Én is megkérdeztem átvétel előtt, hogy riasztó beszerelés miatt mi lesz a garival. Azt mondta a csaj, hogy amíg kárt nem okoz, addig ok. De ha a későbbiekben valamilyen elektromos probléma miatt beviszem a kocsit garis szervízre és ott megállapítják hogy a riasztó beszerelése okozta a galibát, akkor ugrott a gari és fizethetem a javítást KP. Szóval csakis profi, komoly cégekkel szereltessetek, azon a pár ezresen ne múljon a precíz villamossági munka...
Titan Dipol az elsők között jelent meg a piacon váltózárakkal, nekem bejött. Könnyen kezelhető (1-2másodperc a ki- és betétel), alig látszik és nem foglal sok helyet, az utast nem zavarja.
Ceasar riasztón én is gondolkodtam anno, elég jónak tűnt a szolgáltatásait tekintve, de végül nem rakattam be. Egyébként akit érdekel ez a tolvajosdi téma, annakajánlom az "Autólopás" című társfórumot, én régebben napokig olvasgattam az ottani szakik tapasztalatait.
- járműkísérő lap kikérése. Kötelező megmutatniuk, erre minden - a szállítás során bekövetkezett- eseményt rögzíteniük kell.
- fényezés állapota (lehetőleg kint a szabadban nézzétek át, nekem garázsban kellet neonfénynél vizsgálgatnom a kocsit.
- elektromos eszközök működnek-e (minden lámpa!, elektr. ablak, ablakfűtés, klíma, stb.)
- tartozékok megléte (tisztázni, hogy mit is adnak hozzá)
- motor: egy újmotornak CSILLOGÓ tisztának kell lennie, sehol egy olajfolyás, sehol egy gyanús folt ne legyen!
- a km óra ált 10-15km-nél többet nem mutat, az enyémben anno 8km volt. Ha több, az már gyanús.
- guminyomás: a szállítás miatt (tréler) túlfújják a gumikat, ezeket az első tankolásnál érdemes a gyári értékekre visszaereszteni.
Igen a lényeg a tolvaj dolgának nehezítése oly módon, hogy minél több időt kelljen tökölnie az autóval ahhoz, hogy saját lábán elvigye (tréler szerintem ritka, inkább nagyétórtékű kocsiknál alkalmazzák). A váltózár + kormányzár (főleg a komolyabbak, nem a kinai piaci 1500Ft-osra gondolok) (nem beszélve a gravírozásról és a gyári immo-ról - bár tudom, állítólag az mit sem és) eléggé visszatartó erő lehet. Tháliából szerencsére már sok fut az utakon, én pesten mindennap összefutok 3-4-el. Találnak másik, kevésbé védettet. De remélem nem klubtagét! :-)
RB Budaörsi út, február végén ingyen eücsomag, izzókészlet és háromszög, + ajándékba szőnyegkészlet és gravírorás (alvázszám). Ja meg rönyó kulcstartó :-))
Kíváncsi vagyok, én kapok-e, amikor megkötöttük a szerződést, akkor azt mondták, hogy kapok, mindennel fel elsz szerelve a kocsi, nekünk csak menni kell vele (az első benzinkótig...) :-)
ja nekem is felajánlották a az izzó3szögeücsomag pakkot 7000ért, ahol vettem dabason ott se nagyon, még sokadszori kérésre se adnak semmit "ajándékba" (kollegám már végigjárta az utat, úgyhogy én már nem is próbálkozom)
A riasztót én sem érzem olyan indokoltnak!
Manapság tényleg senki fel sem kapja a fejét, ha elindul egy valahol. Én is mindig azt várom, hogy álljon má le aza a franc..
Meg amúgy is ki merne odamenni egy éppen "szolgálatban" lévő rablóhoz.
Szerintem ami ér valamit:
-UV festés
(-ablakba garvírozni az alvázszám utolsó 6 jegyét. nem a rendszámot!)
-sebváltózár
-AL2000
Ellophatatlan autó úgysincs. Maximum ha bonyolúltnak tűnik elvinni az autót akkor lehet szerencsénk lesz és egy kevésbé védettet visznek el!
En 75 oraja kaptam meg a Thaliamat (Azure 1.5 dCi)
Kerdesem az lenne azokhoz, akik mostanaban kaptak autot, hogy ok sem
kaptak izzokeszlet/elakadasjelzo/eucsomag triot az autojukhoz? Szerintem
pofatlansag, hogy veszek egy kocsit majdnem 3 millaert, es ezeket (amik
a muszakihoz kotelezok, szal benne kellett lennie mikor
lemuszakiztattak) kiszedik a kocsibol. Persze felajanlottak, hogy
megvehetem, szep renaultos taskaban, de csak az izzokeszlet valami 6000
ft. Mar ekkor mondtam nekik, hogy felejtos. Azt meg elneztem, hogy egy
nyomorult szonyeget nem adtak ajandekba, es 7000 penzt perkaltam erte,
de ez mar a gyokerseg teteje.
Mindenhol ilyen bunkok, vagy csak en fogtam ki ilyen szalont?
Amugy nem ertem, hogy pl a kezkonyvbe ottvan, hogy hogy lehet a homerore
valtani, de nekem be se lehet nyomni azt a gombot. Mintha ez nem is
lenne benne, pedig ez a max felszeretlsegu Thalia. Ez hogy lehet, hogy
leirjak, de megsincs benne? Vagy csak en vagyok bena?
Koszi a valaszokat,
MuldR
egy (egyenlore) boldog Thalia tulaj :)
Szia!
3 hónapja vagyok Thaliga tulaj és nekem is az utcán áll az autó, így sokat agyaltam a kocsi védelmén. Végül még az átvétel előtt az RB-nél rakattam bele Dipol váltózárat 40-ért + vettem bele egy AL2000 kormányzárat. Riasztót nem. 4-en lakom, így meg se hallom ha visít, másrészt ha meg is hallanám -esetleg más szomszéd- mire leérek a gazembereknek nyoma sincs. Én se kapom fel a fejem más riasztójára, sőt nyáron nyitott ablakoknál kifejezetten zavar, ha hosszú perceken keresztül visít egy az utcában (a két ház fala között felerősödik a hang)és nem hallom a kedvenc műsorom :-)
20-30 ezerért nem érdemes riasztó, mert az annyit is ér. 80 ezret meg nem ér meg, hisz ha profik állnak neki a kocsidnak, akkor azt is kinyitják secc-perc...
olvasgass vissza mostanában elég sok javaslat tanács volt ilyen ügyben. PL festékvastagság stb, jól át kell elenőrizni, hogy minden megvan-e (ami afelszereltségi listában fel van sorolva)
Sziasztok! Holnap megyek az új Thaliámért. Remélem nem lesz semmi gond vele. Mire figyeljek oda, amikor átveszem az autót? Ti már biztos tudtok trükköket, ha tudtok segítsetek. Köszi
okok, de én nem uccán fogom tartani a drágát :)
egy váltózár, meg egy rijasztó tökéletes lesz.
ja megkérdeztem kereskedést egyből jöttek azzal, hogyha nem márkaszervíz szereli a riasztót akkor megzavarhatja a kocsi elktronikáját, és mindenféle jelzések (nyitott ajtó stb) jön ki a műszerfalra akkor ne csodálkozzak, és h. sokan viszik vissza a thaliat kikapcsoltatni a a hiba üzeneteket maszek riasztóbeszerelés miatt.
ezt az eggyet, mármint a riasztót, lehet inkább a márkaszervízben kellene beszereltetni?
márkaváltás miatt eladom Clio II-esemböl maradt gyári tetöcsomagtartómat. Lenne még raktáron 2 db gyári dísztárcsa (sok kis furat a perem mentén), vmint 2 db hátsó sárvédögumi - jobb oldali enyhén sérült.
Akit érdekel, hívjon a 20-823-5210-en.
Megkérdeztem nem szólhatnak érte a szervízben. Ha egy autó garanciális nem azt jelenti hogy csak ők tehetnek bele valamit.Bármelyik riasztós szervíz szerelhet bele riasztót. Nem is veszti el a garanciát ezt a szervízben mondták nekem. Nekem is ceasar van szerintem jó. Nem nagyon akarlak elkeseríteni benneteket de mint autószerelő kb 3 perc alatt elviszem a váltózáras autót. Ha komolyan gondolod akkor a motorház védelmét is meg kell oldani mechanikusan. Igaz akkor még mindig alá tudok feküdni igaz így valamivel körülményesebb a dolog. Persze némely autónál beválik a váltózár mert a rudazat vagy bowden annyira hátul van hogy képtelenség hozzáférni. Én jobb ötletnek tartom az uv festékkel történő alvázszám festést a karosszéria elemekbe. Mégiscsak értékcsökkentő a ha nem lehet teljesen felhasználni a lopott autót. Persze tökéletes védelem nincs ezt mindannyian tudjuk. Nekem is vannak ilyen ismerőseim igaz őket már a rendőrség is ismeri már.Élvezték már az állami kosztot. Azt mondják ha valamilyen autóra megrendelés van akkor keresnek egyet aztán ha túl el van látva védelemmel akkor tesznek egy pár kört hátha van egy könnyebb préda de ha nincs akkor vissza a védetthez és akkor nincs kegyelem.
Ezt a problémamegoldó "új" fórumot azért ajánlod, hogy kivonuljanak a problémázósok? :-)))
Támogatom az ötletet.
1. Mert egy-egy probléma bedobása nem borítja fel a menetben lévő társalgást.
2. Mert aki idelátogat tudja, hogy mire számíthat, és nem lesz tőle depressziós.
na most beszéltem haverommal, risztó meg váltózár ügyében, ő egy magyar riasztót ceasar-t meg egy titan dipol váltózárat javasolt (be is tudná szerelni) vélemény tapasztatok ezekről a márkákról?
Látom előfordulsz a megányosoknál is:))
Hát igen, 3 éves kora előtt le akarjuk cserélni. A kora miatt, nem azért, mert elégedetlenek lennénk vele. És azért MII-re, mert az nagyobb kasztnis, ebbe kicsit szüken érezzük magunkat. Amúgy semmi bajom vele.
üdv
Ezt a múltkor én is megkérdeztem, akkor valami olyasmi volt a válasz, hogy ezt is, és azt is :-)))
Egy ismerősöm ismer olyan személyeket, akik ellen védekezünk /....igen, olyanok.../ és az az ember azt mondta, hogy bármilyen riasztót ki tudnak nyitni, viszont ha több mechanikus ketyere (váltózár, kormányzár, stb) van benne, akkor neki sem állnak.....
Szóval nekem első lesz a váltózár, második a kormányzár, és valószínüleg harmadik a riasztó...
Tud valaki jó márkákat / szerelőket mondani ezekre?
Szerintem - már amennyire leendő Thaliásként meg tudom ítélni - jó lenne egy ilyen rész a klub honlapján, illetve egy olyan is, ami összefoglalja, mit kell átnézni az új autó átvételekor :-))
Esetleg lehetne egy olyan is, hogy "Javasolt szervízek, kereskedők", vagy "Javasolt riasztók / biztonsági eszközök" (típussal együtt).
És gondolj bele, hogy akkor a dáciát kapásból újra össze kellett raknod otthon.
Bár én akkor még gyalog-kakukk voltam, de a legendák szerint a Daciahoz legalább a csavarokon túl mellékeltek egy leírást és egy sajnálkozó levelet, hogy a körülmények nem tették lehetővé az autó befejezését. :) De egy ISO 9001-es minősítésű gyártól már az ember többet várna.
ON
Amúgy szerintetek érdemes lenne a klub weblapján csinálni egy külön problémamegoldó és lelkisegély fórumot, ahol lehet sűrűn basszamázni és dühöngeni, majd kollektíven segíteni a másikon? Vagy ez halott ötlet?
Nem gyári és saját (rokon)beszerelés. Riasztó+immobi+ütésérzékelő+emelés érzékelő+elmozdulás érzékelő+ 2 ablakmodul hogyha zárom az autót automatikusan felhúzza az ablakokat= 69.000 HUF.