Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Tilmi67 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1538
Caerleonnak!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: GPS (1537)
GPS Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1537

Ha már szóbajött: el lehet adni egy ilyen gáz-rendszert, kompletten, mindenestül ? Kell ez egyáltalán valakinek?

Mert nekem nem, az biztos :-)))
.
Előzmény: Tilmi67 (1533)
Tilmi67 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1536
Klíma téma!-igazad van nagyobb szükség van rá, csak ha nem eredeti lakóba valót veszel, meggyűlhet a bajod a kempingben a magas áramfelvétel miatt.....sok helyen 10A-ben maximálják, sőt Olaszo.-ban jó-pár kempingben csak 6A , ha a gázt teljesen megszünteted, még a főzés is az elektromos energiát használja........
Előzmény: GPS (1532)
caerleon Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1535
Fűtést , gázt veszek :)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1534

Eddíg télleg nem vettem komolyan,hogy építeni akarsz,de rájöttem,hogy elvetemült vagy!Megrögzött!!!Bocsi!Azok az összegek amiket leírtál csak tényleg alapárak.Ha valaki komolyan gondolja,mélyen a zsebébe kell nyúlni vagy a szerencse legyen a szomszédjában..))

Hagyd már abba ezt az építhetnéket!Innentől lehetne olyat is,hogy eladod a T4-et,veszel 1, 6 személyes platósat aztán ráépítünk 1 alátolatós,víkendtelkes lakókocsit ami alól kidobjuk a kerekeket.Hétköznap dógozós hétvégén meg kirándulós!

Előzmény: caerleon (1527)
Tilmi67 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1533
mondjuk egy 80-90km/ó erejű vihar tud érdekes dolgokat csinálni a sátorral......én már láttam kempingben viharvert sátrat......a spaniferes rögz. elég jó( nekem bejött) 10v12 méter és néhány ezer forint....annyit megér
Előzmény: GPS (1530)
GPS Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1532

Hát az könnyen meglehet, hogy nálam a komplet gáz és fűtésrendszer eladó lesz - mert egyszerüen nem látom az értelmét.

Olyan helyre én úgysem megyek, ahol nincs elektromos csatlakozás - ha meg az van, akkor meg nem kell gáz.

A fűtés helyére viszont remekül befér egy klima - arra viszont nagyobb szükség van nyáron - mint a fűtésre télen, a leparkolt kocsiban :-)))))
.
Előzmény: caerleon (1528)
Tilmi67 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1531
...-szomszéd garázsa.......... (alu lemezzel burkolt)
GPS Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1530

Az ár abszolut átlagos. Ugyanis már vagy 200 lakókocsi-ajánlatot végignéztem - kb. itt volt az ára mindegyiknek - egyetlen egy kis különbséggel: ugyanennyi pénzért általában NINCS elősátor egyikhez sem.

Az egyik kereskedő felajánlta, hogy kapar nekem egy használtat - bagó-olcsón - ami 50-60 ezer Ft-ot jelent. Bagó-olcsón.

Állítólag egy jobbfajta, új sátor 200 körül van...de egy Balaton-környéki maszek 400-ért varr egyet - merthogy állítólag az övé jobb, mint a gyári.

Az igaz, hogy egy egész vas-kereskedést is ad vele - ugyanis ő 7 darab (!), 30-as vascsővel támasztja ki felül - mert szerinte a 3...5 -ös kitámasztás nem ér semmit.

Hát nem tudom, én vigcsináltam a nyarat a kempingben - ahol volt vagy 60 kocsi - mind 3-5 rudas...de még a legnagyobb csetepatéban sem moccant egyik sem.

A barátom egyébként egy marha-nagy spaniferrel köti keresztül az egészet - rögzítés után.
.
Előzmény: Tilmi67 (1525)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1529
Ászonttáák á cigunyok,hogy lémént aá szinesfém áráá!
Előzmény: caerleon (1527)
caerleon Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1528
GPS

ja sátor 100
hűtő 25-60
palack gáz 15-től
fűtés 25-től..
ja és átiratás, eredet vizsga..... 30 :)

ez nem olcsó hobbi :)
caerleon Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1527
Holnap utána nézek, hogy egy futón mit vihetek :)

400 egy egyedi ráfutófékes utánfutó.
600 ból lehet bódét építeni ??? De honnan lopjak alut ?
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1526

Itt vagyok máá-ee!!Most érkeztem ide,de aztse hittem el,hogy jóó helyre kapcsoltam!Annyira bőséges a felhozatal!Hol a bánatban voltatok ünnepek alatt amikor ráértem?Biztos a báájglit gyömöszöltétek az arcotokba!!Hát holnap visszaolvasom,hogy miket írtatok aztán megpróbálok rá reagálni.Az már most biztos,hogy legyen hozzá elősátor hibátlanul,mert bármennyibe kerül az már + egy 100-as minimum!Ez a mérettől függ!Aztán gázpalack,víztartály esetleg fűtés.Ne legyen dohos szaga vagy pörkűűtt,mint a miénknek.Mi olyanokat szoktunk benne főzni,hogy amikor elindulunk akkor a Stahl Judit addíg jön utánunk amíg nem jön valami jó illat a BÓDÉBÓL!A múltkor főzőkanállal üldöztük el a stábot!!!A többit műszakilag a Tilmi elmondja,mert ŐŐ a szagétrtő!Mi csak ezermesterek vagyunk,vagy legalábbis annak hisszük magunkat.

Merre laktok?Esetleg valamelyikünkhöz közel?Dunán innen vagy a tiszán túl?

Előzmény: caerleon (1516)
Tilmi67 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1525
-Szerintem tűrhető, átlagos ár....(persze látni kéne..)
Előzmény: GPS (1523)
Tilmi67 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1524
én is erre gondoltam, de ez miért volt kérdés??????szerintem nincs megkötés a kresz-ben ,hogyha betartod a méret-, stb .korlátozásokat, akkor mit szállíthatsz! (de ezt csak erősen saccolom!!!!)
Előzmény: caerleon (1522)
GPS Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1523

Kössz neked is a tanácsot. Holnap lefotózgatom a vélhetően kevésbé esztétikus oldalakat is.

Jaa és az ára - mert caerleon kollega kérdezte: 280...290 körül van mindkettő. Alkú előtt.

Ha jók a kocsik, nem áznak be, nem korhadtak + jó elősátorral + minden tartozékkal - ez reális árnak tűnik.

Vagy rosszul látom?
.
Előzmény: Tilmi67 (1517)
caerleon Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1522
Hát csak szállítom :) Mi másat csinálnék vele ?
Előzmény: Tilmi67 (1520)
caerleon Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1521
GPS .... nem az én pénzem... de nagyon nézd át.......
pl állj vele szembe...nem-e dől valamelyik oldalra.....
ha a kereken áll akkor nézd meg a lengéscsillapítókat is...
Tilmi67 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1520
Szerintem ha csak szállítod, és belefér a súly és mérethatárba!!!!!-miért ne????
Előzmény: caerleon (1512)
caerleon Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1519
HOPP HOPP
Utánfutóval én vihetek-e lakókonténert ??????
Na válasz ?
GPS Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1518

Kössz a gyors választ. Holnap d.u. 2-kor megyek a Bürstner-hez - némi előleggel a zsebemben - meg egy alaposabb szemlére is.

Ami valóban vonzó benne - hogy egy újszerű (mondhatni: új) elősátor jár hozzá....ami nem elhanyagolható "jótulajdonság" a részéről....

Érdekes, hogy a legtöbb kínált kocsinak (ebben a kategóriában) márpedig ilyenje: nincs. Nem tudom az okát, de ez van.

Egyébként a Bürstner-ben minden van - (körfűtés, hűtő, vizesblokk, mosdó, gázpalack, stb.) - és állítólag minden kifogástalanul műxik benne.

Háát, holnap meglátom.

Jaaa, a HomeCar-t valóban Hollandiából hozták és tényleg hihetetlenül könnyű - mindössze 600 valamennyi kiló.
.
Előzmény: caerleon (1516)
Tilmi67 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1517
Sziasztok!-ma korábban sikerült beesnem ide....hűha, hát mit is mondjak????....leginkább azt, h. azért mindent én sem tudok....-sőt!!!!!!-szóval mindkét márka elég ismert a nyugati térfélen, a Bürstner 50 éves múlttal rendelkező német gyártmány, bár kisebb gyártó (darabszámra )mint a többi ismert cég, lakóautókat, és lakókocsikat is gyárt. A Home Car-ral kicsit bizonytalanabb vagyok úgy tudom "Ő" vagy belga, vagy holland eredetű, de szintén jó pár évtizedes gyártási tapasztalattal rendelkezik. Caerleon a lényeget elmondta...(kap egy *5-t)alváz, felépítmény sarkok stb-stb, a kocsikat elnézve nem mai darabok ( bár ettől még lehetnek jók!) a legnagyobb ellenség a beázás.....alaposan meg kell nézni.....
Előzmény: caerleon (1515)
caerleon Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1516
és mit kérnek érte ? ha nem titok.
Jut eszembe, és jó ha meg van hozzá az elősátor, mert az nagyon kell !!! Az nagyon jó !

ISZUGY.....! szólalj már meg !
Előzmény: GPS (1513)
caerleon Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1515
és azt fogja még mondani, hogy nézd meg belül a sarkokat,mert ha dohosak és nedvesek akkor felejtsd el, mert akkor be van ázva és már nem olyan. Szedd fel a sarkokban a szőnyeget és nézz alá.... mert ezek tiszta fa keretes cuccok.
caerleon Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1514
várd meg Tilmit..... 11 után jön :) az tud mindent.
a HomeCar az valami belga vagy hollandus, faszerkezetű .Ennyit tudok róla... ja és valami könnyű szerkezet, ezt biztosan tudom mert nekem ez alap feltétel volt. De tényleg Tilmi tudja....vagy bányászd ki az email címét és írd meg Neki , hogy jöjjön. Segíteni fog.... Nekem is segített.
Előzmény: GPS (1513)
GPS Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1513
Üdvözlöm a kedves topiklakókat !

Minden jel arra mutat, hogy nagyon rövid időn (vagyis napokon) belül én is "lakókocsis" leszek...amit az én esetemben igen "ádáz" (értsd: egész-szezonos) sátorozás előzött meg.

Két kocsit is kinéztem magamnak - pontosabban már alkudozási szinten vagyok velük - a felső egy 4,5 méteres Bürstner - (mely márkáról, bevallom még nem hallottam)...a másik meg valami 3,8 méteres Home Car 380 - amelyikről még annyit sem halottam - mint az előzőről. Pedig az se volt sok.

Ha valaki tud valamit ezekről a kocsikról - jót vagy rosszat, egyaránt - azt kérem ossza meg velem is....mert bár van némi műszaki rálátásom a dologra - dehát a többéves lakókocsis-gyakorlat mégis csak értékesebb - mint mondjuk az én tippelgetésem.

Segítségeteket előre is köszönöm.
caerleon Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1512
HOPP HOPP
Utánfutóval én vihetek-e lakókonténert ??????
caerleon Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1511
De gondold át...... vannak régi NDK lakókocsik, amelyik szerintem jók a célra, még 4-5 évet kibírnak , és 400 alatt van
Bastei II
Qek Aero 325
Előzmény: sajtmedve (1509)
caerleon Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1510
Ember.... építsd meg..... szerintem semmi engedély nem kell hozzá. Sima rakomány egy autón.
Előzmény: sajtmedve (1509)
sajtmedve Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1509
köszönöm mindenkinek a segítséget.
Egy kis labort szeretnék berendezni benne és mobilnak kell lennie. Ez egyszerűbbnek tűnik nekem, mintha lakókocsival oldanám meg, de nem biztos, hogy olcsóbb is.
Még elmélkedek rajta.
Sajtmedve

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!