Klíma téma!-igazad van nagyobb szükség van rá, csak ha nem eredeti lakóba valót veszel, meggyűlhet a bajod a kempingben a magas áramfelvétel miatt.....sok helyen 10A-ben maximálják, sőt Olaszo.-ban jó-pár kempingben csak 6A , ha a gázt teljesen megszünteted, még a főzés is az elektromos energiát használja........
Eddíg télleg nem vettem komolyan,hogy építeni akarsz,de rájöttem,hogy elvetemült vagy!Megrögzött!!!Bocsi!Azok az összegek amiket leírtál csak tényleg alapárak.Ha valaki komolyan gondolja,mélyen a zsebébe kell nyúlni vagy a szerencse legyen a szomszédjában..))
Hagyd már abba ezt az építhetnéket!Innentől lehetne olyat is,hogy eladod a T4-et,veszel 1, 6 személyes platósat aztán ráépítünk 1 alátolatós,víkendtelkes lakókocsit ami alól kidobjuk a kerekeket.Hétköznap dógozós hétvégén meg kirándulós!
mondjuk egy 80-90km/ó erejű vihar tud érdekes dolgokat csinálni a sátorral......én már láttam kempingben viharvert sátrat......a spaniferes rögz. elég jó( nekem bejött) 10v12 méter és néhány ezer forint....annyit megér
Az ár abszolut átlagos. Ugyanis már vagy 200 lakókocsi-ajánlatot végignéztem - kb. itt volt az ára mindegyiknek - egyetlen egy kis különbséggel: ugyanennyi pénzért általában NINCS elősátor egyikhez sem.
Az egyik kereskedő felajánlta, hogy kapar nekem egy használtat - bagó-olcsón - ami 50-60 ezer Ft-ot jelent. Bagó-olcsón.
Állítólag egy jobbfajta, új sátor 200 körül van...de egy Balaton-környéki maszek 400-ért varr egyet - merthogy állítólag az övé jobb, mint a gyári.
Az igaz, hogy egy egész vas-kereskedést is ad vele - ugyanis ő 7 darab (!), 30-as vascsővel támasztja ki felül - mert szerinte a 3...5 -ös kitámasztás nem ér semmit.
Hát nem tudom, én vigcsináltam a nyarat a kempingben - ahol volt vagy 60 kocsi - mind 3-5 rudas...de még a legnagyobb csetepatéban sem moccant egyik sem.
A barátom egyébként egy marha-nagy spaniferrel köti keresztül az egészet - rögzítés után. .
Itt vagyok máá-ee!!Most érkeztem ide,de aztse hittem el,hogy jóó helyre kapcsoltam!Annyira bőséges a felhozatal!Hol a bánatban voltatok ünnepek alatt amikor ráértem?Biztos a báájglit gyömöszöltétek az arcotokba!!Hát holnap visszaolvasom,hogy miket írtatok aztán megpróbálok rá reagálni.Az már most biztos,hogy legyen hozzá elősátor hibátlanul,mert bármennyibe kerül az már + egy 100-as minimum!Ez a mérettől függ!Aztán gázpalack,víztartály esetleg fűtés.Ne legyen dohos szaga vagy pörkűűtt,mint a miénknek.Mi olyanokat szoktunk benne főzni,hogy amikor elindulunk akkor a Stahl Judit addíg jön utánunk amíg nem jön valami jó illat a BÓDÉBÓL!A múltkor főzőkanállal üldöztük el a stábot!!!A többit műszakilag a Tilmi elmondja,mert ŐŐ a szagétrtő!Mi csak ezermesterek vagyunk,vagy legalábbis annak hisszük magunkat.
Merre laktok?Esetleg valamelyikünkhöz közel?Dunán innen vagy a tiszán túl?
én is erre gondoltam, de ez miért volt kérdés??????szerintem nincs megkötés a kresz-ben ,hogyha betartod a méret-, stb .korlátozásokat, akkor mit szállíthatsz! (de ezt csak erősen saccolom!!!!)
GPS .... nem az én pénzem... de nagyon nézd át....... pl állj vele szembe...nem-e dől valamelyik oldalra..... ha a kereken áll akkor nézd meg a lengéscsillapítókat is...
Sziasztok!-ma korábban sikerült beesnem ide....hűha, hát mit is mondjak????....leginkább azt, h. azért mindent én sem tudok....-sőt!!!!!!-szóval mindkét márka elég ismert a nyugati térfélen, a Bürstner 50 éves múlttal rendelkező német gyártmány, bár kisebb gyártó (darabszámra )mint a többi ismert cég, lakóautókat, és lakókocsikat is gyárt. A Home Car-ral kicsit bizonytalanabb vagyok úgy tudom "Ő" vagy belga, vagy holland eredetű, de szintén jó pár évtizedes gyártási tapasztalattal rendelkezik. Caerleon a lényeget elmondta...(kap egy *5-t)alváz, felépítmény sarkok stb-stb, a kocsikat elnézve nem mai darabok ( bár ettől még lehetnek jók!) a legnagyobb ellenség a beázás.....alaposan meg kell nézni.....
és azt fogja még mondani, hogy nézd meg belül a sarkokat,mert ha dohosak és nedvesek akkor felejtsd el, mert akkor be van ázva és már nem olyan. Szedd fel a sarkokban a szőnyeget és nézz alá.... mert ezek tiszta fa keretes cuccok.
várd meg Tilmit..... 11 után jön :) az tud mindent. a HomeCar az valami belga vagy hollandus, faszerkezetű .Ennyit tudok róla... ja és valami könnyű szerkezet, ezt biztosan tudom mert nekem ez alap feltétel volt. De tényleg Tilmi tudja....vagy bányászd ki az email címét és írd meg Neki , hogy jöjjön. Segíteni fog.... Nekem is segített.
Minden jel arra mutat, hogy nagyon rövid időn (vagyis napokon) belül én is "lakókocsis" leszek...amit az én esetemben igen "ádáz" (értsd: egész-szezonos) sátorozás előzött meg.
Két kocsit is kinéztem magamnak - pontosabban már alkudozási szinten vagyok velük - a felső egy 4,5 méteres Bürstner - (mely márkáról, bevallom még nem hallottam)...a másik meg valami 3,8 méteres Home Car 380 - amelyikről még annyit sem halottam - mint az előzőről. Pedig az se volt sok.
Ha valaki tud valamit ezekről a kocsikról - jót vagy rosszat, egyaránt - azt kérem ossza meg velem is....mert bár van némi műszaki rálátásom a dologra - dehát a többéves lakókocsis-gyakorlat mégis csak értékesebb - mint mondjuk az én tippelgetésem.
köszönöm mindenkinek a segítséget. Egy kis labort szeretnék berendezni benne és mobilnak kell lennie. Ez egyszerűbbnek tűnik nekem, mintha lakókocsival oldanám meg, de nem biztos, hogy olcsóbb is. Még elmélkedek rajta. Sajtmedve