“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
"Annyit emlegetitek ez a Vajnát, szerintem a legtöbb férfi szívesen cserélne vele. Pénz, hatalom, fiatal feleség... "
A fene tudja, kérlek.
Timikét kitárgyaltuk reggel - nekem például kiesik.
A pénz és a hatalom pedig egy fogós kérdés: lehet, hogy egy drogbárónak kurvasok dohánya van, de hogy a fejére - vagy a családja fejeire - is annyian pályáznak, amennyi ezrese van, az is zicher.
Nekem például biztos nem kéne, hogy tíz testőrrel / páncélautóval kelljen lemennem a sarki közértbe egy liter tejért, vagy bringázni, vagy efféle.
És ettől a veszélytől Vajna köreiben bizony kell tartani.
Nomeg persze ott van a nagyzsé-effekt, amit köztudomásúlag a lottónyertesek szoktak megszívni: elszórják, mert azt hiszik, hogy a sok pénz = végtelen pénz.
A honosításhoz ezt adta le egy kérvényező, Erdélyből:
Alulírott magyar állampolgárságot kérek. Nem vagyok szerb, román sem német, Itt Erdély szívében, Marosvásárhelyen élek Itt ahol nap mint nap fogy a magyar lélek. Valamikor régen, amikor születtem Magyarország volt a szülőhazám nékem. Mások döntötték el hovatartozásom Egy Párizs melletti béketárgyaláson. Átjöttek a hegyen sunyi, szolga népek, Kik a magyar földön piócaként éltek, S amikor legutóbb csatát vesztettünk Áruló férgekként fordultak ellenünk! Így került szép hazám tolvajok kezébe, Az árulóknak ez lett búsás fizetése !! Szeretnének minket ma is kiirtani ! Mert az ellopott javakat vissza kéne adni ! Remélem és hiszem, fordul majd a világ !? Fog még nyílni nekünk sok-sok színes virág ! Nem lehet, hogy a Sors mindig verjen minket, S állandóan nyaljuk vérző sebeinket ! Százszor megfizettük a reánk rótt adót, Amit a balsors vállainkra rakott ! Nem voltunk nem leszünk szolganemzet soha! Eljött az idő végre : mostan vagy soha ! Mély álomból lassan felébred a nemzet, Vezetőink ezért nagyon sokat tesznek ! Egyszer, majd egy napon feleszmél a világ Hogy kinek jár a tövis kinek a virág !? Vár reánk a szép, nagy, közös Európa; Határait védjük évszázadok óta ! Nyugodtan élhettek benne a nemzetek; Megvédték őket vitéz magyar kezek ! Te szép Erdély ország, mikor leszel szabad? El kéne már űzni a kakukkmadarakat !!! Te aki egykor sasok fészke voltál Ily szomorú sorsra miért is jutottál ? Te vagy a magyarok igazi bölcsője, A magyar nemzetnek voltál megmentője ! Elkerült minket a török veszedelem, Itt mindig magyar volt minden fejedelem ! Nem kedvezett nekünk a huszadik század, Elorozták tőlünk gyönyörű hazánkat ! Egy kakukknemzetség sunyi, lusta népe Árulásért kapta hazámat cserébe !! Lett is üldözése itt a magyar szónak, Sokan letagadták, hogy magyarok voltak. Mások meg elmentek új hazát keresni, Idegen hazában sorsunkat siratni. Én aki maradtam nagyon szépen kérem ! Magyar állampolgárságom adják vissza nékem ! Ígérem az leszek aki eddig voltam, Én magyar maradok - itt az ősi honban !!
"Bezzeg ő, aki a kőkeményen kiállt a világ elé a hilauronsavas kezelése után megmutatni a monoklijait! (Igen, eredetileg Vivien azzal a szöveggel posztolta a képet, hogy: “A kép valós, semmilyen maszkírozás nem található rajta.”, ám miután túl sokan tévesen azt hitték, hogy ezt arra érti, hogy a bántalmazás után készült, kénytelen volt tisztázni, hogy a véraláfutás szépészeti beavatkozás következménye volt.)"
Hát, nem azok közé tartozik, akik az észbeli teljesítményükkel tettek szert ismertségre és pénzre. Pont ezért talán bölcsebben is tenné ha nem akarna véleményezni komplex dolgokat.
Maradjon a ruhamárkáknál és a legújabb divatnál, vagy költsön a férjura pénzéből tanulásra.
Vasvári Vivien nagyon öntudatos, de ez nem teljesen hiteles egy aranyásó szájából...ő vajon lelépne a férjétől és elmenne dolgozni, ha az rákapna a "nevelő" pofonokra?
Amin nem csodálkoznék amúgy az alapján, amit Vivienből a Dancsó-féle "elemzésekben" láttam. Nem egyszer beszélt úgy a férjével, mint egy kutyával, meg simán úgy kezeli, mint egy bankkártyát.
Baszki... az ilyenekre szoktak rászólni, hogy vegye már ki a görögdinnyét a hóna alól!
Kokszos, wannabe-testépítők állnak be ebbe a felfújthólyag-pózba az első képeiken - pedig rajta aztán már nemigen van mit fújni a szétdurranás veszélye nélkül.
Ne feledkezzünk meg azon nőtársainkról sem a mai világban, akik biológiailag nem nőtársainkként látták meg a napvilágot...mi viheti őket arra, hogy kiváltságos helyzetüket elutasítva az elnyomottakhoz akarjanak tartozni?