Épp most értem haza S.térről. Materializálódtunk egymásnak Kisbergiccsel :) Fijjuk, vigyáz a cuccotokra és mikor eljöttem még a váz, vaku és a 70-300VR is jó állapotban voltak :))))
15:00kor a gép még a kocsiban lesz, mert akkor a színpadon vagyok, de ha valaki vállalja, hogy fotóz minket, akkor koncertkezdés előtt odaadom!:)) Eszméletlen a cucc, köszönöm mindenkinek!:D
,,... Az tudom, hogy létezik olyan, amikor a vaku csatlakozójára (talp) ráhúzok egy diódás kioldót, és az ugye vezeték nélkül el fogja sütni a vakut (mármint az SB600 villanása) . A kérdés itt az, hogy az SB600 elővillanása is már elsüti, vagy csak a fővillanás ?..."
Diódással de el. Keresd meg a fórumon az ezzel foglalkozó topikot, ha jól tudom van ilyen. Mást nem tok mondani.
Lenne egy kérdésem: van ugye egy D50, meg egy SB600, meg egy Metz 45.... ebből hogy lesz rendszer :)
A lényeg, a D50 csak vakukpapuccsal rendelkezik, szinkronzsinór csatival nem. A gép tetején SB600, és a géptől távolabb (lakásban, így a vezetékes megoldás is jó) a Metz (1-2 m). A két vakut hogyan tudom összehozni, hogy rendesen működjenek ?
Az tudom, hogy létezik olyan, amikor a vaku csatlakozójára (talp) ráhúzok egy diódás kioldót, és az ugye vezeték nélkül el fogja sütni a vakut (mármint az SB600 villanása) . A kérdés itt az, hogy az SB600 elővillanása is már elsüti, vagy csak a fővillanás ?
A másik része, hogy jobb-e egy vezetékes konstrukció, és az miből áll... az nem lenne probléma ha az SB 600 a gépen maradna :)
Ti biztosan jobban képben vagytok, én eddig csak 1 vakut használtam, igaz az legalább i-TTL.
Ha belegondolok, hogy egy óriáscég tévedése miatt az SB600-as vakut 30.000 Ft-ért kaptam meg :))) "kicsit" sok amit kér..... Egyébként ez is az árverésről származik és ő abból indult ki, hogy a vaku jelenlegi új ára kb 70 és 110 ezer között van...
Intézem, csak addig dönts el, hogy 600 vagy 800 :)
Az utolsó telefonhívás óta sikerült megtudnom 2 Metz és egy Unomat P600 (LCD kijelzős "profi" feliratú) új tulaját = egyetlen személy. Vásárolt egy-két dolgot... pl egy Nikon F401x-et :(
u.hu ! Köszi a felajánlást, de az árverési Nikonban a 4.000 Ft-os ára volt a legvonzóbb :) Rájöttem, kicsit gyűjtünk az árához és tudunk venni a D50 mellé tartalékváznak egy D200-at :D