Keresés

Részletes keresés

solemnity Creative Commons License 2006.02.17 0 0 179

"Nehogy már csak szülés után jöjjön rá az anyuka,hogy egy gyerek bekakál,sír,meg,hogy egy pár dologról le kell mondani stb.

Az ilyen hol élt eddig?Zacskóban?"

bocsi, az előzőt erre írtam

Előzmény: andi88 (153)
solemnity Creative Commons License 2006.02.17 0 0 178

Ezen jót röhögtem. Én is ezt mondom: mégis miért hiszik az emberek, hogy a gyereknevelés egy szuperjó buli? Aki nem teljesen idióta, az tudhatja, hogy a gyerek bekakil, a kaki büdös és a pelenka nem sétál ki magától a kukába. Tudhatja, hogy a gyerekek hisztiznek és bőgnek, és nincs hozzájuk távirányító. És igen, az ANYUKA A FELELŐS EGYEDÜL A GYEREKÉRT, és őt fogják börtönbe zárni gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, ha két percre kimegy a szobából és addig a gyerek kiesik az ablakon. Mérhetetlen felelősség megteremteni egy új életet és viselni ennek következményeit. A legtöbb ember fel sem méri ezt! Egy másik ember élete vagy halála függ tőle teljes mértékben!

Valahol olvastam, hogy milyen durva, a vezetéshez szükség van jogosítványra, de gyereket bárki nevelhet. Akármilyen buta, idióta ember is. És ez elég szomorú szerintem.

andi88 Creative Commons License 2006.02.17 0 0 177
Egy jó kapcsolatba is muszály néha kompromisszumot kötni,de a gyerekvállalás az más,ha nem ugyanazt gondolnánk róla már nem biztos,hogy együtt lennénk!
Előzmény: Gabiiiiii (175)
andi88 Creative Commons License 2006.02.17 0 0 176

Sajnos nem vagyunk már "annyira"fiatalok/gyerekvállalás szempontjából/

betöltöttük a 30-at!

Előzmény: Gézoo (174)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.17 0 0 175

jo ezt hallani:))illetve olvasni

nem is azert kerdeztem,mert ketelkedtem,hanem azert,mert az ember egy jo kapcsolat miatt soxor hajlamos kompromisszumot kotni

Előzmény: andi88 (171)
Gézoo Creative Commons License 2006.02.17 0 0 174

Szerintem, még annyira fiatalok vagytok, hogy most még ez nem is baj...

És még az is lehet, hogy néhány év múlva mindketten másként fogjátok látni,

vagy éppen fordítva, egyformán nem akartok később sem babát...

Akárhogy is lesz, vigyázzatok egymásra. Nekünk, kívülállóknak is nagyon jó érzés,

hogy boldogok vagytok!

Előzmény: andi88 (173)
andi88 Creative Commons License 2006.02.17 0 0 173

Nálunk egyikünk se zárkozik el a gyerekvállalástól,sőt úgy gondoljuk.hogy gyerekkel teljes az élet csak toljuk amennyire csak lehet.

Ebbe biztos,hogy van egy kis önzőség is!!!

Előzmény: Gézoo (172)
Gézoo Creative Commons License 2006.02.17 0 0 172

Gratulálok!  Kívánom, hogy ez örökre így is maradjon! Legyetek nagyon boldogok..

A babakérdés, pedig majd megérik..Akkor majd meglátjátok.  Bár éppen most beszéltem valakivel aki 12 évig élt úgy mint ti, a párjával, de az ő párja hajthatatlan volt, semmi képpen sem akart kisbabát...

Elváltak.. Annyira tönkretette az életüket, hogy a lányra "rátört" a "mindenáron gyereket akarok" érzés..

Remélem Ti soha nem kerültök ilyen szomorú helyzetbe..

Előzmény: andi88 (171)
andi88 Creative Commons License 2006.02.17 0 0 171

Ő is így gondolja!Komolyan!

Sokat beszélgetünk ezekről a dolgokról és egyezik a véleményünk!

Mindenkinek ilyen párkapcsolatot kívánok!Becsüljük és tiszteljük egymást.4 éve vagyunk együtt és soha nem veszekedtünk.Vitatkozni szoktunk mert hát azért nem mindent látunk ugyanúgy,de soha nem fajult összeveszésig.Tudunk kulturáltan vitatkozni.JÓ VELE ÉLNI!!!!!

Előzmény: Gabiiiiii (170)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.17 0 0 170
o sem??Oszinten?? Vagy csak radhagyja
Előzmény: andi88 (169)
andi88 Creative Commons License 2006.02.17 0 0 169

A más probléma amiket írtál nekem nem hiányoznak,hála megvannak!

Van társam akivel teljesen egy hullámhosszon vagyunk és tökéletes a kapcsolatunk.Van saját lakásunk,kocsink, meg van mindenünk.

Jó állásunk,nincsenek/napi/ anyagi gondjaink!

Mégse akarunk/még/gyereket!

Előzmény: Gézoo (163)
Gézoo Creative Commons License 2006.02.17 0 0 168
Hihihi...   pussz a nózidra.
Előzmény: Gabiiiiii (167)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.17 0 0 167

nem egeszen fizikai ertelemben ertettem,te:)

De ugy is

Előzmény: Gézoo (166)
Gézoo Creative Commons License 2006.02.17 0 0 166
Húúú ez érdekes... Kettő???  Ja már tudom!  :):):):)  Úgy sem rossz!
Előzmény: Gabiiiiii (164)
Gézoo Creative Commons License 2006.02.17 0 0 165

... ajajaj..  te nő vagy férfi vagy??  Csak azért mert ha sokat ...szogattak akkor...

lehet, hogy neked kellene mást???

Előzmény: szpsz911 (156)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.17 0 0 164

arrol nem beszelve,hogy egy gyereket vallalni idealis esetben 2 embernek kell.Mindkettonek egyforman vagynia kell ra.

Alakulhat maskent,de az elso dontes altalaban 2 emberes.

Előzmény: Gézoo (163)
Gézoo Creative Commons License 2006.02.17 0 0 163

Andika!

Igazad van! Attól, hogy valaki nem akar még gyereket, lehet melegszívű..de

az is lehet, hogy azért nem szeretne, mert nincs tisztában az érzelmekkel..

Olyanoknál mint Te is vagy,  valóban nem a melegszívűség hiánya, hamnem valami

egészen más probléma (pl. nincs kivel, nincs hol, nincs mivel, stb..)  okozza...

Előzmény: andi88 (162)
andi88 Creative Commons License 2006.02.17 0 0 162

Azért mert valaki nem akar gyereket attól még lehet melegszívű!

Pont nálatok van az ellenpélda.A /volt/feleséged szült és utánna mit csinált a gyerekével????????Na ő a nem melegszívű!

Előzmény: Gézoo (161)
Gézoo Creative Commons License 2006.02.17 0 0 161

Szia!

Az nem gajgaj  hanem gaji-gaji.  Különben megértelek. Nem lehet mindenki melegszívű.

Láttam már én is olyan felnőttet, aki akkorát rúgott egy kölyökkutyába, hogy

belepusztult a kölyök...És ezen nagyon jól szórakozott.. a rúgó...  Az pedig ne zavarjon senkit, hogy az ennyire szívtelen embereket aberrált elmebetegnek tartom.

Hogy miért említem?  Nálam mindennek van egy skálája. A szülői érzés a szeretet

skáláját feltételezi. Ennek a skálának a negatív vége felé van a rugdosó, a pozitív

felén az anya, vagy apa.. Mindenki eldöntheti Ő, maga hol áll rajta..

Az önfeláldozás - önzés skálája a másik ami szóba került...  Teréz anya vagy

Ghandi az emberek közűl az önfeláldozó vége felé... az önzőkre nem is tudom

kit lenne érdemes példának hozni...és  mi magunk??? Eszedbe jutott már?

Gézoo Creative Commons License 2006.02.17 0 0 160

Szia!

Ezt csak egy igazi anyuka írhatta!  Imádni való vagy. Gondolom a párod és a csemetéid is érzik ezt, még akkor is, ha nem jut eszükbe mondani..

Kedves  Andi88!  Csak próbáld átérezni Gabii sorait.. És elöbb vagy utóbb

a szíved megmondja, hogy félj-e a gyermekáldástól..

Előzmény: Gabiiiiii (147)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.02.17 0 0 159
Nem gyerektelenségi adó kell, hanem gyereknevelési támogatás több.
Előzmény: andi88 (158)
andi88 Creative Commons License 2006.02.17 0 0 158
Nézegettem a topikokat és nyitott valaki egy olyat,hogy Miért nincs gyerektelenségi adó?Ez hülye!!!!Szerintem!
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.02.16 0 0 157
Ha neked nem, akkor nem. :))
szpsz911 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 156

Na ez az, engem is hányan ...szogatnak már, hogy:

"GYEREK KELL"

"EZ AZ ÉLET RENDJE"

Én meg úgy vagyok, hogy az az élet rendje, hogy ne másoknak akarjak megfelelni.

A gajgaj nekem sem jön be.

Előzmény: solemnity (144)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.02.16 0 0 155
Amíg nem voltál kismama, ezt nem tudod megérteni, hidd el. Addig én sem tudtam, és azt hittem, minden flottul megy majd, és persze én nem leszek depressziós. De. Lettem. És nem úgy, hogy kívántam, bárcsak ne lenne gyerekem, hanem úgy, hogy szorongtam, nehogy leejtsem, rosszakat álmodtam, féltem, hogy véletlenül kárt teszek benne... pedig ez nem jellemzö rám. Ez van.

Gondolni lehet sokfélét róla, de nem az a valóság. :((
Előzmény: solemnity (143)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.02.16 0 0 154
Ó persze, ezt én is így gondoltam a gyerek elött. De nem így van. :))

Más elgondolni, milyen alvás nélkül élni, és más évekig nem átaludni az éjszakákat, és egyes nyügös idöszakokban gyakorlatilag az egészet ébren tölteni.
És ez nem nyavajgás hidd el. Ha akarsz gyereket, jobb, ha felkészülsz rá, hogy a sok örömmel igen sok nehézség jár. Mégjobb, ha van egy türelmes negymama-nagypapa, akikhez idönként felpakolod az egész bagázst 1-2 napra, és azalatt kipihened magad.

A bögésröl. Igen vállaltam. És nagyon kétségbeestem, amikor a néhány napos gyerekem folyamatosan bögött, és nem tudtam mi baja. Úgy éreztem nem vagyok elég jó anya, mert nem tudom öt megnyugtatni.Elsö gyerekesként hogyan is tudhattam volna 0 tapasztalattal?
Ezt a lelkivilágot elképzelni nem lehet kívülröl, ezt a nagyon szoros anya-gyerek kapcsolatot az elsö hónapokban. Az embernek a szive szakad meg, ha nem tud neki segíteni, mert fáj a hasa, mert nem tud kakilni, mert talán nincs elég tej, de lehet hogy van, ha meg van, akkor mégis mi baja.....
A 2. gyerek egészen más. Van tapasztalat, tudod, hogy nem döl össze a világ, ha sír.

A sok nehézség ellenére mégis igen pozitív a mérleg, és nagyon örülök, hogy van gyerekem, mert olyan pillanataim vannak, amelyek nélkülük sosem lennének, és olyan érzelmi mélységet és magasságot éltem meg általuk, ami máshogy elképzelhetetlen.
Előzmény: andi88 (146)
andi88 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 153

Nehogy már csak szülés után jöjjön rá az anyuka,hogy egy gyerek bekakál,sír,meg,hogy egy pár dologról le kell mondani stb.

Az ilyen hol élt eddig?Zacskóban?

Előzmény: Gabiiiiii (149)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.16 0 0 152
en sem lattam kozelrol,nekem szerencsere nem volt,de viszonylag surun elofordul,szinte mar normalis.....Viszonlyag jol gyogyithato,legtobbszor elmulik magatol
Előzmény: andi88 (150)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.02.16 0 0 151
mert arrol jutott eszembe,amit irtal,bocs
Előzmény: andi88 (150)
andi88 Creative Commons License 2006.02.16 0 0 150
Nem értem,hogy miért nekem írtad ezeket,én teljesen egyetértek veled.Én csak a szülés utáni depressziót nem értem!
Előzmény: Gabiiiiii (147)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!