Keresés

Részletes keresés

gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.03 0 0 109

A Jogértelmező clonja? Honnan veszed, hogy én milyen szinten vagyok és mit gondolok?A ti tudásszinteteket én biztos , hogy nem érem el. Én a magam feje után járok.

Előzmény: szuperfizikus (108)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.03 -1 0 108

Nekem meg az az érzésem, hogy te jogértelmező klónja vagy. 

Nagyon hasonló szinten vagytok. 

Előzmény: gyongyom bokretam (107)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.03 0 0 107

Nekem az az érzésem irásaiddal kapcsolatban, hogy amikor a Jogértelmezővel beszélsz elbizonytalanodsz és hogy a Jogértelmezőnek adtál igazat.

Előzmény: szuperfizikus (106)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.03 0 0 106

És az érzésed szerint konkréten miben van igaza?

Előzmény: gyongyom bokretam (105)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.03 0 0 105

Azt nem irtad, hogy a Jogértelmezőnek van igaza, hanem az az érzésem.

Előzmény: szuperfizikus (104)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.03 -1 0 104

"A jogértelmezőnek adtál igazat."

Légyszíves idézd, hogy hol és mikor. 

Előzmény: gyongyom bokretam (103)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.03 0 0 103

Sántit az irásod. A jogértelmezőnek adtál igazat.Átlátszó.

Előzmény: szuperfizikus (98)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.03 0 0 102

Hol?

Előzmény: jogértelmező (101)
jogértelmező Creative Commons License 2023.06.03 0 0 101

"  Emil, te sohasem olvastad, csak halottál róla."

Tévedsz, még elírást is találtam benne.

Előzmény: szuperfizikus (91)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.03 -1 0 100

"Te amikor a Jogértelmezővel beszélsz elbizonytalanodsz."

Ezt miből gondolod? Mert ilyesmiről szó sincs.

20 éve ismerem (még Privát Emil korából), azóta is ugyanazokat a butaságokat ismételgeti. 

A hivatalosan elfogadott mondatokat szajkózza, mint egy papagáj. Nincs önálló gondolata.

Kéthavonta ugyanazokat a kérdéseket teszi fel, mint aki már nem tudja, hogy mit kérdezett két hónappal előtte. 

"Én ebböl azt a következtetést vontam le , hogy a fiókos nem volt bisztos a dolgába."

A gondolkodó ember soha nem biztos 100%-ban a dolgában, mert tudja, hogy mindenki tévedhet. 

Csak az elvakult hívők biztosak a dolgukban, és legtöbbször éppen ők tévednek a legnagyobbat. 

Előzmény: gyongyom bokretam (99)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.02 0 1 99

Szuperfizikus . Te amikor a Jogértelmezővel beszélsz elbizonytalanodsz.Ilyen már volt a világtörténelemben, hogy az egyik matematikus bemutatta a munkáját a másiknak.Mire a másik azt mondta , hogy ez évek óta ott van a fiókjába. Én ebböl azt a következtetést vontam le , hogy a fiókos nem volt bisztos a dolgába.Ugy látom, hogy te nem vagy bisztos magadban.A Jogértelmező bisztos a korrektségben.

Előzmény: szuperfizikus (98)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.02 -1 0 98

Sok ember képzeli magáról, hogy megértette a relativitáselméletet, mert szeretne a "nagytudásúak" csoportjába tartozni.

De aki igazán megértette, az tudja, hogy butaság az egész.

Jánossy is ezek közé tartozott. 

Előzmény: gyongyom bokretam (96)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.02 0 0 97

Tömegek nyujtása zsugoritása.Te megemlited a Matematikát.Miért nem a matematikához fordulsz magyar létedre?Tiszta matematikával a Relativitás elmélet nem érthető-

Előzmény: Elminster Aumar (92)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.02 0 0 96

Te megértetted a Reletivitás elméletet.Korektségre hivatkozol. Korektnek lehet , hogy korekt. A Gimnáziumi matematikával megérthető.Nekem egyetemet végzett emberek a szemembe röhögtek,amikor azt mondtam, hogy már a Relativitás Elméletnél tartok.

Előzmény: jogértelmező (90)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.02 0 0 95

Jánosi Lajos egyik könyvében azt irja ,hogy a a Relativitás Elméletet nem látja bizonyitottnak. Véleményem szerint igérgeti, hogy vannak még más könyvei.

Előzmény: Elminster Aumar (94)
Elminster Aumar Creative Commons License 2023.06.02 -1 0 94

Tehát megállapíthatjuk, hogy Jánossy Lajos a relativitáselmélet magyar Liszenkója volt.

És még annyit se ért el a hátszél hajtotta áltudományos "munkásságával", hogy rossz emlékű példálózássá váljon a neve. Szánalmas.

Előzmény: újszuper (93)
újszuper Creative Commons License 2023.06.02 0 0 93

"Jánossy Lajos őszintén le is írta. 10 évig tanította, de sohasem értette"

Hát ezért jött haza. Mert rájött, hogy politikai hátszél nélkül, pusztán a saját képességei alapján semmi perspektívája nincs a tudományos életben. Itt a kommunista elvbarátai (a nevelőapja Lukács György, az MSZMP főideológusa volt) rögtön országos tudományos vezető pozíciókba tették, amit némán kellett eltűrnie nála nagyságrendekkel tehetségesebb fizikusoknak. Csak magukban nevettek a szégyenen, ahogy az Akadémiai kiadó egymás után nyomtatja ki (még angolul is), és terjeszti a világban az ő értelmetlen könyveit, amelyekben marxista alapokra igyekezett helyezni a relativitáselméletet meg a kvantumfizikát. Ezzel lejáratta magát a szakmában, és meg is kapta érte a méltó büntetését, visszhangtalanul, elfeledve halt meg.

Előzmény: szuperfizikus (89)
Elminster Aumar Creative Commons License 2023.06.02 -1 0 92

"Először megérteni akartam, de nem sikerült."

Na látod! Itt van veled a probléma.

A speciális relativitáselmélet a gimnáziumi fizikaismeretekhez szükséges értelemmel megérthető.

"Azután rájöttem, hogy más sem érti."

Ó! Dehogynem.

Persze vannak embertársaink, akiknek a gimnáziumi fizika is magas. Ők mennek el műkörmösnek meg hidegburkolónak.

"Miután kiderült, hogy valójában senki sem érti, csak elhiszi,"

Ez természetesen nem igaz. Kábé tízmillió ember keni-vágja a specrelt, annyira érti. Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy én is ebbe a csoportba tartozom. (Ami nem nagy kunszt. Mondom: gimnáziumi fizikához szükséges intelligencia ehhez is elég.)

"Azután elolvastam Einstein időskori írásait, és elképedve láttam, hogy bölcsebb korában már ő sem hitt a relativitáselméletben."

Ez meg színtiszta hazugság.

Mentségedre szól, hogy nem vagy képes értelmezni azt a tudománytörténeti folyamatot, hogy a specrel kidolgozása után Einstein sikeresen általánosította a modellt, és kiderült, hogy a tér és az idő nem olyan fix és merev koordinátarendszer, ahogy azt a specrel Minkowski értelmezése mutatta, hanem a gravitáló tömegek "gumiként" nyújtják-zsugorítják mind a négy kiterjedést. És így aztán a specrel csak és kizárólag olyan lokális vonatkoztatási rendszereken belül maradhat érvényes, ahol ez a nyújtás-zsugorítás elhanyagolható. Ezeken kívül - ahol már nem hanyagolható el - ott az áltrel szabályai alkalmazandók.

Mellékesen: jellemző, hogy nem a matematikai modelleket tanulmányoztad, hanem "Einstein írásait". Amikben jórészt filozófiai álláspontját írta meg.

Valószínűleg a matematikai modellek felfogása meghaladja a szellemi képességeidet.

szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.02 0 0 91

Emil, te sohasem olvastad, csak halottál róla.

Előzmény: jogértelmező (90)
jogértelmező Creative Commons License 2023.06.02 0 0 90

" Jánossy Lajos őszintén le is írta. 10 évig tanította, de sohasem értette, és 10 év után le merte írni, hogy nagy bajok vannak vele. 

Miután kiderült, hogy valójában senki sem érti, csak elhiszi, akkor már tudatosan kerestem benne az ellentmondásokat, a ferdítéseket, a hazugságokat. És találtam is jónéhányat, sok olyat is, amelyeket már mások is észrevettek. "

Teljesen korrekt elmélet. Én megértettem. Hibátlan.

szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.02 -1 0 89

"Te a relativitás elméletet megérteni akartad, vagy  megtámadni?"

Először megérteni akartam, de nem sikerült. 

Azután rájöttem, hogy más sem érti. Ezt pl. Jánossy Lajos őszintén le is írta. 10 évig tanította, de sohasem értette, és 10 év után le merte írni, hogy nagy bajok vannak vele. 

Miután kiderült, hogy valójában senki sem érti, csak elhiszi, akkor már tudatosan kerestem benne az ellentmondásokat, a ferdítéseket, a hazugságokat. És találtam is jónéhányat, sok olyat is, amelyeket már mások is észrevettek. 

Azután elolvastam Einstein időskori írásait, és elképedve láttam, hogy bölcsebb korában már ő sem hitt a relativitáselméletben. Ezek után furcsa lenne, ha én vakon elhinném. 

Persze nem mindenki néz utána, csak elhiszi, amit mások mondanak. És ha sokan mondják, akkor elfogadja.

Én nem ilyen vagyok. 

"Véleményem szerint ,ez fölösleges."

Miért lenne felesleges?

Írd le légyszíves!

Előzmény: gyongyom bokretam (84)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.02 0 0 88

Miért írogatsz más helyett?

Nem neked szólt a kérdés.

Előzmény: pk1 (83)
pk1 Creative Commons License 2023.05.31 0 0 87

Mivel emberek vagyunk, a 100 %-os tudomány platóni idea (azaz még referált publikációban is akadhat hiba - ilyen vagy olyan okból). A relativitás elmélete azonban olyan jól megközelíti ezt, hogy az ember nem érti, miért pont erről indult módszertani topik.

Előzmény: jogértelmező (86)
jogértelmező Creative Commons License 2023.05.31 0 1 86

Nincs oka áltudománynak minősíteni.

újszuper Creative Commons License 2023.05.30 0 0 85

"Az egyidejűséggel kapcsolatos hibás gondolatmenetét Einstein megismétli az ismeretterjesztő könyvében is."

Úgy látszik még mindig nem érted, hogy csak a fénysebesség izotropiájáról szóló feltevés, aminek elfogadása vagy elutasítása semmit se változtat a relativitáselmélet tényleges következményein. Az elfogadása vezet el a standard szinkronozási eljáráshoz, ami a legegyszerűbb megértési utat és számolási eljárást kínálja, ezért általában ezt tanítják az egyetemeken, de például Matolcsi Tamásnak ELTE matematika professzorának is van egy tankönyve, amiben kimutatja, hogy tetszőleges nem standard szinkronizációk alapulvételével is ugyanazokat az eredményeket lehet levezetni, amelyek egyszerűbben kijönnek standard szinkronizáció esetén. Ugyanúgy kontrahálódnak a részecskenyalábok, s ezért ugyanúgy kell beállítani a gyorsításukat végző mágnesek vezérlését, a szabad-elektron lézereknek is ugyanolyan frekvenciája lesz, ugyanannyinak mérhető a gyors müonok élettartama, ugyanannyival nő meg a nehézion gyorsítókban ütköztetett aranyatommagok energiasűrűsége, ugyanannyival kell megváltoztatni a GPS műholdak óráinak járását ahhoz, hogy helyes koordinátákat szolgáltassanak, stb, stb.

Végül éppen ezért érdektelen, hogy a fénysebességet mindig csak valami oda-vissza úton tudjuk mérni, s pusztán feltételezzük, hogy ezek egymással egyenlők. Mert ha bármi mást feltételeznénk is, a relativitáselmélet mindig ugyanazokra az eredményekre vezetne.

Az eltelt 5 évben igazán fejleszthetted volna már a tudásodat, ha másért nem, legalább azért, hogy ne legyen mindig ilyen könnyű megcáfolnom az állításaidat.

De hát te erre képtelen vagy. Inkább homokba dugod a fejed, s nem veszel tudomást róla.

Előzmény: szuperfizikus (69)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.05.30 0 0 84

Te a relativitás elméletet megérteni akartad, vagy  megtámadni?Nekem az az érzésem, hogy megtámadni.Minden oldalról támadod,ahonnan csak tudod.Véleményem szerint ,ez fölösleges.

Előzmény: szuperfizikus (69)
pk1 Creative Commons License 2023.05.30 0 1 83

Gondolom az, hogy nem felel meg a tudományosság kritériumainak.

Előzmény: szuperfizikus (82)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.05.30 0 0 82

Mi ezzel a bajod?

Előzmény: Galagonyab (80)
pk1 Creative Commons License 2023.05.30 0 0 81

és még önnullázott is

Előzmény: Galagonyab (80)
Galagonyab Creative Commons License 2023.05.30 0 2 80

"Az, hogy te nem tudod értelmezni, az meg a te problémád. "

Mit is írtál a nyitóban?

"Mellőzzük a személyeskedést, a "te ezt nem érted", és hasonló fordulatokat."

Előzmény: szuperfizikus (79)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!