Keresés

Részletes keresés

Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.16 0 0 149

"Akkor a kismama miért vágyik vissza a gyerekmentes életébe? Nyilván azért, mert valójában nem is akart gyereket! "

nem,nem ezert,hanem azert,mert addig csak arrol beszeltek neki,mennyire edes,aranyos egy kisbaba,szepen gogicsel,alszik,stb..

Aztan rajon,hogy betojik,nem hagy aludni,nem tudok tole moziba menni,stb,stb..

Valamint a kis eletenek az egyeduli felelose en vagyok...Hidd el,ez a legnyomasztobb

Előzmény: solemnity (143)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.16 0 0 148

az sem igaz,hogy egy gyerek csupa gondbol all.Gondolj bele,mellette ujra gyerek lehetsz..Milyen hulyen neznel ki a jatszoteren a homokozoban egyedul varat epiteni?? Egy gyerekkel ez termeszetes:))))

Kielhetsz egy csomo olyat,amit komoly felnottkent nem tehetsz meg es ez szamomra felszabadito erzes....Lehet ujra hancurozni,parnacsatat vivni,malackodni az ebeddel.

Ha ez meg azt is valtja ki,hogy hallod,hogy milyen onfeledten kacag az ivadek,meg jobb

Előzmény: solemnity (144)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.16 0 0 147

ez nem teljesen igaz..a terhesseget es a gyerekvallalast ma is bizonyos fokig lila kod veszi korul,nemileg jogosan.

Aki nem vagyik arra,hogy egy pici kar atolelje es halasan nezzen ra,ha nem okoz oromet elkepzelni,hogy egy kis emberkezdemeny mindent tole tanul meg,ha nem tudja elnezni es gyonyorkodni benne,akkor inkabb ne legyen gyereke.

Nincs is ezzel semmi baj...az egyetlen baj az,hogy mas gyereket nezni es elkepzelni,milyen lenne,ha az enyem lenne,az nem ugyanaz.

Mert mas gyereke is helyes,de az enyem csudaszep,mas gyereke is okos,de az enyem zseni:))

Rendetlenseget csinal?? Ki nem szarja le,mar bocsanat

En is azt csinalok

Pakolni kel utana?? ES????????

Virrasztani kell mellette,ha beteg?????Onkent es dalolva,ha szuksege van ram.

Be kell fizetni a napkozit???Legfeljebb 3 doboz cigivel kevesebbet veszek

Aki nem vagyik ra,az nem tudja mire is nem vagyik,hiszen nem ismeri az erzest...Ezt nem lehet racionalisan eldonteni,hiszen ha csupan az esz kerekedik felul,semmi helye nem marad az erzelmeknek es ez szerintem nagyon nagy baj

Előzmény: andi88 (146)
andi88 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 146
Sokmindenbe nem értek veled egyet,de ebbe igen,mivel ezt én sem értem hogy mitől depressziósak a kismamák.Vállalták a gyerekszülést meg a kakis pelenkát,a bőgést,az éjszakázást stb.
Előzmény: solemnity (143)
solemnity Creative Commons License 2006.02.16 0 0 145
tök jól elbeszélgetek magammal :-) mindegy, lényeg, hogy valamikor válaszokat is kapok
Előzmény: solemnity (144)
solemnity Creative Commons License 2006.02.16 0 0 144
Tulajdonképpen csupa negatív dolgot írsz, ami csöppet sem teszi kívánatossá a gyerekvállalást. Azt nem értem csak, hogy miért csodálkoznak azon az emberek, ha nem akarok gyereket, amikor csak gondból áll ki az egész. Főleg,hogy a gajgaj meg a pici lábujjak engem teljesen hidegen hagynak.
Előzmény: Gézoo (120)
solemnity Creative Commons License 2006.02.16 0 0 143
Pontosan ez az! Nekem ne magyarázza senki, hogy pusztán a hormonok játéka miatt kerül valaki olyan helyzetbe, hogy azt kívánja, bárcsak sosem szült volna. Én elég sokszor vagyok depresszióközeli állapotban, de sosem jut eszembe olyasmi, hogy bárcsak ne lennének szüleim, vagy barátom, vagy kutyám (tehát akiket szeretek). Akkor a kismama miért vágyik vissza a gyerekmentes életébe? Nyilván azért, mert valójában nem is akart gyereket! Valószínűleg nem tudatosan, hanem tudat alatt nem akarta, vagy pedig nem merte még magának sem beismerni, mert szégyellte!
Előzmény: andi88 (116)
solemnity Creative Commons License 2006.02.16 0 0 142

Nem lehet előre felkészülni  arra, hogy milyen a gyerek, mit jelent a gyerekvállalás??? :-O Ezt inkább meg sem hallottam!!!

Könyörgöm!

Ha tudni akarod, milyen, menj el egy kisgyerekes családhoz és nézd meg, mi folyik ott! A következőket láthatod: üvöltés,sírás, rohangálás, kupi, semmi nyugalom, állandó ébrenlét szükséges. Ha ezek után még mindig elandalodva azt mondod: Igen, ezt akarom!- hát akkor hajrá, vágj bele a gyerekvállalásba! De ha arra gondolsz: Bakker, ez itt a pokol, de hát AZ ÉN GYEREKEM ÚGYSE ILYEN LESZ, HANEM CSENDES, SZÓFOGADÓ stb... akkor még egy kicsit nőnöd kell! :-D

Az meg,hogy milyen szeretetet kaphatsz egy gyerektől...milyet? Talán lehet a szeretetet kategorizálni??? Az anyukámtól vagy a páromtól, vagy neadjisten a kutyámtól kapott szeretet egyaránt megmelenget. És sokkal többre értékelem mondjuk a páom irántam érzett szerelmét, szeretetét, mert ő választott engem, a belső tulajdonságaim, a személyiségem miatt szeret, míg a gyerek szeretete kicsi korban a szülő felé csak egy ösztönös ragaszkodás, ami jó esetben,ha a szülő normális, akkor szeretetté alakul a későbbikben, de ha sikerül rendesen elbaltázni a gyerek nevelését, akkor igen könnyen átmehet akár utálatba vagy közönybe is. Persze hogy szereti a gyerek a szülőt, hiszen ki van neki szolgáltatva, mi a fenét tehetne még ,ez így természetes, ezen nincs semmi hanyattesni vagy csodálkoznivaló, ezért a szeretetért semmit nem kell tenni, nem kell harcolni. Ez a "könnyebbik út". Jóval könnyebb, mint elnyerni egy férfi szeretetét, talán épp ezért olyan vonzó sokak számára.

Előzmény: Eleon Nóra (112)
andi88 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 141
Ez a jó hozzáállás!Én is ilyen anya szeretnék majd lenni!
Előzmény: Gabiiiiii (140)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.16 0 0 140

hat,idonkent a jatszoter igen szalonkepes kifejezes arra,ami nalunk van,ha beindulnak harman baromkodni:)

Oszintenszolva letojom

Előzmény: Eleon Nóra (135)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.16 0 0 139

de en 20 voltam,mikor az elsot szultem:))

szoval lehet velem peldalozni az osszes vegletben:))

Előzmény: andi88 (138)
andi88 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 138
Hát ez az!Ezzel én is tisztába vagyok.Ezért kell legkésőbb 2-3 év múlva elkezdeni a "baba projektet"!
Előzmény: Eleon Nóra (137)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.02.16 0 0 137
De ö a 3. volt Gabiiinak. Mivan, ha korán jön a menopausa? Mi van, ha amikor akarod, nem esel teherbe, és kicsúszol az idöböl? Én pl 2 évig nem estem teherbe az elsönél. 37 évesen már nem lehet kísérletezgetni. Szerintem.
Előzmény: andi88 (136)
andi88 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 136
Kb.ilyen idős koromba vállalnám be a szülést,ha nem riogatnának állandóan!
Előzmény: Gabiiiiii (134)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.02.16 0 0 135
Mindig azt írod amit én írnék. :)) Nálunk sincs patika, inkább játszótér. :))
Előzmény: Gabiiiiii (132)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.16 0 0 134
37
Előzmény: andi88 (133)
andi88 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 133
Hány éves voltál amikor a 3.gyermekedet szülted?
Előzmény: Gabiiiiii (132)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.16 0 0 132

arra van az embernek ideje,amire szakit maganak.Nem mondom,hogy nem kotnek szivesebben,amikor a lecket kell kikerdeznem,de eljon az az ido is.....

Nagyon nagy baj,hogy az emberek tenyleg ilyenek lesznek,de ez senkinek nem jo.Fel kell allitani egy fontossagi sorrendet.Engem pl kevesbe erdekel,ha szalad a lakas,ha a gyerek kitalalja,hogy menjunk a jatszoterre.

Hetvegenkent meg kizarolag 2-3 orat vagyok hajlando a hazimunkaval foglalkozni,de azt igyekszem hatekonyan.Es akkor szombat reggel felkerekedunk kirandulni,bicajozni,stb......

Aki minket ismer,az tudja,hogy nincs patika a lakasban,de nekunk ez pont megfelel.

Előzmény: andi88 (131)
andi88 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 131

Én azért "félek"egy kicsit a gyerekvállalástól,mert a körülöttem lévő barátnőim,unokatestvéreim stb.feladták a munkályukat,hobbiukat és otthonülő/főzök,mosok,takarítok,gyereket nevelek/vagy a másik véglet:az állandóan dolgozom,megyek a gyerekért,főzök,mosok,takarítok,gyereket nevelek típusú emberek lettek és másra már nem is marad idejük,energiájuk.

Nem akarok beállni a sorba!

Szeretem a munkám a hobbim.Már most próbálok megoldásokat keresni,hogy mi lesz ha gyereket szeretnék!húzom még egy kicsit az időt,de attól is tartok,hogy nehogy késő legyen!

Előzmény: Gabiiiiii (130)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.16 0 0 130

az elsonel 20 honapos koraban,a masodiknal 16,a kicsinel 12,de vele itthon volt az apja meg egy evet GYED-en,ugyhogy o nem ment meg bolcsibe.A kozepsonel muszaj volt,mert a volt ferjemet nem erdekelte,hogy nincs penzunk,en otthon vagyok a gyerekkel,ezert o sem dolgozott.

Ha megtehettem volna,siman otthonmaradok mindegyikkel 3 evig..de nem tehettem meg

Előzmény: andi88 (128)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.02.16 0 0 129
Elsövel két és fél év, második most kettö, vele is így tervezem.
Előzmény: andi88 (128)
andi88 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 128

Szülés után mikor mentetek vissza dolgozni?

Előzmény: Gabiiiiii (127)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.16 0 0 127
errol van szo.A vilag minden kincseert oda nem adnam oket senkinek,bar idonkent erosen gondolkozom egy kis erdei hazon,ahova elbujdoshatnek:)
Előzmény: Eleon Nóra (126)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.02.16 0 0 126
... meg az ordenáré hisztikre, üvöltésekre, ami nálunk idöszakonként mindig elöjönnek, meg hogy mennyire igaz is, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. .....

És a legnagyobb problémájuk az, hogy nincsen rajtuk sem pause, sem off gomb. Pedig régóta keresem. :))) Idönként legalább egy kis pause üzemmódra lenne lehetöség, de jó lenne.

Mindezek ellenére imádom öket. :)))
Előzmény: Gabiiiiii (125)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.16 0 0 125

na igen,pont ilyesmikre gondoltam,mikor Gezoo az idealista rozsaszin kepet festi a gyerekrol

egyszeruen merlegelni kell tudni,ha az ember gyereket akar,ami raadasul lutri es elore nem tervezheto.A lanyommal azt hittem kiskoraban,kihullik a hajam,1 percet nem volt kepes egyhelyben tolteni,hisztis volt,stb...A fiam viszont egy kis nyugodt budha.De ki tudta ezt elore????

Ha a masodik is olyan lett volna,azt hiszem,mar nehany beutalason tul lennek a Harshegyre

Abban igaza van,hogy a rosszat valahogy elfelejti az ember,mert tenyleg bubajosak ,kedvesek,szeretetremeltok,de hazugsag lenne nem felhivni a leendo anyukak-apukak figyelmet a lehanyt,vagy lefosott ruhankra:)

mar bocs,de ezt nem tudom masnak nevezni:)))))))))0

Előzmény: Eleon Nóra (124)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.02.16 0 0 124
Az elsö lányommal eltelt két hét addig, míg rendesen beindult a tejem. Eggész addig a csaj félóránként felkelt éjszaka. Akkor persze, mikor kökemény volt a mellem, édesen aludt, és semmilyen módszerrel nem volt felkelthetö. Utána nem volt ilyen problámm, mert gyakorlatice a teljes napot mellen töltötte hetekig. Gondolhatod, hogy nézett kia lakás abban az idöben.... :))
Előzmény: Gabiiiiii (123)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.16 0 0 123
hanem folyik a melledbol a tej es csillagokat latsz.Ugy kenyszerited a kis piocat,hogy szopjon mar,mert bedilizel,ugy tele van:))
Előzmény: Eleon Nóra (122)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.02.16 0 0 122
Még ráérsz... Különben is, neked jó esetben nem kell tápszerezned mint Gezooo- nak. :))
Előzmény: andi88 (121)
andi88 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 121
Na,jó!Én erre még rápihenek 2-3évet!
Előzmény: Gézoo (120)
Gézoo Creative Commons License 2006.02.16 0 0 120

Áááá csak az első hetek rettenetesek, főleg ha tápszerrel kell etetned... Mert akkor

Vízforralás, visszahűtés kb 60 fokra, tápszer bele, elkeverés.. Visszahűtés 30 fokra

mert ha hidegebb az egész kijön vagy meg sem eszi, ha melegebb 37 foknál akkor pedig belázasodik... Ilyenkor még, nem úgy mint az anyatejnél, néha az egész kompletten kijön és kezdheted előről...  Aztán amikor végre letetted,  már kezdheted az egészet újra... Tíz kilót fogytam azokban a hetekben...

Előzmény: Gabiiiiii (119)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!