Nagyon érdekes, hogy mindenki szinte magától értetődőnek veszi, hogy Hakuhóból márpedig yokozuna lesz. A szörnyű 2005-ös évet mintha elfújták volna. Jó, tudom, sérüléssel bajlódott.
Mindenesetre érdekes lenne, ha két mongol yokozuna lenne. Amúgy meg Hakuho méltó ellenfele lehetne Asashoryunak. Kotooshunak most nem nagyon megy, vélhetően a sérülése miatt. Még Brutora leszek kíváncsi...
Ugy nez ki, Asashoryu visszaterhet Nagoyaban (na, nem mintha ketelkedtunk volna).
A szokasoktol elteroen Hakuho mar Nagoyaban a yokozuna cimert lephet dohyora. Ishibashi, a yokozuna tanacs elnoke szerint 13-2 vagy jobb yusho-ekvivalens szereples elegendo lenne. Elvileg harom ozekiben toltott bashot szoktak nezni, de szerintem egy 13-2 jun-yusho, 13-2 kettei-sen, 14-1 yusho, 13-2 jun-yusho sorozatra valoban ra lehet mondani hogy yokozuna-szintu teljesitmeny, akkor is, ha az elso ketto csak sekiwake rangban volt. Igy aztan Miyabiyama reszere is felszabadulhat egy hely :)
Kitanoumi Rijicho Miyabiyamáról : "If he wins around 11, Ozeki talk will arise"
Az gondolom visszatartó tényező, hogy már van 5 ozeki (több még sohasem volt), Miyabiyama pedig már volt ozeki anno és nem nagyon hálálta meg a bizalmat.
Nem olyan nehez megjegyezni: - Minden paratlan honapban van basho - Minden basho a masodik vasarnap kezdodik a honapban, kiveve a juliusit, mert az az elso vasarnap - Kiveve, ha elseje hetfore esik, mert akkor az elso vasarnap kezdodik a basho - Banzuke pedig a kezdonap elott 13 nappal van, mindig hetfon - A basho 15 napig tart :)
Miyabiyama utolsó három bashoja 8-7, 10-5, 14-1; ez 32 győzelem, eggyel kevesebb, mint ami a ozekiséghez kell. Kíváncsi vagyok, hogy a következő bashon mit kellene teljesítenie, hogy újra ozeki lehessen. Gondolom egy 10-5 biztosan elég, de talán még a 9-6 is.
A makushitában az orosz Wakanoho meg 5-2-vel. Nem kizárt, hogy a következő banzukén már a juryoban lesz. Bruto meg gondolom kb. maegeshira 4 körüli rangba kerülhet.