Mult héten pénteken vettük át az 1.5 dci-t, 1200 km megtétele után a tapasztalataim:
Rendkívül elégedett vagyok a motor teljesítményével, különösen dombon, kis fordulaton is jol húz. Fogyasztása már a bejáratás időszakában is kiváló, döntően lakott területen kívüli használatban 5 liter alatt van.
A motor csendes, menetzaj elfogadható szint alatt van. 120-nál gyorsabban nem mentem még vele, szerintetek mikor kezdhetem forgatni?
A belső kárpitozás szine és minősége nem az én izlésem, de az ár miatt kompromiszumot kötöttem.
Amit nagyon hiányolok a váltó box, a hőmérő,a pollen szürő és a kapaszkodo az ajtón. (előtte opel astra classicom volt) Rádió kinézetre puritán, viszont a távvezérlés nagy találmány.
Kaptam hozzá himzett szőnyeget (gyári?) de nem praktikus, teszek bele gumit.
Elképzeltem kromozott hűtömaszkal....sokat dobna rajta. Fényezés is érdekes: ha rásüt a nap, a hologramszürke lilának látszik, vagy forduljak szemorvoshoz? :)
Szia!
Az üa. szintjelző nem arányosan esik a fogyasztással, hanem az elején gyorsabban (tele tankot alig mutat, mert szinte azonnal elkezd lefelé kúszni), de aztán a végefelé belassul. Én most járok 520km-nél és az utolsó fehér pöckön áll már vagy 50km óta.
MEGÉRKEZETT! Péntektől én is nagyon boldog tulaj vagyok!
Minden pompásan működik, a klíma csodás (még nem volt klímás autóm), nekem a polo és r19 után a fék is nagy élmény, szép is, beférnek hátra a horgászbotjaim (átlósan), amik eddig kombik kivételével sehova, a gyerekek is elférnek, gyönyörű a műszerfal úgyhogy teljes a boldogság. Kár hogy sehova nem kell mennem vidékre!
Egy apróság van: 140km után a bezinszintmérő lement a 2/3 állásig. Megijedtem, hogy tényleg ennyit fogyaszt, aztán tankoltam, de még 10 l sem ment bele.Nálatok is pontatlan a benzinszintmérő? Ezzel vissza lehet menni, vagy kiröhögnek? Vagy azt mondják, mind ilyen? Tényleg, mind ilyen?
Az egy hetes thália dci-nkben 850km van és jobb hátulról tompa kopogás hallható. Volt már vkinek hasonló gondja? Mi lehet ez a hang, honnan jöhet és hogyan lehet megoldani?
Egy darabig eljátsza, de utána olyan büdi lesz a rárakódott szutyoktól hogy öröm lesz szagolni!!
Legjobb minnnél hamarabb betenni az új gépekbe, ha lehet már az után hogy kihozzák a szalonból.
Ma cseréltünk első fékbetétet.Ha tudtam volna hogy ennyire egyszerű, hát otthon megcsináltam volna az biztos...
Auchanos tetőcsomagtartóról. Én elég intenzíven használom (van, hogy 3-4 brinyó is, hetente többször) és nem kímélem a kanyarokban sem. Ennek következménye, hogy a tappancs azért halványan "megfogja" a fehér tetőmet. Gyanítom, hogy ekkora terheléssel a gyári is megfogná,de nem mondom biztosra.
Köszönöm a gyors válaszokat, mindjárt megnézem a dudorokat az els? ajtók mögött. Ez a Societe (haszongépjárm?) változat, harmadik-negyedik ajtó nincsen, de ott látok egy sínféleséget a tet?n. Azzal vajon mit kell csinálnom?
Az útmutató ábrát megköszönöm, jöhet a fórumban is megadott mediam@777westel.hu-ra.
Nálam kevesebb a ló; több a nyomaték; tehát 1,5 dCi.
A "zajosságot" a ventillátor beállítás fokozata határozza meg; függetlenül attól, hogy a légkondi be van-e kapcsolva, vagy nem. Tartósan a 2. pöttyre állítva a legnagyobb kánikulában is komfort van belűl; és itt még alig van hangja.
a Clió és a Thali kasznija a tetőcsomagtartó feltűzési pontjaiban teljesen azonos; nekem egy gyári (Clió) tetőtartó párom van. Az utángyártott cuccnál a méretet biztos tartják; a karosszériával "érintkező" felületek minősége jelenthet kockázatot. Az eredeti tartót egy speciális méretű, hozzáadott "bedugós" kulccsal lehet fel- és leszerelni.
Naked milyen motor van az autóban? Nekem 75 lovas és azthittem hogy ez igy működik jól, és hogy a kompresszor zaj az természetes. Ha nagy melegben araszolás közben leállítom a légkondit akkor olyan mint mikor itthon a hűtőgép kikapcsol.
Én Auchanban vettem, 2 rúd meg 4 tappancs asszem 9 e Ft volt. Felszerelés: Ha kinyitod az ajtókat (5 ajtós?) akkor minden ajtónál a felső peremen találsz egy kisebb kidudorodást. Ez csak annyit jelent, hogy ebbe a vonalba célszerű a rudat elhelyezni. A fület itt akasztod be a perembe, tappancsokat eligazítod és meghúzod. Küldök egy képet privátban az magáért beszél.
Egy kétéves Clio Societe boldog tulajdonosa vagyok, 65 lovas dCi dohog a motorháztet? alatt. Lenne egy lúzer kérdésem: hogy lehet tet?csomagtartót szerelni a kocsira? Ha lesz, utángyártott lesz, és ahhoz nem biztos, hogy adnak korrekt felszerelési útmutatót.
Nem értek hozzá...nekem azt mondták, hogy a műszer gázmennyiséget (súlyt) mér. Nem úgy kell érteni, hogy egy kannába eresztették a gázt hanem műszer rácsatlakozik és mást nem látsz, csak azt hogy kiírja a töltősúlyt stb.
Megkérdeztem a hozzáértő autószerelő haveromat a klima terheléséről az autóban. Egy átlagos autóban kb. 5 LE-rőt vesz el a klíma, ha maximális treheléssel üzemel. Namármost a 75 lovas motornál, ahol kicsi az alacsonyfordulatú nyomaték ez érzékelhető, alapjárat emelkedést okoz, ez normális, de ez mindig a hőterheléstől függ. Nagyobb nyomatéknál, mint pl. 100 lovas vagy disel motornál , ez kevésbé észrevehető. Nekem télen amikor csak páramentesítésre használom, (hűtök-fűtök) nem emlkedik semmit az alapjárat, de nyáron a pesti dugókban viszont vagy 100-200-zal emelkedik, de husszú országut után rendbe van.
A nem kötelező szerviz, csak javasolt, egy átvizsgálás. Nekem most beírták, h. a következő taálkozás 45.000-nél esedékes, ami ugyebár csak egy átvizsgálás lesz.
Még egy kis pozitívum.
Ma cseréltünk a férjemmel autót, mivel az övét szervizbe kellett vinni-NEKEM! (nyílván én járatosabb vagyok?). Na szóval. Képzeljétek azt mondta, hogy szívesen elcserélné a ford focusát a thaliára.
Azért még mielőtt bárki felhörrenne, hozzáteszem, hogy rendesen széthajtotta már a kocsiját (1.5 év=124.000km).Persze, hogy jó lenne neki az 1.000 km-es thalia! Azért kiváncsi lennék az ő vezetési stílusa mellett mennyi ideig bírná a thalia.:))))
Tapasztalatai (férjuramé):
"tök jó kis autó!"
Majd megkapja néhány ezer km után is véleményezésre.
Baleset, és hibamentes hétvégét mindenkinek!
itt olvastam korábban, hogy valamelyikőtöket "befenyítették" az elmaradt 15ezres szervíz miatt, végül is kiedrült, hogy jogosan-e? nem emlékszem a sztori végére, én meg már 14k körül járok