Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Secretknight Creative Commons License 2007.08.01 0 0 7248
Szia Lew,
csak azért írtam,mert nekem az van.De bármilyen hőálló vékony lap jó,amit lehet vágni.Akár vékony alulemez is jó.
Az hogy nem egészséges való igaz...nem is használom étkezési célokra:))

csao,Secret
Előzmény: lewenter (7246)
lewenter Creative Commons License 2007.08.01 0 0 7247

.. ja és egy érdekes cikk, meynek címe:

Életveszélyes autók: a TIÉD rajta van a listán?

Háát saynos álnéven de rajta vagyunk, dee vannak ott sokkal hangazatosabb és drágább autók még előttünk is. Tudom ez mindig szubjektív felmérés, deee azért megosztom Veletek, kedves Cartársak :-)

lewenter Creative Commons License 2007.08.01 0 0 7246

SZia Secret, és persze társaknak is szia :-)

Mijaza klingerit és hol lehet iyet kapni? darabra, kilóra?:-)

Nagyjából sejtem, mivel a TRabikán és a motorhoz is,  annak idején én is kalapaltam ki valamilyen anyagból megfelelő méretű tömítést, deee ezt most nem vágom és gondolom a többen vagyunk így.Azt már megtalaltam róla, hogy azbeszttartalmú, tehat nem egészséges ls vmi más hőállóval helyettesítik mostanában.

köszi

lew

Előzmény: Secretknight (7241)
captainb Creative Commons License 2007.08.01 0 0 7245

Az enyém (még) nem rángat, de ha elkezdené, akkor ezek szerint érdemes megcsinálni? És hová menjek? Gondolom ezzel a garinak lőnek... Ja, 1,6 16V és még csak 3250 km.

Fogyasztás: Jet 95-el vegyes (Bp és vonzáskörzet) 8,8 -9 l/ 100 km légkondival. Ugyanez síma Shell 95-el 8,2 ! Jövő héten megyek Lengyelországba. Kifele végig pályán, majd a német naftás fogyikat is megadom.

Venni akartam sárfogó gumit a Bécsi úton, de csak a Kaloshoz volt :-(. Azárt tukmálták, h a szerelő kicsit kivág rajta és jó lesz. Nem kellett. És mi az h nincs rajta a csokornyakkendő?

Előzmény: Secretknight (7241)
jopek6 Creative Commons License 2007.08.01 0 0 7244
Sajnos igazad van..:(
Előzmény: Sarkany (7243)
Sarkany Creative Commons License 2007.08.01 0 0 7243

Elképesztő , hogy mennyi helyen nézik hülyének az autóst ...

Nem csak az autóst, általában mindenkit. Ez az ország lassan arra lesz berendezve, hogy mindenki hülyének néz mindenkit, miközben le akarja nyúlni a másikat... :((

Előzmény: jopek6 (7242)
jopek6 Creative Commons License 2007.08.01 0 0 7242

Akkor talán nem kicsit van átverve a jónép. Elképesztő , hogy mennyi helyen nézik hülyének az autóst , minőségi-mennyiségi lenyúlások tömkelege amerre csak nézel.

Amióta nem náluk tankolok a kiskocsim tökéletesen működik . A fogyasztás nekem is beállt a 7.5-8 liter köré , míg azelőtt 9 lityi volt , betudtam annak , hogy gyűlnek a kilóméterek , de ezek szerint a minőségnek is köze van a -1 literhez..

Előzmény: cápaFeri (7234)
jopek6 Creative Commons License 2007.08.01 0 0 7240

süti :))

Előzmény: Secretknight (7231)
Secretknight Creative Commons License 2007.08.01 0 0 7241
Halihó,
Fox8-nak is ledugóztuk az EGR-szelepet,és mondhatom tökéletesen rángatás-mentes lett a járgánya :)
És akkor az igért képek :

-a piros nyíllal jelölt a bűnös.Pirossal karikáztam a két csavart ,ami tartja.Ezeket 12-es dugókulcssal kell eltávolítani.Előtte a tetején lévő csatlakozás bontani kell.
Azután simán le lehet emelni az egészet.
Az alatta lévő alátéttömítést rátenni egy klingeritlapra,körberajzolni,majd kivágni.
A közepén levő két lukat nem!
Azután vissza lehet rakni a tömítést a klingeríttel együtt,visszacsavarozni,a csatlakozást a tetején visszanyomni és készen is vagyunk...EGR-szelep

Remélem tudtam segíteni hasonló problémával küzdő cartársaimnak :)

üdv.,Secret
georgbob Creative Commons License 2007.08.01 0 0 7239
HI! Már én is átálltam OMV-re, mert egy literrel kevesebb a fogyim. Csak városi tötyörgés 8-8,5, míg tescossal, egyébbel kilenc felett...
Előzmény: cápaFeri (7234)
cápaFeri Creative Commons License 2007.08.01 0 0 7238

Mellesleg kissé balfék a tesztelő, ugyanis a vezetőülés melletti műszerfali rekeszbe akarja tuszkolni a napszemcsit, no meg hogy a kormány csak függőlegesen állítható? Hmmm... A futómű lágyságáról nem is beszélve, szerintem egyáltalán nem himbálózik!

Na mindegy....Úgy tudtam, hogy csak 4,2-4,3 között van az ára és szerintem normál súlyú embernek is elég oldaltartású az ülés. Nyilván egy 50 kg-os nő nem tölti ki, ill. egy 120 kg-os faszi hamar kilapítja, mint minden más márka ülését. Azt meg végképp nem értem, hogy produkálta a 9 litert, amikor én a benzinessel autópályán 7,5-tel elmegyek. Kár, hogy nem lehet a honlapon hozzászólni a cikkhez!

cápaFeri Creative Commons License 2007.08.01 0 0 7237
Hogy büszkék legyünk rá és nekünk benzineseknek fájjon kicsit a szívünk...:-)
Komis Creative Commons License 2007.08.01 0 0 7236

Folyt:

Remélem senki nem tudja überelni ezt az élményt! :-(((

Februártól bal első ajtó, Márciustól bal hátsó, Április táján a másik kettő is vedleni kezdett.

Ennek kell majd ősszel garis ügyintézés! Remélem nem jutok az ügyfélszolgálati "segítségig"...

Üdv

Ui: ha kell a honlapra a kép, akkor mailben küldöm őket.

Előzmény: Komis (7235)
Komis Creative Commons License 2007.08.01 0 0 7235

A festékkopás mellé festékvedlés!! :-(((

cápaFeri Creative Commons License 2007.07.31 0 0 7234

Hali!

Hát nem, hogy a fene egye meg! És nem mondhatom, hogy egyszeri megfigyelés, mert jónéhány kört ide-oda leteszteltem. Vagy a helyi mindkét MOL kút enniyre szar benyát ad, vagy azok az ÖMV-k adnak tuti jót, amikre járok (Zeg, Kaposvár-Áchim)! :-) Gyanítom, hogy az első variáció, mert nem hinném, hogy olyan qrva rendes lenne az ÖMV, hogy elkényezteti a magyar autósokat csak úgy egy kis prémiummal, inkább ők adják a közel előírt minőséget. Szomorú. Másra nem tudok gondolni, mert gyakorlatilag ugyanolyan hőmérsékleti viszonyok között, ugyanolyan használati jellegnél (hideg-meleg indítások, utaslétszám, forgalmi helyzetek, stb.) van ekkora különbség.

Előzmény: jopek6 (7227)
bzsazsa Creative Commons License 2007.07.31 0 0 7233

Hali Secret!

Engem is nagyon érdekelne ez a EGR szelep kiiktatás!:-))))))))))

Mivel zártad le a szelepet? Valami lemezdarabbal?

A kábeleket lezárás után visszakötötted,vagy le sem szetted?

Kérünk szépen képeket,leírást a szerelésről;-)))))))))))))))

Előre is köszi Bzsazsa és mindenki akinek erre a beavatkozásra szüksége van!!!!!!!!!!!

Előzmény: Secretknight (7222)
kripic Creative Commons License 2007.07.31 0 0 7232

Aztán közeli is, meg távoli is legyen ám...! :))))

Tudod, a zseniknek, mint én is.... Bár a motort már megtalálom segítség nélkül... :)))

Előzmény: Secretknight (7230)
Secretknight Creative Commons License 2007.07.31 0 0 7231
megyek a honlapra :))
Előzmény: jopek6 (7226)
BeZe1974 Creative Commons License 2007.07.31 0 0 7229
Ki kell huzni a helyerol?  Vagy hogy csinaljam?
Előzmény: Secretknight (7224)
Secretknight Creative Commons License 2007.07.31 0 0 7230
Hali,
ugy néz ki holnap Fox8-ét is megcsináljuk, az övéről teszek fel képeket

Secret
Előzmény: georgbob (7228)
georgbob Creative Commons License 2007.07.31 0 0 7228

Hi! Kéne egy fotó a fellelési helyről, ha lehet.

Köszi

Előzmény: Secretknight (7222)
jopek6 Creative Commons License 2007.07.31 0 0 7227

Szia Feri !

Azééé az a 100 km különbség nem gyenge..

Előzmény: cápaFeri (7225)
jopek6 Creative Commons License 2007.07.31 0 0 7226

Hali Secret !

Ami az AUX kábelt illeti még olcsóbb is mint bármilyen más megoldás. 2000 Ft ,gyári Blaupunkt..

Amúgy kérdezném , honlapon jártál már ? Kéne még a megyéből valaki arra a taglistára..:))

Előzmény: Secretknight (7224)
cápaFeri Creative Commons License 2007.07.31 0 0 7225

Nos.

Az áthuppanásról már volt szó. Rossz út érzékelés van benne, nekem is csinálja. A lacsi EPC-n mutatja is ábra a helyét, de valaki egyszer a téma kapcsán leírta, hogy már nincs lacsiban, csak a Nubirákban volt. Nem tudom, szerintem maradt az érzékel, de mi a célja fogalmam sincs.

A fogyasztásról: nekem még mindig ugyanaz a jelenség van. Ha MOL anyaggal megyek, akkor kb. 590 km  alatt fogy el az 52 liternyi ami a sárga lámpáig van. Ha ÖMV-t teszek bele (sima 95-öst ebből is) akkor 690 km-t gurul ugyanazzal az 52 literrel. Sajnos nincs helyben, csak 50 km-re a legközelebbi ÖMV, így próbálom úgy szervezni a dolgaimat, hogy tanküresedés környékén járjak arra.:-) (Csak megemlítem mellesleg, hogy az ÖMV-től dinamikusabb a gép. Tegnap Kaposvárról -86km- abban a fránya időben kényelmesen hazaértem 1 óra alatt és csak néhol a forgalmatlan egyenesekben ment 120 fölé a mutató, viszont rengeteg falu van. ) 

Alvázvédelmet pótold, nehogy kikezdje a téli sózás!

Ablakmosót nem kell nyakig önteni, egyszerű fizikai jelenség (hőtágulás), hisz a folyadékpumpa nem tömít, csupán felnyalja az anyagot, ha nyomod a gombot.

Ablaktörlő lapátnál nem csak akkor csíkoz, ha van valami a szélvédőn! Még a jobb minőségű lapátok is megsínylik akár 10 törlés után is a keményebb kosz szegényes vízzel való eltávolítását, ill. egy téli elindítást, mielőtt leolvasztottad volna a szélvédőről.

Nem szervíz, ahol nem tudnak csillapítót mérni, továbbra is állítom, hogy párban illik cserélni!! A húzás megváltozásának lehet oka, hogy a másik is kivan és most az új szebben működik, mint a benmaradt régi. Így irányt váltott.:-)

Előzmény: BeZe1974 (7218)
Secretknight Creative Commons License 2007.07.31 0 0 7224
Szia,
az a kütyü valóban rádiójelet ad ,amit a rádion tudsz fogni.Így lehet mp3-at egyebet hallgatni.Na de minek ,mikor a gyári rádión van aux bemenet a hátulján,onnan lehet egy 3,5 jack-dugót kivezetni.Na erre ráköthetsz bármilyen mp3,mp4-et.Nekem is ez van és tök jó...Biztosabb és stabilabb jelet ad mint az a rádiófrekis kütyü amit ráadásul még a szivargyujtóba is be kell dugni.
cápaFeri Creative Commons License 2007.07.31 0 0 7223
Na ja...csak pont akkor kérte kölcsön a szomszéd gazsi, amikor nyakadba akarnak sózni egy törött verdát....na akkor nincs éppen ott.:-))
Előzmény: Stocz (7214)
Secretknight Creative Commons License 2007.07.31 0 0 7222
Uraim,
nekem megoldódott a rángatás-probléma:
ahogy lejjebb írtam EGR-szelepet kiszedtem,megtakarítottam,aztán gondoltam egyet és nem csak ugy visszaraktam,hanem előtte szépen ledugóztam.Tehát kiiktattam :)) a kis nyavalyást.
Utánna be a városba-mintha sínen húzták volna!!4.-ben klímával 40-el,3.-ban 30-al klímával vagy anélkül...mindenféle módon próbáltam és semmi de semmi rángatás,torpanás:)
Azt nem tudom mit okoz fogyasztás ügyileg de remélem semmit.
Hosszabb távon próbálom s majd jelzem milyen lett.
Most nagyon örülök ,ilyen faxa még nem is volt az autóm :)))

üdv. Secret
Papusch Creative Commons License 2007.07.31 0 0 7221
Ablakmosó: Tágulhat a folyadék, valszleg amikor beleöntöd, hideg, a melegben meg felmelegszik és jól kitágul. Ezért nem jó ilyen kánikulában a benyát sem csurig, mer ozt folyhat orrán száján. Nekem - igaz még skdri - elspricceltvagy 3 méterre :-)
georgbob Creative Commons License 2007.07.31 0 0 7220

Válaszolok néhányat:

1 Ha húz az autó (csillapító csere után) futóműállítás kell (ezt sztem amúgy is meg kellett volna nézniük)

2 Biztos hogy van műszerük hozzá (futómű) amit fék-, futó-, és rázópadnak hívnak (ha nincs ilyen, akkor az nem szervíz...)

3 Alváz- be kellene kenni alvázvédővel...

4 ablakmosó-nem értem igazán a problémát...megtöltöd a tartályt és fenn a spricniből magától kijön az anyag? Amúgy ezt egy kis szivattyú nyomja fel, ha ott átenged, akkor a nyomás lehet hogy kinyomhatja.

5 ablaktörlő- meddig jó? Apósomnak 4 éve, bár ő nem használja:))) Nekem egy évig. Arra figyelj, ha veszel, hogy nem egyforma hosszúak!!!

üdv

BeZe1974 Creative Commons License 2007.07.31 0 0 7219

Atya úristen nyelvtanilag alakítottam itt ott. Bocsi ezért ez van amikor csak ömlik a szó. Ráadásul ékezet nélkül szoktam írni és ez megakasztott. A sok mellégépelésért is elnézést. Remélem azért még érthető :(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!