Napokon belül kiderül, hogy a kormány ígéretéhez híven valóban mindenki jól jár-e az adórendszer változásaival. Mindenki szembesülhet az igazsággal, a lelkes fülkeforradalmárok és a 2/3-os felhatalmazásból részt nem vállaló maradék 2/3 is! Szóval ? Mindenki jól járt?
Kevesen keresnek havi kettöszázötvenezer forintot! Pedig az már szép pénz. És a jövedelmük csökken. Cserébe állítólag az adóbevallás egyszerübb lesz. Azt meg eddig is az APEH készíthette el!
Ehhez csak annyit, hogy amíg itt vehemensen védik a Fidesz politikáját, a munkahelyen már elcsitultak a mindenkit lehülyéző fülkések. Nem bántjuk őket, minek? Végül is őket is átverték, csak még mindig nem ismerik be. Akkor sem fogják, ha megkapják a bérlapot.
Minden bérkalkulátor szerint 2360,-Ft-tal. Papíron még nem kaptam meg, talán holnap. Nem vagyok szingli, meg bazi sokat sem keresek (br.300), meg gyeret is felneveltem, kettőt. Tehát én már mehetek a kukába. Köszöntem a 16 izé 20,3%-ot.
Nem tudtam, hogy a 40 és 16% között 2360Ft a különbség. Nem baj, 2/3-dal a matekot is át lehet írni (verni).
Ergo a netto 250 ezresek bére az adóváltozás következtében csökkent. Az, hogy a vállalata ezt követően emelt-e vagy sem, másodrendű és érdemben nem tartozik a dologhoz.
Ezt mondtam én is. Nálunk nem emeltek, ezt írtam le, csökkentek a bérek.
Meg azt is írtam, hogy a felháborodás miatt kajajeggyel lesz valamilyen
A 235 ezer főből szellemi 189 ezer (nem mind tanár, hiszen az oktatási intézményekben más szellemiek is dolgoznak), a többi a konyhás néni, a portás, a takarító, karbantartó stb.
Magyarországon a 2009/2010 tanévben óvódástól a felsőoktásig 2.133.238 fő tanuló volt.