az a vicc, hogy mikor beírtad a hópelyhes témát, rögtön ez ugrott be, hogy akkor üveglap elő,letakarít, kirak és hópehelyvadászat indul...
az még hagyján hogy 1 hópehely, na de abból egy kristályt kiszedni, ha nagy pelyhekben esik és össze vannak állva-tömörülve...szóval minden hókristályfotót szépen elkészítő fotósnak nagy gratu!
Nem tudom ismerős e ez a svéd fiu aki, igaz már öt éve készit és elad...igaz drágán..komplett gépet és szoftvert a végtelen élesség témában....oldalán a kérdések rovatban sok értékes gyakorlati információ fellelhető.
Mi is kisérletezünk a végtelen élesség elérésével, de mi az " illumision fusió" technikát használjuk....ez résfényes megvilágitást alkalmaz, és a focus pontban leképzett legerőteljesebb pixeleket irja össze....érdemi anyagokat csak az év második felében tudnák mellékelni.
Nem kell feltétlenül Asahi kihuzat, jó a Pentacon is ! Kétféle méret is van belőle, van a makro és van a diamásoló. Én tanácsra utóbbit vettem (a Soósnál), mert az nagyobb kihuzatra képes.
Da ha szerzel nekem pentax bajonettes kihuzatot, akkor megkapod a pentacont ! ;)
A felszerelés kicsit változott, szereztem egy nagyobb nagyítású obit és egy precíziós csúszkát is.
A fényt 2 db Ikeában beszerezhető Jansjö lámpa szolgáltatja, ami egy nyomtatópapírból hajlított félhengeren át világítja meg a témát. Hamarosan teszek föl képet a szettről.
A szomszéd már jelezte nekem is, úgyhogy ráugrok a témára.
Ezen is látszódik némi nagyon halovány szellemkép, de majd idővel kitapasztalom milyen körülmények esetében jelenik meg. De ezen sem olyan durván mint az előző képeimen.
Megzerenéztem ezt a sorozatot én is. Csak tesztkép, végre eltűnt a szirmok körül a szellemkép, amit a zerenében a Do weighted average menüvel lett ilyen, erre kattintva raktam össze.
4,5-ös nyílással, 1/60-ad idővel exponálva. Ilyen blendével mennyi a dof? Valószínüleg több, mint 0,3 mm. Lehet, hogy még az 1 mm-es lépésekkel is jó lett volna.
A 19-ből felteszem az első öt képet. Talán ennyiből is kivehető, hogy 0,3 mm-es lépésekkel hogyan változik az élesség. Lehetséges, hogy túl sűrűre fogtam az egészet. Ha egymást részben fedik a dof-ok, úgy látszik az nem baj. Inkább az lehet probléma, ha nincs teljesen lefedve a kívánt tartomány.