Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
Másfél éve vettem egy iPod Photo lejátszót. Tavaly októberben fogta magát és kiakadt a winchester-re. Elvittem az Apple centerben, ott azt mondták: nem tudják megjavítani, de kicserélik. majd 50GB zene a kukába került (mééé nem csináltam backup-ot?!...).
Az újonnan kapott iPod két héttel ezelőttig bírta. A tünetek ugyanazok, megszakad a kommunikáció a pc és a lejátszó között, a vinyó kattog. Ma bevittem a szervízbe, megint nem tudnak vele mit kezdeni. Most 57GB zeném szállt el, végleg (másodszorra sem csináltam backup-ot). Megint kicserélik, várhatok 3-4 hetet, mire az új iPod megérkezik. Tanácsként a szervízben azt kaptam, h ne használjam olyan gyakran a lejátszót!:-OO A szervizesnek 4 éve van -. mint megtudtam tőle - és kutya baja, mert csak ritkán használja...komoly, nem??
Minden kedves jövőbeniPod vásárlónak azt tudom javasolni: - gondolja meg, h valóban iPod-ot akar venni (már vannak remek - és jóval olcsóbb mp3 lejátszók: www.mp3center.hu )! - hamár mindenképpen igen, akkor rendszeresen készítsen backupot a vinyó (vagy a flash memória) tartalmáról! - és végül a szervízes srác tanácsát továbbítva: ne használja gyakran...!
VBR-ben bőven elég az, persze. Én beteszteltem magam, 192 VBR és 256CBR között nem hallok különbséget. Van, aki 256-ba meg 320-ba tömörít, én csak szétteszem a kezem, és kérdezem, hogy minek... Kettő kis neodímium maggal sztem még a 160, meg a 192 is ugyanúgy hangzik, bár ezt nem próbáltam.
azok baromira rendben vannak, artworkkel, tracknumberrel, csak én elég háklis vagyok a grabbre is, nálam EAC-vel _kell_ grabbelni, biztonságos módban, ha valamit nem tud kiolvasni, akkor 64szer (vagy hányszor) nekifut, és a kódolás pedig 192VBR környékén történjen.
Én annó úgy kezdtem, hogy a régi mp3 öknyvtáramból mindent átraktam máshova. Szépen átneveztem az iPodra feltöltendő számokat úgy, ahogy én szeretem (01 - Számcím.mp3), különös figyelemmel arra, hogy az angol számcímekben a prepozíciók (with,, by, on, in, stb...) és a névelők (a, an, the) kisbetűk legyenek:), majd csináltam az mp3 könyvtárban egy "előadó" könyvtárat, abba pedig egy alkönyvtárat "albumév - albumcím" alapon. Oda áttettem az mp3-kat, és onnan húztam be az iTunesba. Ezt megcsdináltam az első nap tíz albummal, és még jól is éreztem magam. Csak az kerülhet be a podba, mi így megvan a gépen is.
Nekem meg az a furcsa, hogy már el sem tudom képzelni az életemet winamppal. Néha még nagyritkán előveszem (vizualizáció rules), de már csak ahvonta egyszer... iTunes tetszik nagyon...
Gyönyörűszép rendben tartottam stílusokra és egyebekre bontva, könyvtárszerkezetben :) Na jó, meddő vita, meg egyet is értek veletek. De az iTunes-zal soha nem fogok kibékülni azt hiszem...
egyszerű: Keresel egy olyan taget, ami alapján a pod rendez. ebben eltárolod a téged érdeklő információt megfelelő sorrendben, és innentől sorban lesz. (Mintha mp3makat albumokban rendeznél!)
Most megnéztem, mi is az ábra tracknumber alapján. Ha az albumonként nézed a dolgokat, igenis tracknumber alapján van rendezve!!! Azaz, ha (Dani, pont ezt kérdezted) sorban akarod hallgatni a nótákat, egész egyszerűen az albumokat kell onthego plyalistbe tenni, és kész. Sorban lesznek.
nem egészen értem ezt a gondolkozásmódot. Mi a szöszért akarja mindenki mindenáron könyvtárakban tárolni a cuccot mindenütt? Ha van egy rendszerezési lehetőséget biztosító azonosítórendszer, az miért nem felel meg?
ok, az igaz, hogy a pod nem tudja tracknumber alapján rendezni a számokat, de az oka egyszerű: nem várható el, hogy ki legyenek töltve. Ha nincs kitöltve, akkor ott hanyatt esik az egész sorrend...