Addig, amíg a 150 Ft-os gázolaj be nem teszi a kulcsot. Erre az egyre (az gázolaj minőségére) nagyon érzékeny a dCi. Volt már szervizben komplett üza.rendszer cserés eset emiatt (cirka 600 rugó).
Nekem kezdetek óta van gyári kerékőr (lásd lentebb:zsuga666)és kerekenként 2-2 műa. pánt. Eddig bejött, pedig lakótelepen, két ház közötti sötét, és nem zárt udvaron áll. (Két autóval odébb már loptak le 4 kereket, az autót meg simán letették a földre, bakolás nélkül.) Igaz, már mind a 4 tárcsát sikerült megjárdázni, így a jelölésük egyedi, meg nem is oly kívánatosak már.
Na megvolt az első tankolás. 46 liter 1075 km ez ugye 4,28. Ebből 60% város a többi közut. Isten tartsa meg a renault mérnökeinek jó szokását. Csak igy tovább. Ja és mindezt 150 Ft-os gázolajjal. Ebben az autóban a motor a legjobb.
Szerintem ez már annyira sok autós csinálja, hogy aki keréktárcsát megy lopni visz magával kis csípőfogót is. Plusz 4 másodperc. Én (ha tenném)így tenném. Nekem már nincs fenn tél eleje óta. Szid is érte a gyerek, hogy így olyan ronda. De legalább nem izgulok.
Nalunk (RO) azert teszik azokat a muanyag pantocskakat, hogy ha godorrel talalkozik a kerek nagy sebessegnel akkor ne kelljen a mezon keresni az elrepult tarcsat :(
hát sötétben azé nem a legkellemesebb keresgetni a vezetéket, mondjuk ha kerekentként 4 db az + kb. fél perc leszedéssel együtt tárcsánként és nem 5mp (sötétben) :) + meg is sértheted a késsel a tárcsát. Hál isten kerítés mögött lesz az autóm :) már csak bevásárlás, mozi és nyaralás alatt fogom csak igazából félteni :)
szal azért ez is valami +, nem sok, de nem is kerül sokba csak utánna a kerekeid ne szúrja ki, amiért megdolgoztattad :) de szerintem az ilyen mozis, vásárlós utakra pont jó mert még ott is lenne pofájuk leszedni ott talán ér valamit kábel
Szia Laja !
Én 1 nyomottsorsú zuglói panelproletár vagyok. E helyütt szokják lopni mindazt, ami a gurulással kapcsolatos.
Gyári kerékőr mosolyog, vagy 4 db Thimónon. +próbázom szóban lefösteni. A 4db-hoz adnak 2db kulcsfejet. Merhogy 1edi. Amire a kulcsot rátolod, az kör alakú, de véletlenszerűen 4-5 db félkör alakú kidudorodás helyezkedik el rajta. Azért, hogy ne lehessen más szerszámmal ráfogni, ezt körülveszi 1 acélköpeny, ami forog és addig tart, míg a kerékőrcsavar a kerék felé el nem kezd vékonyodni. Biztos van olyan szerszám, amivel erre a pár mm-es, kilátszó nyakra is rá lehet fogni, csak a saját készletemben nem találtam még. Ha még mindíg nem voltam viláos rághatjuk tovább, ha érdekel. Ára: 8-9.000.-
Tegnep kertem meg a sogoromat, hogy rendeljen nekem ket disztarcsat (2700ft) es kerte a hatan levo kodot, hogy jot vasaroljon.
Nem kellet semmi feszegetes, kezzel egy huzassal semmi perc alatt lerantottam.
Nalam is megserultek parkolasok soran, viszont barkacsoloknak figyelmebe: ha mar tobb tarcsa is megserult erdemes levenni a Renault jelet -nagyon egyszeru- es atkoltoztetni 5000ft/4db kategoriaju disztarcsara (a Homasita boltban ennyier mar egesz csinosat lehet vasarolni) es maris megvan az uj Renault tarcsa.
Tavaly nyaron en is foglalkoztam a hutoventilatorral; szerintem eleg kicsi a hutesi hatekonysega amikor a motor leallitasa utan forog mert a folyadekot mar nem keringeti semmi. O szepen lehuti a "vizet" a radiatorban, de annak csak igen kicsi hanyada jut el a motorba.
Eleg ritkan szoktam hallani megallaskor, de olyankor visszaulok, beinditom egy ket gazadas -ami megforgatja a folyadekot a rendszerben- es le is allt.
Akkor fenthagyom a megsérült jobb első dísztárcsámat (pedig már gondoltam cserére) :-((
A Suzukisok veszik a Renault-t, a R-ker.-ben nálunk több Suzuki áll (gondolom becserélt) :-)) - részemről a csatabárd elásva, bár még ki sem volt ásva ...
Sziasztok!
Kedves Sorstarsak! Nem tudom ki merre lakik, de a haz elott en is eszrevettem egy frissen disztarcsa nelkulive tett Thaliat, es milyen furcsa, all egy fekete Clio is ott, furcsan torott disztarcsaval, mintha egy masikrol feszegettek volna le sietve... de ne legyen igazam. Az osszes mocsoknak torjon le a keze, akar csak brahibol csinalja, akar a sajat disztarcsait potolja... Az en gyonyoru csillag formaju Tescos disztarcsaimat akarki viheti, mar most szolok...
Még más érdekességet is találhatsz ... pl: a "hangzásgörbét" autótipusra is beállíthatod (Clio, Megane, Laguna, stb), nekem most Lagunán van a nagy csomagtér hasonlóság miatt, de ez a beállítás mindenkinek fül-izlés dolga. Előtte érdemes előkészíteni a rádió kódját, mert kell hozzá ...
és behegesztetni nem lehet egy takarólemezt, vagy valamit? mert engem ez izgat egy ideje, de nem tudom a választ
dísztárcsa: az enyémet már annyiszor lepadkáztam, hogy ellopásuk veszélye nem fenyeget:)
gyerek hátul, kajamaradék: várom a tippet!
suzuki: én sem vennék, de közülük valószínűleg nagyon sokan meg thaliát nem vennének, szerintem felesleges egymást szivatnunk, a "nagy autóstársadalom" úgyis együtt röhög mindkettőnkön (hadd tegyék):))
kerékőr: nem tudom, most milyenek vannak, nekem annak idején egy speciálisan esztergált ívű fejjel ellátott csavar volt, és elveszett a ráhúzandó, ehhez legyártott spéci "anya", így végső elkeseredésemben fogtam a sima csőkulcsot, belenyomtam keresztbe egy vékony alátétet, ez ugye beszorult a kulcs meg a csavar feje közé, és felvette a kívánt alakzatot - magam is meglepődtem, de elindult a csavar
Hehe, Multkor a Hungária krt közepén majdnem kitettem egyik barátnőmet, mert megevett 1 kis kocka csokit, meg stikába megivott 2 dl üditőt mire észrevettem. Utána hallgathatta a kb negyedórás mondológomat. Lehet inkább ki akart volna akkor már szállni, de ez jobb büntetés volt. Majd megtanulja.
Suzukisokkal ne törödjetek. Unokatesom/haverom-al körberöhögtük a suzikat (nekem az volt). Tudom, égés, de azt hittem azzal majd jól lehet spórolni (kiderült, fél év alatt többet költöttem rá, mint 1 év alatt a Xsarámra, pedig a Xsarával 3x annyit mentem). Szóval azóta megvették a családi Suzit. Azóta tilos a suzit szidni, az a legjobb autó, ha meg megemlitem 1-2 hibáját, azonnal tüzet szór a szemük. A suzis ilyen :)
Ez nekem uj, de meg nem jutottam oda 2 het alatt, hogy a radio kezikönyvét is elolvassam. utánanézek, de örülök neki, hogy valami feature nekünk is jutott, nem csak a cliosoknak :)
Szomorúan bár, de a tények előtt meghajolva tudomásul vettem, hogy valaki alkatrészraktárnak tekinti Thimónt. Ma hajnalban ismét 4 db dísztárcsám hiányát kellett elkönyvelnem. Az első morc után viszont szép széles vigyor ült a fejemre, mikor magam elé képzeltem, milyen bután nézhetett, meglátva a kerékőrt.:-)) Fő a + hozzáállás. ( Csak oda ne égjen )Gyári tárcsám többé az életben nem lesz. Éljen az alufelni!!!
A hűtőventillátorotok teljesen normálisan működik! (Leírás:"Balesetveszély! A hűtőventillátor a kocsi leállása után magától is elindulhat!")
Úgyhogy ne matassatok körülötte, mert még több másodperc után is be szokott indulni nyáron, ahogy a hőkapcsolója felmelegszik, mert nem hűti a menetszél és átveszi a forró motor hőmérsékletét.
Olvastam az itt is keringő Interjú az autótolvajjal c. írást meg beszélgettem riasztó- és váltózár szerelőkkel.Igaz, hogy amit akarnak azt ellopják, de néha túlmisztifikálják a dolgot.
Pl. a váltózárral ellopott autók egy részéről kiderül (bár nem a tulaj dicsekszik el vele)hogy nem volt benyomva a zár, vagy ellopták a Tescoban a zsebéból a kulcsot amin rajta volt a távirányító+a váltózár kulcsa.
(TSZTELT FÓRUMTAGOK! KÜLÖN KULCCSOMÓN TARTANI!!!!)
Vagy a risztó szervízmódban volt, mert sokszor beindult magától.
(MÁSIK TANÁCS:ÚGY BEÁLLNI,HOGY NE LEHESSEN KITOLATNI,INKÁBB FORDÍTVA ÁLLNI. HOGY HA BE IS INDÍTJÁK MÉG A VÁLTÓRUDAT IS SZERELNI KELLJEN NEKIK AMI PLUSZ IDŐ.)
És mégegy: Létezik spec, nehezebben oldható anya (vagy csavar) a váltórudazathoz egyes váltózárak szetjében benne is van, és a szereléskor lecserélik a gyári anyát, így nehezebb szétakasztani a rudazatot.Kérdezzetek rá a beszereléskor, mert a szerelők egy része kényelemből és időspórolásból ezt enm rakja fel!
(Ezt az infót egy beszerelőtől hallottam, a valóságtartalmáért nem tudok kezeskedni)
Ui.: és még egy tanács aztán eldugultam: Ha eltűnt az autó jól bejárni a környéket, a félreeső helyeket, mert főleg a váltózáras autókat nagyon sokszor csak félretolják (kitámasztott kuplung) és ott kezdik el buherálni.
Eleg vicces, hogy meg mindig neha ujra felfedezik az autotulajok a hutoventillatort. :) Az azert kapcsol be mert ez a dolga, nem azert mert meghibasodott. Par perc utan magatol kikapcsol. Ha a termosztat vagy a venti motor elromlik akkor az ellenkezoje tortenil, nem kapcsol be a venti es felforr a hutoviz. Tehat nem aggodni ha elkezd huteni a venti. :)
igen
én is félve megyek fel, hogy reggel csak halk nyikorgást hallok majd a motortérből, de persze erről szó sincs, pár perc után megáll
belénk rögzült a kgst piac termékeinél természetes jelenség, hogy az aksik pár perc alatt lemerülnek, álló motor mellett tilos terhelni őket:)
Lehet, hogy a hűtőventi volt, nem tudom. Előtte kb. 15 percet autóztam városban, és délután 6 óra volt, tehát nem volt már túl meleg (kb. 20 fok). Ez beleillik a képbe?
Edó
Hi !
Szerintem nem a belső ventillátort hallottad, hanem a hűtőét.
Nem volt magas a hűtővíz hőfoka leálláskor ?
Akkor szokott még 1 ideig menni a hűtőventi.