A Kolibri stimmel:))) Az ott volt, és nyaranta a mellette levő kövezett kis
- minek nevezzem - "teret" kerthelységként üzemeltette, némi zene is volt, még táncolni is lehetett. A teknősbéka még megvan előtte. Aztán zöldséges bérelte, most pedig patika van a helyén.
A Kékgolyó helyét remélem, valaki tudja .:)))
A Czéklit viszont tudom, hogy hol volt, de még nem árulom el, hátha valaki emlékszik rá. De a háború után még jóval működött, hiszen volt szerencsém a hetvenes években többször is vendégeskedni ott.
A Grünnerről Anyukám, és Nagynéném jutnak eszembe: "megyünk a Grüncihez"....
Várom Krapekot, hátha segít, Kékgolyó ügyben.:)))
Na és azt tudja valaki, hogy hol volt/van, a BHV /Budapesti Húsipari Vállalat/ Újpesti Gyára?
Valami rémlik, mintha a Papp József téren lett volna földszintes, lapos tetejű épület
mely a Kolibri nevezetű presszónak is otthont adott.
A kolibri az tuti ott volt esetleg a kékgolyó valahol abban a körzetben.
Czékli.... hmmmnem ugrik be, mivel vendéjőként jött szóba talán aháború előtti időkben működhatatt, és bezárták, mint pl Bán Tíbor és Rezi Károly sarkán lévőt ami klasszikus kerthelységgel volt megáldva. Az udvarán sokat játszottam srác koromban , meg a pincéjében is ami kimondottan e célra épült hordó gurítóval.
Akkortájt egy Grünner nevű savanyúságos bérelte és tárolta ott a portékáját.
Sajnos én sem tudok segíteni kíváncsiságodon! Túl fiatal vagyok, ezekről nem is hallottam akkoriban. Én még a Tündér moziba jártam vasárnaponként a matiné előadásokra, és a Baross u.- Arany János u. sarkán lévő grundon játszottam! :-)) Szerintem Krapek lesz a "Te embered", a találós képéből ítélve. :-)
Az évrol évre egyre nagyobb tömegeket vonzó Magyar Sziget Fesztivál szervezogárdája minden évben igyekszik felhasználni a korábban megszerzett tapasztalatokat. Ennek megfeleloen néhány pozitív fejleményrol már most beszámolhatunk:
- Magyar Sziget-buszjárat indul, amely a település vasútállomásától folyamatosan szállítja majd a résztvevoket a Magyar Szigetre, így el lehet felejteni a gyaloglással járó tortúrákat - Nyárra elkészül a táborban a vadonatúj muvelodési központ, ahol zárt térben tudunk majd eloadásokat tartani, és - emlékezve a III. Magyar Sziget vetítotermének sikerére - az új épületben egy mozit is felszerelünk, ahol magyar szórakoztató- és történelmi (dokumentum)filmek, illetve hazai készítésu rajzfilmek vetítésére kerül sor. - Új fürdoszobák, zuhanyzók és wc-k készültek mintegy 50-100 fo részére, de további bovítés várható - Élelmiszerbolt is üzemel majd a tábor területén - Szigorúan ellenorizni fogjuk az egyre nagyobb számban jelentkezo árusokat, és szerzodésekben rögzítjük az árakat - Igyekszünk bovíteni és fejleszteni a parkolóhelyeket - Budapesti irodánkban lehet majd elovételben jegyet vásárolni (valószínuleg májustól), így a Magyar Sziget adminisztrációja is javul. - és természetesen, gazdagabb programmal várjuk a látogatókat, mint valaha...