Tudom most ledobbentek, de meg magam sem tudom, eladjam-e a lanykat. Ha tudom megvalok tole, ha nem akkor veszek egy jot, es ez marad alkatresznek. 200 d . 68-as. kiadas. Kaszni szar, kuszobcsere,stb kell !Ma atvizsgaltam es elment tole a kedvem. 5 eve all es annyi is lett neki. Ja a motor az egy nagy O!!!!
Amugy sajnalom. Ha nem megy el, ujra koltok ra vagy fel millat!!!
Melyik településen dolgozol? Hol van ez a szerviz?
Lehet, hogy szóba került az áprilisi találkozón, de most nem emlékszem rá.
Én nem tudom a sajátomra a gyári adatokat, valami meg tudja mondani? (W115 200D).
XVI. kerület Bökényföldi út, lakott területen kívüli rész, egy kilóméter hosszú az egész, és az autók látszanak az útról. Ha a Kerepesi felől mész, jobbra lehajtó a buszmegálló után.
Én szervízben dolgozom. Simán megkapta a zöldkártyát a 72-es 2000 benzines autóm. A Lényeg a gyári adatoknak kell megfellni pl: a gyári CO 3,5 az enyimén 3,3-at mértek a CH 1000 az autómon 464 emelt üresjárat CO 3,5 mért érték 1,84.
Hát ezt mondom én is.
Tehát nem teljesíti az értékeket, de azért megkapja a zöld kártyát.
Ezt, gondolom én, valamilyen jogszabály alapján adja ki a mérő műhely. Csak jó lenne tudni, melyik ez a jogszabály, hogy legyen mire hivatkoznom, ha mégsem adnák ki a zöld kártyát.
Te tehát simán odavitted, látták, hogy régi kocsi, szó nélkül kiadták a megjegyzéssel a zöld kártyát, nem kekeckedtek veled?
Srácok!
Zöld kártya ügyben lenne kérdésem hozzátok:
Ezeknél a régi autóknál, mint a mi állólámpásaink, mi a helyzet zöld kártya esetén, ugye, nem kell teljesíteniük a számítógépes méréssel mért manapság előírt értékeket? Az enyém 31 éves, rendes rendszáma van, 2000-es dízel.
Úgy hallottam, mintha lenne egy előírás, hogy az X éves autók milyen értékeket kell teljesíteniük, és bármit mutat a számítógépes mérés, ha teljesíti a megadott értékeket, meg kell adni neki a zöld kártyát. Mire lehet hivatkozni a műhelyben, ahol mérik?
Nem szeretném kifizetni a mérés díját, és a végén elutasítják a zöld kártya kiadását.
Kösz,
Mátyásföld és Rákosliget határában a Bökényföldi-Úti "senkiföldjén" van egy elég nagy autótelep, bontó rengeteg állólámpással. Hűtőcsillag biztosan van (Nem a kerek csillag, hanem az embléma) a gond az hogy az összes vas elég lepattant, és nehéz a tulajjal találkozni, mert csak egy őr van ott, aki viszont nincs alkupozícióban. A tulajjal már beszéltem sokszor, de még nem találkoztunk.
Figyu, a dolog annyiban komplikált, h én per pill Bp.-n vagyok, itt lakom, de maga a műszeregység még Balatonfüreden van (onnan kerültem fel ide Bp- re )
Valamikor a köv. héten vagy utána nemsokára megyek le Füredre, és elhozom - itt Bp-n meg átvehető, ha ez így megfelel:-)
Ha nálam van a cucc, akkor szólok, és ennyi.
Ha pedig neked úgy lakóhelyileg jobb, akkor B. Füreden is lenyúlható, csak azt még nem tudom pontosan megmondani, h mikor megyek oda. Ha ezt a verziót választod, akkor még add meg lécci az elérhetőségeidet, és úgy szólok a pontos dátumot illetően, h mikor leszek lenn Füreden.
Tiéd a választás lehetősége:-)
Nem mellékesen (hátha ez is érdekel valakit) van itt B. Füreden egy ex-merci bontós fószer, nála rohad talán még egy... hát asszem 200D vázszámú 220D motoral v ilyesmi, ha még megvan neki. Első futóműve megbontva, kaszni rozsdás, ez-az hiányzik már belőle. Valaha Füred utcáin rohangált, de asszem már le van adva a rsz. Ha vkit érdekel, utánakérdezhetek.
diesel mar megjavitotta az ovet. engem visoznt erdekelne a cucc, mert 200d m van. es sose lehet tudni mikor jon jol. no meg az enyimben a tankjelzoszintmeroegyseg neha vacakol, neha meg mer...
csupa véletlen olvasgattam itt a topicot. Néha bele szoktam nézni mint szintén mercedes tulaj szimpatizáns..:-)
Lehet h neked nem annyira aktuális, de azért feldobom, hátha érdekel bárkit is: régota porosodik egy állólámpás műszeregység nálam - de csak 160-ig van kalibrálva a sebmérő- tehát valszeg 200D v 220 D lehetett. Ha kell valakinek, akkor szabad a pálya:-) Nálam úgysem valószínű h kell, amúgy meg talán kár lenne h csak ott "legyen". Ha érdekel valakit, akkor jelezzen vissza, aztán megbeszéljük, hogyan- mikor adjam oda.
Ma volt időm, szétszedtem és csodák csodájára a magam eszétől meg tudtam csinálni.
Holnap kicserélem a spirált, mert az el volt szakadva, a km-számlálónak pedig csak az volt a baja, hogy valamelyik vadbarom előző tulaj a ki tudja hány közül,-gondolom szétszedte a számhengereket, hogy egyszerűen vissza tudja pörgetni a sokszázezret, csak az ezeket léptető kis fogaskerekeket nem úgy tette vissza ahogy kell. Úgyhogy most van egy 3km- et futott órám, azt is fúrógéppel tettem bele :)))