Mi a következő helyeken vadkempingeztünk lefüggönyözött kisbusszal: Párizs Szajna parti parkoló a Notre Dame-tól 50 m-re. München állatkert parkolója. Róma, metróvonalon lévő lakótelep parkolója, Athén, Mediamarkt parkolója közvetlenül a tengerparton a központban. Meteórák, Lidl áruház parkoló. Gibraltár, kikötő parkolója. Granada, Alhambra hegy aljában útmenti parkoló. Az biztos hogy mindig hallótávolságra voltunk sűrűn lakott épülettől, de szerencsére nem volt szükség soha segítségre...
Sziasztok!- ezzel egyetértek,-mármint életforma......az olcsóság-szerintem még mindig kedvezőbb mint az apartman, vagy panzió, és ráadásul a saját dolgaim vesznek körül, nem idegen ágyban kell aludni...stb -nekem ez is fontos......
..... valahol azt olvastam, .... a kempingezés nem az olcsóságról szól... hanem életforma...... :) Jóóóó Reggelt ... mindenkinek, annak is aki csak olvas és nem ír :)
Én sem,de azért van nem?Hogy ott álljak meg ahol szimpatikás.Vagy ezek szerint csak addíg használjam amíg a campingek nyitva vannak?Ennyi erővel mehetnék panzióba is...
Hát ott nincs az biztos!De közben gondolkodóba estünk ezen a vadkempingezősdin.Nem biztos,hogy ez annyira jóó.Legalábbis nem egyedül!Aztán melyik jobb?:)Ha olyan helyre megyek be ahol egyáltalán nem látnak vagy az a jobb,ha faluközelben vagyok az út mellett?Az biztos,hogy külső támadásra nem lehet felkészülni!Főleg amikor 60 m mélyen alszok!!Szóval olyankor gáz van...
Ez a gázos dolog nekem is eszembe jutott!Főleg amióta láttam a múltkor a Váradikaravánnál többek közt 1 robbantott konvektort meg 1 vízmelegítőt negyedbe vágva.Tök egyszerű!Ezért mertem aztán sajátkezűleg nekiállni a beszerelésnek.
Még asszem elmegyünk a környékre kirándulni és megnézem újra hogyan múúkodik az a bojler.Nem 1 agyatekert dolog bárki megtudja fejleszteni.De minden csak gázzal menjen?Nem lesz az sok?
Na jó munkát holnapra!Bár még jó munkát senki nem talált ki....
Zuhanykabin :) Én is gondolkodtam sok mindenen , de lehet valami nagyon , de nagyon egyedi lesz a vége..... Pl: saját gázzal működő vízmelegítő :) Na mind1 a jövő év még messze van :) Addig is jó éjt.... sajnos holnap még dolgoznom kell :)
A zuhany kívül lesz.Az van még a víztartályba tervezve,hogy lesz benne fűtőszál.Aztán milyen módon kapja a batériát még a jövő kérdése.220 vagy inverter?Mittomén.Majd sokfelé érdeklődök aztán megalkotom.Végülis akár mínuszfokban is tudok zuhanyozni,ha melegvíz jön a nyakamba!Legfeljebb rámfagy...
Hát a 100 az már elég durva!Na ez véletlen volt...Tulajdonképpen eddíg 25-ből is jól megvoltunk,de én már a zuhanyozót is belegondoltam.Az 50 olyan reálisnak tűnik,de majd kimérem a helyet aztán meglátjuk!Ha több a befogadó térfogat az sosem baj!Legfeljebb menet közben nem rakom tele.Amikor olyan helyre megyünk akkor meg előtte telerakom.
ember .... az + 110 kg .... az a 100 l víz plusz a tartály... nem lenne jó egy kicsi tartály és szükség esetén utána önteni a kannából ? ...nem férne el a Vanette-ban ?
Aha!Először úgy volt ahogy mondod,mert én azt gondoltam ki,hogy a tengellyel párhuzamosan lesz a tartály.Abban az esetben jó a perforált lemez.De már egyik oldal foglalt a konvektor miatt ezért csak a másik oldalon lehet megvalósítani ezzel a csöves módszerrel.De nem 20 literben gondolkodom,hanem többen.50-100?Majd meglátom mekkora a hely.Ivóvíz legyen doszt,mert az nagyobb probléma,mint a szennyest eltüntetni!Na ez azért nem ilyen egyszerű!Pl.csatornába.
A szennyest meg old meg valami elegánsan :) Valahol csak van egy picike hely - átemelő szivattyú és valami tartály :) Csinálsz bele wc-t is ? Vagy mi is lesz most ???
ja amit írtam az csak agymenés volt :) Nézegetem a lakókat :) A külső tartályokba nagyobb méretű tartályokban szoktak olyan perforált lemezek lenni , amik a hullámzást hívatottak megakadályozni, bár nem tudom ,hogy egy 20L - es tartálynál szükség van-e ilyesmire. Én ugy dolgozom mint a repülőgép ipar , megpróbálom minél könnyebbé tenni a lakót :) Ha gondolod, tedd úgy :) Két tartály és egy cső :)
A másik oldalt meg nem értem!Hogyan lehet rugózottá tenni?A mit?...
Épp most volt itt a kóracélos kolléga aztán beszélgettünk erről a tartályról.Hát születtek jó ötletek.(1 üveg bor után)Pl.,hogy tegyünk 1 nagyobb tartályt a tengelytől egyet eléje 1-et mögélye és összekötjük egy vékony csővel.hogy amikor fékezek ne változzon hirtelen meg a súlyarány.Nyugalmi állapotban meg szép lassan összefolyik és a tengelyhez képest egyenletesen van elosztva a súly.A szennyeskifolyás alá + egyszerűen aláteszünk egy vödröt vagy mittomén...
Nem,mert ebben olyan nincs!Kívül lehet majd zuhanyozni + van egy bijóbudink,de azt csak akkor használjuk,ha minden kötél szakad.Szal ezek még megoldásra várnak.Na,de ekkora lakóban örülök,hogy fedél van a fejem felett...Meg meleg van benne!!Ami ugye télen nem hátrány.Cccakáááát...