Keresés

Részletes keresés

bindera Creative Commons License 2009.09.08 0 0 92
Meg van:)))
Előzmény: gessztenye1 (91)
gessztenye1 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 91
Ott van az, csak keresni kell.. Nem magyar billetyűzetes talán?
Előzmény: bindera (89)
gessztenye1 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 90
Végre egy jó hír.. és egy megoldódott probléma..
Előzmény: raczkevi (88)
bindera Creative Commons License 2009.09.08 0 0 89
Üdv!

Lefagyott a masinám, és gondoltam újra indítom Ctrl-alt-Del, de nincs Del.
A notebook-on melyik a DEL gomb?
raczkevi Creative Commons License 2009.09.07 0 0 88
Köszi szépen mindenkinek a segítséget,1 hét múlva jön a gyári új aksi a HP-től..

Szerencsére kiterjed rá a gari.

Úgy néz ki cellazárlat..

Előzmény: raczkevi (87)
raczkevi Creative Commons License 2009.09.07 0 0 87
Köszi szépen,így teszek  ;o))
Előzmény: gessztenye1 (86)
gessztenye1 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 86

Vagy elállítódott valami az energiagazdálkodásnál.. Keresd meg azt, ahol lehet állítani, hogy hány %-os töltöttségnél figyelmeztet, és hány %-osnál kapcsol ki.. (jobb gomb az óra melletti kis akkumulátor ikonra, és ott valahol..

Ha itt nincs elállítva, akkor egy kalibrálást kellene megpróbálni. A kikapcsolás %-át vedd 0-ra, majd kis fogyasztású alkalmazással járasd addig a notit, amíg ki nem fogy teljesen az akksi. Ekkor kapcsold hálózatra, és egy több órás töltést adj neki.. Ekkor a legtöbb noti újra méri az akksiját, és helyrejön. Persze feltéve, ha ezt a hirtelen teljesítménycsökkenést nem egy cellazárlat okozza. Akkor sajnos csere.

Előzmény: raczkevi (85)
raczkevi Creative Commons License 2009.09.07 0 0 85

Kedves Topiklakók!

Segítsetek egy amatőrnek kérlek benneteket.. 

A gondom az,hogy a HP Pavilion dv5-1140eh notim 50%-os aksitöltöttségnél film nézés közben szó nélkül kikapcsol,és ezt eddíg nem csinálta..

kb 3 napja csinálja,pedíg ugyanúgy energiatakarékosra állítom a Vistában a teljesítményt,eddig 2.5 órát bírta,most 1 óra 13 perc után tegnap és ma is egyszer csak kikapcsolt..

Nagyon bosszantó  

nem tudok róla hogy bármit elállítottunk volna rajta,de 2 gyerek mellett bármi előfordulhat ...  

ashura Creative Commons License 2009.09.02 0 0 84
Az ár relatív: kérdés, hogy mennyit érnek a rajta tárolt adataid.
Előzmény: toshibaa50 (83)
toshibaa50 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 83
"Súlyos felelőtlenség."
Nem felelőtlenség, csak épp egy ideje nem fér be a keretbe. Amikor nem lett volna gond, akkor nézelődtem is, de az akkori árakat drágállottam.

Köszönöm a válaszokat.
ashura Creative Commons License 2009.08.31 0 0 82
Vinyót meg csak dos alapú, lehetőleg a gyártótól származó programmal érdemes tesztelni, ami végigellenőrzi az összes szektort.
Előzmény: toshibaa50 (80)
ashura Creative Commons License 2009.08.31 0 0 81

"mert nem tudom lementeni a tartalmat. "

Súlyos felelőtlenség. Adatokat menteni MINDIG kell, notinál meg főleg. Mert ha beüt a crach, akkor "oda egy élet munkája", ahogy néhány ügyféltől már hallottuk. Ma amikor fillérekbe kerülnek már a nagyobb pendrive-ok, illetve nem elérhetetlenek a külső hdd egységek, ez nem okozhat gondot. Szóval, inkább ments és telepíts. Lesz legalább egy szűz, sérülésmentes rendszered. A kolléga által javasolt live xp vagy linux megoldás csak akkor tökéletes, ha az minden eszközt felismer és telepíti a driverét. Ellenkező esetben lehet, hogy éppen a hibás eszköz marad használaton kívül, és az teszteredmény fals lesz.

Vagy fordulj szakemberhez.

Előzmény: toshibaa50 (80)
toshibaa50 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 80
Az a helyzet, hogy egy kissé kompakt berendezésről van szó. Csak CD-t ír, külső íróm nincs, a winchester nincs partícionálva. Vagyis a lehetőségek korlátozottak, mert nem tudom lementeni a tartalmat.

"Mivel tesztelted?" HD Sentinellel.
Előzmény: ashura (78)
gessztenye1 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 79

..vagy ha nem akarod újratelepíteni, akkor használj rajta egy live linux, vagy live xp cd-t azzal is meg tudod kínozni, és kiderül, hogy szoftveres, vagy hardveres a gond.

ilyen fagyást okozhat pl egy szép vinyóhiba is. Mivel tesztelted?

Előzmény: toshibaa50 (77)
ashura Creative Commons License 2009.08.31 0 0 78
Miért nem telepíted újra? Akkor kiderülne, hogy hardveres-e a hiba, vagy sérült az op rendszer, esetleg kártevőt kaptál.
Előzmény: toshibaa50 (77)
toshibaa50 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 77
RAM-tesztet, winchestertesztet futtattam. Nem talált semmit. Beléptem a BIOS-ba (ESC+F1), nem nyúltam hozzá, nem fagyott le. Egyébként rendesen elindul (kivéve egy alkalmat) a rendszer. Csak volt, amikor 5 perc, volt, amikor 2-3 óra használat után kiakadt.
toshibaa50 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 76
Tudom, hogy nem értek hozzá, ezért nem is piszkálgatom. Reméltem, hogy az a "berezgéses" lefagyás esetleg valami jellegzetes hibajelenség lehet, amiből ránézésre meg lehet mondani, mi a baja. Ezért szóltam hozzá eredetileg.
ashura Creative Commons License 2009.08.31 0 0 75

Nem kell csinálnod semmit, de ha biosban is újraindul vagy lefagy, akkor hibás a gép.

Egyébként pedig alapvető szaktanács: nézesd meg szakemberrel, ha otthon semmit nem tudsz tesztelni. Mert most ajánlhatnék ram tesztet meg vinyó tesztet, amit ilyen esetben elsőkörben meg szoktunk csinálni, de ha nincs ilyen programod vagy tapasztalatod ez ügyben, akkor hiába.

Előzmény: toshibaa50 (72)
gessztenye1 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 74

Ha biosba úgy beleturkálsz, hogy nem tudod mit csinálni, akkor szépen működésképtelenné tudod tenni a gépet.

biosba belépés: vagy F2, vagy F10, vagy del.. írja a géped induláskor.

hozzáértés, vagy tapasztalat nélkül annyit megtehetsz, hogy betöltöd a gyári beállításokat. Persze satás hdd esetén ez is bekavarhat..

gessztenye1 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 73

""Hívd be a biost"
Hogy kell, és ott mit csináljak?"

No, itt kell elvinni egy hozzáértőhöz..

toshibaa50 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 72
"le tudod írni, hogy pontosan hol akad meg?"

A gép megy. Csak néha lefagy. Naponta többször. Volt egyszer, amikor indításkor, de jobbára böngészés közben. De pl. most filmet lejátszott végig. Böngészésnél kikapcsoltam a Javát, de úgyis kiakadt. Kékhalálnál, ha jól emlékszem, nem voltak egyformák a hibakódok. Az sem egyforma, hogy néha újraindul, néha nem.
A kivehető dolgokat nem tudom kivenni, mert nincs belőlük tartalék. Wifi nincs. Keresek majd vírusírtót. Csak tűzfal van, Comodo, a Defense+ nélkül. A folyamatokat szoktam nézni, de nem találok szokatlan újat.
A winchester majdnem tele van, 2GB szabad. Mondjuk, több hónapja ilyen kevés hely van rajta, tehát lehet, hogy a szabad részeknél "elkopott" (256 MB a RAM). Maga a hdd 2 éves.
Futtattam a Memtest86-ot. Egyszer lement, nem talált hibát.

"Hívd be a biost"
Hogy kell, és ott mit csináljak?
ashura Creative Commons License 2009.08.30 0 0 71

1, HDD ki, másik be, új telepítés a driverekkel. Ha így sem megy, akkor hardveres hiba, ha megy szoftveres: format C:+új telepítés.

2, Format C:+új telepítés. Júzer fejébe vaskalapáccsal beverni: netre nem megyünk ki védelem nélkül!

Ha nem akarsz napokat szopni egy szoftveres baszakodással, ami után egyébként sem lesz már soha tökéletes az a rendszer.

Előzmény: gessztenye1 (56)
ashura Creative Commons License 2009.08.30 0 0 70
Hívd be a biost, ha akkor is leáll a gép vagy szórakozik, hardveres a hiba.
Előzmény: toshibaa50 (59)
gessztenye1 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 69

ToolBar-ok kigyilkolva, spyboot még nem, de eddig drweb, nod32, kaspersky, meg még amit találtam...

de izzítok egy spyboot-ot is mindjárt.

Előzmény: mr_ricsi (68)
mr_ricsi Creative Commons License 2009.08.30 0 0 68
Az összes ToolBart uninstalláld!

A SpyBot-tal végigszkennelted a gépet, és immunizáltad az IE-t?
Előzmény: gessztenye1 (67)
gessztenye1 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 67
Nem böngésző.. explorer.. :-)
Előzmény: mr_ricsi (66)
mr_ricsi Creative Commons License 2009.08.30 0 0 66
Milyen böngésző?
Előzmény: gessztenye1 (65)
gessztenye1 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 65

Ha nem látja az msi a tapipadot, akkor az eszközkezelő se látja.. ha látja, akkor meg felkiáltó jel nélkül... szóval gagyi. Megy vissza a szervizbe..

Tüzfalas... ez egy sp3, majdnem teljesen frissre updatelt xp.. A tűzfal kikapcsolása csaka  kegyelemdöfés volt neki.. Szerintem már előtte begyüjtött valami trutyit.. egy www.322311.cn/hao123.com.html oldalra akar menni, ami nem más, mint egy pagerank-javító trójai.. Érdekes, hogy ezt akárhányszor kiveszem a kezdőlapok közül, restart után újra visszakerül..

Előzmény: mr_ricsi (63)
mr_ricsi Creative Commons License 2009.08.30 0 0 64
Pár napja kékhalállal kezdett kiakadni, méghozzá naponta többször. Tegnap óta viszont úgy fagyogat le, hogy "bezizzen" a képernyő és vége.

Amíg volt kék képernyő, addig volt hibakód is, amiből tudni lehetett volna, hogy melyik irányban kell a hibát keresni. Most már semmi támpont, lehet kísérletezni.
Igazából mire vártál? Hogy magától meggyógyul a géped?
Előzmény: toshibaa50 (57)
mr_ricsi Creative Commons License 2009.08.30 0 0 63
A tapipad esetlegesen műkszik.

A másik topikon olvastam, hogy szoftveres hibának gondolják. Szerintem inkább hardveres: a gép indulásakor a bios még nem "látja" a tapipad hardvert. Ezt valami kontakt-, forrasztási-, hardverhiba okozhatja.

Ha valami wines OS van a gépen, az Eszközkezelőt nézd meg, amikor nincs tapipad. Megvan-e a helyén (Egerek és egyebek), vagy sárga felkiáltójellel valahol, vagy teljesen hibásan felismerve valami más név alatt. Ha sehol sincs, akkor indíts rá egy "Hardver hozzáadása" varázslót, vajon addigra felismeri-e.

Van ötleted, hogy ezt hogyan lehetne újra működésre bírni?
A vírusok a processzét szokták tiltani, és akkor a Szolgáltatásoknál tudod kézzel visszaengedélyezni.
Ha tűzfal nélkül ekkora kárt szenvedett, akkor ez egy nem naprakészre frissített sp2 (vagy régebbi) XP lenne?
Előzmény: gessztenye1 (56)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!