Nem Tata, Veszprém, ahol irdatlan nagy kokit kapott a fidesz:(((( Nagyon sajnálom és dühös is voltam, aztán megnyugtattam magam, mert amennyire szükség volt 2010 után a 2/3 - alaptörvénybe foglalt keresztény alap többek közt, meg számos más fontos dolog - annyira nem volt fontos 2014ben:)))) Az inkább 1 hatalmas frász volt elsősorban Mesterházynak és Gyurcsénynak:))) Most visszakaptuk:(((
Mivel a kétharmad szűken volt meg, ezért várható volt, hogy a előbb-utóbb elveszik. Viszont, ahogy jelenleg nincs 2/3-os többsége a kormánynak, úgy a későbbiekben újra meglehet. Lesznek még időközi választások, ezért a 2/3 is állandóan változhat. (Lehetséges, hogy meglesz, utána megint nem és így tovább.) Igazából nincs nagy jelentősége, mert amit meg akartak oldani, azt már korábban megoldották. Ha a baloldal nem a súlyának megfelelően kezeli ezt a győzelmet, és elbízza magát, akkor ebből 2018-ban is újabb zakó lesz. Ha valahogy elérnének egy korábbi (2018 előtti) országgyűlési választást, az még nem jelentené azt számukra, hogy meg is nyerik. Nehéz megjósolni azt, hogy hányan szavaznának az idő előtti választást kiharcoló párt(ok) ellen. (Szerintem lennének sokan akiknek ez nem tetszene, és már csak szolidaritásból is szavaznának a Fideszre. )
Nekem továbbra is az a véleményem, hogy a baloldal a jelenlegi gárdával, megújulás nélkül nem fogja tudni megnyerni a következő választást. Teljesen új program, és teljesen új szereplők kellenek. Szerintem a jelenlegi baloldalnak el kell gondolkoznia, hogy bár Veszprémbe sikerült győzni, de igazából a 2014-es Ogy.-i választásokhoz képest a szavazótáboruk lényegesen nem nőtt (13 ezerrről kb. 14 ezerre). Ennek alaposan meg kell keresni az okait, mert ha
ez a választókörzetben a maximum létszámot jelenti baloldalon, akkor baj van. Az is kérdés, hogy hová tűnt a Fidesz szavazóinak majdnem fele, és ezek közül mennyinek változott meg esetleg a pártszimpátiája.... Ezek nagyon érdekes kérdések, és fontosak is.
Na ez az a kontraproduktív stílus, ami részben a mostani vereséghez vezetett. Maga a kormánypárt jelölte ki azt az ellenfelet, akinek esélye lett vele szemben, a személyeskedő támadásokkal.
Te is mindent megteszel annak érdekében, hogy KÉSZ szimbólummá váljon. Köszönjük az erőfeszítéseidet. ;-)
Ne kívánd!!!! Megint 2/3a lesz, mert csak a kilistázottak szavazhatnak legözelebb!!!! Ja, kormányrendelettel, mint annak idején Kádár ala....ja ott másképp volt, de az beredmény ua.:DDDDD