Keresés

Részletes keresés

kreko Creative Commons License 2003.05.09 0 0 509
az jo hir hogy az alapot befejezik, de az eleg rossz hogy ezek szerint meeg mindig nincs megegyezes. Ezek utan mikor lesz?
Előzmény: ebsik (506)
tgabika11 Creative Commons License 2003.05.08 0 0 508
ÉLJEN a szakértőnk.
És köszi, ez jó hír volt!
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.05.08 0 0 507
Köszi a jó hírt ... ők építették az irodaházat is, ahol most dolgozom :)

ebsik Creative Commons License 2003.05.08 0 0 506
A "szakértő" felvette a telefont és kérdezett.

Hétfőn a Hídépítő Rt. hozzákezd az alapozás befejezéséhez. Amíg ők munkálkodnak, egyezkednek a többiekkel (vagyis még nem tudni, ki lesz a szerkezetépítő, de legalább ennyi előrelépés történt).

Ezt, javaslom, tekintsük jó hírnek.

Előzmény: tgabika11 (505)
tgabika11 Creative Commons License 2003.05.07 0 0 505
Köszönjük szakértőnk hozzászólását.
Tényleg, mi is lemérhettük volna...hátha azért mérik, mit lehet ellopni belőle!
Előzmény: ebsik (504)
ebsik Creative Commons License 2003.05.07 0 0 504
Homlokzati falat??? (Max. résfalat, de nem akarok kötözködni :) )

Különben az már szerintem jót jelent, hogy egyáltalán mérnek valamit, mert az a tárgyalások igen előrehaladott állapotát jelentheti. (De ez persze pusztán hipotézis.)

Előzmény: kreko (503)
kreko Creative Commons License 2003.05.07 0 0 503
Ja jut eszembe. Ma reggel a GODOR fele jartam. Es mit lattam?

2 pasi tervrajzzal es meroszalaggal a kezukben pont az egyik homlokzati falat mertek.

Ha meeg csak itt tart az uj kivitelezo hogy most nezik mit vesznek at akkor azszem meeg eltelik egy ido mire itt elkezdodik a munka. Turelem emberek! :))

csaboc Creative Commons License 2003.05.07 0 0 502

1997. évi CXLI. törvény az ingatlan-nyilvántartásról

"Örök-, illetőleg szövetkezeti lakásként kell nyilvántartani a lakás helyiségeit és a lakáshoz tartozó helyiségeket függetlenül attól, hogy azok egymással műszakilag összefüggenek-e. Az örök- vagy a szövetkezeti lakás tulajdonosának többi helyiségét (pl. garázs) az alapító okirat, illetve a lakásszövetkezeti alapszabály rendelkezésétől függően kell a lakással együtt vagy önálló ingatlanként nyilvántartani."

Szoval szerintem attol fugg hogy mi van az alapito okiratban.

Előzmény: szucsati (501)
szucsati Creative Commons License 2003.05.07 0 0 501
A tároló külön hrsz-t kap, és a parkoló?
Előzmény: csaboc (499)
csaboc Creative Commons License 2003.05.07 0 0 500

Mar az en eloszerzodesemhez adott tulajdoni lap masolaton(marciusi) is rajta vannak.Nyugodj meg.
Előzmény: tgabika11 (496)
csaboc Creative Commons License 2003.05.07 0 0 499

Azért albetét, mert tulajdonképpen a telken belül van. Éppen ezért a lakásod, tárolód hrsz-e, úgy néz ki, hogy: telekhrsz/A/albetét.

1997. évi CXLI. törvény az ingatlan-nyilvántartásról

"A földrészleten kívül önálló ingatlannak kell tekinteni:

a társasházban levő öröklakást, illetőleg külön tulajdonban álló, nem lakás céljára szolgáló helyiséget (a továbbiakban: öröklakás) a közös tulajdonban levő részekből az öröklakás-tulajdonost megillető hányaddal együtt"

"A társasházban a közös tulajdon tárgyait társasházanként tulajdoni törzslapon, a külön tulajdonban álló öröklakásokat és nem lakás céljára szolgáló helyiségeket pedig tulajdoni különlapon kell nyilvántartani."

A tulajdoni különlapot nevezik albetetnek. Ennek a szama pedig ugy nez ki hogy: telekhrsz/A/X. X pedig a tarsashaz alapito okiratban a lakasodnak a szama.

Előzmény: szucsati (494)
szucsati Creative Commons License 2003.05.07 0 0 498
A mai nap megkapta az MKB a CP-től kért hitelfolyósítási táblázatot. A késő részletek utalása a CP felé a mai nap megtörténnek. Írok, ha tényleg...
kreko Creative Commons License 2003.05.07 0 0 497
Mennyi hitelugyintezesi dijat fizettel az ujotthonnak (gy.k. CP-nel)?
Előzmény: Passenger (493)
tgabika11 Creative Commons License 2003.05.07 0 0 496
Akkor valaki nézze meg, rajta vagyunk-e?
Már ebben sem bízom!
Előzmény: Nőgyógyász (495)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.05.07 0 0 495
Illetve ez lesz a végső helyzet, mivel a lakások albetétesítése csak a használatbavételi engedély kiadása után történik meg, a földhivatali átfutási idővel számolva addigra már be is lakod a kérót. Most még egy helyrajzi számon van minden, a végszerződéshez mellékelt tulajdoni lapon megtalálod az összes előtted szerződő (leendő) lakó adatait ...
Előzmény: szucsati (494)
szucsati Creative Commons License 2003.05.07 0 0 494
Albetét: pontos definíciót nem tudok, de: a teleknek van egy helyrajzi száma. Minden egyes lakásnak, tárolónak (tulajdonjog miatt) van egy "albetét hrsz."-je. Azért albetét, mert tulajdonképpen a telken belül van. Éppen ezért a lakásod, tárolód hrsz-e, úgy néz ki, hogy: telekhrsz/A/albetét.
Tároló szerződésének utoljára közölt időpontja: majd.
Előzmény: Passenger (493)
Passenger Creative Commons License 2003.05.06 0 0 493
Sziasztok!
Végre én is megkötöttem a végleges adásvételit. Ami azt illeti, már éppen ideje volt, mert kell a hitelszerződés megkötéséhez. Állítólag most azt is valami új csaj intézi. Lehet, hogy kicsit nagy a fluktuáció a CP-nél? A támogatott hitelfelvétel feltételeinek módosítása engem nem érint, nem üzéetelni szeretnék, hanem csak lakni. (Bár nem kárhoztatom a befektetési célú lakásvásárlókat sem, egyszerűen csak kihasználtak/-nak egy kedvező üzleti lehetőséget. Az, hogy ezt megtehetik, talán a rendszer hibája...) Ami aggaszt, az inkább a hitelügyintézés elhúzódása. Rühellem a hosszas adminisztrációt (ami természetesen munkaidőben folyik, annak is lehetőleg a közepén "tudnak időpontot biztosítani"). Nekem is azt mondták, hogy a tárolókról külön szerződést kell kötni, valami albetét probléma miatt. Lehet, hogy hülyét kérdezek, de tudja valaki, hogy mi az az albetét (földhivatali/bürokrata értelemben :) )? Mikor lehet a tárolókról megkötni a szerződést?
csaboc Creative Commons License 2003.05.06 0 0 492

Bocsi a link lemaradt :))

Szigorított lakáshitelek

Előzmény: csaboc (491)
csaboc Creative Commons License 2003.05.06 0 0 491

Nem art igyekezni a hitelszerzodes megkotesevel:

Előzmény: csaboc (420)
tgabika11 Creative Commons License 2003.05.05 0 0 490
Akkor kiegészíteném pár mondtattal.
A zöldakármicsoda helyen megállapítottuk, hogy olcsó a sör. Szóval megtettük azonnali törzshellyé, és elhatároztuk, hogy jövő május elsején beköltözünk. Ha nem a lakásba, akkor a zöldmicsodába.
Nekem azy is sikerült megállapítanom, hogy a pincér annyira részeg, hogy a pult megfogása nélkül még beszélni sem tud, nemhogy állni. De ennek ellenére visszamegyünk. A következő mítingen a taktika az lesz, hogy a zöldangyalban kezdünk (sörunikummal) és felbátorodva utána megyünk a CP iroda elé.
"Egyebet nem tudok elmondani, kérem kapcsolja ki."
Előzmény: ebsik (489)
ebsik Creative Commons License 2003.05.05 0 0 489
Jah, agihuszar kérdezte, hogy mi történt az első lakógyűlésen. Vártam, hátha válaszol valaki, de úgy tűnik, nem.

Így kénytelen leszek én, mint szemtanú. Úgy történt, hogy a félhetes találkozás és kölcsönös nick-meg-nem-jegyzés után vártunk még jó tíz percet, vagy negyed órát, én már nem is tudom, miközben kicseréltük meglehetősen soványka információbatyunkat egymással. Aztán rituálisan körbejártuk az építkezést (ezentúl: gödör2 projekt), alaposan kielemezve szemügyre véve az esetleges pozitívumokra, netán bizakodásra okot adó jelenségeket és tárgyakat. (Nem sok volt, de azért kedvünk nem szegtük. Az alaplemezből kiálló vasak közt sikerült felfedezni a B lépcsőház leendő alaprajzát, a liftaknát, hasonlóképpen az A épületre is ugyanezeket. Én a magam részéről az építkezés fázisait és módszerét (józsibácsi a 300 ft-os órabérével csak az utolsó az alvállakozók hosszú-hosszú sorában) ecseteltem nagy átéléssel azon szerencsétleneknek, kik nem tudtak elég távol húzódni tőlem, a többiek emlékeim szerint a hitel- és egyéb feltételeket vitatták meg.

Aztán miután a rituális kört bezártuk, jelképesen megfenyegettük a kihelyezett értékesítési irodát, legközelebb nem érjük be ennyivel, mondtuk az ablakok felé, és ekkor a társaság két részre vált: a többiekre és rám. Sajnos, hogy a zöldmicsodában mi történt, nem lévén ott, nem tudom. Valaki segítsen ki :), de fantáziám szerint határozatot hoztak arról, hogy a kutyák a parkban nem kakilhatnak a járdára, a mosógépeknek nyugirugit kell kapniuk, és rendeletileg tiltották meg a szombat koradélutáni korhelykedést.

Ez volt. Mást nem tudok elmondani.

(bocsánat)

Előzmény: Oles26 (485)
ebsik Creative Commons License 2003.05.05 0 0 488
Üdv Oles, ha jól számolom, átlósan alattad fogok lakni, úgyhogy csak óvatosan a dorbézolással :D

Amúgy ez tényleg egy olyan hely, ahol ha nem csapsz az asztalra, lesöpörnek, mint vak a poharat (eszményi képzavar), de azért mi nem adjuk fel. Soha. :)

Előzmény: Oles26 (479)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.05.05 0 0 487
Üdv, és érezd jól magad a körünkben :)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.05.05 0 0 486
Így könnyű, hogy a kötőjelre is gondolsz ;-)

A felelősség kérdése speciel minket is izgathatna, lévén, hogy a szerződés szerint a beruházó helyett a kivitelezővel szemben tudjuk majd érvényesíteni az esetleges szavatossági és hibás teljesítésből fakadó igényeinket.

Előzmény: ebsik (475)
Oles26 Creative Commons License 2003.05.05 0 0 485
Én is igy gondolkodom, de adtam egy kis esélyt nekik.
De lassan eljön a tettek ideje a várakozás helyett..

A cement és lapát mellé viszek egy kis sódert is, csak hogy haladjon az épités! :))

tgabika11 Creative Commons License 2003.05.05 0 0 484
Üdv a lakók között.
Ha lehet egy javaslatom, ne várjál semmire, hanem Te intézkedj!
Akkor lesz meg, ha magad csinálod...
Előzmény: Oles26 (482)
kreko Creative Commons License 2003.05.05 0 0 483
Hello!
Welcome in the Losers' Club! :)

Csatlakozhatsz cementtel es szivlapattal hogy egyutt epitsuk tovabb a hazat. :))

Oles26 Creative Commons License 2003.05.05 0 0 482
A múlt hét szerdán beszéltem a CP-s kollegával, Ő május közepére mondta a kezdést. A müszaki dec 31. és a végleges átadás április x-edike. De nem tudom, hogy van-e mögötte valami "tény" is, lehet hogy csak nyugtatni akarják a népet. Meglátjuk!

A hitellel kapcsolatban esetleg tudna valaki mondani valami okosat (kb. 1 hónapja várom, hogy felhivjanak a szerződéssel kapcsolatban)? Ha igen, köszi!

agihuszar Creative Commons License 2003.05.05 0 0 481
Üdv új lakó!! :)

Mikor kezdenek végre? Tudja valaki?Amúgy inkább késsenek minthogy összecsapják :(

Előzmény: ebsik (478)
csaboc Creative Commons License 2003.05.05 0 0 480
Welcome on board:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!