Traktor hangja lett a gépezetnek ha nagyobb gázt adok. mit csináljak vele. Állítólag neked is voltak ilyen gondjaid. Mi a neve annak az izének amit beletöltöttél?
köszi
A klub és a weblap működésében egy kis takarékláng következik kb. június 24-ig, mert sok egyszerre a munka és a felvételi, így erre és a fórumra nem marad időm. Konkrétabban június 24-ig csak tagregisztráció és lassú feltöltések várhatóak. A megértéseteket előre is köszi!
Az üzembehelyezési díj nem drágult, csak reg.díj nőtt. Van ahol az árról leválasztják a regisztrációs díjat (megjegyzem ez a törvényes, mivel az az áfával ellentétben üzembehelyzési költség) és nem az árhoz csapják, hanem külön szerepel. Ílyen értlemben drágulhatott, de más (vizsgadíj, illeték, rendszám, stb nem változott)
1 honapja nekunk is valami taplo lelopta a gyari disztarcsakat, pipa voltam en is. De vettunk auchan-ban 400ft-os disztarcsakat, nem adok ki 15e ft-ot gyari muanyag tarcsakra. Egyebkent koszonom a segitseget annak a forumosnak aki a homasita kft-t ajanlotta(www.homasita.hu). Lattam naluk sok szep(nem tesco minoseg) disztarcsat is! Tenyleg szuper az uzlet es talaltam olyan derektamaszt amivel mar kenyelmes az ules. Eddig nagyon fajt tole a derekam. Mar csak a kuplungot kellene vegleg megfixalni es teljesen meg leszek elegedve a kocsival.
Ma megneztem en is, es pontosn ugyanazt a fekete muanyag takarolemezt talaltam, mint amit egyszer az R19-en is felfedeztem miutan felig logott a foldon. Tehat ez az en esetemben kizarhato hogy a szennyezodes okozna a kuplung hibat(darabos, ropog).
A pollenszűrő tényleg nagyon fontos eszköz ebben az évszakban meg főleg! A hársfa virágzása engem teljesen kiüt, vagy 8 éve. A klíma elpárologtatóját pedig csak ezzel lehet megvédeni a nehezen eltávolítható gombás lerakódásoktól.
hápogni tudott csak, hogy ő még nem kapta meg a táblázatot, hanem csak a főnöke kapta meg emilben (aki épp nyaral) azér ez tök jó, az üzembehelyezésről se tudott semmit mondani, mondtam neki na jó majd felhívom 1 hét múlva, mire letisztázódik...
06.10-re volt ugye a gépben az autó, most megnézte, már 6.16.-a szal csúszúnk is tök jóóó :)
viszont ha beszopat, és mind a 90 ropit ki kell fizetnem a reg adóból akkor bejelntem neki a az izzókészletes csomagra , az űléshuzatra és a szőnyeggarnitúrára az igényt (persze ajándékban)
a másik ami aggaszt az üzembehelyezési díjj is állítólag drágult nem tudja vki mennyire?
Most én 6000 km-nél járok, és a fogyasztásom igen tesco-gazdaságos volt télen, mert alig mentem vele. Most tavasszal beindultam, és a fajlagos fogyasztásom megint javul. Télen az automatikus szivatózás miatt 7,5 lityi is volt. Igy tavasszal 6,5 körüli. Ha nagyon lájtos vagyok, akkor 6 - 6,1.
Off:
A napokban rámlőttek sörétes pisztollyal. Illetve a futó kocsira. El is találták. Nem tudom, hol, mert nem láttam nyomát. Visszafordultam a buszmegállóba, ahol a sok gyerek állt, ahonnan a lövés jött, de egyik sem vállalta a cselekedetet. Gondolkodtam, hogy sorra szétpofozom őket, valamelyik pofon biztosan jogos lesz, (elvégre amugy sem lehet minden pofon mellé forgalmi rendőrt állitani) de végül meggondoltam magam. Egy darabig szidtam őket, majd rájöttem, hogy annak sincs értelme. Ha lesüllyedek az idióták szintjére, akkor rutinból legyőznek. Szerencsére az autón nem látni nyomot. Egy biztos, hogy mostantól nem szeretem a futóvad lövést.
On:
A pollenszűrő beszerelést hamarosan dokumentáljuk és közkincsé is tesszük. Előbb jövő héten 30 ezres szervizre megyek (Szeged), ahol az RH-val egyezkedés után (a szerviz ajánlotta fel az intézkedést!!!) díjmentesen kapok új motorbakot. Ennek volt már tavaly óta előélete, az esztergomi thalálkások tudják.
Újra hozzászólok, mivel úgy látom kezd visszatérni a normális irányba a fórum. Ne értsen félre senki, ha valakinek problémája van nyugodtan írja le, de ne csak erről szóljon a topik.
Több kérdés is volt amire reagálnék:
1. Olajszint ellenőrzés-csak az 1.4 16v motorral szerelt járgányoknál van olajszint kijelzés a műszerfalon, mivel nehéz hozzáférni ezeknél a motoroknál a nívópálcához.
2. Pollenszűrő-sajnos gyárilag nincs benne, de a helye megvan. Egyszerűen beszerelhető utólag, költség: 214 Ft-os műanyag fedél és kb.4000 ft a pollenszűrő.
3. Izzókészlet-én ajándékba kaptam anno, több mással együtt ( háromszög, EÜ-doboz stb. ).
Utólag vásárolva a fényszóróizzók ára húzós.
A tompítottba való H7-es 1200-tól indul.
Nem az utastérbe jutó porra gondoltam hanem a motortérbe és a kuplunghoz mindenfelé beáramló porra, nem tudom megéri-e por ellen barkácsolni fenéklemezt. A pollenszűrőt kerestem már én is de nem találtam (bevallom azt sem tudom hol keressem), de azt mondták alapban nincs benne akkor sem ha klímás. Felemelgettem a takarólemezt a szélvédő előtt, de ott nem láttam csak valami nagy feketét amit nem mertem szétszedni. Ha az olajfák virágzanak az M7 mellett akkor majd érzem van-e pollenszűrő.
na ez az a por a kérdés, van e pollenszűrő a légkondival felszerelteknél? Kollegámnak azt mondták, ha van légkondi akkor elvileg pollenszűrőnek is kell lennie, remélem van benne mert nem akarok sok port beengedni az autóba :)
Olajszint mérés műszerfalról csak a 1,4/8V-nél van ha jól emlékszem. Mivel ott van nagyon furán megoldva a nívópálca. dCi nél csak a nívópálcás megoldás adott. Én is keresgettem egy ideig aztán ha jól emlékszem ki is lett tárgyalva a fórumon.
Más: első tankolásra 43,91 fért bele kb. 35 km után. A lámpa már félúttól égett. A frász tört ki. A legjobb fogyasztásom 1 év alatt 4,37 a legrosszabb 5,6 volt. A porvédővel kapcsolatban: mit csináltok azzal a porral ami a hűtőn keresztül megy be?
A tépőzárat valami Röltex féle szaküzletben vettem, méterre adják, az egész egy-két száz Ft volt. Talán összvissz egy métert vettem és még maradt is egy pár centi. Az a lényeg, hogy viszonylag széles csíkot válassz, könnyebb kezelni, meg jobban is tapad.
Teleragasztottam a durvábbik felével a CD tár alját, majd az előzetesen gondosan kiválasztott helyen letettem a padlóra. Azóta ott van. Eléggé ragaszkodik a padlókárpithoz. :-)
Mivel a tépőzár másik fele (a bolyhos) így nem lett felhasználva, odaadtam anyukámnak (női szabó) hátha tud vele valamit kezdeni.
Gyárilag nincs bekábelezve, de nem egy nagy munka megcsinálni.
Kaptam hozzá kis csomagot a tartozékokkal :-))
/konzolokat, amikkel csavarozva lehet rögzíteni (ha olyan helyre teszi az ember) és egy kábelt, ami a csomagtartóig is elér/
A kábelt simán el lehetett vezetni a műszerfal alján az ajtóoszlopig, onnan le a küszöb belső pereme alá és az ülés mellett van is egy kis nyílás a küszöbtakarón :-), ott kihoztam, a felesleg összetekerve és egy kábelrögzítővel fixálva ott figyel a tár mellett. Rögzítés öntapadós tépőzárral, de lehet csavarozni a padlólemezhez is, ha valaki barkácsolósabb. A Clioban megvannak a furatok is, sajna nálunk nincs (legalábbis én nem találtam - nekem még a régi típus van).
A srác akitől vettem beszerelést is vállalta volna, de szeretek ilyesmivel bütykölni és tényleg nem volt egy nagy feladat.
Fogalmam sincs, erre meg nem kellett vennem disztarcsat, majd megnezem azt is...
2000 km, semmi gond, jo fogyasztas... de nehogy teljese legyen az oromom... Azt megertem, hogy a nyóc ker nem biztonsagos, de hogy Zuglo is ilyen fertozott hely legyen, bar mit varok itt a nagy faluban!? ebenguba
egyébként alapból még az első héten veszek hozzá kerekenként 2db vezeték kötegelőt (átlátszót) és rögzítem a felnikhez ezzel is :)( tudom nem sokat ér, de ha nincs az illetőnél vágószerszám akkor cumi neki :P
antennát, dísztárcsát sajnos szokták lopni főleg pesten