A diszkont légitársaságok forradalmasítják a repülést. A kedvező ár miatt egyre többen engedhetik meg maguknak a repülést. Ezen felül új típusú, kifejezetten rövid repülőutakra is lehetőség adódik és egyre inkább divatba jönnek. Pénz vagy idő híján egy vagy két nap alatt is remek élményeket szerezhetünk repülős utunk alkalmával. Bevásárlás, meccsnézés, városfotózás? Rövid, egy- vagy kétnapos repülőút! :-)
Ennek a témának ez a topikja.
foglaltam egy BUD-BRS-BUD-ot vasárnap-hétfő 1 napos kiruccanásra, kihasználván a vonzó ryan jegyárakat... lehet nem sokáig lesz már rá mód:( Bristol reptéri (alvós) tapasztalatokat szívesen vennék (ismerem a www.sleepinginairports.net oldalt, csak esetleg innen is van valakinek élménye), valamint olcsó transzfer tippet a városba (retúr 8 fontosat láttam, talán lenne ennél olcsób...?) Köszi. Amúgy meg tényleg elkeserítő a drasztikus Ryanair szűkítés itt BUD-on:(((
természetesen a vasút nem jó mindenhová, Amszterdamba pl. már biztos, hogy elmennék :) De Németország különböző városaiba simán, ott sokszor jobb alternatíva a repülőnél, hiszen sokkal több helyre el tudsz jutni. (buszon nem vagyok hajlandó utazni)
Az egészben az a szomorú, hogy tényleg gyakorlatilag Európa összes országában valamiféle fejlődés realizálódik, a repülés területén mindenhol egyre több a járat, viszonylat. Magyarországon pont fordított irányba változnak a dolgok. Kurtítás, rövidítés, kivonulás, drágulás... Emiatt a repülőgépes utazás egész egyszerűen valamelyest háttérbe szorul.
Nem a vasutat akarom persze bántani, csak ez az egész tendencia valahol nagyon szomorú... :-(
Adott relációkban van egy adag kedvezményes jegy, jóval olcsóbban, jellemzően 29€/útért juthatsz hozzájuk, ha időben megveszed. Itthonról is van egy jópár, Bécsből viszont jókora választék van. Utóbbiakhoz van jópár esetben Budapestről kapcsolat. (+13€/út)
Bécsből a választék: http://www.oebb.at/pv/de/Europareisen/SparSchiene/
sajnos még nem olyan átláthatatlanul szövevényes a ferihegyi indulású járatok hálózata hollandia irányába, hogy átsikolhatott volna valamelyik felett a figyelmed :-(
"Lókoszt" (na ez aktuális volt, hajrá Mossbank!) út volt, tehát a reptéren.
Az érkezési oldal alsó szintjén aludtam hajnali 4-ig, mert akkor beindult az élet. Csörgés, poggyászdobálás, szalagkordon-építés .
A felső szinten is sokan alszanak, mert ott kényelmesek a székek, de úgy tűnt, hogy ott késő éjjelig szólt a zene és még korábban indult az élet. 1-5ig 3-asnak értékelném.
Ajánlom ott a Russelcourt hotelt, nincs messze a St. Stephens parktól, kultúrált hely, néha ki lehet fogni elfogadható árat is. Néha zavaró lehet, hogy a bárban hajnalig mulatnak, amikor ott jártunk, akkor épp esküvő volt, és zajos. Még szerencse, hogy a másik bárban mi is mulattunk. :-)
----------------------------------
Dublin se rossz, már 4. alkalommal jártam ott. Aug-sep. újra megyek és már most várom.
Ti tudtok valamit erről a lóversenyről? Érdekelne pontosan mikor lesz eredményhirdetés:)
1 Million Free Seats if The Ryanair Horse Wins The Ryanair Chase
No Taxes, No Charges, Nada, Zip!
Ryanair, Cheltenham’s favourite airline today (11th March) announced that it will give away 1 million free seats if the Ryanair horse wins the Ryanair Chase.
The Ryanair Chase will take place on Thursday afternoon and Mossbank, the Ryanair horse is 3 to 1 favourite to win. If he wins, Ryanair will release 1 million free seats until midnight Monday (no taxes, no charges) for travel in April.
Speaking today, Ryanair’s Peter Sherrard said;
“If Mossbank wins the Ryanair Chase everyone will have reason to celebrate because we’ll release 1 million free seats to Europe. 25,000 race goers are flying with Ryanair to/from Cheltenham over the four day racing extravaganza, making it our biggest ever. To say thanks we will give €44million worth of flights away for free if the Ryanair horse comes first!”