A diszkont légitársaságok forradalmasítják a repülést. A kedvező ár miatt egyre többen engedhetik meg maguknak a repülést. Ezen felül új típusú, kifejezetten rövid repülőutakra is lehetőség adódik és egyre inkább divatba jönnek. Pénz vagy idő híján egy vagy két nap alatt is remek élményeket szerezhetünk repülős utunk alkalmával. Bevásárlás, meccsnézés, városfotózás? Rövid, egy- vagy kétnapos repülőút! :-)
Ennek a témának ez a topikja.
Tegnap este indultam a Ryannel, az EI-CSO volt, ami régi gép lehet, mert nem bőrüléses és volt az ülések hátulján háló. A winglet belső oldalán meg nincs ryanair felirat.
Ma is ez jött Pestre.
Még egy érdekesség, hogy tegnap is meg ma is volt magyar sztyuvi.
Igazad van, 7végén alapból minden jegy általában drágább. de azért így is lehet jó dlgokat kifogni. Habár a tavasz és nyár közeledtével el kell fogadni, hogy nem nagyon kapunk túl óccsó jegyet :-)
A Ryan jegyárai pénteken és vasárnap alapból magasabbak, mint 7köznap. Amikor még létezett a fájndlóesztprájsz fülcske, a London -Dublin járatok kivétel nélkül 0,01 Euróról/fontról indultak, kivétel péntek és vasárnap, amikor 3,99 fontról.
Ez pontosan a citybreakesek és a hazatérő/munkába menő emberek miatt van, hisz megnő a forgalom.
Egy alkalommal vasárnap akartam velük hazajönni Dublinból, és nem volt occsóért jegy. Próbaképp keresgélni kezdtem más desztinációkat és csak (a Ryanhez képest) drága jegyet találtam.
A vasárnapi járatok BUD-ról Liverpoolba (de máshova is) miért olyan drágák mindig? Gondolom azért mert hétvégén jönnek city-break-elni és akkor mennek vissza. Mindenesetre ha éppen valaki belebotlik egy jó ajánlatba, kérjem írja meg. Mindenképp csak 1 éjszakát akarok maradni, és ugye ehhez csak a vasárnap-hétfő okés. Bristol is jó lenne (már ameddig heti 4 járat lesz).
1 napos lehetőség: London. Wizzair-rel. Napikét járat van, a reggeli (6 v. 7 órás indulás naptól függően) járattal oda, estivel (este fél8-8 körül) vissza. Foglalni a honlapjukon (ITT).
Róma is elég könnyen megy, szintén wizzair-rel. Meg kell nézni az indulást, a menetrend ha jól tudom májusban változni fog. Addig: Reggel 5.10-es indulás, mésnap reggel (esetleg 3. nap reggel) vissza.
Bacelona: Clickair a legkényelmesebb (wizair is megy arrafelé, de gironába, ami Barcelonától 70-80 km, ha jól emléxem.
Láttam Ryanair-t,Wizzair-t ,BUD-BRE vonat LBC-STN-BHD-BFS-BUD,ebből a BUD és a BRE ok! a többihez gőzöm se. Nagyon vágjátok a témát azt se tudtam mit írtok. Foglaláshoz mit kell tenni? Írjam be,hogy pl.Ryanair? Írj már egy-két fülest. (azért nem vagyok fullbunkó csak tájékozatlan)...e téren. Kösz!
Először is azt kellene eldönteni, hová szeretnél foglalni. Milyen hosszú útra gondoltál. Ezek alapján megnézzük a dolgot.
Az utolsó pillanatokat kihasználva foglaltam a Ryannél 3 occsó jegyet. Sajnos a CIB-es VE-t nem fogadta el, ezért a kártyadíjat ki kellett pengetni, de így is megérte.
Az út ápr. 15-17.; BUD-BRE (szinte már kötelező), ami érdekes, hogy onlány csekkinnel.
Brémában városnézés /ehhez várnék is ötleteket, hogy a belvárosban mit érdemes megnézni, hol lehet jó sört inni - a főtéren, vagy attól két utcával beljebb, ez már mindegy :)/.
Brémából - óra felé átvonatozom Lübeckbe (mert a vonatokat is szeretem), majd az esti géppel irány London (Lübeckhez is várnék ötleteket) - szintén Ryan.
Londonban már voltam, de nem jutott időm a British Museumra, most a cél ennek megtekintése. Este vissza STN-re, onnan pedig Belfastba megyek (éjjel nyitva van Belfast City reptér - van valakinek tapasztalata?).
Délelőtti városnézés után pedig a 15.15-ös Aer Lingussal haza.