Te hatvani vagy kornyekbeli vagy? Esetleg van mas hatvan kornyekerol?
Alitolag a renault60 az orszag egyik legdragabb szervize. neked mennyi
lett a vegosszeg?
diesel_uberalles:
A dCi nekem is eleg hangos, de csak kb fel percig. Pedig az enyembe csak
840 km van, es meg nincs egy hetes :) Mondjuk nem volt meg dizel autom,
szal benzineshez kepest feltuno. De nehany masodperc, es mar nem lehet
belulrol megmondani, hogy dizelbe ulok, olyan csondes lesz. Ja es nem
szornyu hang, csak kopog :) Hallani kellene a tiedet, vagy egymas melle
allni es ugy beinditani oket :))
Az Azure 1.5 dCi be pontossan milyen tipusu pollenszurot/fedelet/csavart
kell venni? Es milyen tisztito folyadek kell? Kell egyaltalan? Meg csak
1 hetes a gep, nem hiszem hogy elkoszolodott volna :)
Hol erdemes ezeket megvenni?
Esetleg van valaki, aki nemi munkadij fejeben bevallalja nekem az
atalakitast? nagyon nem ertek az autoszereleshez. Meg egy izzocseret sem
szoktam bevallalni :)
Laja73:
En ma atmentem pesten, full dugo, klima bekapcsolva. Pici erot elvett a
motortol, mert nagyobb gazzal kellett indulni, de ez termeszetes. Az
alapjarat nem nott meg, es nem is ugralt.
Emelkedon picit esik vissza a sebesseg. Mondjuk hozzatennem, hogy nem
engedem 2500 fole a fordulatot, es meg sose volt lenyomva padloig a
gazpedal. lehet ha utanna nyomam, gyorsulna legkondival emelkedon is.
Majd ha benne lesz az 1500 km amit a kezikonyv ir a bejaratashoz :))
bocsi hogy megint én írok, de most ráérek :)
én naponta hivogattam őket pedig csak 1 hetet csúszott. (Renault Hatvan) Rendesek voltak és valószínüleg nem tudták pontosan hogy mikor jön az autó mert az utolsó (nem tudjuk) telefon után 1 órával hívtak föl, hogy itt van az autó (péntek 13 óra). Szombat délelőtt levizsgáztatva átvettem az autót. (Nem kaptam se háromszöget, se szőnyeget ajándékba :( ). Ennél a kereskedésnél Választhatok a RC és a PB között.
Idegesít ez a zörgés.
a radarjelzőkkel kapcsolatban:
Van néhány db újfajra "radar" magyarországon.
Nem sugároz semmilyen jelet. A közeledő/távolodó autó képének változásából (nagyság) kiszámolja a sebességet. Erre csak egyfajta védelmet tudok elképzelni: 50!. Sajnos ez van. És akkor majd jönnek a szakaszmérők. Az meg mégnagyobb szopás.
hali
létezik (nekem 6 éve volt a régi autómpa) egy pager nevű riasztó kiegészítő (adó-vevő). kb 2 km távolságig üzemel. lehet némítva aktiválni általában minden riasztót (pl hosszan nyomod a zárást) és akkor a zsebedben lévő kis dobozka pittyeg ha riaszt az autó. kódolt jelet ad, kicsi a téves riasztás esélye (0%). nekem bevált. a 13. kerületben 2x kergettem meg a tolvajt. Sajna az ablakot azért meg kellett vennem, de a magnó megmaradt.
Jocika
Hali. Nekem is zörög. mindenhol. ma reggel mintha a kuplung kiegyenlítő rugói is zörögtek volna, pedig aki nálam finomabban kezeli a kuplungot az hazudik. Viszont ha ÖMV (ÖEMFAU) dízel startot tankolok akkor megszűnik a csörömpölés gázadásra. Na de nem akarok 250-ért gázolajat venni. Továbbá szerintetek 5.11L/100km 130-as folyamatos tempóval elfogadható fogyasztás (500km-t tetem meg autópályán és ez jött ki.
Köszi Jócika
aza a morgás amit hallasz lehet a motorhűtő ventillátor is, hiszen a klíma bekapcsolásával !!hőmérséklettől függetlenül!! ez beindul. Nézd meg ha nem hiszed. Csak vigyázz a kezedre!
Tényleg? Nekem fokozattól függetlenül mindig felkúszik 800-900ra, és valami még felpörög, gondolom a folyadékot keringeti egy motor (vagy hogy van ez), úgyhogy morog az egész autó
De ezt leszámítva baj nem volt vele, ma viszont rakoncátlan volt. Hát, akkor nem kopogtam elég hangosan a múltkor...:)
Az én autómon problémamentes a klíma. Amikor bekapcsolom olyan érzésem van mintha jönne egy apró széllökés. De az alapjárat stabil 750, a motorerő csökkenés szinte érzékelhetetlen..
Álljon meg a menet! Nem azt mondtuk, hogy más márkánál nincs visszahívás, hanem én céloztam arra, hogy japán márkák esetén feltünően kevés a visszahívás a többihez képest, valamint a franciáknál mintha egy egységgel több lenne, mint az átlag...
Ráadásul a Thalia ára azért annyi amennyi, mert a Kelet Európai régió piacai számára készülnek olcsóbb összeszreléssel, és ahol tudnak az anyagminőségen (pl. kárpitok) spórolnak.
De ezzel a legtöbben tisztában vannak akik Thaliát vesznek...
egy fél órás dugó alatt ma próbáltam ki először úgy igazából a légkondit (eddig is bekapcsoltam néha 5-10 percre kettes fokozaton)
hát ez történt:
- alapjáraton a fordulatszám 750 és 1500 között folyamatosan ugrált, nemegyszer 2000 felé is ment
- az autó úgy ment, mintha csak két henger működött volna
na vajon ez normális-e? amúgy is olyan masszív hangja van a légkondinak, az egész autó beleremeg, ahogy bepörög, nekem meg nincs benne tapasztalatom, gondoltam az ilyen - de a mai jelenségek már beírásra késztettek:)
in medias res - a probléma: itt van az asztalomon egy lucas üzemanyagszűrő (1.9dti mégane-ból), aminek a teteje szemmel láthatólag - még az előző tulajnál - javítva volt, és most ismét szivárog.
a gyári elég horror, vmi ~50k huf, de talán van esély találni egy épet bontva. szerintetek van rá esély? :) ha igen, hol érdemes megkérdezni? (pár bontót már hívtam - eredménytelenül)
mégane topikban mondták, hogy közületek valaki hallott már utángyártott üzemanyagszűrő-házról. ha így van, kérem, azonnal értesítsen részletekről :-)
(átnéztem az utolsó kb kétezer hozzászólást, de nem találtam erre vonatkozóan semmit)
Szóval azt akarod mondani, hogy ide így is jó? :)Nem is tudom mi lenne, ha elkezdenék visszahívogatni a kocsikat. Bár ha abból indulunk ki, hogy a korábban általunk említett hibákat a szervizek nagytöbbsége nem érzékeli hibának, akkor nincs mit beszélni thaliák esetében a visszahívásokról.
Több fórumos hozzászólás apropóján 60.000-es nagyszervízre a Renault60-hoz vittem a kocsit.
Tapasztalatok:
Bejelentkeztem neten (vasárnap) másnap reggel időpontegyeztetés végett hívtak. Nagyon rugalmasak voltak. Beálltam, meghallgatták az extra kéréseimet, majd azonnal nekiestek.
Olaj, olajszűrő csere, pollenszűrőcsere. Észrevették, hogy hátul kiégett a rendszámtábla világítás izzója. Klíma fertőtlenítés (speciális spray, a maradékot megkaptam a köv. alkalomra). Klíma leengedése (hűtőanyag mérése és a hiányzó mennyiség rátöltése). Gázolajszűrő csere (Clióba 6.000 Ft Thaliába 30.000 Ft mert a Thaliáén van valami vízfigyelő is) Folyadékok ellenőrzése és utántöltése. Fékek tisztítása utánállítása. Futóművizsgálat, futóműállítás (ugye a téli rohadt kátyúk...mondták is, hogy el volt állítódva rendesen). Zöldkártya.
3 óra alatt végeztek, majd tételesen végigmagyarázták a számlát. Gyors, korrekt, szakszerű röviden összefoglalva.
Talán ezért is láttam egy pár RB származású autót is. Asszem legközelebb is hozzájuk viszem.
Szerintem a visszahívásnál az is szempont, hogy hol forgalmazzák az autót.
Míg a Mercedest nyugat-európában használják, addig a Thaliat kelet-európában használják és a hozzáállást ismerve, a francia központnak halvány lila gőze sincs arról, hogy mi is van. Legalábbis magyar oldalról. Hogy a szlovákoknál mi a helyzet? Passz...
Szakvéleményt sokan csinálnak, de amit elfogadnak hivatalosan (bár nekem erre is azt mondták, hogy hülyeség!)azt Igazságügyi Műszaki Szakértői Irodákkal kell készítettni. Ezek minden megyeszékhelyen biztosan vannak (lehet, hogy más városokban is). Ennek az ára 16.000 ft+ÁFA
Tudja valaki, hogy a gépkocsi visszahívásokat mi alapján csinálják? Maguktól rájönnek a hibára, vagy a reklamációk mennyisége alapján kivizsgálják az ügyet?
bezzeg van a más márkáknál is van ilyen csak ott visszahívják és orvosolják a hibát :) sok sok visszahívásos hír van az újságokban is, de legalább azokat visszahívják, viszont a thalicska már nem éppen egy fél éves koncepció, hanem egy szériagyártásos darab, tehát ez vagy nem típus hiba, vagy leszarja a renault, mert visszajelzés már elég érkezhetett a szervízektől az renault felé nem csak mo-ról. és ez a kuplung hiba nem éppen egy "kis" hiba ha tipushiba, reméljük nem az mert vannak elégedett thalicskások is itt a fórumon nem kevesen, és még többen az utakon :)
Ez itt most nagyon OFF lesz, de a múltkor szó volt róla, hogy a kuplungibák miatt vissza kéne hívni a Thaliákat és akkor "elhangzott", hogy más márkáknál bezzeg nincsenek ilyesmi hibák, és hogy csak a Renault.....hát íme:
"Összesen 680 ezer E-osztályos valamint SL Mercedest érint világszerte a szervizakció. A visszahívás oka az SBC fékrendszer meghibásodása.
A jóval több mint félmillió csillagos autót érintő visszahívás oka, az elektrohidraulikus SBC fékrendszer vezérlésének esetleges meghibásodása. Hiba estén a sofőrnek az átlagosnál valamivel hosszabb fékpedálútra és nagyobb erőszükségletre kell számítania, azonban a biztonságos megállás így is biztosított.
A visszahívásban a 2002 március utáni E-osztály, a 2003 márciustól készült E-osztályos kombik, valamint a 2001 októbere után gyártott SL Mercedesek érintettek. Csak Németországban 225 ezer autót hívtak vissza ebből a hibából fakadóan.
A Mercedes adatai szerint az átvizsgált autók két ezrelékénél jelentkezik a hiba, azaz ezer autóból kettőnél. Főként a nagyobb futásteljesítményű autóknál jelentkezett a fékrendszer meghibásodása, így az európai használatban lévő taxik már átestek az ellenőrzésen."
vki nem tudja van már új színes prospektus a thalicskákhoz? mert én még csak a 2003ast láttam, aés azokban még a régi elnevezések meg felszereltségek vannak benne (dynamic, expression stb)