Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Ha a rendőrség szabad kezet kapott a helyzet kezelésére , akkor aki kiadta az engedélyt a lövésre , az lövette ki azt a szemet . Még ha csak közvetve is , mert a parancsban benne volt a lehetőség . Ha bunkós bottal kezelték volna a helyzetet , nyilván agysérülések is lettek volna ....
Te annyira demagóg vagy, hogy lassan beveszlek a nem vitatkozósaim közé. Nyilvánvaló, hogy a rendőrök kormányzati szintről felhatalmazást kaptak a törvénytelenül erőszakos fellépésre, különben nem veszik le az azonosítószámukat és húznak maszkot a rendőrterror előtt.
Ebben egyetértünk. Ő a felelős érte. Jogi értelemben nem releváns, sőt akár még pontatlan is az a kifejezés, hogy szemeket lövetett ki, politikai-politikatörténeti értelemben meg nem, mert ő volt a felelős érte.
Megint eljutottunk a szavakon rugózásig, miközben én nyilvánvalóan a politikai felelősség oldaláról használom, és politika-történeti értelemben.
Az igazság meg az, hogy egy rezsim sem tud "lövetni".
Kizárólag az arra hatáskörrel rendelkező emberek tudnak lövetni. Az meg annyira nem Gyurcsány volt, hogy a Fidesz még egy valódi lövetőt (aka.: ilyen parancsot kiadó rendőrtisztet - műveleti parancsnokot) sem tudott prezentálni azóta.
Egyedül a mantra, meg a szarnak az ő kenegetése megy.
Én élőben néztem. A helyszínen. A Capitolium ostroma csak közönséges kofalárma volt ahhoz képest. Ott is ott voltam, amikor az elakadt vízágyú sofőrjét kirángatták a fülkéből és nem sokon múlott, hogy meg nem lincselték.
Hát, ezzel a logikával bíróság nincs aki elítélje. Max. felelős azért, hogy szemeket lőhettek ki rendőrök, de nem kilövette őket. A kilövetés nálam feltételezi azt az alapot, hogy konkrétan parancsot ad rá, hogy lőjék a tömeget.
Azért te ügyvéd vagy, neked nem kéne ezt a dumát tolni. Én is utálom azt a hülye faszt, de csinált saját jogon épp elég marhaságot, hogy azért szidjuk, nem kell ilyeneket állítani. Amellett, hogy teljesen jogos a felháborodásod, az a helyzet rohadt szarul volt kezelve, és ezért végső soron ő is felelős. De nem felbújtó vagy parancskiadó, ha érted a különbséget.
Ez játék a szavakkal. Az a rezsim lövetett ki szemeket, amelynek a kormányfője Gyurcsány volt. Nyilván az nem hangzott el konkrétan a rendőri vezetők eligazításán, hogy " szemeket is ki lehet lőni", de hogy az igen, hogy gyakorlatilag szabad kezet kapnak a helyzet kezelésében, sőt elvárt a rendkívül erőszakos rendőri fellépés, abban bizonyos vagyok. Vagyis, igen, Gyurcsány szemeket lövetett ki.
--nem, az nem bizonyított tény, hanem a Hír tv hazugsága"
típusú, több soron és tárgykörben ilyen módon lezajlott vitáink után úgy döntöttem, hogy beveszlek abba a körbe, akikkel nem vitatkozom élesben. És nem azért, mert hülyének tartom a másikat, hanem mert más valóságbuborékban élünk.
Persze, hogy provokállak (részben), mert mindent válasz nélkül hagysz, amit pozitívnak látok a jelenségben, és mindenre ráhelyeselsz, amiben kritikus vagyok azzal szemben.:))