De én úgy tudtam, hogy nem kell a kinti forgalmi - elég a törzslapja is. Habár, ha az sincs meg....
Nem hinném, hogy Knaus lenne (bár a belső szerkók nagyon Knaus-osak), de nézd meg a 1513-as hozzászólást, ott van az én 450-es Knaus-om - összehasonlításnak. .
átforrósodott kasztniba nyugovóra térni... Tapasztalatom szerint, amilyen gyorsan felmelegszik, olyan gyorsan le is hűl, nem tartják a falak a hőt. Ha kinyitod este az ablakokat, gyorsan átszellőzik és lehűl.
Nincs kinti forgalmi, tilosban parkolás miatt telepre beszállított és egy éven túl ki nem váltott futóról van szó. A telep adott róla számlát, de azzal itthon elég keveset lehet kezdeni, a tulajdonjogot igazolja csak.
Urak! Egy jóbarát árulja a lakókocsiját, gondoltam itt hátha valakit érdekel. Knaus 450-es, osztrák számla van róla de nem helyezhető itthon forgalomba ezért csak telekre vagy bontásra jó.
Normális állapotban van, elősátor megvan hozzá, gáz üzemel. Ára:220 ezer, helyileg Budaörs. Adataim publikusak.
Hát nem hagyott nyugodni ez a gázos dolog amit délután írtál!!!Ugyanis az ünnepek között volt időm barkácsolni benne és gondoltam jól befűtök már ha szereltem bele 1 konvektort mégse kell fagyoskodni közben.Kaptam hozzá 1, 7 kilós palackot amiben még épphogy van gáz gondoltam átkötöm arra,hogyha elfogy akkor sincsen semmi itthon vagyok majd elviszem megtöltetem.Aztán épp-hogy csak düdörgött a fűtés benne csak nem akart meleg lenni.Aztán ráfogtam arra,hogy kevés van benne azért nincs nyomás.Erre ma megmértem és annyira nem kevés,hogy ne fűtsön.Na most erre fel átkötöttem a propán palackra ami kúton lett megtöltve és abban már valóban kevés gáz van.Fél óra és 14 fok a -4-ről!!!+ beraktam mögé 1 számítőgépventillátort.FENOMENÁLIS a hatás....
Az a baj,hogy rengeteg kacat van az alján és szinte minden útban van valami komolyabb szigeteléshez.Többek között a konvektor beszívónyílása ami úgy van jól ahogy van.Bár biztos lehetne rá megoldást találni.Viszont ez a rohadás dolog valóban nem elhanyagolható,mert ha valahol nem sikerül az új réteget lezárni a szélein és bejut az esővíz mondjuk menet közben az tuti meglepit fog okozni!
Ha igazak az előrejelentések - akkor kurva-kemény, rekord-döntögető nyár lesz az idén - nem olyan, mint amilyen a tavalyi volt.
Nem kéne összedugni a fejünket, hogy mit lehetne klima-ügyben alkotni a bódéinkba?
Persze, nem a 470 ezer+Áfáért vett, speckó megoldásokra gondoltam - mert azokhoz nem kell sokat agyalni.
Én emlékszem, hogy csak a tavalyi bohózat-nyáron is, a haver lakókocsijában 42 fok volt este 7-kor...pedig magas fák alatt dekkolt, azt se lehet mondani, hogy tűzte a nap órabérben. Én azt hiszem, hogy über-gáz lehet ám egy ilyen átforrósodott kasztniba nyugovóra térni...vagy nem? .
Ha bemegyek egy bevásárló központba, kempingezés közben akkor nem jövök ki 5000-6000Ft alatt nem igen jövök ki.Ettöl olcsóbb még a vendéglő is.Nem beszélve a fözésről ,és a mosogatásról. Azt elhiszem hogy néha vacak éttermet is ki lehet fogni. De eddig még mindig a normálist fogtam ki
Hááát, azért májustól-szeptember közepéig elég tetemes mennyiségű 1000 Ft-okat fel tud ám zabálni 2 ember :-))))
Nem is az a fő gond - bár az se mindegy, mire költjük a lóvénkat. A főbaj az a vendéglő-kajával, hogy .......háááát nem mindig az és olyan - mint amilyennek lennie kéne.
Egy pár, összefüggő esős nap után meg egy magyar, parti vendéglőbe enni az olyan kb. - mint az orosz-rulett. Vagyis, éppenséggel meg lehet úszni - komolyabb baj nélkül is a dolgot :-))) .
Neked könnyű lesz mélyhűtővel, mert csak egy helyen fogsz lenni a bódéval. Nagyon sok élelmet nem nagyon érdemes vássárolni. Egyszerübb ha elmegyek olcsóbb étterembe, ahol már egy menü is 1000fT.
Párazárásra vigyázni fiúk - mert a pára az igen "vicces" dolgokat tud művelni a hideg és meleg részek találkozásánál...ha több réteg anyag van egymáson.
Elképesztő sunyi és kártékony pusztítást tud művelni (szép csendben) - hogy az ember csak ámul, hogy mégis mitől rohadt szét a cucca. .
De egy kis valódi (!) mélyhütő-kapacitás nem árt azért, ha van.
Én nagyon komálom az ilyen-olyan gyorsfagyasztott mexikói, tavaszi, brokkolis, stb. gezemicéket - de házilag is előregyártok néha egy-egy félkész-dolgot....későbbi felhasználásra.
Halászlé-alapot, pörkölt-alapot ...vagyis az időigényes elkészítésű dolgok nagyon meghálálják ám - ha kiporciózva, tégla-formában figyelnek a mélyhütőbe
Pláne, hogy egy hosszabb idejű semmittevésbe annyira el lehet fáradni ott a parton - hogy mindenhez van kedve az embernek - csak kaját kotyvasztani nem.
Olyankor előkapok egy-egy ilyen-olyan "téglát" - és percek múlva már gőzölög is a finom "házikoszt"
Na ezért hajtottam én rá arra, hogy egy legalább 10-20 literes (valódi) mélyhűtő rekeszem is legyen (-20°C-os) ...mert ami a 3-éltűnek is van, az max. jégkocka-gyártásra való, de mélyhűtött kaja-tárolásra már nem nagyon. .
A feleségem szerint nekünk akkora hűtőkapacitásunk van, mint egy hűtőháznak: a lakóba beépített hároméltű hűtő az ajándékba kapott hároméltű hűtőláda egy peltier elemes, szivargyujtóról működő hűtődoboz+hálózati táp. Ez elég a legmelegebb napokon is.
Szerintem,mint minden más lakónál.10-es rétegelt lemez 30mm hungarocell és még egyszer 10-es rtg.lemez3+műpadló.Ennyi!Hát én a hűtő szellőzőre nem gondoltam,de nagyon jó ötletnek tartom.
Nahát, én ezt a hűtőszekrény-kérdést másképp oldottam meg egy hangyányival:
Vettem a Vaterán egy vadiúj, 85 centi magas de frankó mélyhűtő-részes kompresszoros hütőt - 8 ezer magyar Forintért.
Az eldói vettek egy házat (200 ezer euróért) - de a régi (német) tulaj mindent bennehagyott távozáskor. Az új tulajok viszont hozták a saját vadiúj cuccukat - így hát gondolkodás és válogatás nélkül eladtak mindent - ami a kezük ügyibe került. Olyan: "mindegy mennyiért, csak vigyék" alapon.
Ugyanonnan vettem egy új mikrót is - 3 ezer Ft-ért - de az már sajna nem kerül a lakókocsiba - mert arra lecsapott a barátnőm - a konyhájába. .
Az én receptem a ki 35 literes hűtőládám vízszintezésere így kezdődik: lopj 4 db. álpdadló lábat, flexeld megfelelő méretre, tedd a hűtő négy sarka alá, és egy villáskulcsal állítsd vízszintbe. Tökéletes megoldás. Figyelem: a kemping körülmények között, kőalárakással kialakított vízszint csak az első sör kivételéig áll fenn!!!
A 220-as elektronikai kütyük nem érzékenyek erre a szinusz-mesére...azoknak az se számít, ha apróra felvágott, finomra-laskázott áramott kapnak - belül azt úgyis összerakják maguknak egyenfeszültséggé :-))))
Csak azzal van baj, amibe trafó-tekercs ilyesmi van a bemeneten - a motorok (meg pl. hűtőgépek) márpedig ilyenek.
A hároméltű hűtő nem rossz megoldás....de azokról tudni kell, hogy azok igen szerény teljesítményü abszorbciós-gépek...tehát nem tudnak annyit, mint a szokásos motoros-kompresszorosak. .
Ezek szerint akkor jobb a három éltü hütöt venni amely 12V 220V Gáz üzemü. Nekem DVD-és 37cm kistévém van az 220Voltal üzemel .ahhoz jó az inverter, vagy ahhoz sem javaslod.