Keresés

Részletes keresés

Asszem Creative Commons License 2005.08.07 0 0 1936
Kösz
saválló Creative Commons License 2005.08.07 0 0 1935

Szia!

Igaz én Tompánál megyek át a határon,de sok különbség nem lehet.Kiszámoltattam az utat(routenplaner),1023km-re jött ki,én is hasonló időt gondolok az útra,de ezt befolyásolhatja a szerb-macedón határátkelés időtartama.

Majd minden kiderül a jövő héten,ugyanis a családból szerdán indul vki Asprovaltára,úgyhogy friss infók lesznek néhány nap múlva.

Köszi a választ!

Előzmény: kiggyo (1933)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.07 0 0 1934
Ha Szerbián keresztül akarsz menni, akkor nem.
Ha kompozni akarsz (Olaszo.-ból biztos megy), akkor nem. De olcsóbban nem jössz ki, időben meg hosszabb.
Előzmény: Asszem (1931)
kiggyo Creative Commons License 2005.08.07 0 0 1933

Szia!

Sartitól Röszkéig 13 óra, határokkal, és jópár megállással együtt. 130-nál gyorsabban nemigen mentünk, a görögöknél meg a macedónoknál lehetett taposni, mert nincs trafi, a szerbeknél meg betartható a 110-80 és egyebek, így megúsztuk rendőr nélkül.

Üdv:

kiggyo

Előzmény: saválló (1918)
joslain Creative Commons License 2005.08.07 0 0 1932
Persze! Ha mondjuk a horvát tengerpartról indul komp görögországba akkor semmi akadálya.
Előzmény: Asszem (1931)
Asszem Creative Commons License 2005.08.07 0 0 1931

Szasztok!

Nagy görögjárók! Személyivel (lejárt útlevéllel) meg lehet próbálni kocsival görögországot?

kösz

NagySándor Creative Commons License 2005.08.06 0 0 1930

FONTOS!!!

Kedves Fórumozók!

Nem várt okok miatt szeretném SARTIRA lefoglalt utamat - 2 SZEMÉLY RÉSZÉRE - eladni illetve lehetőség szerint későbbi útra cserélni.

CÉL: Görögország, Sarti
UTAZÁSI IRODA: Forgó Travel (A SAS-Travel közvetítésével van lefoglalva.)
IDŐPONT: 2005. augusztus 15-24.
UTAZÁS: autóbusszal (Budapest-Tompa-Belgrád-Nis-Kalotina-Szófia-Kulata-Asprovalta-Stavros-Sarti)

Az autóbuszon C kategóriás helyjegy van foglalva, vagyis az ülőhelyet az iroda jelöli ki bárhol a buszon, kivéve az utolsó 3 és az első két sort.

SZÁLLÁS: IRINI apartmann - 100 méterre a falu központjától, 50 méterre a partról

ÁR: szállás 33.000 Ft/fő
      busz    20.900 Ft/fő

+ biztosítás (már meg van kötve)

ÖSSZESEN 56.000 Ft/fő

A név átíratás költségét természetesen én állom (2000 Ft/fő).

ISMÉTLEM: Az utazás 2 fő részére szól, az árakat egy főre kell érteni.

Mint mondtam az útra egyéb közbejött esemény miatt nem tudok elmenni, éppen ezért érdekelne cserelehetőség is. Csere esetén hasonló árfekvésű út érdekelne, lehetőleg szintén Sartiba, DE CSAK AUGUSZTUS 19-E UTÁN.

ÉRDEKLŐDNI: s.nagy@freemail.hu e-mail címen...érdeklődés esetén természetesen felveszem a kapcsolatot Önnel más módon is (telefonon, vagy személyesen).

Tisztelettel, Nagy Sándor

saválló Creative Commons License 2005.08.06 0 0 1929

Smartiie!

Igen,e címszó alatti képekről írtam,némelyik tényleg hihetetlenül gyönyörű:)

Igaz a görögöknél még sosem találkoztam "nem megfelelő" vízminőséggel,máshol viszont már elég gyakran.

Készülődés ezerrel folyik,most bevásárlás lesz,közben strandcuccok keresése.....agyalás...mi is kellene még.....,és ilyesmi lesz a hétvégi programm:))

Előzmény: Smartiie (1928)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.05 0 0 1928
Saválló!

Ha a Blue Lagoon témában láttad, az a hajókirándulás neve. Az egyik türkiz hely mélyvizes, ott úszkálni lehetett meg ugrálni. A másik, ahol a fehér sziklák is vannak, az Vourvourou környéki szigeteknél van. Ja, a képek nem retusáltak, azok a helyek tényleg olyanok!!! A falu mentén is különben tiszta a víz, világosabb és sötétebb színű is. Egy kicsit mindegyik öbölben más - ez benne a poén.

Juniornak meg jó utat, jó nyaralást és persze sokkal jobb időt mint ami most itt van!!!

üdv Márti
Előzmény: saválló (1927)
saválló Creative Commons License 2005.08.05 0 0 1927

Smartiie!

Persze,hogy tetszettek,hiszen azok a képek nem megrendelésre készültek,hanem csak úgy "lőttétek" azokat:-)

Nem tudom narancspart-e vagy sem,csak azt olvastam Blue Laguna....ha jól emlékszem,nekem némelyik fotó láttán olyan érzésem támadt,mintha vmelyik Karib-tengeri üdülőhelyen készült volna:)

Vannak itthon saját fotók Sartiról+narancspartról,elhiheted már néhányszor átnéztük őket,tulajdonképpen nem sok változást lehet észrevenni a 10évvel ezelőtti képek,és a mostaniak között,mintha megállt volna az idő?:)

Ezt nem rossz indulatból írom,de tényleg így érzem.

Hajókirándulás.....ha lehetséges akkor mindig érdemes ilyenre benevezni,mert olyan helyre viszik az embert ahová máshogy nemigen képes eljutni,eddig mindig jól sikerült az ilyen túra:)

Nem tudom ki hogy van vele,de nekem sosem jött be a robogózás.....autóval nekem kényelmesebb,de ebben sem vagyunk egyformák.

Itthon hatalmas a készülődés,információgyűjtés folyik,útvonalterv,térképészés,még mit kell vinni stb.....kedden indul a junior:)

Előzmény: Smartiie (1926)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.05 0 0 1926
Saválló!

Örülök hogy tetszettek a képek:))))

A kék lagúnás valószínűleg a Narancspart lesz. Ott tényleg nagyon türkizszínű a víz. Az Sartitól kb. 6 km-re északra van. A másik hasonló hely a hajókázás témában van, a félsziget északi bejáratánál, Vourvourou egyik szigeténél. A hajóról különben gyönyörű a part, helyenként hatalmas sziklatömbök a vízben, máshol kellemes homokos öblök, felettük a hegyek - nagyon szép.

A Meteorák - hihetetlenül érdekes hely, szinte a világ tetején éreztem magam. A különlegességét mi sem bizonyítja jobban, hogy innen is szerveznek oda utakat, pedig elég messze van, hajnali 5-kor indul a busz, este 9 után ér vissza. Mégis az egyik legsikeresebb túra:)) Én is voltam már 8 éve, de a srácok miatt menni kellett újra. Azért persze nem bántam meg:)

Mi pl. évekkel ezelőtt mindig saját kocsival mentünk ált. Olaszo.-ba. Sose jutott eszünkbe hogy helyi utazási irodában befizessünk valamilyen túrára, mentünk magunktól amerre gondoltuk, jó is volt. Itt Görögo.-ban viszont hajókirándulást mindenképp érdemes beiktatni. Mi jövőre is szeretnénk valamelyikre menni. Rengeteg a kis sziget, meg nyílt vízen megállás fürdéssel - ezek olyan helyek, ahova csak így lehet eljutni, és nagyon megéri.
A lányomék jövőre egy öszvértúrát is akarnak a hegyekbe - szabad a pálya, szerencsére elég nagyok már ahhoz, hogy én oda nem kellek. Addig valszeg egyet robogózok. Az nekem idén kimaradt, de a többieknek annyira tetszett, hogy a kocsi ellenére is bérlünk jövőre is. Teljesen más élmény motorral a hegyekben a tenger feletti utakon menni:)))

Jó hosszú voltam, csak hát tényleg sok jó dolog történt velünk az 1 hét alatt.

üdv Márti
Előzmény: saválló (1925)
saválló Creative Commons License 2005.08.05 0 0 1925

Smartiie!

Busszal utazva bizonyos korlátok közé van szorítva az ember,ez természetes.

Megnéztem a képeiteket a kép.tar-on,gyönyörűek,némelyik képeslapnak is beillene:)

A kék lagúnánál készültektől el voltam hasalva,szenzációs tiszta a tenger,még így képről is!

Meteorák:hm....mi 14évvel ezelőtt jártunk arrafelé,de rég volt már.

Előzmény: Smartiie (1924)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.05 0 0 1924

Mi sem nagy ágyat vittünk (gondolhatod, busszal:))), ilyen kis összecsukható, vásznas heveröt - de kényelmes volt.

Az infokeresésnél én is csodálkoztam ezen, márhogy erröl ilyen sokminden van. Most már nem csodálkozom... Voltam a félszigeten másik helyen is korábban, az sem olyan mint Sarti.

Szállás: más, aki szintén most van kinn, személyesen ismer kinti utazási iroda tulajt, és nem tudtak szállást szerezni most a héten érkezöknek. Nem tudok dönteni, meg föleg nem is akarok. Szezon elején meg végén biztos vannak szobák, még válogatni is lehet valamennyire. Az tény: ahol mi laktunk, minden ap.-juk foglalt volt, de láttam mellettünk másik házban voltak még helyek. De ez jún. végén volt, az ott még félszezon.

Előzmény: saválló (1923)
saválló Creative Commons License 2005.08.05 0 0 1923

Smartiie!

Horvátországba mi is vittünk saját ágyat,napernyőt,de görögbe már nem akarok,sok helyet foglal.

Azt érdekesnek találom,hogy számtalan weboldal foglalkozik Sartival,nem csak magyar,viszont némelyik nagyobb településről pedig csaknem 0 info.

Olvastam Teo hsz-át,nagyon hamar megmásította véleményét,ugyanis az utazás előtt még azt írta nekem,hogy főszezonban nehéz lesz szabad zimmer ferit találni,viszont most már azt írta,van bőven szabad,hely majd minden házban.

Előzmény: Smartiie (1921)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.05 0 0 1922
Amúgy Teo élményeire, véleményére én is kíváncsi vagyok...:)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.05 0 0 1921

Ja, én is kényelmes vagyok, hát vittünk kis kempingnyugágyakat. Ezzel megoldottuk.

Amúgy a Sarti strand sok-sok ponttal megelQzi Asprovaltát, Stavrost, meg azt a környéket. Én még nem voltam ott, de a neten rengeteg helyet beütöttem a keresöbe és infokat, képeket nézegettem. így döntöttem végül Sarti mellett. A mi képeink különben a kep.tar.hu-n vannak, a saját (kisbetüs) nevem alatt is.

Ágyat tudok vinni, de az ottani hangulatot és tájat nem.

Off: mondjuk amit még az éaszaki görög részen megnézek, az Thassos szigete lesz valamikor, remélem jövöre Sarti után pár napra összejön.

Előzmény: saválló (1920)
saválló Creative Commons License 2005.08.05 0 0 1920

Smartiie!

Figyu!Mi is a homokban feküdve kezdtük annak idején,jó is volt úgy is...akkor!Aztán néhány helyen megfordultunk már azóta,és ugye aki nem ismeri el az hazudik,a kényelmet hamar meg lehet szokni,ez érthető az ágyra,és mondjuk a zuhanyra is.

Annak idején itt hasaltunk mi is a strandon,de akkor még egészen más volt:néhány kép Asprovaltáról

Előzmény: Smartiie (1919)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.05 0 0 1919

Saválló!

Szokások - mindenkinek van, max. sokaknak hasonlóak. Nyilván ti is úgy szerettek  nyaralni, hogy jól érezze magát. konkrétan: én még nem voltam olyan tengerparton, ahol zuhany is volt, tehát bennem fel sem merült hogy hiányzik. Most hogy említetted: tényleg nem rossz lezuhizni fürcsi után. Mindegy, sartin ezt nem lehet.

Mi az ideit már lenyaraltuk, elöször Sartin. jövQre ugyanide kell visszamenni, megszavazta a csapat. Bár én szeretek változtatni. Azért örülök, mert tényleg klassz hely.

Mi busszal mentünk és még a bolgárok felé, akkor még a macedon rész vízumos volt. A magyar határ így kb. 20 óra volt Sartiról.

Előzmény: saválló (1918)
saválló Creative Commons License 2005.08.05 0 0 1918

Szia!

Jó neked,már sikeres nyaralással a hátad mögött!:-))

Megkérdezhetném,hogy Sartiról kb.mennyi idő alatt értetek a magyar határig??

Előzmény: kiggyo (1912)
saválló Creative Commons License 2005.08.05 0 0 1917

Szia Smartiie!

Nehogy az jöjjön le hozzászólásaimból,hogy széndékosan leszólom Sartit,erről szó sincs!

Tudod az ember néhány év (bizonyos kortól)után már megkíván egy' s mást,nekünk az természetes,hogy ágyon fekszünk,zuhanyzunk fürdés után éppúgy,mint máshol is teszik ezt a fürdőzők.

Kíváncsi vagyok Teo útibeszámolójára,jó neki...most:)

Képzeld a junior kedden indul autóval Asprovaltára,ő az aki 10éve volt Sartin,most azonban máshová kívánkozik,úgyhogy onnan is kapok majd pontos útleírást mielőtt mi indulunk.

:)

Előzmény: Smartiie (1916)
Smartiie Creative Commons License 2005.08.05 0 0 1916

szia saválló!

Ott ilyen a c'est la vie...

Ha nektek ez problem, akkor a félsziget többi részén is ez van - legalábbis amerre jártunk nem volt parti zuhany. Persze én is ragadtam kicsit a sós víztöl, de mi meg ki-be mászkálunk a vízbe, szóval nem foglalkoztunk ezzel. A többi öbölröl és partrészröl nem is beszélve, amelyek gyak. kiépítetlenek teljesen. Kb. fele arányban máshol fürödtünk, strandoltunk, annyira szép helyek vannak.

Majd eldöntitek hova is szeretnétek menni... szerintem különben nagyon klassz a part Sarti mentén és a környékén is.

Előzmény: saválló (1915)
saválló Creative Commons License 2005.08.05 0 0 1915

Smartiie!

Ajjajj....nincs zuhany:(

Erre tulajdonképpen a fürdés után lenne szükségünk,mert bárhol is vagyunk,miután kijövünk a vízből le szoktunk zuhanyozni.

Nem szeretem ha marja a bőrömet a rászáradt só,tudom ezzel sem mindenki így van,de azért az mégsem állapot,hogy minden fürdés után felszaladok a zimmer feribe,és lemosom magamról a sót.

Előzmény: Smartiie (1909)
heyhoo Creative Commons License 2005.08.04 0 0 1914

jo. m

Én is ismerem Alexet. Mi van vele? Én utoljára most áprilisban találkoztam vele, állítólag sokan vanak Sartin, amit nem is csodálok, hisz nagyon jó hely, oda mindenki vissza akar menni.  Én is mennék ha tehetném, demár csak szeptemberre van hely, mostanában nagyon olcsón lehet kiutazni oda. Bisszal együtt 35 e forint körül, és 13 napra!!!!!

jo m. Creative Commons License 2005.08.03 0 0 1913

Sziasztok!

Én 2 éve voltam Sartin egy egyetemi+fősulis csapattal.

Van itt vki esetleg közületek? Az a név, hogy Alex, mond vkinek vmit? :)

Mi amúgy nagyon jól éreztük magunkat. Nem volt az a nagy embertömeg, de azért volt élet. A part meg egyszerűen gyönyörű.

Azoktól szeretném kérdezni, akik most voltak, hogy ők milyennek ítélik meg most ott a helyzetet? Még nem vált tömegcikké Sarti, ugye? Vagy már kezd ilyen irányba alakulni?

Mindenkinek jó nyaralást!

kiggyo Creative Commons License 2005.08.03 0 0 1912

Sziasztok!

Hazaértünk Sartiról, írok egy-két tapasztalatot.

Odafele úton bulgária felé mentünk, akkor fogadtam meg hogy soha többé nem teszem be a lábam abba az országba, a rendőrök, a határőrök is szivattak, az utak meg kriminálisak. Visszafelé macedónia felé mentünk, végig az e75-ösön szalonikitől röszkéig. A görögöknél minden ki van táblázva, egyedül szaloniki előtt kell nagyon figyelni a "ring road" ráblát jobbra, ezzel egy 3 sávos pályára jutunk, ami kikerüli a várost. Az út onnantól egyenesen az e75-ösre visz. Útdíj görögo-ban nincs. A macedónok tök normálisak voltak, jó az út, 8eur útdíjat szedtek. A szerbeknél kb 2100 dínár az útdíj, de euróban is lehet fizetni. A rendőrök csak a szabálytalankodókat szedik ki a sorból, nem sok helyen van 80-as tábla, de szinte mindig állnak ott rendőrök.

Görögo:

Sarti mellett voltunk kempingben, a legtöbb kemping árai a következők:

4.5 eur/felnőtt

3 eur/sátor

2,5 eur/autó

így 7 ember, 3 sátor, 2 autó fejenként 6 eur-ra jött ki.

Apartmanban is voltunk, a főszezon miatt már elég drágák voltak 40-50 euro/ 3-4 ágyas, klímás, fullos apartman.

A kaja:

Gyros pitában: 1.7eur

Sör boltban: 0.49 eur

Sör étteremben: 1.6-2 eur

Bor: 1.5l-es üveggel félédes vörös 3.2 eur, és tök jó!

Sartiban érdemes elmenni a henteshez, ott lehet kapni saslik-szerű pálcikára szúrt húst, hagymával, paprikával mindennel, kb 7eur/kiló volt. Lehetett kapni még tzatzikit is meg minden szószt kimérősen és faszenet is ugyanott, grillezni meg az apartmanoknál is lehet, meg a kempingekben is.

Mindenhova ingyenes a belépő, még a diszkókba is.

Mindent összevetve sokkal olcsóbban megúsztuk mint horvátországot tavaly, és sokkal jobban is tetszett, van éjszakai élet, nagyon kedvesek az emberek.

Jó utat mindenkinek aki még most megy, jövőre biztosan oda megyünk.

Üdv:

kiggyo

HTT Creative Commons License 2005.08.02 0 0 1911

Haliho

Nem volt egszeru jatek, de ideertunk vegre. Elsore tetszik minden, kiraly a part, nincsen tomeg, persze jo meleg van. Az apartmanunk klimas szerencsere :-))

Akinek nincs foglalt helye, nyugodtan jojjon, nincs telthaz, lehet talalni majdnem mindegyik hazban helyet :-))

Ket napig nemigen mukodott a net, meg amugy is eleg lassu ... szoval nemigen fogok irni, csak ha hazaerek.

Mindenkinek jo nyaralast, aki meg elotte all!!! :-))

Teo >

Előzmény: Smartiie (1904)
csá Creative Commons License 2005.08.01 0 0 1910

Szia Dvmi, bocs hogy csak most válaszolok!

Sajnos nincs fényképem a babisról.

Horgászokat idén is láttam kint a narancs parton és bent a faluban is, éjszaka horgásztak a fövenyről, de nem sok sikerrel. Ezenkívül Sikia egyik eldugott öblében egy görög család horgászot igen komoly felszereléssel, de ők sem fogtak semmit egésznap.

De lehet, hogy nektek több sikeretek lesz. Hisz láttam már az ellenkezőjét is. Igaz az Neos Marmarasban volt. Ott egy négytagú magyar család nyaralása abból állt az első naptól az utolsóig, hogy kiült az anya, az apa, meg a gyerekek a szálóda elött lévő sziklára és egésznap csak horgásztak, na azok minden nap puculták a halat.

Előzmény: Dvmi (1887)
Smartiie Creative Commons License 2005.07.31 0 0 1909
szia!

az árakat az itthoni nyaralóhelyekéhez mérem:pl. a Balatonhoz képest olcsóbban ki lehet jönni, vagy max. annyiból, de akkor már a tengernek hála, itthon jóval drágábban kapható herkentyűket ettünk. Meg persze ott másképp csinálják még a hot-dogot is (szerencsére). Általában a szenvicsek is komplettebbek, sült krumplit majdnem mindenhez adnak.
Én a horvát árakat nem ismerem, ahhoz nem tudok viszonyítani. Azt nem mondom hogy mindenhol körbeugrálják a turistákat, csak azt hogy nekünk senkivel nem volt gondunk. Vannak kifejezetten "magyar" helyek, ahol a pincérek évek óta ott dolgoznak.

A strandon WC-k vannak (mobil toi-toi típus), zuhit nem láttam. Igazából sok értelme nincs, az összes ap. közel van a falu elhelyezkedéséből kifolyólag, és azok előtt pedig van homoklemosási lehetőség, legalábbis ahol én figyeltem, ott volt.

Nekünk nagyon bejött, jövőre még 1x biztos megyünk még, egyes helyekre visszamennénk, meg nem sikerült a környéket bebarangolni.

üdv Márti
Előzmény: saválló (1908)
saválló Creative Commons License 2005.07.31 0 0 1908

Szia!!

Az árak?Nem vészesek,igaz mihez képest?Itt nem is azon lenne a hangsúly,hiszen ha nyaralni szeretnék bárhol is ,mindenhol fizetnem kell,ingyen nem kapok semmit sem.

A horvátok áraiból elég tájékozott lennék,hiszen eddig őhozzájuk jártunk az utóbbi néhány esztendőben,évente néha többször is.

Mondok valamit,tavaly 2 személyre totálisan fölszerelt appartmannért,SAT-TV(semmi sem hiányzott)28EUR-t fizettem,igaz privátba intéztem,ahogy szoktam.

Na mindegy,nem dícsérem őket,mivel csak kényszermegoldásként utaztunk oda autóval,de azért szerettem oda is menni,mert megbecsülték a túristákat,nem úgy,mint idehaza a balatonon.

Kérdés?Tegnap írtam Teonak,hogy meg sem merem kérdezni itt,hogy van-e a strandon zuhany+WC??

Előzmény: Smartiie (1907)
Smartiie Creative Commons License 2005.07.31 0 0 1907
saválló!

az árak szerintem sem vészesek, a kinti kaja meg egyebk meg még annyira sem. Igaz hogy nincs közel, de akik a horvát helyeket is ismerték eddig, erre szavaznak inkább. A helyi árak is kedvezőbbek annál, de főleg a tenger és a partjai.
A horvátoknál (ezt eléggé megnéztem a neten, mert először oda terveztem az utat) vagy sziklás vagy kavicsos strand az általános, homokos viszonylag kevés helyen van. Ahol sziklás, ott meg betonozgatják - ez spec. nagyon nem megfelelő nekünk. Itt Sartin meg mindenféle part van, még a falun belül is válogatni lehet.

ha van kérdésed, szívesen válaszolok:9

üdv Márti

Előzmény: saválló (1906)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!