Gondolhatod, hogy nekünk is van ilyen készlet, ottan "lakik" a lakókocsiban szépen :-)) Van eszcájg is, meg minden, csak ugye nem akarok vinni felesleges dolgokat, mert azért négy személynek így is lesz elég cucc :-))
Hozzátenném,nem Zsolnay porcelán étkészletről beszélek,hanem nekünk pl.totál egyszerű mély,és lapos műanyag tányéraink vannak e célra,amiket Korfun voltunk kénytelenek annak idején vásárolni,mivel "kedves" hoinfitársaink eltüntették ezeket is(!) az appartmannból.....:((
"Hadtápkészlet" pedig egyértelmű,mindig saját!!Serpenyőt pedig a horvátoknál voltam kénytelen venni,mert ott pingpongoztakvele,tele volt félgömbölyű mélyedésekkel,ütőnek jó volt de kaját (halat)sütni benne már nem,ezért ez is hozzátartozik most már a menetfelszereléshez.
A többi meg a te dolgod,nekem vannak "bogaraim",sokmindenből kizárólag a saját az elfogadott,ezért inkább viszek,nehogy hiányozzon.
Osztán míg el nem felejtem,ha nem lesz teher,kíváncsi lennék vmi értelmes kétszemélyes appartmannra,SAT-TV sem ártana+klíma is jó lenne.Ha ilyet látsz,írd fel a számukat,oszt ha németül zwanzognak akkor talán felhívnám őket.......de nem létszükséglet,ne velem foglalkozzál,pihenjél legalább kicsit nyugtom lesz ha visszajösz.....Vágod?:-))
Ja,asszem aug. 27-től (vasárnap?)megyünk,mert előrébbhoztam egy héttel a szabimat a szept 15-i határidő miatt,így belefér a két hét.
Az az igazág úgy látom itt nagyon furcsának tűnik az a fajta hozzáállás,mint ahogy én ehhez az egészhez viszonyulok,mármint a szállás.
Biztos soknak furcsa de ez teljesen normális dolog,hogy megyek,és majd valahol találok valamit,tök egyszerű:)
Annak idején ugyanígy történt Asprovaltán is,és a horvátoknál is ugyanez volt a forgatókönyv.
Végignéztem a linkeket,én aki először nézte át a képeket,tul.képpen mindenhol ugyanazt láttam,gyönyörű tiszta víz,homokos,kissé kihalt partszakaszok.....
Nem szándékozom beleszólni mit visztek,de mi mindig viszünk saját evőeszközt+műanyag tányérokat(mély,lapos)kévéfőző,saját serpenyő(!)halat sütni,vízforraló (kis)edény,poharak,mivel már többször jártunk pórul görögországban,ugyanis honfitársaink előszeretettel vitték magukkal haza az ottani felszerelést,vagy éppen pingpongoztak a serpenyővel mondjuk.....:((
Ami pedig hiányzik azt kénytelen megvenni az ember ott a helyszínen.
Eljött az idő, hogy lassan készülődni kezdjünk :-)) .. vasárnap hajnalban elpályázunk Sarti felé :-))
Már kezd az agyam teljesen a szabadság felé koncentrálni, kezdem teljesen kikapcsolni a munkát végre :-)))
A fejem azért zsong a sok információtól, amit a neten begyűjtöttem, majd meglátjuk, hátha kicsit letisztul mire odaérünk :-))
Mit is mondtatok? Általában evőeszköz, meg tányérkészlet van az apartmanokban, ugye? Azt nem tudom, hogy ágynemű ügyben mit kell vinni? Ahogy néztem a fotókat, maximum huzatot viszünk, meg a gyerekeim elmaradhatatlan kispárnáit, mert az az autóban is kell. Gondolom plédet is viszünk párat, bár az inkább a kirándulásnál kellhet, mert nem nagyon félek attól, hogy ott fázni fogunk akármikor is :o))))
Aug. végén biztos találsz szállást, az már szezonon túl van. Az árakról pedig: Sarti tényleg nem drága hely, nagyjából itthoni árakkal lehet számolni. Toroni, ami délebbre van és kisebb pedig még valamival olcsóbb. A Stavros, Asprovalta helyeknél meg jóval kisebb, két utcája van a tengerrel párhuzamosan, a 3. már az országút, meg néhány hotel, ház még az országút túloldalán. Épp ezért a parton sincs zsúfoltság. A mi szállásunk a beach részen volt, ez kicsit elkülönül a falu többi részétől, ezért pl. csendes, arrafelé nem nagyon robogóznak éjjel. A víz szerintem itt a legkellemesebb, nem mélyül gyorsan, de sokat sem kell normál mélységért begyalogolni, és még tovább menve a parton pedig vízbe nyúló sziklákon túl, újabb öblöket talalunk. Itt meg aztán még annyian sincsenek... Plusz a félsziget ezen oldalán szebbnél szebb öblökhöz lehet lemenni, tehát nemcsak látni:) Ezek csak példák arra, hogy nekünk miért is tetszett annyira pont Sarti.
Különben én is nézegettem pl. Stavrost, de pont a sok fotó alapján hamar Sarti mellett döntöttünk.
Azzal tökéletesen egyetértek,hogy Sarti-t még mindig nem érte el az a hullám ami Asprovaltán,vagy akár Stavros-on már régóta tapasztalható,ki tudja miért?
Mondjuk ez miért is lenne rossz,megmarad nyugodt csendes településnek,pihenéshez nem kell a ricsaj,a tömegnyomor.
Asprovaltán a parton lévő vendéglátó egységek némi fogyasztás ellenében(kávé,üdítő stb.)biztosítják egész napra a napernyőt,nyugágyakat,kis asztalkát+székeket,a szüleim épp most mesélték,két éve voltak ott utoljára.
Na mindegy,nem akarok én semmi ellen szólni,mert az az igazság én pihenni szeretnék,hogy hol,tök mindegy.Akárhová is megyünk autóval úgyis én vezetek,bárhová mennénk az sem lenne olcsóbb,ha repülnénk vhová az sem,fizetni pedig mindenhol kell a nyaralásért.
Na,majd nekiállok,és megnézem a linkeket amiket itt ajánlottak,aztán augusztus végéig csak eldöntjük,hogy hová utazzunk.
Mondjuk azon még ott is változtathatunk,mert autóval ott állok meg ahol akarok,ha nem tetszik mehetünk tovább,semmi megkötés,semmi foglalás,én ezt szeretem.
S csak remélni tudom mikor hazajöttök Sartiból, teljesen egy véleményen leszünk..., hogy mind a két üdülő rész nagyon jó... Sartit még nem érte el az a hullám ami Asprovaltán volt tapasztalható, miszerint a tenger felé eső éttermek, szórakozó vendéglátó egységek, vagy italfogyasztás fejében vagy napi bérlettel árnyékos nyugágyakat ajánlanak a tisztelt pihenni vágyóknak! Mondanám teszek fel képeket, de annyi van már fent, a neten, hogy az én kis gyenge képeim nem jelentenének semmi meglepit...! Talán a frissebbekből ha hazajöttünk, augusztus 15... felrakok néhányat! De addigra remélem Ti is kint lesztek s élvezitek a nyár s a pihenés örömeit!!
A sithonia-sarti.hu-t már elkezdtem nézegetni...azonban még nem értem a végére.
A keresőt szoktam én is használni,főleg német nyelvűt,de azt gondoltam ha rákérdek itt könnyebb dolgom lesz,hiszen itt Sarti szakértők vannak:)
HTT!
Mihelyt időm engedi megnézem mindet:)
Kleenex!
Nem vagyunk egyformák,így mások az igényeink,szokásaink,és vszínű mindnyájan máshoz vagyunk szokva.
Nekem természetes,ha kimegyek egy strandra,van napágy+ernyő.....némi ellenszolgáltatásért,de ha történetesen ilyen nincs akkor sem katasztrófa mert akkor viszünk.....
Gyap!
Kellemes emlékeink nekünk is vannak pl. Asprovaltáról is(l1847-hsz),a szüleimnek,és utódomnak pedig Sartiról,ezért mennénk oda az idén.Mondjuk nem oda készültünk de a macadón vízumkényszer eltörlése szept 15-ig arra ösztökélt minket,vagyis inkább a nejemet,hogy talán 12 év után ismét megpróbálhatnánk görögországba autóval eljutni.
Igen, gyorsabb Macedónia felé menni. Km-ben számolva is valamivel rövidebb, de ami fontos: autópálya van végig, jó minőségű. A sithonia-sarti.hu honlap fórumjában az utazási tapasztalatok között lehet a részleteket megtalálni.
Így van! A Külügyminisztérium honlapján is az szerepel, hogy július 15. és szeptember 15. között egyoldalú vízummentességet élveznek a magyar állampolgárok.
Ez esetben nem érdemesebb Macedónia felé menni? Bár ez gondolom az utazási irodán, illetve a buszosokon múlik. Gyorsabb lenne?
Sartirol irok nektek, minden tok jo errefele, most hallottuk magyaroktol hogy a macedon vizumot eltoroltek szept 15-ig. A palyadij kb 6 euro, mindenkeppen erdemes arra menni, mert bulgarian keresztul jottunk, es nagyon sz*r felbontott utak, rengeteg katyu plusz majd 100 eurot otthagytunk a tetu rendoroknek es hatarornek, mindenki minket szivatott. Ha valaki megis arra megy, vigyen ajandekot a hatarornek, mert vagy 2 oraig szivatott mert nem vittunk neki, es a vegen 4 uveg Jim Beamert engedett at gorogbe. Rohadt egy banda.
Én már voltam a Babisban igaz csak egyszer. Hát voltam már jobb apartmanban is, a falu legszélén van, bár Sartiban minden közel van a tengerhez, tehát ez is. Az igazság az, ha valaki jól akarja érezni magát, az itt is jól fogja, de ha nem, akkor mehet a legszuperebb helyre, ott sem fogja magát jól érezni, tehát szerintem rajtatok áll vagy bukik. Egyébként átlagos hely.
ja, nekünk csak a sátor volt, aztán a "nagy" váltás az apartmanra.
nálunk alig várják hogy megérkezzünk, gyors lepakolás, és irány a tenger - ez a menetrend. De ez az én szempontom, másnak lehet más, ha nem együtt megyünk:))
Mi régen szerettünk főszezonban menni, aztán már egy ideje azon gondolkozunk, hogy előszezonban olcsóbb lenne, meg kevésbé kéne szenvedni a melegtől. Ennek ellenére eddig valahogy mindig úgy jött ki, hogy főszezonra tudott mindenki időt biztosítani :-) ... nade majd jövőre Spanyolországba ... :-)))
Mi is kempingbe jártunk sokáig, előbb sátor, később sátras utánfutó, majd lakókocsi ... régi szép idők :-))
Én most foglalás nélkül akartam, de itt többen azt mondták, hogy családdal főszezonban nem igazán szerencsés. Ezért foglaltam.
ja, mi nem szeretünk főszezonban menni, most meg a nyár eleje adott volt családilag. Jövőre meg a vége lesz, ezt már most tudjuk.
én spec. nem szeretek foglalás nélkül menni. Egyrészt srácokkal megyek, másrészt a saját gyerek/kamaszkoromból nem kellemes emlékeim vannak szállás keresésekről. Ami akkor még kempinget jelentett és kényszerűséget, mert ap. az nekünk akkoriban akár a Holdban is lehetett... Szóval a saját srácaim sem örülnének, ha az amúgy is szabott nyaralási idő egy részét elkerülhető dolgokkal töltenénk. Mondjuk nálunk ált. előre tervezhető az időpont. Ettől függetlenül, ha valaki így szereti, hát tegye kalandossá a nyarát...Vagy lehet hogy hirtelen jön a szabadság, az is más.
A linkekben persze vannak átfedések, végül is ebben az esetben egy kis nyaralófaluról van szó...
Ezért nem szeretek túl korán menni nyaralni, mert akkor utána egész nyáron epekedhet az ember vissza :o)
Remélem nekünk is megvan :-)) ... legalábbis én fizettem, az tuti :o
A linkekről meg aszondom, hogy mindegyiken lehet új dolgot felfedezni, csak sok egyező van rajtuk, ezért sokáig tart, mire kihámozza az ember, hogy mi is az, ami kell belőle :-))
azért ezt javaslom, mert ebben találtam meg én is a legtöbb infot, azonkívül bármit is kérdeztem kaptam választ. Nem akarom ezzel a többi forrást minősíteni. Jártam én is utazás előtt mindenfelé itt a neten, és egy idő után azt vettem észre, hogy arra mentem a legtöbbet. Erről ennyit, amúgy eldöntheti mindenki mit hol szeretne nézegetni.
Neked még mindig jó utat kívánok!!! Egy biztos, te tuti mehetsz Macedónián keresztül, papírod van róla:))) Görögo.-ban meg jó időt és jó programokat!!!
annyit teszek még hozzá, hogy helyenként vannak kihelyezett toi-toi wc-k, pl a buszparkolóban is. Ez pl. megérkezéskor jól jött, de tényleg itt nincsen parttól igazán messzi ap. És kukák is vannak a parti út mentén, elég ahhoz hogy ne szórják el a szemetet.
ált. én is a kiépítetlen strandokat szeretem, amúgy itthon is lehetőség szerint szabad víz mellé megyünk. Itthon meg van egy nosztalgia napernyőnk, amihez jövőre megvesszük a párját:)))
Így igaz, én is inkább aszondom, hogy túl nagy a bőség, lehetetlen mindet végigolvasni. Ezért is segítség, ha valaki olyat ajánl, amit már megnézett és érdemesnek tartja nézicskélésre :-))
Egy hét múlva ilyenkor már remélem a parton leszünk :-)))
Nekem pont az tetszett meg Sartin, hogy nem állnak katonás sorban a napernyők. Lehet, hogy van akinek ez tetszik, de engem inkább taszít.
A túlzott kiépítés egyébként is felesleges, olyan közel van minden apartman a tengerhez, hogy inkább a saját fürdőszobáját használja mindenki. Hideg sörért, ásványvízért is érdemes inkább felszaladni időnként. A gyerekek miatt mindig volt nálunk egy üveg víz, az jól jött ha orruk-szájuk telement tengervízzel.
A homokos parton bárhol le lehet szúrni a napernyőt.