Köszi Zsdci az eddig választ is. Nekem sajna se gépkönyv, se szervízkönyv semmi. Az egész pakk eltűnt valahol. A régi thligában is sebességfüggő a rádió, vagy ezt csak az újabbak tudják?
Lehet hogy csak szerencsém van, de többször Bp-Zalaegerszeg, Bp-Makarska és vissza semmi bajom nem volt pedig derékfájos vagyok. A rádió nekem is néha hangosodik meg kikapcsol leállított motornál. Ámikor próbaképpen a beállításban áttettem 1 ről 5 re az értéket annyira csinálta, hogy vissza kellett állítanom. Ha 0-ra van állítva egyáltalán nem csinálja csak így menet közben sem hangosodik.
Amikor elhoztam a szalonból, akkor kb. 70 km elég volt a hátfájáshoz, de azt még túléltem. Legutóbb kb. 400 kilométert mentünk, utána tényleg csak hanyatt tudtam feküdni.
Tegnap is mentem vele egy kört (alapvetően keveset autózok, mert itthon dolgozok), közben igyekeztem végig figyelni arra, hogy ne forduljak a váltó felé, egyenesen üljek a székben és lehetőleg belenyomjam magam a támlába. Így a hátfájás nem jelentkezett, bár lehet, hogy hosszabb úton ismét előjött volna.
ha áll a motor, nekem is néha felüvölt, mint az állat
vagy éppen ki-be kapcsol, mint a bolond
szerintem ezt a jelenséget mindenki tapasztalja, valami kis szoftverhiba lehet, ami a sebességtől függő hangerőszabályzással van összefüggésben (pld. nullával oszt)
Az az igazság, hogy nem lehet megszokni, csak beletörödni-szó szerint! :) Mivel a szervizben tökéletesnek találták, én már nem tudom mit csináljak vele. Megvettem a legjobb, melegítős masszírozós háttámlát az sem segített. Lehet, hogy el kellene vinni egy jó karosszéria lakatoshoz, mert talán ő tényleg elhiszi, hogy nem csak beképzeljük. Mennyit vezetsz naponta, hogy ennyire kikészülsz tőle?
Mert elvileg a hangerő szabályozás összefüggésben van a sebességgel, de nem tudom nálam sem mindig az szerint vezérlődik. Kb. 80 km/h-tól egészen jól működik, de sokszor amikor egy ilyen fel-le után meg is állok -elsőbbségadás- újra elkezd felerősődni. Sőt autótakarításnál -álló motor- is tapasztaltam ezt a jelenséget.
Igazad van! De legyen az az ő bajuk, ha irigyek. Én meg szép csendben élvezem az autót.
Esetleg tudja valaki, miért hangosodik fel néha a rádió magától, függetlenül attól, hogy jár-e a motor vagy sem? Miután teljes hangerőre izzította magát, már le tudom halkítani.
Nekem az Opel után furcsán nehéz volt a kormányt tekergetni,mondtam is, ha ez a szervó, vajon milyen lehet a nem szervós Talia? Az Opelté sokkal könnyebb, lazább volt a szalonból kigördülés óta. Persze azóta ezt is megszoktam.
Ha nekem szidják a Taliat vagy a Renaultot, mindig megkérem, vegyen nekem mást. Ugyanis amíg én fizetem, semmi köze hozzá. És mindig olyan szidja, akinek vagy nincs is autója, vagy lepukkant öreg autóval jár.
Nekem sem volt még szervós autóm pedig volt már néhány. Igazából a különbség lassú menetnél és álló helyzetben érezhető szerintem. Menet közben minél gyorsabban forog a kerék annál könnyebb a szervó nélküli kormányt is tekerni. Amikor visszaültem a régibe, néhány nap után azt hittem beszorult a kormány annyira kajakra kellett tekerni.
Úgy tudom elektro-mechanikus a szervo (asszem), a sebességfüggést igazándiból nem figyeltem. De mint minden újonnan vezetett autónál alapszabály: fokozatosan "terhelni", tesztelni mire hogyan reagál a gép és a vezető vica versa. Így biztos nem fog meglepetés érni a királykék trónusodban ülve ... :-))
Már nagyon várom a Thaliat, és felmerült bennem egy kérdés a renault.hu-t böngészve.
Láttam, hogy van sebességfüggö szervo is (Thaliaban nincs). A Thaliaét milyen használni? Nem balesetveszélyes mondjuk 140-nél, ha valaki nem szokott hozzá, hogy szervos autót vezet (én!!) és valami okból nagyobbat ránt a kormányon?
Mondjuk 140-nél szervo nélkül sem célszer? rángatni!
Szóval a kérdés: Mennyivel rosszabb, veszélyesebb a nem sebességfüggö szervo?
"- folyamatosan világít a serv és a lufi piktogramm. Lehet ez attól hogy az űlések alá utólag beraktak 1-1 hangszórót és ez birizgál ott valamit (akár mágnesesen is)? "
asszem a gépkönyv ír valamit, hogy időnként kell cserélni a a légzsákánál a patronokat de majd du. megnézem pontosan elég ködösek az emlékeim, de még csak most tanulgatom :)
bocs a tecnikai izé-ért:
Rájöttek (már régen), hogy a motor leállítása után, (mivel nem egyenletes a hőelosztás a motorban, még a víz ellenére sem) túlmelegedhet a hűtővíz és megnőhet a belső nyomás. ekkor lett divat az elektomos hűtőventilátor. Ezért van direktbe kötve a tápfeszültséggel. Más az 1. sorozatú thaliakban nem volt (van) biztosíték egy-két nagyfogyasztású elektromos berendezésre. pl hűtőventi. A szervizes szerint a kigyulladt thaliak többsége egy ilyen zárlat minatt fogott tüzet.
Jocika
rugjanak már ki vagy ötven embert abóól a motorgyárból, szegény raiki, mit műveltek vele most hétvégén is...
...szörnyen vérzik a szívem, de azért a rönyóra büszke vagyok:))))
En mar 3 eve hasznalok sajat gyartasu mobilriasztot az autonkban(2 evig R19, 1 ev Thalia). Most elado egy felesleges darab. A Thaliankban is van egy ezen kivul. Akit erdekel Pesten meg is tudom mutatni hogyan mukodik. A gyari cobra riasztoval osszekotve de a legtobb tipussal egyuttmukodik. Akit erdekel irjon email-t.
Mi családon belüli biznisszel kaptunk egy most 3 éves thalicskát, s gyorsan bele is raktunk úgy 1500 km-t. Lenne néhány kérdésem:
- ugye a fekete a legszebb? :)
- folyamatosan világít a serv és a lufi piktogramm. Lehet ez attól hogy az űlések alá utólag beraktak 1-1 hangszórót és ez birizgál ott valamit (akár mágnesesen is)?
- ha ezeket kiveszem, hova lehet betenni valami oválhangszórót ami nem túl feltűnő?
- a 8l-es fogy mennyire ok 1,4 8V motornál?
Köszi
CsPeti
Autó finanszirozás: Régebben kinéztem magamnak a pbleasing fele-fele hitellevelét 6.02%-os THM-el. A meglepetés most ért, hogy állítólag ez már megszünt (a honlapon még fennvan).
Most akkor mitévő legyek, melyik a legjobb finanszirozás manapság?
A pbleasing-nél 8-9% THM-eket ajánlgattak.
Ez is annak az eredménye, hogy kurvalassan jön meg az a kocsi, addig még egy olajválság is kitör :)
Yes!
Már azt hittem, hogy én vagyok hülye. Sajnos beszéltem volt renault szervizessel azt ajánlotta, hogy ne csináltassak vele semmit, mert csak rosszabb lesz, de ha tudsz valamilyen megoldást akkor szívesen veszem, bár már kezdem megszokni, hogy egy kicsit balos.
Szerintem nem tisztességes összehasonlítani a Stilot a Thaliaval, nem egy kategória a két kocsi.
Azt viszont továbbra is fenntartom, hogy hosszú úton (mondjuk Szeged-Sopron távon) a Stilo vezető ülése borzasztóan kényelmetlen. Ezt nem lehet felmérni egy parkolóban megtett próbaúttal.
Amikor nekem ezzel jönnek, letudom annyival, hogy nézze már meg az illető a F1 konstruktőri verseny állását: A Mercedes és a BMW összpontszáma 20-al marad el a Renaultétól.
"osztják az észt mindenhonnan, hogy mekkora szart vettem, mert a dízelmotor nem fogja bírni. Túl kicsi ehhez a teljesítményhez, ki fog fingani benne a turbo. Örüljek, ha 100.000 kilométert megér az egész. Ja, meg egy Suzukit sokkal könnyebb szerelni, a Renault túlságosan össze van rakva. És ha minden ellenérv elfogyna, akkor természetesen francia autó csakis szar lehet. Asszem kellő immunitást kell kifejlesztenem az ilyen hangok ellen, valami szelektív hallást, vagy ilyesmi..."
muhaha motorral kapcsolatban ezzel a motorral szerelik (csak a 80 lovassal) a NISSAN ALMERA dci autóit is :)) végül is 5 év garancia van a nissanra. szerintem ők tudják mit csinálnak... szar motort nem vennének meg egy nissannak.
itt is egy teszt az almeráról:
http://www.vezess.hu/hir.php?idx=4737
elég nemnormális emberekkel lehetsz te körülvéve :) főleg ha már valaki a suzukival jön pfff... mennyi is most egy ignis dízel?..
A gyári szőnyegnek van egy rögzítőpatentja amit én is csak hosszak vívódás után szereltem fel mivel át kell vele szúrni a padló filcet. De feltettem és kíválóan fogja a szőnyeget. Előtte nem győztem visszaráncigálni a helyére.