UAE
March 9, 2007
Dubai
Desert Rock Festival
GREECE
March 11, 2007
Athens
Faliro Pavilion Indoor Arena
SERBIA
March 14, 2007
Belgrade
Fair Indoor Arena
CZECH REPUBLIC
June 6, 2007
Ostrava
Ostrava Banik Football Stadium
GERMANY
June 8, 2007
Ludwigshafen
Sudweststadion
ENGLAND
June 10, 2007
Donington
Download Festival
ITALY
June 14, 2007
Venice
Heineken Jammin Festival
GERMANY
June 17, 2007
Duisburg
MSV Stadium
ITALY
June 20, 2007
Rome
Olympic Stadium
BELGIUM
June 23, 2007
Dessel
Graspop Festival
Én úgy emlékszem, valahol Bruce azt mondta, hogy nagy siker volt a teljes album műsorra tűzése élőben, ezért biztosan ezúttal is jópár dalt eljátszanak- a 2007-es show-kra utalva.
Tehát nem valószínű, hogy az egész lemezt nyomják idén is!
Szerintem az Iron Maiden dal hasonló a Hallowed-hoz:
sokan imádják, sokan már unják, de mindig játszani fogják!!
Én személy szerint utóbbit a legjobb dalnak tartom a világon :), előbbi pedig tökéletesen illik a koncert végén egy kis felpörgetésre ( és szerintem amúgyis egy marha jó nóta, egy kicsit kaotikus - pozitív értelemben -, ahogy élőben, jóval gyorsabban és durvábban előadják ), ráadásul a címe miatt bombabiztos koncertnóta és hát Eddie is mindig előrukkol valami új arcával a dal közepén...:)
Én ahányszor csak hallottam élőben ( asszem 7X ), mindig borsódzott a hátam, mégiscsak különlegessé teszi a címe és a kora.
Csatlakozom az előttem szólóhoz, a Magyar Testgyakorlók Köre -Vörös Meteor pályája kétszer is helyszíne volt ezeknek az intenzív testgyakorlatoknak!! :)
86-ban még szüleim nem engedtek végül, de 88-ban már igen: Ossian ( póló... Maiden England, Adrian...) volt az előzenekar.
"01. Different World 02. These Colours Don't Run 03. Brighter Than a Thousand Suns 04. Pilgrim 05. Longest Day 06. Out of the Shadows 07. Reincarnation of Benjamin Breeg 08. For the Greater Good of God 09. Lord of Light 10. Legacy 11. Fear of the Dark 12. Iron Maiden --------------------- 13. 2 Minutes to Midnight 14. The Evil that Men Do 15. Hallowed Be Thy Name"
Kikerestem ezt a hsz-t, hogy kb. mire számítsak.
A Fear... egy delej. Megőrülök érte. De hogy ismét hallhatom élőben a Hallowed be thy name-et, az a non plus ultra. Ősrégi bakeliten hallgattam agyonra. Valami csoda.
Viszont tennék egy szentségtörést. Az Iron Maiden szerintem nem egy ütős nóta. Én simán kihagynám... pesze ízlések és pofonok.
Most nyomtattam ki az ostravai jegyemet, a színpaddal szembeni állójegy, "standing front of the stage" - ezt választottam ki, kártyával fizettem, mindennel együtt (20 CZK volt az e-ticket felára, alapból a jegy 1100 cseh korona) 1120 CZK volt az ára.
Hej!
Nem tagadom, nagyon boldog vagyok.
Ma hazafelé a kocsiban üvöltöttem Dickinsonnal együtt a Fear of the darkot. Pár héttel, hónappal korábban valaki beírta az idei setlistet, úgy emlékszem, júniusban is üvölthetem majd.
én ott voltam '84-ben és '88-ban is (sevent son koncert amit aztán Göteborgban is megnéztem októberben) a kettő között ha volt koncertjük nálunk akkor katona voltam és nem láttam :)
A brit heavy metál új hullámával felszínre kerülő Iron Maiden talán még mindig a legnépszerűbb metálzenekar nálunk, és ezt támasztja alá az a tény is, hogy egy kézen már meg se lehetne számolni az együttes magyarországi fellépéseit. Valamennyi közül a legemlékezetesebb ez volt, nemcsak azért, mert az első volt a koncertek hosszú sorában, hanem a körülmények sem voltak hétköznapiak, hiszen a Maiden nem valamelyik stadionban vagy sportcsarnokban, hanem a Budapest Sportcsarnok parkolójában lépett fel. A Behind the Iron Curtain (A vasfüggöny mögött) címen kiadott koncertvideó később a Lengyelországban, Jugoszláviában és Csehszlovákiában játszott koncertekből is szemezgetett, de a csúcsot alighanem a budapesti fellépés jelentette.
Az együttes azért kényszerült a parkolóba, mert a vezetőség félt, hogy a félelmetes hírű zenészek és rajongóik kárt tesznek az akkor vadonatúj Sportcsarnokban, ezért hatalmas rendőri készültség mellett 25 ezer főnyi közönséget engedtek be az Iron Maiden első keleti blokkban tartott koncertjére. A műsor végére ez a szám nagyjából a kétszeresére duzzadt, hiszen annyian voltak a koncert céljára elkerített részen kívül, hogy a rendezők inkább beengedték őket, sem mint hogy betörjék az erre a célra emelt acélkerítéseket. Még úgy is hatalmas volt a tömeg, hogy voltak, akik az előzenekar P. Box koncertjét követően inkább hazamentek. Négy évvel később aztán már az MTK pályán igazi show-t mutathattak be Bruce Dickinsonék, és azután is jöttek még sokszor, ráadásul az Iron Maiden nemcsak Budapesten volt látható, hiszen Debrecenben is fellépett már.
ha van kedvetek regisztráljatok a http://www.abbcenter.com/totalismetal oldalon, hogy sokan legyünk fent,mindenféle topic-ok, van ott sok minden mi szemnek-szájnak-fülnek ingere
Bár Velencében voltam már 3x, Ostrava és Belgrád is izgalmasabb és autentikusabb (nem vagyok az a kommersz és felszínes turista, persze attól még Velence nagyon szép), de hogy Maiden és Slayer egyben, azért ez üt, nagyot üt.
March 9 - Dubai Desert Rock Festival
March 11 - Athens, Greece
March 14 - Belgrade (Bruce Air)
June 6 - Ostrava, Czech Republic
June 8 - Ludwigshafen, Germany
June 10 - Download Festival, UK
June 16 - Fields Of Rock, Holland
June 17 - Duisburg, Germany
June 20 - Rome, Italy
June 23 - Graspop Festival, Belgium