minek kell ilyet beírni, kicsit gaygi vagy barátom: ide jársz olvasgatni meg beszolni? két eset lehetséges: vagy a nyáladat csorgatod egy rönyó thalira vagy perverz vagy és ezt élvezed hogy beszólsz...
ISO ügyben passz-piros.
Kivétel (erősíti a szabályt):
-fogsz két darab fém drótot, egy erősebbet, ami belefér a rádió szélén lévő 2x2 lyukba
-bedug, a drótokat az ajtó felé feszíted finoman és kihúzod a rádióval együtt
(Legalábbis emlékeim szerint így megy a móka... :)
Nekem a kereskedés ajánlotta, hogy 2500-ig mindig húzzam ki (az a limit a dCi-nél) és akkor pörgős lesz (bejött, bár még a rendőrség nem hitelesítette :)
Sebességről egy szó sem esett, de nálam is ez volt, hogy 100 fölé nem kúszott a mutató :( Iszonyatos volt, szörnyű lelki trauma, ahogy a Suzukik elhúznak mellettem... Még most is beleborzongok :))))))
Ezen én is megütköztem "anno". Ez van a könyvben is !!
Lehet,hogy aki leírta dombon ment lefelé 3000-es fordulattal és akkor neki 130 km/h volt.
Én betartottam a 3000-es fordulatot a km órával nem foglalkoztam.
Ki lehetett bírni /nehezen/ !
Bocs, tudom, hogy volt már a topicban, de nem találom már: bejáratáshoz azt mondták a Renault szalonban, hogy max. 3000-es fordulat, illetve 130km/h ötödikben. Igen ám, de ötödikben 3000-es fordulatnál megyek úgy 100 km/h körül. Akkor meg hogy?
Nem egészen! Ugyanis az alap típusokat, Azure, Prima, Authentique, Prima, Comfort, Expression, ami különböző felszereltségeket jelent, szériában gyártják, különféle színekben, és minden kiegészítő plusz időt jelent, mert egyedileg kell foglalkozni a kocsival.
Ultrawox:
Azért dícsérte azt a három színt, mert az volt a számítógépében raktáron. Amúgy a Thaliz három alapszínben készül: piros, fehér, kék. Mi ez? Igen a trikolor. A sovén franciák ezt adják alapban, a többi színért plusz pénzeket kell fizetned. Aranyos...
Nekem még 3 szin közül lehetett választani :) Hárs, Sarki fény, meg a sötétszürke nemtom mi a hivatalos neve.
Amúgy a szint volt a legnehezebb kiválasztani, mert nem készültem erre a kérdésre :)) Minden mást tudtam mi kell :)
A kereskedő meg mindennek a pozitiv oldalát dicsérte (ahogy kell :) én meg megemlitettem a negativ oldalát is, hogy tisztán lássunk :)
pl.: Hiába mondta a szinre egyből, hogy "jó választás" egyből gyanakodni kezdtem, hogy ő ezt akarta meg neki jó stb... :)))))
brühühü :(( hárs? pont olyat akartam, ha pár nappal előbb megyek lehet megkaptam volna ezt én április 30.-án rendeltem, de csak sarkifény volt :((( brühühühü juni.10.-re igérték
Na elkezdődött nálam is a kuplung mizéria. :((
1500 km. megtétele után azt érzékelem, hogy a felső holtpontfelé közeledve "megakad" a pedál, és kattanás hallatszik, pedál ezután felér a helyére. A jelenség csak járó motornál van. Igy a zsirzatlan dió hiba valszeg kiesik, ugyhogy kedden viszem is szerelőhöz.
Ráadásul tegnap 70 fölött elkezdett suhogni valami, kb ugy mint mikor résnyire nyitva van egy ablak. Gyorsitottam, és 110-nél koppant valami előről, és a suhogás megszünt. Azóta 3x fordult elő ugyanez. Valamelyik légterelő akadozhat? Én erre gyanakszom.
Azure dci hárs (abs nélkül) én április 25 körül rendeltem és június 20-ra várom. Nem túl gyorsak... Ráadásul kéket akartam eredetileg de az +1 hónap lett volna. Itt csak 100000 huf előleg volt.
március 11-én írtuk meg a szállítási szerződést, 20% befizetéssel, részletre, úgyhogy még időben vagy :)
DE! Megéri kivárni, fantasztikus érzés egy új kocsi! (Csakhogy egy kicsit több pozitív is legyen a topicban...)
Hát igen az a fránya fagy csodákra képes. De inkább csak a bowden fagy meg. Ugyanis amikor megállsz vele nem marad viz a hátsó féken. De a kötél az nagyon oda tud fagyni a saját házához.
Én a Békésinél Gödöllőn vettem 520 ft körüli összegért. Van türkiz, sárga, szürke, Renault F1 felirattal (nekem a céges belépő van rajta, de egy kis ügyességgel telefonra is rá lehet biggyeszteni.)
Hát igen, rettenetesen büdös szegény, legszebb moszkvai emlékeimet idézi az átható halszag. Vettem is egy szagosítót, hátha elnyomja...
Köszi az infót az övfeszítő kábelről!
Ultrawox:
A kaposvári Renault szalonban adtak egy címet:
www.defend-lock.hu
Megadtam a kocsi paramétereit, visszaírtak, hogy milyen fajta váltózárat tudnának beszerelni, fényképpel illusztrálva. Előzetes megbeszélés után 2-2.5 óra alatt beszerelik Budán, 44.000+ÁFA.
En ezt cafolnam, mert eleg sokat mentem vele nemet autopalyakon ahol nincs sebessegkorlatozas. 150-nel lassabban nem mentem, es neha 180-ig toltam. Nagyon szepen ment es nem volt halalfelelmem mint az R19-ben 160-nal. Szerintem nagyon stabil auto. De ilyen sebessegnel padlofeket meg nem probaltam. Biztos veszelyes lenne. De padlofek nelkul siman mehetsz annyival ameddig birja a kocsi.
Gatula, ugye milyen jó az "új illatú kocsi" ?!?!??!
a vezetékek az első ülések alján tápot adnak a pirotechnikai övfeszítőhöz (kis petárda puffan el elektromos gyújtásra nagy ütközés esetén és visszarántja, előfeszíti a biztiövedet... ezért végződik "fémhuzalban" a bizti öv csatja)
annyit a biztonságról: most néztem meg az ÚJ OPEL ASTRA honlapján a kombi modell (alapár 3,9mill, felszerelve 5 mill) hátsó üléssorán a középső emberkének nemhogy 3pontos biztonsági öv sem jár (csak medenceszíj) hanem még fejtámlája sincs!!! pedig ezek alapvető fontosságúak...
szóval : biztonságos kocsit vettél!
:)
jó thalicskázást!
PS: jó döntés volt az ABS,(nekem is van benne) de azért ne kakaskodj az autóval: mert abs ide, vagy oda, hirtelen kormánymozdulatra eléggé kileng a kocsi, 120 felett igen veszélyes tud lenni. ha ajánlhatok valamit: üres úton 100-zal menj, és rándíts egyet hirtelen (és óvatosan ) a kormányon: nekem elhiheted: tanulságos lesz, és nem fogod gyakran kihasználni a végsebességet, garantált!
Eddig jószerével csak olvastam, ma viszont megkaptam a Thaliát (Azure 1.4 16v + ABS) és muszáj megosztani az örömöt :)
Eddig egy 21 éves Opel Asconában ültem, hát ég és föld. Még csak ismerkedem a kocsival, de elovastam már a kb 100 oldalas kézikönyvet is.
Arra viszont semmi utalás nincs benne, hogy a két első ülés alatt található elektromos kábel, ami az ülő részbe csatlakozik egy-egy kék csatlakozóval, mi célt szolgál. Tudna valaki valami magyarázatot adni rá? Ülésfűtés? Érzékelő, hogy ül-e valaki az ülésen? Érdekelne a dolog...
A robert k. krt-i R szervizben ki volt teve a pultra egy valtozar(Mul-T-Lock) es meg is kerdeztem az arat. Kb 50e+afa-ert adjak beszerelessel egyutt. Es ha jol emlekszek 70e+afa a motorhazteto zarral egyutt.
Irhatnátok pár jó váltózár beszerelő műhely cimet (Budapest, esetleg Sopron), mert lassan lesz mibe szerelnem :) És ez lenne az első védelmi felszerelés.
Olyan cim kellene ugye ahol jól szerelik be a thaliaba és nem árt ha olcsó is :)
Nekem is volt dizeles hang, de a tarcsat nekem a rangatas miatt csereltek. Azota mindket hiba megszunt. Indulasnal rangatott nagyon es sokszor le is fulladt. Szar volt a tarcsa.
A pedal ropogast viszont nalam csak 2-3 napig tudtak megszuntetni dio zsirozassal. Es mar nagyon untam mikro a del pesti szervizben leraztak 3. alkalommal is es csak zsiroztak. Minden alkalommal 2-5 napig volt jo. Itt a robert k. krt-i szervizben levettek a valtot es azt mondtak hogy a nyeles tengelynel nem volt semmi kenes. Szoval dional nem zsiroztak most. Kivancsian varom hogy meddig lesz jo. De valahogy most jobban bizok benne hogy vegleg sikerult megoldaniuk. A del pesti szervizbe tobbet nem megyek. Unszimpatikus a csapat es leraztak mindig hulye kifogasokkal.