És soha nem volt tanítási szünetünk érettségi idején :(((mert ugye előttünk nem érettségizett senki..).
Most rohanásban vagyok, de majd alkalom adtán leírok egy-két régi történetet, ha érdekel valakit.
Üdv Minden volt és jelenlegi VPG-snek!
Itt a vén Cseri! Január vége óta vagyok az Indexen, és csak most vettem észre a topicot. Van reakcióidőm, mi? Még nem olvastam végig minden hozzászólást, de ami késik, nem múlik.
1990-ben érettségiztem. A legelső évfolyamban. Amikor mi elsősök voltunk (fekete alapon piros mintás mellényben), csak elsősök voltak a suliban, senki más. Ja és tanárok, takarítónők, konyhások meg persze Tiszavölgyi István. El tudjátok ezt képzelni???
Bár az már az utolsó éve volt az öregnek, és érdekes módon annyira nem fújta fel az ügyet. egyszer egyik osztálytársam tolta odébb a ping-pong asztal mellett lévő tornászkorlátot, és pont beletolta az ajtó üvegébe...
épp azont gondolkodott, hogy most mi legyen, amikor Tiszavölgyi arra járt... (-:
ám nem rendezett balhét, még nem is kiabált...
Tiszavölgyi a vége felé tényleg visszafogott, de szerintem az utolsó pár évben, már csak bejárt, a sulit már a mostani "vezetőség" irányította. A Kopasz pedig akkor volt szigorú, amikor kellett. Amikor 3 gyerek egymást verte a folyosón akkor szigorú volt. De ha látta, hogy valaki komolyan meg próbál vele beszélni valami problémát, szerintem teljesen normális volt. Most pont fordítva van: az igazgatónőnek _senki_ nem köszön, Pagyunak igen, de inkább "Csá, te" szinten, viszont Rácz Izénéni meg akarta akadályozni valamiért hogy hatan _felügyelettel_ elhúzzunk egy pénteki napról táborba stb., akkor naaaagyon kemény volt. Aztán pedig meggondolta magát, hogy najó mégis. Tudom, hogy régen is voltak ilyenek, de mindig volt valami racionális indok (rossz tanulmányi átlag stb.). Hát ilyen most nincs.
2. Mágneskártya, szekuriti
Hát a biztonsági őrök hogy miért kellenek azt tényleg nem értem, a létszámcsökkentés miatt ki kellett rúgni a portásokat is, de a securitysek nem drágábbak kicsit!? (meg hülyébbek, de eszméletlenül). A mágneskártyáról is hallottam, de ofőn a Frankie azt mondta hogy hülyeség (legalábbis úgy emlékszem)
Hahh, az énekterem székeinek amortizálódását ránk akarták verni eccer, mert zenekarunk volt, és hétvégente bejártunk próbálni. (Nem széket zúzni, próbálni.) Aztán emiatt később már nem járhattunk be. Na nem mintha olyan nagy tehetségtől fosztották volna meg a zeneipart :-)
Mágneskártya????
Ekkora baromságot. Most elgondolkoztam, melyik volt évfolyamtársnőm találhatta ezt ki. :)
Mondjuk az tény, hogy a portásokat BIZTONSÁGI ŐRÖK! váltották fel, ezen eléggé meglepődtem, de hetente legalább 2x bemegyek a barátnőmért, és akkor sétálok be amikor akarok, odabiccentek a bácsinak, és kész. És mindig néz, hogy ki a franc vagyok.
Szerintem a sulinak nincs pénze egy ilyen fejlesztést véghezvinni, ami ráadásul felesleges is, mert az udvarról az megy be aki akar, vagy a könyvtérfolyósó melletti ablakon. Ráadásul ezt akkor, amikor elküldték az összes éjjeliőrt, hogy "kevesebb kiadás az esetleges éjszakai károk okozta veszteség, mint az éjjeliőrök fizetése".
Ha tényleg ez a mágneskártya lesz, akkor nagyon gyorsan igazgatóváltás kéne már.
A második emelet ázik be, az énekterem+ 102 rohad már jó 4 éve, az iskola pedig 10 éven belül "összedől", ha nem lesz tatarozás (Tiszavölgyi info), és akkor mágneskártya... Nem hiszem.
Zak
u.i.: nézegetem a homepage-ed. Nem rémlesz. Illetve egy kicsit, de akkoris inkább a BME.ről, mint a VPG-ből. nekemisvan: http://www.tar.hu/zakmckracken
Engem barátnőm úgy informált, hogy Pagyu kicsit bekeményített, és az utóbbi időben előfordul, hogy a kapuban áll, és jópár ellenőrzőt begyűkjt a későktől.
rettegés: Én betörtem egy duplaablakot a kulcsommal. Ráadásul úgy, hogy elvileg a Szilát akartam eltalálni (biztos ismered. :)) Képzelheted, mit kaptam a Tiszavölgyitől... :) Bár az már az utolsó éve volt az öregnek, és érdekes módon annyira nem fújta fel az ügyet.
buli: hát nemtom. Nekem spec. egyáltalán nem kellett, és nem hiányzott... És ha valakinek kell is, akkor szerintem ne a VPG-ben. Van arra elég más hely.
Bercit elvileg nem kirúgták, hanem nyugdíjazták. Mondjuk szerintem ez inkább kirúgás volt, mert adott létszámra kellett ugye csökkenteni a tanárokat, és akkor ez adott volt. És amúgy is, Berci visszajár edzéseket tartani, ha jól tudom, pénz nélkül. Azért ez szép.
Zak
Papp György tanár urat kéretik nem bántani. Nagyon jó fej ember, igaz, hogy nem a kemény kezéről és hatalmas szigoráról ismert, így vezetői mivoltának jogossága esetleg megkérdőjelezhető, de a szíve arany, és nyilván nem véletlenül van ott, ahol van. Annak idején engem is tanított, és nagyon szerettem, s mind a mai napig megismerjük egymást az utcán :)
Na ja, a papucs, meg a mellény... Mindkettő megvan egyébként, ereklyeként őrzöm, pedig utóbbit nagyon utáltam (főként azért, mert mindenben utálom az uniformizálást, ahhoz én túlságosan egyéni és lázadó vagyok! :)) De későbbi iskoláimban én is visszasírtam a papucsot :))) Főleg a fősulin, mikor esetleg napi nyolc-tíz órát kellett a cipőben fülledni... :)
Hm... nosztalgia :))
bye
madcat
nekem tudnom kéne, ki az a PaGyu? Mer' nem tudom. Papp György a tisztességes neve, nem tudom, pontosan mióta van a VPGben, de az egyik legjobb fej emberként ismertem meg a tanárok közül...
hogy a papucs nem volt hülye ötlet. szerintem is nagyon hasznos, sokszor gondolok a papucsra, amikor valahol rohad a lábam a cipőben, amikor lehetne rajtam papucs... mondjuk anno egy párszor megbotlottam / elestem miatta... (((-;
nektek megvan még a mellényetek ill. papucsotok? ((-;
nekem mind2 megvan...
ma azt hallottam egy most végzett lánytól, hogy nemsokára valami mágneskártyás beléptető rendszer lesz a gimiben, és akinek ilyenje nincsen és be akar menni, azt gyanús alakként fogják kezelni... (-;
Ámberek, nekem tudnom kéne, ki az a PaGyu? Mer' nem tudom.
kicsiként rettegtünk, ha elveszett a címer
Én nem "kicsiként" kerültem be (noha most már a 14 is "kicsinek" tűnik így visszatekintve), és mégis rettegtem, ha vmi hasonló gáz volt. Csodáltam azokat, akik végig merték nyomni a napot mellény nélkül vagy cipőben. (Mellesleg azért később igazolódott, hogy a papucs nem volt hülye ötlet. Mennyivel kényelmesebb és egészségesebb, mint cipőben pusztulni egész nap.)
Az iskola színvonalának romlásához nem túl sok dolgot tudok mondani, mivel nem tudom régen mennyivel volt jobb. Amikor még tényleg a Tiszavölgyi vitte a sulit, tény hogy nagyon be voltunk szarva tőle, dehát csomó dolgot azért ennek köszönhettünk, nomeg akkor nagyon picik voltunk. Az tény, hogy közmondássá vált a
-Te, ez most az igazgatónő vagy a gazdasági vezető?
-Nemtom, szerintem a portás.
típusú dolgok, ez tényleg nem volt régen. Elvileg a kemény vonalat a Pagyunak kéne vinnie, dehát énnekem egy évig nem volt mellényem, PGy kb. 6-szor ezalatt leszólított, hogy mi van, én meg mondtam hogy nincsen, majd lesz. Azér ehhez képest régen kicsiként rettegtünk, ha elveszett a címer... Iskolabulikkal kapcsolatban nem hiszem, hogy olyan rosszul állnánk, azért ilyen korban mindenkinek kell egy kis züllés :-)
Nemnem, barna mellényes én voltam 88-92 közt :)
És annak ellenére, hogy Tiszavölgyi kemény kézzel vezette a sulit, és sok intézkedésével, elvével már akkor sem értettem egyet, azt el kell ismerni, hogy a VPG valamelyest elit giminek számított, legalábbis a mi időnkben. Most voltam osztálytalálkozón, ahol nagyon szomorú híreket hallottam a sulival kapcsolatban - mind anyagiak, mind pedig színvonal vonatkozásában. Nagyon sajnálnám pedig, ha a VPG elvesztené jó hírnevét, kár lenne érte.
bye
madcat
kirugták Berci Bácsit??? ez nagy csalódás nekem, mint régi röpisnek... ))-:
Eddig az ő hívására mentem be évente kb. 2x a VPGbe, de asszem most már ennyiszer sem fogok...
Zak, látásból elvileg még ismerhetlek, de lehet, hogy már beszéltünk is, nem tudom...
Én idén végeztem, Veresben, kíváncsi vagyok az érintett urak akik ismertek kitalálják-e, ki vagyok. :)
Amúgy a suliról. A Rácz iszonyú szarul vezeti. Az egyetlen, akinek még talán úgy igazán számítanak a régi Veres-es dolgok, az a Pagyu. De nem ő az igazgató sajnos. Volt nagy létszámleépítés, mint mindenhol, elküldték a Borsódy Lacit. :((((( meg a Skrip-et, meg még sok más emberkét.
Ami pedig az iskolabulikon részegeskedést meg ilyesmit illeti... Ez sokkal inkább generációs probléma, minthogy iskolai. Követjük mindenben a nyugati példát, na ebben pont nem kéne. Igenis, ha valakit a Tiszavölgyi ledobott a lépcsőn, az legalább tanult belőle. Persze azért egy kicsit eltúlozta az öreg, de őt mindenki tisztelte. És az úgy volt rendjén. A Rácz végigment a folyosón, eszembe se jutott, hogy úgy kéne köszönnöm, hogy "Jó napot kívánok, Igazgató Asszony!" Amúgy nem voltam iskolai bulin az utóbbi 5 évben, még a közelében sem, de hallani hallotam sokmindent. Igaz, hogy az iskola színvonala romlik, de a legtöbb gimihez (hogy a szakközepeket, és a szakmunkásokat ne is említsem) képest még mindig egész jó. És lehet, hogy a magatartásbeli színvonal szarabb, de az oktatásbeli még egész tűrhető. Csak az a baj, hogy nagyon kezd átmenni ez az egész olyan elitsulivá, ahova csak az viszi a gyerekét, akiek sok pénze van. Ha jól tudom, indításkor a tervek nem egészen ilyenek voltak, de hát ez van. Azért remélem még marad valami belőle, és nem válik teljesen átlagsulivá.
ZakKrack
Jók a képek! A csókólózós kép szereplői örülnek, hogy a neten is láthatóak? (((-;
Egy kérdés: milyen géppel csináltad őket?
Egy kicsit off, de ha már ilyen nyári képes-beszámolóknál tartunk, szerentém ajánlani a http://eire.paha.hu oldalunkat, ami az írországi nyaralásunk képeit tartalmazza.
A nyári erdélyi túra is megvolt, a képek fennt vannak, pontosabban egy részük: http://netdevil.macroda.hu/erdely
Nem sokára még több kép is felkerül, talán 12-ig.
Üdv: Balázs solti@swi.hu
Most volt vége a szokásos Tiszatúrának. Szokásosan jó volt, bár az összetartás nagyon hiányzott. Több banda volt, és egyszer nem volt közös éneklés a tábortűznél. Ami összehozta a csapatot, az a jól ismert "Gyilkosos játék" volt, de nem volt meg igazából a csapatszellem. Ezt leszámítva nagyon jó volt, és mindenki nagyopn jól érezte magát, én biztos leszek jővőre is:)
A tanár vs diákhoz nem igazán tudok hozzászólni, nem igazán vettem észre hogy a diák kerülne ki győztesen. Hogy őszinte legyek az ellentetje inkább igaz, a sok hülye rigolyás tanárok közül néhányan úgy bánnak a gyerekekkel, de szólni nem lehet, mert akkor te kapsz a fejedre. 1 pár érdekes dolgo is megtörténik, pl a nyári túrát kötötték már tanulmányi átlaghoz, amit elvileg nem lehet (Lelkes tanárnő mondta hogy tanulmányi eredménynek semmi köze a nyári táborokzoh...)
Az iskola honlapjával kapcsolatban, összekéne dobni itt a fórumon egy tervet, vázlatpontokba szedve, és itt mindenki elválallna 1-1 részt. A design-t meg ilyeneket is meglehet itt beszélni. Részemről egy frame-s megoldás jönne (utálom a táblázatokat, nem értem miért jó ha mindig után töltődik minden...). A témák lehetnének pl: iskolaban virtuális séta esetleg VRML de fénykép is jó, táborok, események, tanárok, eredmények, tanítási rencdszer... Szóval vmi ilyesmi, ha van vkinek 5lete írjon:)
Addig is készülök 1000l Erdélyre, július 28án van a start:)
Hm...oké, valami igazad van, de azt azért mégsem mondhatod, hogy a kétféle "kettős felvételi" - a módján kívül - megegyezett volna. Ha valaki "úgy" került be, arról legfeljebb néhány ember tudhatott értelemszerűen, és ez azért sokat számít.
De miért erről beszélgetünk? Nincs valami vicces történetetek?
Nem tudom, mire gondolsz, mi nem volt.
"Kettős felvételi" mindig is volt (még az átkosban is, csak ott nem azért mert csengetett a papa, hanem mert leszólt X elvtárs), legfeljebb nem verte nagydobra aki így került be. Ma a suhogós melegítős vállalkozók korában ez nem szégyen, hanem dicsőség.
Az, hogy a tanár húzza a rövidebbet a diákkal szemben, mert pénzes a gyerek, legalábbis 95-ig nem volt divat. Hogy őszinte legyek, most sem tudom elképzelni.