Mi lenne, ha egy pillanatra megpróbálnánk elszakadni Mocsai személyétől?
Amit elmondott, már amit megértettem belőle, abban szerintem igaza van, egyértelmű felelős kell, és egyszemélyi kapitány (lehetőleg főállású, bár erről szerintem nem beszélt), mellé pedig egy segítő (másodedző). Egyértelmű, világos felelősségi viszonyok kellenek, akkor is ha ideig-óráig működött ez a furcsa konstrukció (edzőtrió), amit tudomásom szerint rajtunk kívül egyetlen válogatott sem alkalmazott.
Biztosan működhet a szélső nélküli játék is, de ezt sem alkalmazza egyetlen válogatott sem rajtunk kívül.
Biztosan el lehet érni szép eredményeket úgy is, hogy 30+ gólokat kapsz meccsenként, ha te még többet lősz, de valójában minden továbbjutó kevesebb gólt kapott, mint mi (még Hollandia is).
Biztosan lehet 2 méteres kettes védőkkel is jól védekezni, de rajtunk kívül szerintem egyetlen válogatott sem kizárólag ilyeneket vet be.
Biztosan lehet időkérés nélkül is kézilabdázni, de valahogy rajtunk kívül minden szakvezető ki szokta kérni az idejét, a francia meg a dán is, pedig eddig sosem voltak nagy bajban (hátrányban is ritkán), és valószínűleg egyébként is több automatizmus és tervszerűség van a játékukban, mint a miénkben.
Más irányban megyünk az autópályán, mint a többiek, és a 15. hely nem azt mutatja, hogy ez lenne a jó irány...
Aki nem hitte eddig higy Mocsai befolyása alatt van továbbra is a teljes magyar kézilabda az gondolokodjon el azon hogy miért szólal meg minden fontos döntés meghozatala előtt (amúgy nem nagyon szokott) és hogy minden ilyen megszólalásában elmondottak valóra váltak, valóra válnak-e utána?
Nekem kezdettől fogva nem tetszett ez a triumvirátusos felállás, és nallacikát sem sokra becsülöm, de a mostani kudarcot és az egész időszakot figyelembe véve nem tartom indokoltnak a menesztésüket, bár továbbra sem tetszik ez a felállás...
Jó volt tegnap élőben megnézni a három meccset. Sajnáltam az izlandiakat mert felőrölték őket a dánok. Komplett csapattal talán több esélyük lett volna. Döntő volt a kapusok közötti különbség.
Egy kicsit a körülményekről. A szervezés szerintem profi. Nagyon odafigyelnek az óvintézkedésekre. Ha nincs FFP2-es maszkod a beléptetésnél azt is adnak. Igaz tegnap az utolsó meccsre lettünk csak 5000 ezren, az meg elveszik ebben az impozáns nagy csarnokban, de az látszott, hogy a magyarok mind betartották a maszkhordást, külföldiek jórésze viszont a lelátón nem igazán. Folyosókon igen, de bent nem nagyon.
Csarnokról annyit, hogy mi fent ültünk a VIP páholyok fölött, de onnan is kíválóan lehetett látni a pályát. Persze közelebbről még jobban.
Szóval fantasztikus lett ez az új aréna, szerintem büszkék lehetünk rá. Remélem minél több sport (főleg kézi) eseménnyel meg töltik majd a lelátóit.
Gulyas Istvan:– Utólag belátom, az izlandi meccs vége felé időt kellett volna kérnünk, mielőtt Lékai Máté ellőtte volna. Nem szeretnék magyarázkodni, hogy csak az járt a fejünkben, az iksz nem elég, és nyernünk kell, mert tényleg így volt. Az lett volna logikus, ha nyugodtak maradunk, s előbb a döntetlent harcoljuk ki.
Nos, en nem ertek kulonosebben a kezilabdahoz. Megertem azokat, akik az eredmenytelenseg utan elzavarna a stabot, de megertem a higgadtabb hozzaszolokat is, akik azt mondjak, folytatni kell.
De konyorgom, aki ezt -most mar higgadt fejjel- lenyilatkozza, annak nalam AZONNAL repulnie kellene.
Lehiggadva is azt mondja, hogy:- az iksz nem eleg... Mi lett volna, ha a portugalok gyoznek a hollandok ellen?
-Az lett volna a logikus, ha nyugodtak maradunk, es elobb a dontetlent harcoljuk ki....
Ez hulye? Kb. 40 masodperc volt hatra. Hogy a picsaba lehetett volna ebbol dontetlennel tobbet kihozni???
Viszont a dontetlenhez nem csak a higgadt, megbeszelt variacio kellett volna, hanem az is, hogy ne hagyjunk 4-5 masodpercnel tobbet az ellenfelnek. Erre szinte azonnal ellojuk... Es itt nem a jatekos volt elsosorban a hibas, hanem a kispad...
Nyilván inkább erről célszerűbb írni, mint a magyar válogatott összeomlásáról. Figyelem elterelésnek teljesen jó, így kevésbé firtatják a kidobott 100 milliárdokat.
Gondolom majd ezután jön egy közlemény is mennyire jók vagyunk.
engedély nélkül elhagyta a szállodai karantént a francia kézilabda-válogatott koronavírusos játékosa Szegeden.
Információink szerint a balátlövő Karl Konanról van szó, akit hiába kerestek a szegedi Forrás Hotelben. A sportoló a csapat középdöntőbe jutása után egy bérelt autóval Budapestre indult, majd fertőzötten megjelent a recepción abban a kizárólagos fővárosi szállodában, ahol az Európa-bajnokság többi nemzeti válogatottja is megszállt.
Pingpongon jártam már így, de azt nem adták a tévében :)
Amúgy hová lett a németektől a fizikai felkészítés??? Tíz percre átkalandoztam és a Golla-Wiencek párost leszámítva az volt az érzésem, hogy kisfiúk, de legfeljebb sihederek játszanak felnőtt férfiak ellen.
Ezt a meccset a spanyolok valószínűleg normál körülmények közt is nyerték volna. A német válogatotton azért nagyon látszott, hogy ez nem egy csapat, csak 16 játékos, a második félidőben esélyük se volt.