Keresés

Részletes keresés

Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13877
Ha csak az eladósodás %-os mértékeit nézzük, akkor igazad van. Ha az adósság összetételét, mármint hogy mire is költöttük az államadósságot, akkor maradunk szégyenpad. Most sok ország gazdaságélénkítő beruházásokat indít hitelből, amiknek esélyük van a megtérülésre. A hitelből fizetett 13. havi nyugdíj, az nem térül meg sose.
Előzmény: orlanda (13870)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13876
Tökéletesen igazad ... lenne, egy olyan országban, ahol nem íratnak ki rögvest népszavazást, és törlik el a legkisebb kedvezménymegvonást is.
Írhatnak, de abból pénz nem lesz. Márpedig pénz eddig is csak hitelből volt. Hitel nincs, pláne erre! A pénz nagy úr!
Előzmény: Doppelstangel (13869)
==T== Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13875
Szerintem meg többségében azok. + önzők.
Előzmény: Ipari-antidepresszió (13862)
Doppelstangel Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13874

Annyiban figyelnie kell, nehogy elszabotálják a döntéseit. (nem születnek meg alacsonyabb szintű jogszabályok, rendeletek, húzzák az időt vagy csak egyszerűen nem szedik be az adót, amit lehetne)

De ha elég bátor, akkor statuál néhány példát, és vigyázzba állítja ezt a renyhedt bandát.

Előzmény: Törölt nick (13868)
orlanda Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13873
 (Márcsak azért sem, mert az egy főre eső adósságállomány többszöröse az Egyesület Államokban, mint nálunk. Vagyis baromi rosszul járnánk, ha elkezdenék eltörölgetni.)
Előzmény: Törölt nick (13858)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13872
Nem egészen. Az eredményben összeadódott az, amit te - nem teljesen alaptalanul - a nép bambaságának nevezel, valamint a ballibbel szembeni tiltakozás.
Előzmény: Doppelstangel (13869)
==T== Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13871
A teljes eltörlés nem, de kiindulási alapnak jó, és valahol félúton meg kel legyezni.
orlanda Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13870
 Várj még egy fél évet, hamarosan nem mi leszünk a legrosszabb példa.
Előzmény: Ipari-antidepresszió (13866)
Doppelstangel Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13869

Tökéletesen igazad ... lenne, egy olyan országban, ahol nem íratnak ki rögvest népszavazást, és törlik el a legkisebb kedvezménymegvonást is.

A 300 forintos népszavazás + tandíj a magyar nép tökéletes bambaságának volt a lenyomata.

Előzmény: Ipari-antidepresszió (13866)
orlanda Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13867
 Na. Én ezért nem megyek el szavazni. Mert az viszont elgondolkodtató volt, hogy egy minisztériumi hülye picsa honnan tudja a telefonszámomat, és miért tegeződik ő velem... Hülye leszek "feláldozni" magam.
Előzmény: Doppelstangel (13863)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13866
Felvettük a magas kamatozású jóléti hiteleket. EZt egészen biztos nem fogják elengedni. Mi vagyunk a rossz példa szinte az egész világon, hogy így nem szabad. Példát statuálnak velünk, teljesen jogosan. Egyik nap kibocsátottuk a sok forintkötvényt, a befolyó pénzt másnap postásokkal széthordtuk a "rászorulóknak". Ez ment évekig. Ha mi nem fizetünk, akkor más fizetné ezt ki helyettünk.

Szerintem az az inaktív réteg, aki haszonélvezője volt az eladósodási folyamatnak, annak egy picét összébb kell húznia magát jópár évre, amíg a gazdaság "kinövi" az államadósságot. A nyugdíjcsökkentés, segélycsökkentés, fizetős egészségügy, tandíj stb.. elkerülhetetlen.. Nincs rá pénz, hitelből volt, de több hitel nincs!
Előzmény: Törölt nick (13861)
Doppelstangel Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13865

Egy új miniszterelnök akkor lehet talán sikeres, ha az államnál, az államigazgatásnál kezdi a brutalitást és végig is viszi.

Ha nem, akkor nem lesz támogatottsága az intézkedéseknek, mert a nép nem lát példát. Ehhez rengeteg embert ki kell kukázni, rengeteg kedvezményt el kell törölni, nem is csak a takarékoskodás, hanem a példa végett.

Ha ez nem történik meg, akkor tökmindegy, hogy ki a miniszterelnök.

Ehhez irdatlan bátorság is kell, hiszen azokkal kell végrehajtatni a lépéseket, akiket sújt, de hát ez van.... Nem kötelező elvállalni.

Aki most elvállalja és sikerre viszi, az viszont történelmet írhat.

Előzmény: Törölt nick (13832)
orlanda Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13864

Nem, szerintem az információhoz való hozzájutás és annak értékelése. Ha 50% nem megy el, azt üzeni: tudjuk, hogy nincs annyi rálátásunk az ügyekre, ami alapján érdemben szólnánk bele. Ezért megbízunk benneteket, de itt vagyunk és figyelünk.

Azt jelenti, hogy az az 50%, amelyik vagy hozzáfér az információhoz és értékelni is tudja vagy pedig érzelmi alapon feltüzelhető - elmegy választani, az az 50%, amelyik pedig érzelmi alapon nem akar választani, nem megy el. Így aki kormányt alakít, ennek az 50%-nak is meg kell feleljen vagyis csak azért mert utálja a másikat nem hozhat olyan döntést, ami az ország 75%-nak szar.

Előzmény: Ipari-antidepresszió (13862)
Doppelstangel Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13863

Na igen, de ha csak kétezren mennének el hozzá, és elmondanák, hogy nem szavaznak rá legközelebb, ha... akkor kisebb  lenne a mellényük.

Nem rémültek még meg igazán, az a baj. Azt hiszik, hogy ez a játék a végtelenségig folytatható. És ez minden pártra igaz.

Előzmény: orlanda (13833)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13862
Szerintem a választók nem buta emberek. Kiállt az MSZP és közvetlen jóléti juttatásokat ígért, azt hazudva, hogy ezt az ország elbírja. Ez sima hazudozás, átverés. Kimentek az állampapír piacra és felvették a drága hiteleket, majd abból állták a számlát, ráadásul még az adókat is jól felemelték. Ha azzal kampányol az MSZP, ami az igazság, hogy "Szeretnél hitelből jóléti juttatásokat?" Akkor nem szavazzák meg. A hazudozás, mint kockázati tényező van jelen itten.
Előzmény: orlanda (13860)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13861

...az adósságunk eltörlése sajnos nem reális lehetőség...

ja, és könnyítésre, átütemezésre sem... amivel ugyan lassan világkuriózum leszünk, de sebaj. Fizetünk, ha beledöglünk is.

orlanda Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13860

Sima matematika.

Franciaországban a választásokon való részvétel aránya (Nemzetgyűlés és nem Elnök).:

2007-ben 49,27%

2002 50,13%

1997 55,59%

1993 56,11%

1988 54,67%

Bármely párt nyeri is meg a kormányalakítás jogát, tudja, hogy a választásra jogosultak szándékainak kb. 75%-át NEM képviseli, és ezért sokkalta jobban oda kell figyelnie mit csinál, meg mit nem. Nem hőzönghet azon, hogy "de ő erre kapott felhatalmazást". Dolgoznia kell.

Fáradtásgos és izzasztó munkát kell végeznie, nem elég a másik párt pocskondiázása.

Előzmény: orlanda (13855)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13859
A lakástámogatás ott lett elbaszva, hogy általában a tehetősebbek éltek vele, ők vették a 3., 4., 5. lakásokat, villát ingatlanbefektetésnek számítva.

A költségvetési tételek közt a gyógyszerkasszával egyenértékű volt az évi kiadása, tán 200-300 milliárd.
Orbánod is vastagon tett Magyarország koporsójára.

Mondom, mert kamattámogatásnak szánták, azaz ha nem vesz föl az állam annyi hitelt, akkor akamatok lemennek és ez az állami támogatás szépen a nulla Ft felé haladt volna.. De nem, kimentünk az állampapírpiacra és eszetlen mennyiségű forint kötvényt dobtunk piacra, amit már csak magas kamattal tudtunk másokra rátukmálni. És most már lassan fél éve az állampapír piac halott, senki nem vesz forintpapírokat. Az IMF segített ki, hogy a lejáró forint alapú kötvényeket meg tudjuk újítani az IMF devizahitellel. Szép lassan lecseréljük forint adósságunkat devizára. A hitelgörgetés átmegy deviza alapúra... Persze az igazsághoz tartozik, hogyha nem veszünk föl annyi hitelt, akkor a kamatok is visszamennek.

Gyurcsány lemondó beszédéből:
Gyurcsány Ferenc beszéde a kongresszuson (szószerinti leirat)
[...]
Korábban már utaltam rá, most hadd mondjam nyíltan: 2002 és 2006 között hibás gazdaságpolitikát folytattunk. Erre nem mentség az, hogy 2001-ben a Fidesz
kezdte a költekezést. Ezzel számoljanak el ők. Ezzel majd elszámolnak velük a választók, ha a választók akarnak elszámolni. De önmagában semmiképpen nem mentség az sem, hogy társadalmi, szociális szándékaink tisztességesek voltak, hogy a gazdaságpolitika mögött ott lévő társadalom-, szociális vagy jóléti politika hatalmas eredményeket hozott. De, drága barátaim, nagy árat fizettünk, és nagy árat fizetünk érte.
[...]

Előzmény: Törölt nick (13825)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13858

az adósságunk eltörlése sajnos nem reális lehetőség,korábban sem igazán volt az. ez nagyon szomorú, de ez van.

az meg majd kiderül, lesz-e  belőle nagykövet.

Előzmény: ==T== (13856)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13857

nem magyarellenes és nem nyal be csontig a ballibnek.

Nem is lesz nagykövet:(

Előzmény: ==T== (13856)
==T== Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13856
Szerintem nagyon is jól megmondja az öreg. És végre egy olyan ember is képben van, mint amerikai nagykövet jelölt, aki legalább nem magyarellenes és nem nyal be csontig a ballibnek.
Előzmény: Törölt nick (13854)
orlanda Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13855

Nem hinném, szerintem ez az egyetlen, amit tehetek. Szerintem én a népszuverenitás része vagyok. Azt hiszik (bármelyik fél), hogy azért tehetnek bármit, mert én felhatalmaztam erre őket, és élvezik a támogatásomat. A következő időben ha azt mondják, hogy ezt szavaztam meg, én tudni fogom, hogy nem, én nem ezt szavaztam meg, és az én támogatásomra hivatkozva ezt nem tehetik meg.

Ha annyi lenne a választási részvétel, mint mondjuk Franciaországban, akkor ők is nagyon jól tudnák, hogy NEM többségi kormányzást művelnek, és az extra szavazatokért bizony illene valamit letenni az asztalra a másik fél földbedöngölési próbálkozásain túl is...

Előzmény: Törölt nick (13853)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13854
micsoda zagyva szöveg.
Előzmény: ==T== (13848)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13853

Ebből én levontam a következtetést és baszok elmenni szavazni a következő választáson.

Ez a legrosszabb, amit tehetsz. De ha nem , hát nem. De akkor mit keresel itt?

Előzmény: orlanda (13836)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13852
egyáltalán nem baromság, sok kiszólásuk enged erre következtetni. aztán majd lesz sírás srívás a következő választások után, a nép nem értette meg az ő fenkölt gondolataikat:-)
Előzmény: Doppelstangel (13821)
sajatvektor Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13851
Szerintem nem ot fogjak kinevezni, en Obama helyeben nem tennem. Ugy altalanossagban ertem, egyetlen orszatgba sem neveznek ki olyan embert aki ott szuletett, erzelmileg kotodik az orszaghoz stb, sosem lehetnek 100%ig biztos a lojalitasaban es az erdekkepviseletben. Egy amcsi nagykovetnek az amcsi erdekeket kell szolgalnia magyar foldon is.
Előzmény: ==T== (13848)
orlanda Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13850
 Vigyázz az image-edre. Ha még azt is elmondod neki, hogy a földeket a tulajdonosuk annak adja el, akinek akarja, és egyáltalán nem kötelező külföldi állampolgárnak, akkor rád fogja húzni a ballibes jelzőt...
Előzmény: ==T== (13849)
==T== Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13849
Nem kötelező felvenni azokat.
Előzmény: Törölt nick (13845)
==T== Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13848

Az egyik lehetséges új magyarországi amcsi nagykövet:

http://www.magyarhirlap.hu/Archivum_cikk.php?cikk=162273&archiv=1&next=0

– Nem hátrány a nagyköveti posztért folytatott küzdelemben magyar származása? Hirtelenjében magyarul beszélő volt budapesti amerikai nagykövetet sem tudok említeni, nemhogy honfitársat.

Sokan úgy tartják, hogy hátrány lehet a magyar származás, én ugyanakkor azt gondolom, hogy nem feltétlenül karrierdiplomatákra van szükség a külügyi szolgálatban. Nem a rendszerváltozás után ismertem meg az országot, 1967 után rendszeresen jártam haza. Már akkor súlyos gondot jelentett a gyarapodó hitelállomány, amelyről azt gondolom, hogy a magyar kormánynak valamiképpen annak leírására kellene törekednie, különben örökre fizetni fogják az emberek. Ideje, hogy Magyarország ne könyörögjön tovább a nemzetközi pénzügyi szervezeteknek. A Kádár-korszak, de a rendszerváltozás utáni hitelfelvétel is nagyjából egyharmada a rendszerek fenntartására ment, egyharmada a külső érdekekre, és csak egyharmadát fektették be a ma már nem magyar tulajdonú iparba. Ha Magyarország kéri az adósság átütemezését vagy elengedését, demokrata segítőtársammal, Julie McCrey-vel együtt minden eszközt felhasználok a WTO-nál Magyarország érdekében. Az a baj, hogy Magyarország belelépett az eurócsapdába, az értékek túlbecsülésén keresztül, mivel a kamatlábak kapzsiságot takartak. A forint pénzügyi megvédése az utolsó csapda, ezen keresztül a külföldi bankok kiüríthetik a magyar államkasszát. Le kell tiltani a külföldi bankszámlákat, amíg a kölcsönöknek legalább a felét nem törölték el. A WTO-nak beadott kereskedelmi korlátozásokkal kapcsolatos magyar panaszok nincsenek kielégítve. Az IMF pedig nem bank, hanem behajtó szervezet, amely fenntartja a rabszolgákat, hogy tovább dolgozzanak a kölcsönök és a kamatok kifizetésének biztosítására.

Számomra nem kétséges, hogy 56-ban a nemzet legjobbjainak kellett elhagynia a hazát.

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13847

nem kell túl sokat várni egy kádári mentalitású néptől

másfelől egyáltalán nem is látszik, hogy az elmulasztott tegnapi, ill. a ma szükségesnek látott holnapi áldozatok megtérülnének a választópolgárok egy része számára. sokmindenkinek inkább mégéri az eladósodás, max. a csőd legyen elkerülve valahogy

az "elit"-ben is joggal csalódtak

olyan óriási különbség meg nincs is köztünk és a nyugat-európaiak egy része között. ugyanazt pedig nem várhatjuk el különböző történelmünk, gazdasági helyzetünk okán

váltsuk le a népet, váltsuk le az elitet!! ha-ha-ha.

(váltsunk rendszert? felébredtem, és még most sincs szocializmus.)

Előzmény: Törölt nick (13832)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!