk igen!
Fullvárosi fogyi (1.4 8V oasis)8,7-8,9 tudom sok de lehet hogy nekem van falábam mert szeretem ha húz az autó

Minden tökéletesen müxik!!! 7000 km a gépben 3xkopp fa íróasztalon

Télre ajándék az autónak NOKIAN WR téliguma
nyárra alufelni, (ettől láthatóvá válik a hátsó fékdob rozsdásodása, de ettől még nyugodtan alszok)

Hőmérő beépítés V_tibornak köszönhetően megoldva.
Csipogó beszerelés nem merés mert félés lebontani a fél autót

Bocs a sok szövegért de kellet már egykis jót írni hogy legyen mégegy elégedett Thalia tulajdonos a fórumban:)))

Előzmény: .Lio. (7440)
Garfield007 Creative Commons License 2004.05.14 0 0 7510
Sziasztok!
Na sok negativ hozzaszolas utan meg egy, bar ez mas jellegu...
Rohadjon le a keze annak a parasztnak, aki lelopta ma ejszaka kedvenc autonk disztarcsait... Tudtam, hogy lopjak, tudtam, hogy ez lehet belole... de megint lusta voltam...
Az agyam eldobom, nem nagy ertek es nem is igazan fontos tartozek, de a bosszusagom hatartalan... Tud valaki olcso beszerzo helyet disztarcsara? Rahegesztem, racsavarozom es aramot vezetek bele... Hihetetlen...
Jo reggelt!
kukucs33 Creative Commons License 2004.05.14 0 0 7509
Szia!
CD tár - VDO vagy Philips gyártmány (a feliraton és a színén kívül tökugyanaz a kettő), pontos típust nem tudok, de amit itt a topicban is szoktak kínálni az tökéletesen muzsikál. Én az ülésem alá tettem. Sk beszerelés kb fél óra volt. Anno (lassan két éve) az ára 30e volt, mostanában talán 35-ért kínálták és vadiúj ...
Előzmény: csipeti (7493)
Iku_ Creative Commons License 2004.05.14 0 0 7508
Szisztok!

Az olajszintet próbáljátok meg úgy megnézni, hogy miközben indítás után megjelenik az "oil ok" felirat megnyomjátok a napi kilométer számláló gombját a műszerfalon egyszer. Ilyenkor átvált az 5 kicsi o-ra. Ha még1x megnyomod akkor átvált a kilométerszámlálóra. (ezt maga is megteszi néhány mp. után). Megáne I-ben így működött gondolom itt is.

Előzmény: exbrava (7498)
KISPIPI Creative Commons License 2004.05.14 0 0 7507
Nem tudom az izzók árát, mert több boltban vettem több fajtát, de biztos, hogy olcsóbb mintha a Renault szalonban veszed, ahol nagyobb árrést tesznek rá.
Előzmény: Zsolta dCi (7506)
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.05.14 0 0 7506
erre az alsó takarólemezre vonatkozóan: munkatársam 1.5dCi (80LE) azure cliojában nincs! és most április végén vette

egyébként nem emléxel mennyibe kerültek az izzók?

Előzmény: KISPIPI (7504)
KISPIPI Creative Commons License 2004.05.14 0 0 7505
FIFTY barátom!
Attól tartok, hogy a nyuszi kalandod nem a Renault hibája teljesen, hanem egyszerüen pech. Valszeg más márka is megsinylene egy nyusz elütését.
Ám a felületkezelési hiányosságok viszont elgondolkodtatóak. Minthogy x év garanciáról irtak a rozsda ellen a renaultosok. Vagy az csak a fényezésre vonatkozik? Mindenesetre érdekes, hogy egy ilyen nyusz mi mindenre rá tudja döbbenteni az embert....
Előzmény: FIFTY (7492)
KISPIPI Creative Commons License 2004.05.14 0 0 7504
Izzókészletet azért is érdemes maszekban megvenni, mert ha visszaolvasod a topicot a történelmi időkre, akkor kiderül, hogy bizonyos izzókat a márkatársak sürübben cseréltek. Lehet, hogy a gyári izzókészletben lévő 1 db/fajta kevés. Nekem 3 db/fajta izzókészletem van, melyet a gépkönyv alapján válogatva vettem, /félve az esetleges szükségszerüségtől/ de eddig nem kellett semmit cserélnem....
De a takarólemezen gondolkodom, mert a Nati alján nincs, és ugy vélem, hogy barkácsilag elő tudom talán állitani erős akarattal. Csak hogy a kuplungot védje a portol.
Előzmény: Zsolta dCi (7456)
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.05.14 0 0 7503
kérdés:

régebben vettem egy SAL erölködő nélkül is használható csöves mélynyomót (nem szól nagyot, de legalább a mélyet kiemeli), szerintetek megéri ilyet beszereltetni a csomitartóba? Vajon átkötik-e a rádiót miatta? (persze ugye fizetni tuti kell érte) Valakinek van hasonló megoldása? Nem tudom a 15w elég lenne-e neki :)

nagya2 Creative Commons License 2004.05.14 0 0 7502
Hi FIFTY!!!
A válaszom a kővetkező:az a jó nagy vasdarab(rezgéscsillapító)nekem is olyan, a befecskedző rendszernél levő is, de nem foglalkozom vele mert
1. A müködést nem befolyásolja
2. Az öntöttvas vastagsága miatt nem rohad el
3. 12 Év az átrozsdásodási garancia!!!!
De ha nagyon zavar fesd le(bár a motornál lévő öntvényröl a hő hamar leeszi a festéket)
Ha a karosszéria kezdene el rozsdállni én is ilyen intenziven fejteném ki a rosszallásomat mint te.
Üdv Nagya
UI:Szombaton itt fehérváron lesz rönyo klub által szervezett találka jön valaki??????
Előzmény: FIFTY (7492)
nagya2 Creative Commons License 2004.05.14 0 0 7501
Hi sid_sid!!!!
Kikérem magamnak! nem benzin, hanem igazi jó büdös magyar gázolaj némi hidegen való TAK-TAK hangal!!!!!!!
Ez a fogyi szigoru közut 80-90-es tempóval!!!!!
Üdv Nagya
Előzmény: Törölt nick (7476)
vizs Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7500
Nekem sem írja ki (Azure).
Előzmény: exbrava (7498)
exbrava Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7499
Normálisan leszedték.
Előzmény: SZATA (7421)
exbrava Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7498
Nem kell fizetni érte mivel én csak úgy voltam hajlandó átvenni ha megmérték a festékvastagságot. De nagyon nem háborodhatnak fel mert amikor tőled veszik be az autót ők is megmérik.Kérdezném a dci-s társakat hogy nekik kiirja-e az olajszintet a km órán.A kezelési könyvben az van benne hogy igen. Na nekem nem. Comfort fokozatu autóm van.
SZATA Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7497
Szia!

Nekünk több kereskedő is 60-ért kínálta, mikor közbenéztünk a szalonokban hogy melyiket érdemes választani. A listán már 35-ért is kínálták.

Ti hova szereltettétek be a tárat? Nálunk a csomitartóba a hátsó ülés támlájára, vagy a kalaptartó aljára lesz rögzítve.

vizs Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7496
Több mint három hónap várakozás után ma végre átvehettem a kocsit (dCi Azure). Sokat elárul, hogy ez már a második Thalia, az elsővel nem volt gond, csak hiányzott belőle a légkondi.

A hangulat javítása érdekében néhány további pozitívum:
- tudom ajánlani a fóti szervizt: pontosak, segítőkészek és szakértelmük is van,
- velem a kőbányai Baumgartnernél is korrektek voltak,
- Solymáron vettük az újat is, az értékesítő lejött elém a vasútállomásra. Az első Thalia átadásakor egy csokor virágot, most egy üveg bort kaptunk. Nem nagy dolog, de a figyelmesség is számít.

mzdude Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7495
Nem tudom, hogy az olcsó vagy sem, de remélem nem veszel tőlük semmit...
FIFTY Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7494
Na még az ág is!

A weblap egyenlőre nem jön be; elárulná valaki hogyan kell IDE képet beszúrni?

csipeti Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7493
Sziasztok!
Kérdéssem lenne hozzátok:
első szériás Thaliában lévő rádió (kormányos) képes-e CD tárat kezelni, s ha igen ugyan milyen kell bele? Nekem egy szinte csak lopott cuccokkal seftelő boltban 50.000 Ft-tól ajánlottak hozzá. A pofám leszakadt.
FIFTY Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7492
Üdv Minden Márkatársnak!

Régóta nem írtam, csak olvastam a topicot; de most -tartok tőle- meglehetősen szófecsérlő leszek.

Úgy gondolom,hogy a negatív hangú írások arányát az is befojásolhatja, hogy lassan egyre több Thali éri el a 2. 3. évét; illetve a 40 - 50 ezer km-t; s kezdenek előjönni a gondok.

Jómagam a múlt hét közepéig egy 1,5 dCi elégedett tulaja voltam; még ma is szeretem az autómat de már nem vagyok annyira biztos abban; hogy 2002 agusztusában jól döntöttem! Pedig nekem az elmúlt 35 ezer km alatt nem volt tücsköm; nem rángatott a kuplung;csak autóztunk. Az egri szervíz, ahová hordom az autót nem olcsón; de korrekten, szakszerűen tette a dolgát. Aztán jött egy öngyilkos baknyúl; és megmutatta a Renault gonosz oldalát is.

Az történt hogy e nemes állat a jobb első kerekem alatt szabadult meg evilági gondjaitól; és közben letépte a lökhárító felőli doblemezt. Ennek a javítása sem olcsó mulattság, de benne van a pakliban; amit azonban a megnyílt résen megláttam teljesen kiakasztott. A derék törökök minimális felületvédelem nélküli vasdarabokat építettek be az autóba; ezek most másfél év után intenzíven rozsdásodnak. (majd küldök képeket a Webmesternek).
A nyuszirésen egy "rezgéscsillapító tuskó", és az ékszíjtárcsa volt kileshető. (Ugyanilyen rezgéscsillapító van látható helyen is, a motorháztető alatt - azt lefestették; tehát az nem is rozsdul!)Gyanakvás ült a lelkembe, s benéztem a motortakaró akármi alá is. Nos a "preciziós" motoromban a befecskendező szelepek leszorító öntvényei is kezeletlenek, s masszívan rozsdásodnak! A "ledumáló" szakember szerint ez nem hiba! Nekem más a véleményem; most készítek egy kis öszeállítást a fotókból; s átküldetem az RH-hoz, érdekel a hivatalos véleményük. Vajon hogyan illik bele ez a szemlélet az "autókat alkotunk" szlogenbe!

Olajos kollégák! Aki már fél évnél régebben hajtja a vasat; nézzetek már rá az izzító gyertyák mellet látható "leszorító öntvénykékre". Érdekelne csak az enyémet feledték el Jumurdzsákék felületkezelni; vagy Nálatok is vannak hasonló szépségek? Emilen is jöhet a válasz! Kössz!

grevindog Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7491
A tóba fulladt thaliás horgásznál kiváncsi lennék, mennyi üzemanyag volt benne?
Mármint a horgászban:))
grevindog Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7490
Nekem van ilyen müa. takarólemez alul, onnan tudom, hogy egyszer észrevettem, hogy lóg az egyik fele, elvittem a szervizbe a gépet, ott visszapattintották a helyére és kész. Mondták, hogy ez elő szokott fordulni. Valoszinű, hogy amikor terepeztem kicsit horgászatkor, akkor valami lekaphatta.
Előzmény: dh00 (7487)
tefi Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7489
Hi Zsolta dCi !

Tényleg igazad van- a sok kuplungproblémás beírás miatt elsikkadunk 1-2 kérdés felett.
Bocsi az ujonnan jövőktől !!

Tavaly az alábbiakat kaptam grátiszba kérés nélkül a géphez:
Eü doboz + izzókészlet + 3 szög + szőnyeg.
A gép limitált széria - akkor Oazis volt a neve /most Azure /.
Pedig nem voltam csókos, csak 1 mezei user.

A grátiszok viszont emlékezetem szerint már szerepeltek a megrendelőlapon /bár ez nem biztos / a Tiéden nincsen ?

Előzmény: Zsolta dCi (7456)
ZoliBA Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7488
Sziasztok!

Ismét én, ismét itt.

Nem gondoltam, hogy a hozzászólásommal ekkora port kavarok (de legalább felpezsdült a topic :-), és most már jó dolgokat is olvashattam az autóról).

Komolyra fordítva a szót:
Nem akarom én bántani a Thaliát, és főleg nem azokat, akik ezt az autót választják. Mint nekem, nekik is valószínűleg sok fejtörést okozott annak eldöntése, hogy melyik típus, mely modelljét vásárolják meg nem kevés! pénzért. Nem véletlenül gondoltam én is arra, hogy esetleg számunkra (pontosabban a párom számára) megfelelő választás lehet egy dCi motoros Thalia. Fogyasztása (most már látom néhány hozzászólásból is, eddig csak sejtettem), mint az összes mai kis dieselnek nagyon jó, és a többihez képest jelentősen olcsóbban lehet hozzájutni.

Úgy gondolom, hogy alaposan körülnéztem a számunkra szóba jöhető autók topicjai között, mindenhol olvastam kisebb, nagyobb meghibásodásokról, szervizgondokról, és valahol ezt "természetesnek" is tartom, hisz valóban, ezek a fórumok leginkább arról szólnak, hogy az ide író emberek megosztják egymással az autójukkal kapcsolatos gondolataikat, problémáikat.

DE!

Nem csak a problémáikat. A többi topic "lakói" leírják azt is, hogy mi a jó az autójukban, tanácsot adnak arra vonatkozóan, hogy hova vidd szervizbe, hogy hol, mennyivel olcsóbban tudsz beszerezni ezt-azt. Itt (legalábbis az általam elolvasott hozzászólásokban) ilyennel nem, vagy csak nagyon elvétve találkoztam.

A gond ott van, hogy az eddig olvasottak alapján (nekem csak ez az infó van, az ismeretségi körömben senkinek nincs és nem is volt Thaliája) az maradt meg bennem, hogy ez nem olyan autó, amit nyugodt szívvel adnák oda a páromnak.

Üdv:

ZoliBA

dh00 Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7487
Ezzel kapcsolatban ugrott be nekem, hogy a thalia elott mikor R19-unk volt ugy jartam, hogy egy tankolas alkalmaval mikor fizetes utan jottem ki a shop-bol, akkor vettem eszre teljesen veletlen hogy valami fekete bigyo log a motorter alatt. Es egy fekete muanyag fedel volt, amit ugy kellett visszapattintani a helyere. Ez kb a kuplung alatt volt. Szoval 99%-ra veszem hogy az a kuplungot vedte a szennyezodestol alulrol. Ha ez tenyleg igy van, akkor csak meg kell nezni hogy ez a takarolemez a hibas thaliakban a helyen van-e.
Előzmény: .Lio. (7440)
dh00 Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7486
Nekem amikor kezdett(2 honapos koraban) vacakolni a kuplung es rangatott indulasnal, csak akkor rangatott ha gazt is adtam(1.4 v8 benzines Oasis). Es ugye benzinesnel illik gazt adni indulasnal. De ha normalisan akartam elindulni(lefulladas nelkul), akkor a szokasosnal nagyobb gazt kellett adni, porgetni kell a motort nagyon. De meg igy is rossz volt az indulas. Es amiatt valaszolok a hozzaszolasodra: Az erdekes az volt az egeszben hogy ha gazadas nelkul indultam akkor nem rangatott! Csak ugy nagyon tetu modon lehetett csak elindulni a kocsival, hogy nehogy hirtelen engedjem fel a kuplungot es lefulladjon.
Igazabol azert irtam ezt, hogy hatha par szakaertonek segit valamit a hiba megfejteseben, hogy gazadasnal rangatott a kuplung. A k. csere ota megszunt a rangatas, de a tobbit nem csereltek(dio, kar, bovden). Ezek miatt hetfon viszem sokadszor a D pesti R szervizbe.
Előzmény: grevindog (7475)
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7485
majd mikor 4 hónap mulva be lessz járatva a gép csinálok egy tesztet a kedvedért :) de szerintem autópályán lazán hozza 4 alatt
Előzmény: Törölt nick (7483)
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7484
eheheh :-))

csak kiváncsi fáncsi vok, nem lehet valahonnan letölteni a kézikönyvet? felkészülnék előre is :)

Előzmény: ÖregMackó (7481)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7483
de ez nem csak olyan mint a legtöbb elmélet, hogy van ilyen, csak elég nehéz elérni.?
Előzmény: Zsolta dCi (7482)
Zsolta dCi Creative Commons License 2004.05.13 0 0 7482
pedig ennyit eszik 4 liter persze csak odafigyelve, és csak városon kívűl
Előzmény: Törölt nick (7479)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!