Megpróbáltam beszerezni a pollenszűrő beépítés alkatrészeit.
A fedelet az RH Róbert K. krt-i egységében néztem meg. Úgy 10-15 percnyi keresgélés után leltünk csak rá az eladókkal a sz. gépben. Sajnos nem volt, de megrendelték. Az ára 300 Ft körüli.
Cikkszáma (ezzel könnyebben lehet érdeklődni):7701044806
Különben udvariasak és türelmesek voltak, nem úgy mint a múltkor, amikor azt mondták, hogy első sárfogó gumi nem létezik Thalicskára (igaz, de a Clio II. pont jó).
Szűröt én is az Armafiltnél vettem. Ha gyengébb a minősége, mint a gyári, akkor legfeljebb évente cserélem, még mindig olcsóbb (1150 Ft). Abban sem vagyok biztos, hogy a Renault feliratosat Párizsban készítik. Valószínübb, hogy Ülüszü Bülüszü török szakipari munkás csinálja fészerében, mint beszállító.
Motip tisztítót az Auchanban (Dunakeszi) is lehet kapni, 1590 Ft. Vigyázni kell, mert a sor elején álló flakonokról természetesen lelopták a műa. csöveket, amivel mélyen be lehet fújni az anyagot.
Idézet a mégane-fórumról egy ottani klubtag beírásából (41710):
Üdv mindenkinek. szombaton hajnalban sikerült vkinek ellopnia a tesóm 5 éves meganeját. Meg a kollégáját is. Sőt a kollega (tömb)háza elől azon az éjjelen elvittek még 2 Thaliát, 1 cliót és még egy meganet is. ...
Az autólopás című topicon nemrég kiderült, érdemes vigyázni az olcsó váltózár-beszereléssel. Ha kókler csinálja, akkor előfordulhat, hogy néhány perc alatt hatástalanítani lehet a zárat, vagyis nem ér semmit. Állítólag az sem mindegy, hogy a műanyag elemekkel hogyan bánnak, eltörik-e a rögzítőfüleket stb.
automatikus hangerőszabályozás: nálam városban is érzékelhető, ha pirosnál állok, és 70-re felgyorsítok (már ahol lehet)
de csak amióta 5-ös fokozatra állítottam
Sziasztok!
Az első fékbetét cseréje nagyon egyszerű. A fékbetét készletnek tartalmazni kell 4 betétet, 4 csavart, és 2 kopásjeladót.
Ha levetted a kereket látható lesz a fékszerkezet, de fordítsd ki, mert így jobban hozzá lehet férni.. 2 csavar tartja a fékszerkezetet belűlről, azt hiszem 13as kulcs fogja.Az alsó csavart elég kitekerni!Vele szemben kell ellentfogni, talán 17es kulccsal. Utána simán fel lehet hajtani a fékszerkezetet.Betéteket ki.A munkahengert pajszerrel visszanyomni, vigyázni hogy az olaj a tartályból ne jöjjön ki. De a legfontosabb, hogy a fékbetét helyét meg kell tisztítani, reszelni!!! A betét két végét, ahol csúszik, szintén meg kell reszelni. A lényeg hogy a betét akadály nélkül mozogjon a helyén!!! Különben elkopik a betét is meg a tárcsa is... Betétet berakni,majd az új csavarral összeszerelni!/A csavar be kellene legyen kenve rögzítővel már a dobozban/. Finoman!!! megpumpálni a fékpedált..
Balesetmentes talicskázást!
Jaaaa, vagy ahogy nyomod a gázt, multikormányon adod a hangerőt?:) Mert magátol nem hangosit az biztos. legalábbis 120nál nem. De elég csendes az autó ahoz, hogy 120 nál még a halk zenét halld.
Suzukiba 120nál már orditani kellett a menetzajtól. Meg a halálfélelemtől :))))))))))))))))))))))))))
Kérdés: A csomagtartó belső oldalán direkt nincs boritás?
Nekem a Suzukimban volt Multilock, a Thalia-ban pedig Defend-Lock van. Tapasztalatokról nem tudok beszámolni, mert még nem lopták el az autót. A Renault Hungáriás általam ismert kereskedéseiben Mult-i-Lock-ot szerelnek. Ez egy egyszerű kar, amit át kell dugni a seb.váltó kar elött és így reteszet. Kb. 15 cm-es kar a végén zárszerkezetel, önvédelemre is jó.
Én a Defend-Lock-ot választottam. Kényelmes a kezelése, egy kis dugóba kell bedugni a kulcsot és betolva elfordítani. Meg tudom adni a szerelőnek a teflonszámát Budapesten. Neki bankos cégautó referenciái is vannak, meg persze én.
Sajnos hitel ügyben nem tudok segíteni, erről talán valaki más többet tud majd mondani.
A Casco + kötelezőről egy héttel korábban megegyeztünk (amikor hozzájuk beérkezett és mentünk kifizetni), most már kész szerződéssel vártak, csak alá kellett írni. A Hungáriát ajánlották, és el is fogadtuk, mert tényleg az ő ajánlatuk volt az egyik legolcsóbb. (havi 5,5 Casco + 2,8 kgfb, B7-es bónusszal)
Kitartás, megéri, egyelőre szuperul megy (kopp-kopp):-)))))
Edó
Jajj, Edo, úgy irigyellek! :-)) Már alig győzöm kivárni, hogy mehessek az én kis Talicskámért :-)
Nagyon sok boldogságot és sok balesetmentes kilométert hozzá!
Azt megkérdezhetem, hogy hitelre, vagy kp-ra vettétek? Ha hitelre, akkor az hogy megy?
Nekem 2 helyen 2féleképp mondták még anno az árajánlat kérések idején:
1., A hitelügyintézés van először, ahogy az kész, akkor 4-5 munkanap a vizsgáztatás és egyebek, és utána csaco + kgfb kötés és már vihetem is.
2., Elviszik műszakira + egyéb és utána szólnak, hogy mehetek. Akkor van a Hitel+casco+kgfb és ahogy megvan minden, még aznap kigördülhetek vele a telepről.....
Nagyon boldog vagyok, ma megtettük az első 130 km-t a szép új Talicskánkkal.
28-i átadás helyett ma átvehettük. (Igy is eleget vártunk, a megrendelés márc. 10.) Előző napon a kereskedő hívott, mikor tudunk érkezni, még azt is felajánlotta, hogy kijönnek elénk az állomásra. A megbeszélt időpontban ott állt a kocsi a szalonban, benne az eü.doboz, izzókészlet, háromszög. Ráadásul a kocsiban az ajándék szőnyegek. Ez volt a meglepetés, mert előzetesen semmi engedményt vagy ajándékot nem sikerült kikunyizni. Igaz, nem is nagyon erőltettük. Volt virágcsokor és pezsgő, és jó utat kívánság is! Összességében nagyon kedves és előzékeny volt az egész ceremónia. Ja, és a kulcson Renault-os kulcstartó is van.
Törzskönyvet és Assistnce kártyát nem kaptunk, ugye jól tudom, hogy ezek majd postán jönnek? (rémlik, hogy ezt valaki így említette korábban) Megkérdezni ott elfelejtettük.
Kicsit fura volt vezetni a trabi után, de hazáig egészen jól belejöttem, még előzgettem is, ami eddig nem nagyon fordult elő velem, legfeljebb ha traktort kellett kerülni.
Köszi a választ, megpróbálom felvenni a kapcsolatot Vele, bár lehet, hogy még megvárom, hátha megdobnak 1 ilyennel + kulcstartóval a kereskedőnél...:-)))