A témához kapcsolódó hír: " Zabiljeeno u Sarajevu : Lopate za snijeg poskupjele na 20 km. " Magyarúl, a hólapátok megdrágultak 20 km-ra. Vagyis 10 euro egy lapát. Eddig 5 márka volt.
Na éppen most néztem rá az e-mailjeimre és látom, hogy kaptam is egy levelet Vela Lukából (20.02-kor küldték). Ezek szerint ott van áram. Azt is látom, hogy napok óta +4°C van éjjel-nappal, úgy hallottam, hogy nem volt hó.
Én találtam élő webkamerát Korcsulán. Nem tudom honnan kapják a vellanyt, de azt gondolnám, hogy Peljesac felől. A peljesaci webkamerák ugyanakkor nem működnek. Mindjárt írok is a szomszédoknak, hogy mi a helyzet odalenn.
Hát bizony a barátaim, a Peljesacon, Dingacon, és Trstenikben írták, hogy az összes vezeték leszakadt, és a vastraverzek is meghajlottak a jég súlya alatt, és hogy nincs áram, internet, és Tv. sem!!!
A legnagyobb baj Neumban van és környékén. Nem annyira a hó miatt -adta hírül a Capljina portal - hanem a Ston felől jövő magasfeszültségü vezetékek szakadása és kidölése miatt, tegnap óta nincs áram és 7 napig nem is lesz. A gyermekes családok sorban hagyják el a várost, mennek ideiglenesen Dubrovnikba és környékére ez miatt. Sem a vezetékes telefonok, sem a mobilok nem működnek , mert az adóállomások is becsődöltek az áram hiánya miatt. Egy autót, bárhogy is nézzük, ki lehet ásni a hó alól, de az, hogy egy hétig nem lesz áram, ez azért nem semmi.
Aha!!!!...OK...működik a dolog, belenéztem, de ennyit fölrakni, még megnézni is sok, nemcsak készíteni. Estére több időm lesz, átnézem töviről hegyire. Üdv
A kérdésem a középen a"standok, városok, apartmanok" gombok alatt levő térképre vonatkozott. Ha térképre rámész egérrel, akkor a piros pontok felett fel kell ugorjon egy-egy felirat: pl. Lumbarda. Ha rákattintatsz, akkor a térkép alatti keretbe be kell töltse Lumbarda (vagy amire rákattintottál) forgó gömbpanorámáját. Ezt ki tudod nagyítani az egyik ikonra kattintva, vagy tudod forgatni, a villogó pontokra, nyilakra stb. kattintva más-más panorámát tölt be.
A "standok, városok, apartmanok" gombkra kattintva pedig mindig más térképet tölt be, végig tudod nézni az összes panorámát, elég sok van, be tudod járni az egész szigetet.
Ha valakit érdekel a falusi túrizmus, kőházakban, Medjugorje környékén, " Etno selo Medjugorje" cimszó alatt rengeteg adatot talál a google-n. Nem régen adták át, érdemes átböngészni.
Igen, valóban, a képpel minden OK, Induláskor homályos, majd rögtön kiélesedik. Minden funkcio kitünően működik, Mozilla F fox módon. A piros pontos térképrészletek is kitünően láthatók és mivel elég nagy monitorom van, még jobban fokozza a látvány élvezetét. Semmi összecsúszást nem tapasztaltam a feliratok és a gombok között. Viszont a kérdésedet nem egészen értem , mert ugye, két térkép is van a lapon, melyikre gondoltál, de a kép széle egy pergament lapon, kissé "megpörkölve" betőlti a monitort, szélén némi fehér csikkal, de szerintem az a keret. Üdv, és folytasd tovább.
csak addig homályos, amíg tölti a képet. Arra rájöttél, hogy a térképen a piros pontokra kattintva más és más strandok jönnek be?
Sőt a gombokra kattintva más és más térkép jön be, és azokon belül is lehet válogatni a gömbpanorámákból. Idő kell sajnos neki, hogy betöltse.
Viszont hadd kérjek tőled is és sfi-től is visszajelzést, hogy nálatok hogyan látszik: van-e fehér keret a térkép körül, milyen böngészőt használtok (IE, Ffox...), illetve, hogy a panorámaképeken belül a gombok és a feliratok összecsúsznak-e.
Köszi az ajánlatokat! A Telel szimpatikusabb, de mindkettőt feljegyzem. A pontos időpont még nem ismert, ezért nem tudok foglalni még, bár nem hiszem, hogy bármiről le lennénk maradva, hiszen csak augusztusban megyünk.